Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
СТРАХ СКОВА САРАЕВО: Полицията издирва опасен убиец, родителите не пускат децата на училище
СТРАХ СКОВА САРАЕВО: Полицията издирва опасен убиец, родителите не пускат децата на училище
Автор: ПИК
Дата
Дата
4486
Коментари
0
СТРАХ СКОВА САРАЕВО: Полицията издирва опасен убиец, родителите не пускат децата на училище

Полицията в Босна издирва на заподозрян за убийството на двама души през последната седмица, който предизвика паника в страната, съобщиха местни медии. В Сараево е засилено полицейското присъствие, а Република Сръбска предложи съдействие в търсенето.

Органите на реда призоваха хората да бъдат бдителни и да съобщават, ако са видели 44-годишния Един Гачич. Полицията предупреди, че той е въоръжен и опасен. Мотивът за убийствата засега не е известен.

Новината предизвика паника у много хората. Родители не са пуснали децата си на училище в община Хаджичи днес. Директор на местно училище каза, че е в постоянен контакт с полицията и коментира, че всеки родител е отговорен за пускането или не на децата си на училище. Учебните занятия са с непроменен график и се очаква повече ученици в следобедната смяна.

Гачич е излежал две присъди за убийство, но бе освободен през 2017 г., след като изтърпя две трети от присъда от 20 години затвор.

Полицията подозира, че през последната седмица той е убил собственик на магазин за хранителни стоки и полицай.

Убитият служител на реда Махир Бегич е намерен мъртъв край Тарчин с три изстрела в тила и един в главата до гора, в която се предполага че е избягал извършителят. Следите се губят на 15 метра от тялото, пишат сръбски медии.

Пистолетът на убития липсва. Вероятно извършителят го е взел със себе си, предупредиха от полицията. Служители на реда, хеликоптери, както и специално обучени кучета са претърсвали района около местопрестъплението, но не са открили нищо.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?