Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Специализираната прокуратура с ефективни присъди за престъпен сговор и държане на огнестрелни оръжия
Специализираната прокуратура с ефективни присъди за престъпен сговор и държане на огнестрелни оръжия
Автор: ПИК
Дата
Дата
4829
Коментари
3
Специализираната прокуратура с ефективни присъди за престъпен сговор и държане на огнестрелни оръжия

Специализираният наказателен съд одобри споразумение и призна за виновни Б.Х. и А.Д. за участие в престъпен сговор и за държане на огнестрелни оръжия в големи размери. На Б.Х. е наложено наказание 3 години „лишаване от свобода“, а на А.Д. - 2 години „лишаване от свобода“, които да бъдат изтърпени при първоначален общ режим в затвор. 

Двамата осъдени бяха задържани на 4 декември 2018 година в района на Стара Загора по разследване, ръководено от Специализираната прокуратура. Тогава бяха открити и иззети 17 автомата „Калашников“, 15 пистолета „Макаров“ и 12 броя цеви за същия пистолет.

В хода на разследването бе установено, че оръжията, предмет на престъпната дейност на двете осъдени лица, са произведени в завод „Арсенал“- гр.Казанлък. Б.Х. и А.Д. незаконно продавали оръжие - автомати „Калашников“ и пистолети „Макаров“ със заглушители на цена от по 1400 евро. Установено е, че те имали възможност да доставят голямо количество автомати, които били използвани от българските спецчасти. С цел конспиративност, осъдените избягвали комуникацията по телефон, а всяка следваща среща между членове в престъпното сдружение се договаряло на предшестващата такава.

Престъпната дейност е неутрализирана със съдействието на служител на МВР, който се е представил за клиент и е успял да закупи автомати „Калашников“ и пистолети „Макаров“ със заглушител.

От назначените по досъдебното производство балистични експертизи е установено, че всички оръжия са годни за употреба по предназначение.

Наложените ефективни присъди незабавно са приведени в изпълнение от прокурор при Специализираната прокуратура и осъдените изтърпяват наказанията си в затвора гр.София.

Напиши коментар »
(3)
1
Маркуча Славчо от Учиндол показа защо Боко е изгонил Веско Маринов, и не иска да му пее.....Защото пее песента "ТУМБЕСТА ТИКВА ТИКВАНО"......Хахахахаха....Вижте я в нета....хахахахаха....
2
Откога специализираната прокуратура издава присъди? Вижте си заглавието.
3
Ми сега със субсидия 1 лев беспфето как ще издържа паравоените си банди , вай вайййй.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?