Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Столичната община готви нови технологии за качеството на въздуха
Столичната община готви нови технологии за качеството на въздуха
Автор: ПИК
Дата
Дата
4114
Коментари
2
Столичната община готви нови технологии за качеството на въздуха

Столична община проучва иновативната среда и новите технологии за подобряване качеството на атмосферния въздух, каза в ефира на Радио „Фокус“ Йоана Христова, зам.-кмет на София по направление „Зелена система, екология и земеползване“. Качеството на въздуха в София е по-добро в сравнение с 2017 година. Въпреки положителните стойности не трябва да спираме да се борим с проблема, увери Христова и разказа повече за иновативната технология, която проучват от общината.

„Това е технология, която е прилагана в Индия по времето на големия маратон в Делхи. Тя е базиран на звукови вълни, които пречистват атмосферния въздух от фини прахови частици. Те се отлагат на земята, след което могат да бъдат събрани. Ще бъде изчакана и позицията на учените по тази технология“, обясни тя. Йоана Христова каза още, че се обсъждат и нови елементи за превенция, които са гласувани в Столичния общински съвет чрез доклад на кмета Йорданка Фандъкова.

Още по темата
РЕШЕНО: Без часове навън при мръсен въздух
Часовник
10:44
При завишаване на замърсяванията във въздуха до рискови нива учебните заведения ще преустановяват занятия навън, включително планирани посещения извън училище. А ученици с хронични заболявания дори...
Напиши коментар »
(2)
1
Няма значение от чие име краде - та просто краде. И не е скромна учителка. Просто е скромна с процента си. И за това е удобна.
2
- ХА , ХА , ХА .... НОСИ СЕ СЛУХ , ЧЕ ЩЕ ЗАБРАНЯТ КОНСУМАЦИЯТА НА БОБОВИ КУЛТУРИ В СОФЕТО ....... ОТДЕЛЯТЕ МНОГО МЕТАН И ПРАХОВИ ЧАСТИЦИ ...... ВАРИАНТА Е ЕДИН , ДА ВИ ПРИСАДЯТ КАТАЛИЗАТОРИ В ДУПЕТАТА .....
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?