Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Смениха общински съветник в Белово заради грешка с преференциите
Смениха общински съветник в Белово заради грешка с преференциите
Автор: ПИК
Дата
Дата
22150
Коментари
2
Смениха общински съветник в Белово заради грешка с преференциите

Правомощията на новоизбрания общински съветник в Белово Христо Цветанов от коалиция "Алтернатива за гражданите“ ще бъдат предсрочно прекратени, а на негово място в местния орган на власт ще встъпи в длъжност Цветелина Спасова.

Решението е Общинската избирателна комисия в града. Разместването е заради открита грешка при отчитането на преференциите, довели до изкривяване на вота. В секцията в село Дъбравите комисията първоначално правилно е преброила бюлетините, 47 от които са с предпочитание за номер 107, на Спасова.

В окончателния протокол обаче тези преференции са отразени в полза на кандидата под номер 108 – Венцислав Кошов.

След ревизирането на резултатите се установява, че жената има 79 преференции и с тях изпреварва водача на листата Христо Цветанов. Той е влязъл в Общинския съвет със 72 предпочитания. Грешката е забелязана още на 27 октомври.

Корекции на протоколите обаче тогава не са направени, а жалбата до Общинската избирателна комисия е оставена без уважение, пише "Марица".

Така казусът влязъл в Административния съд, откъдето се произнесли, че Спасова трябва да бъде обявена за избрана на мястото на Цветанов. Решението не е обжалвано в предвидения 7-дневен срок и е влязло в сила.

Още по темата
2000 души са гласували с преференции за листата на ПП ГЕРБ за общински съветници във Варна
Часовник
23:07
2000 души са гласували с преференции за листата на ПП ГЕРБ за общински съветници. Това съобщи на пресконференция Велин Жеков, председател на Общинската избирателна комисия, предаде Радио...
Напиши коментар »
(2)
1
Здравейте препорьчвам ви сериала хит Донята Доня Сандовал la dona Сезон 1 изльчен по Диема Фемили
2
Здравейте повторение сезон 1 на сериала хит Донята Доня Сандовал la dona Всеки следобед без сьботите и неделите от 15 до 15 55 16 часа И всяка сутрин без сьботите и неделите от 8 8 и 10 и 15 и 20 и 30 до 9 9 и 15 по Диема Фемили Скоро започва сезон 2 на сериала хит Доня Сандовал la dona в Мексико
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?