Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Смолянско със спешни мерки срещу чумата по свинете
Смолянско със спешни мерки срещу чумата по свинете
Автор: ПИК
Дата
Дата
3136
Коментари
1
Смолянско със спешни мерки срещу чумата по свинете

Заради създалата се тежка епизоотична обстановка, относно появата и разпространението на болестта Африканска чума по свинете в страната, в Смолянско вземат спешни мерки срещу нея. 

Със заповед на областният управител Недялко Славов, са задействани всички възможни механизми, за противодействие на навлизане на болестта на територията на региона. 

Разпредено е да се вземат мерки за предотвратяване въвеждането на територията на област Смолян, на предназначено за лична консумация свинско месо, суровини и храни, съдържащи в състава си свинско месо от държави, в които има установени огнища на Африканска чума по свинете.

Областна дирекция по безопасност на храните, Областна дирекция на МВР, Регионална дирекция „Гранична полиция“ и Митническо бюро-Смолян, трябва да извършват проверка на транспортните средства и личния багаж на пътниците, влизащи на територията на област Смолян за нарушение на мярката.

Откритите суровини и храни да се изземват и предават за унищожаване. Директорът на Областна дирекция по безопасност на храните да организира извършването на дезинфекция на влизащите в областта транспортни средства от ГКПП-"Златоград", е посочено още в заповедта на областния управител.

Според разпореждането на Славов, трябва да се организира и почистване на всички паркинги и места за почивки на пътуващите в областта, като отпадъците да се изхвърлят на определени от кметовете места и да се дезинфекцират.

До момента на територията на област Смолян няма регистрирани случаи на заболяването.

Напиши коментар »
(1)
1
ТАЗИ ВЪЛНА НА А.Ч.С. Е ПЛОД НА ЧОВЕКА. В СЪСЕДНА СТРАНА СЕ ПРОДАВА ЕВТИНО МЕСО И ТО Е ПРИНОСИТЕЛЯ НА ВИРОСА .
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?