Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Сравниха талант на Бербатов с руския пианист Рахманинов
Сравниха талант на Бербатов с руския пианист Рахманинов
Автор: ПИК
Дата
Дата
15350
Коментари
5
Сравниха талант на Бербатов с руския пианист Рахманинов

Българче е един от най-талантливите пианисти в света! 17-годишният Николай Димитров има десетки награди от престижни конкурси и е изнасял международни концерти, а наскоро композира и собствена творба. Тя се казва "Кармен - Фантазия и вариации" по "Кармен" от Жорж Бизе и е посветена на класния му ръководител Сребрина Гуглева.

Талантът на Николай е забелязан още преди години от Димитър Бербатов, който помага на русенчето чрез фондацията си за млади таланти.

Наскоро Николай постига още един успех - приет е за студент в консерваторията "Принц Клаус" в Грьонинген (Холандия). Музикални експерти в Ниската земя са впечатлени от уменията и успехите на българчето, като го определят като един от най-талантливите пианисти в света. Появяват се и първите сериозни сравнения, като Николай е определен за новия Рахманинов. Сергей Василиевич Рахманинов е популярен руски пианист и композитор, ученик на Пьотър Илич Чайковски.

Впечатляващото е, че Николай стига до студентството, след като за една взема две учебни години наведнъж като самостоятелен ученик. Успехът му по всички предмети е 6,00, а общият успех в дипломата заедно с матурата по български език и литература и професионалната квалификация като пианист-инструменталист е 5,89. Той е възпитаник на Национално училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов" в Русе.

Младежът е свирил в прочути зали по света като "Карнеги хол" в Ню Йорк, "Роял Албърт хол" в Лондон и "Музикферайн" във Виена. Бил е четири пъти солист на Русенската филхармония, както и на симфонични оркестри в Румъния и Гърция. Носител е на специалната награда за млад талант, която се връчва от БНР в рамките на церемонията "Музикант на годината" и на наградата на общината "Русе XXI век", пише ежедневник.

Напиши коментар »
(5)
1
Това са новини!
2
Божията дарба на този млад пианист,никога не може дори да влезе в кратуните на роднините на Бербатов, за някакво хилаво сравнение.
3
След провала на Бербатов в Манчестър Юнайтед, най - малко още 10 г. НИКОЙ ОТ ОСТРОВА няма и през ума му да премине да потърси български футболист, даже и за най ниската група!
4
berbi e nomer1.za man .
5
Гочо,Гочо //№3/ за какво се говори...какви ги дрънкаш!Браво на Бербо, че подкрепя такъв талант!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?