Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Слави Бинев сигнализира в Европарламента за нарушения с депото в Ямбол
Слави Бинев сигнализира в Европарламента за нарушения с депото в Ямбол

Кражба на 15 милиона е в основата на незаконно изграденото сметище

Автор: ПИК
Дата
Дата
6277
Коментари
0
Слави Бинев сигнализира в Европарламента за нарушения с депото в Ямбол

Кражба на 15 милиона е в основата на незаконно изграденото сметище в Ямбол. Това заяви представителят на НФСБ в Европарламента Слави Бинев в Страсбург. Бинев подаде сигнал до Еврокомисията и Съвета за нарушенията на европейските норми в изграждането на депото за отпадъци край град Ямбол.

"Освен че е в разрез с европейските закони, изграждането на депото край Ямбол застрашава и здравето на хората. Сметището е разположено на едва 200 метра от къщите на хората. Няма как да не направи впечатление и цената на депото - 15 милиона евро, а изграждането му дори няма да доведе до трайно решение на проблема с отпадъците”,  заяви Бинев и допълни, че целта е  този терен да бъде прочистен от живеещите там хора и откупен на много ниска цена, защото става дума за едно от най-хубавите места в град Ямбол. Бинев обясни, че случаят в Ямбол не е единичен, а подобни проблеми се наблюдават и край селата Баня и Джерман.

Само преди месец евродепутатът Слави Бинев и представители от НФСБ бяха на среща с инициативните комитети на село Баня именно по въпроса със сметището. В отговор на запитването на Бинев за грубите нарушения на европейското законодателство комисарят за околната среда Янез Поточник изпрати официално писмо, че европейската  комисия ще продължи разследването. Подобни сметища трябва да са последната опция за справяне с боклука и поради тази причина европейските политики целят да намалят използването на сметища  само за остатъчни отпадъци, пише Поточник.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?