Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Станишев преди евровота: На 26 май изборът е между статуквото или промяната сега
Станишев преди евровота: На 26 май изборът е между статуквото или промяната сега
Автор: ПИК
Дата
Дата
5823
Коментари
9
Станишев преди евровота: На 26 май изборът е между статуквото или промяната сега

По данни на НСИ 22% от българите в 21 век живеят под линията на бедността. Още 20% живеят в големи материални лишения. Почти половината българи едва свързват двата края и това трябва да се промени. Това заяви категорично президентът на ПЕС Сергей Станишев и кандидат за евродепутат от "БСП за България" по време на откриването на предизборната кампания на социалистите в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на партията.

Членове и симпатизанти на левицата го посрещнаха на Пловдивската главна, а младите социалисти, под звуците на „Бела чао“, настояха за промяна сега. „Тя ще се случи и само социалистите могат да я осъществят“, каза още Станишев. Той подчерта, че именно социалистическото движение е носител на надеждата. „Надеждата за по-добър живот, за качествено образование, достъпно здравеопазване и достойни доходи за всеки човек. Това е нашето верую“, посочи Станишев и обясни важността на предстоящите избори. По думите му залогът е голям и той се изразява в следното – българското общество ще направи избор, от който ще проличи дали предпочита статуквото или промяната сега. „Не вярвайте, че лявото в Европа е в упадък“, апелира президентът на европейските социалисти и демократи и се обоснова с примери. "В Испания социалистическата партия спечели с ясен план за бъдещето. Преди това победиха социалистите във Финландия", посочи той. По думите му такива са прогнозите и за левицата в Дания. „Ние ще бъдем с най-много премиери и еврокомисари. Затова е изключително важно да спечелим и най-много места в Европейския парламент. Така ще имаме силно ядро на прогресивен, социален и проевропейски алианс, силна група за ново начало и за желаната промяна“, каза в обръщението си към пловдивчани Сергей Станишев. В заключение той пожела на пловдивските социалисти да излъчват увереност, самочувствие и убедителност, за да знаят хората, че БСП и левицата в Европа имат план за бъдещето.

Пловдивчанинът в листата с №18 Тодор Стоилов сподели, че съгражданите му са смазани от ежедневните несгоди, от ниските доходи, от липсата на перспектива. По думите му те нямат усещането за достойнствата на най-стария жив град в Европа и заради скандалите с титлата „Европейска столица на културата“. 31-годишния мениджър призова за повече ангажираност на 26 май, защото решенията, взети в ЕС, пряко рефлектират върху живота на всеки българин. „В края на този месец Европа ще може да сключи нов договор за по-социална и справедлива среда, за Европа на мнозинството, а не на малцинството. Нека на 26-ти излезем и покажем, че желаем повече Европа в България и повече България в Европа. Да заявим, че освен древен, искаме Пловдив да бъде и вечен, като гласуваме с № 18 за справедливост сега!“, завърши Тодор Стоилов.

Лидерът на пловдивските социалисти Красимир Трифонов официално заяви, че активът на партията има тежката и отговорна задача да опази изборния процес честен. Победа на БСП и успех в кампанията на двамата кандидати пожелаха днес в Пловдив също Калоян Паргов, председател на ГС на БСП – София, и Александър Паунов, председател на Комунистическата партия в България.

Напиши коментар »
(9)
1
На 26 май ще ви бием шута на вас, БСП-едераски крадци и мафиоти, които съсипахте държавата
2
ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ !!!!!
3
Избора е между дъртите джендъраци на Сорос в твое лице и джендъраците на Ишиаса и компания. Много вдъхновяващ избор - няма що.
5
Цялата кампания на комунделите се гради на мантрата - печелим и нови избори. Само , че правят сметката без кръчмаря. А какво казва той ? Борисов: Няма да дам оставка, дори ГЕРБ да загуби изборите. Изкарвам мандата и давам път на млади хора... На комунделите засега им се връзват само няколко умни и красиви джендъра и няколко трола в този форум - дерзайте боклуци!
6
Промяна към какво? Естествено към зло, защото вълкът козината си мени, но нрава НЕ.
7
Ние статуквото не си го харесваме, ама от тази промяна , където този ни е предлага, тръпки ме побиват! Не напразно никой не иска и да си спомня за крадливата Тройна коалиция, в която дори и Корнелия беше развила своя потенциал!
8
Цинизмът и наглостта на тeзи хора нямат край! Замислете се, дали трябва да се гласува за партийните мафиотски структури въобще! Аз ще се възползвам от правото си в бюлетината да не гласувам за никои в бюлетините! Така е покажа липсата ми вяра в партийте и тяхните протежета. Не се заблуждавайте, че мажоритарните кандидати са независими, те са поставени от партийните организации!
9
Съсела загуби европейските избори през 2014 г. с 12 % и нямаше намерените да подава оставка, та за какви нови избори бълнува! Дори и случайно да спечелят изборите с 1%, комунделите пак нямат право на претенции!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?