Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
»
Станишев и Корбин: Не може един човек да се чувства изоставен и да бъде проевропеец! (СНИМКИ)
Станишев и Корбин: Не може един човек да се чувства изоставен и да бъде проевропеец! (СНИМКИ)
Автор: ПИК
Дата
Дата
7650
Коментари
5
Станишев и Корбин: Не може един човек да се чувства изоставен и да бъде проевропеец! (СНИМКИ)

Не може един човек да се чувства изоставен и да бъде проевропеец, заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев в Лондон. Той се включи в кампанията на Лейбъристката партия за Европейския парламент. Станишев разговаря с лидера на лейбъристите Джереми Корбин в неделя вечерта. А на следващия ден участва в акция от врата на врата на лейбъристите.

 В проявата се включи цялата лондонска листа на лейбъристите, начело с Клод Мораес - действащ евродепутат и председател на комисията по граждански права и вътрешни работи в Европейския парламент (ЛИБЕ). Станишев благодари на Мораес за подкрепата за неговия доклад по Шенген, в който се призовава България и Румъния да бъдат приети в зоната за свободно движение с всичките си граници.

 Очакваме силен резултат на лейбъристите на евровота, каза Станишев. И прогнозира, че ПЕС ще има 11 еврокомисари и 9 премиери в следващата Европейска комисия.

В постоянен контакт сме с Лейбъристката партия и с Джереми Корбин заради Брекзит, каза Станишев. Той бе категоричен, че правата на 300 хиляди българи на Острова, както и близо 2 милиона граждани на ЕС в Обединеното кралство трябва да бъдат защитени след напускането. От самото начало на Брекзит лейбъристите бяха за еднакво третиране на гражданите на ЕС във Великобритания и на Великобритания в страните от ЕС, напомни президентът на ПЕС.

Европейският парламент прие доклада на Станишев за това при Брекзит без сделка,  европейските граждани да пътуват без визи във Великобритания, а британските - в държавите от ЕС. Това е особено важно за българите, които живеят на Острова.

 Консерваторите докараха нещата до задънена улица, изтъкна Станишев.

И продължи, че очаква социалистите да бъдат незаобиколим фактор в следващия Европарламент, за да могат да сложат край на политиката на затягане на коланите. Да поставим човека в центъра, каза Станишев. И изтъкна, че "ресурс винаги има, стига да има политическа воля".

 "Социална Европа гарантира бъдещето на Европа - така ще се решат демографските проблеми на Стария континент. Десните орязаха социалните разходи, но не пипнаха администрацията. Така правеше и първият кабинет на Борисов, спомняте си постната пица", припомни пред българските медии Станишев. "За да се борим с неравенствата, ни трябва сила. Само, ако сме заедно може да обърнем кораба на Европа в друга посока", изтъкна президентът на ПЕС.

 "Работихме заедно със Сергей и ние подкрепихме приемането на България в Шенген", каза Мораес. И продължи:"Лейбъристите във Великобритания стъпваме върху манифеста на ПЕС, защото той предлага истинска лява политика!"

 Депутатът и министър в сянка на лейбъристите за Брекзит Киър Стармър подчерта : "Споделяме общи ценности и платформа с ПЕС и затова е истинско удоволствие за нас да посрещнем президента на ПЕС тук! Тук сме, за да покажем, че има силно сътрудничество между нас и нашите европейски партньори. Има много предизвикателства, които трябва да решим заедно - работа, доходи, реформи в икономиката, климатични промени! Влизаме в трудна кампания за европейските избири, в която няма да отстъпим от нашите ценности. Ние не сме партията на Найджъл Фараж!"

Напиши коментар »
(5)
1
КОГАТО УМИРА ЧОВЕК-ВИКАТ СВЕЩЕНИК,А КОГАТО УМИРА ГЕРБ СЕ ВИКА ПАПАТА...ХА..ХААА
2
Това е девиза на ГЕРБ над 10 г вече, сега на 26.05 имаме шанса с номер 18 да ги накажем и този път ЗАВИНАГИ да свършат като СДС и НДСВ на б.унището на историята
3
...колко въздух под налягане има в този човек, пълен въздухар! Да сме поставили човека в ..."центъра"! Ами все някой трябва да остане по периферията , че тогава какъв център ще е ? И все пак ,е далеч повече европеец , от тукашните Кремълски помияри!
4
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
5
Станишев за да има това което казваш .Великобритански(НАТО)Смолетоносач трябва да е базиран в Черно Море в акваторията на България!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?