Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Супер промоция: Две криминални класики само за 4 лева на всички вестникарски павилиони
Супер промоция: Две криминални класики само за 4 лева на всички вестникарски павилиони
Автор: ПИК
Дата
Дата
6369
Коментари
0
Супер промоция: Две криминални класики само за 4 лева на всички вестникарски павилиони

Две златни криминалета с логото на издателство „Милениум“ излизат на вестникарските павилиони със сензационна промоция. От днес в  София, а от утре и в цялата страна,  ще откриете класиките „Огледалото на съдията“ от Гилбърт Честъртън и „Глинената маймуна“ от Остин Фриман с обща цена само 4 лв.!

 Книгите идват в комплект с огромната отстъпка от 66%! Ако бъдат закупени на редовна цена, общата им стойност ще е 12 лв.!

„Огледалото на съдията” и „Глинената маймуна” са едни от дебютните четива в жанра и са вдъхновили много майстори на криминалния разказ по-късно, включително легендарния Реймънд Чандлър.

„Огледалото на съдията“ разкрива шест истории, в които герой е отец Браун – симпатичен свещеник с проницателен поглед и непогрешима интуиция. Той разплита виртуозни престъп­ления и разобличава изкусни престъп­ници с лекотата на детска игра. Изящният стил на Честъртън и харак­терната духовитост на диалозите в този сборник са истински празник за ценителите на качествената детек­тивска литература.

Гилбърт Кийт Честъртън е британски поет, писател и християнски мислител, останал ненадминат и до днес в серията детективски новели, които пише в златните години на криминалния жанр.

В романа „Глинената маймуна“ завръзката е загадъчно убийство на полицай. След кратко преследване, се оказва, че има двама свидетели, но всеки от тях представя различна версия. Истината е някъде другаде! Доктор Торндайк – полицейският лекар по местопрестъпленията – забелязва странни детайли и несъответствия и започва собствено разследване, което го отвежда до овъгления труп на нашумял художник, до една почти магическа кражба на диаманти и до грозновата глинена фигурка на маймуна.

Авторът Остин Фриман е британски хирург и автор на повече от трийсет криминални романа с главен герой д-р Торндайк. Реймънд Чандлър неведнъж признава, че се е учил от книгите на Фриман и е черпил вдъхновение от образа на проницателния полицейски медик.

 

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?