Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Слави Бинев пред ПИК: Скоро ще има европейски прокурор, проявите на Сидеров няма да остават безнаказани
Слави Бинев пред ПИК: Скоро ще има европейски прокурор, проявите на Сидеров няма да остават безнаказани

„Атака” се превърна в обслужваща партия на ДПС, БСП и ГЕРБ

Дата
Дата
16491
Коментари
27
Слави Бинев пред ПИК: Скоро ще има европейски прокурор, проявите на Сидеров няма да остават безнаказани

Евродепутатът Слави Бинев днес направи поредното си скандално изказване срещу корумпираните български политици в Европейския парламент. Той отново повдигна въпроса със записните заповеди, с които са държани в зависимост народни представители на „Атака”. Слави Бинев говори и пред ПИК по темата, както и за своите планове в политиката.

Интервю на Лъчезар Лисицов

-   Г-н Бинев, днес сте направили изказване в Европейския парламент за разследване на български политици. Това го правите от години, но до момента няма резултат, и идва веднага обвинението, че си правите само политически пиар. Какъв е смисълът от това?

-   Важно е да съм китайската капка, която се опитвам да бъда – т.е. непрестанно да поставям въпросите, които не се решават. Всичко преди избори може да бъде разчетено като пиар, но аз правя това, което съм правел и преди. И винаги ще го правя, докато съм тук, където се кове европейската демокрация. Рибата се вмирисва откъм главата и този дефект в нашето ново общество трябва да бъде отстранен.

-   Но как Европейският съюз може да разследва български политици или други българи?

-   Не знам дали знаете, но днес се гласува законът за пране на пари, а утре ще се обсъжда законът за европейски прокурор. И много хора изтръпват по този въпрос. Аз след малко ще говоря и по тази тема.

-   Какво ще може да направи европейският прокурор срещу български политици и кога той ще влезе във власт, за да направи това?

-   Ако утре се гласува, през следващите няколко месеца ще се приеме и технологията, според която той ще встъпи в длъжност и ще поеме своите ангажименти. Не вярвам, че това ще стане по-скоро от година – година и половина, а дори и две, но най-важното е да се почне отнякъде.

-   Т.е. европейският прокурор ще може да разследва български политици, като например Волен Сидеров, когото вие често обвинявате в престъпления?

-   Ще може да се разследват директно европейски политици. Още не мога да кажа каква ще е технологията, но определено при подобни прояви на висши политици в България, с него ще се занимава и европейският прокурор. Няма как това да бъде подминато, както се случва в нашата собствена страна.

-   Тези кандидат-депутати от „Атака” все още ли са зависими от записните заповеди, за които говорите?

-   Те ще бъдат зависими дотогава, докато тези записни заповеди бъдат унищожени. Никой не е виждал такова дело наяве.

-   Вие много критикувахте предишната власт. Коя обаче е по-корумпирана – тази на ГЕРБ или сегашната?

-   Самият въпрос носи ужасния отговор – че избираме не между доброто и по-доброто, а между лошото и по-лошото. Това няма да се реши, докато не изпратим политическия монопол веднъж завинаги в миналото. Не мога да кажа кой е по-корумпиран, защото очакванията на хората и този път бяха излъгани. Ние имаме комунисти и назначена от комунистите опозиция. Затова като че ли никога няма да се справим с проблемите около нас. По-лош е този, който казва, че ще е по-добър, а прави същото, което прави и лошият. Тези, които са сега на власт, имат много неща да направят, за да докажат, че искат да решат проблемите. Особено със свободата на словото. Говоря най-вече за свободата в държавните медии, защото хватката на частни ниво като че ли се отпусна. Избирателният кодекс също е проблем, той не бе консултиран с най-голямата извънпарламентарна опозиционна партия – Националния фронт за спасение на България (НФСБ). Същото е и с бизнеса – не да оправяш проблемите само на корпоративния бизнес, а най-вече на малкия и средния бизнес. И, разбира се, съдебната система, за която няма никакви инициативи от страна на законодателната власт, с които да се решат проблемите и забележките върху правосъдната система в България, които са много отдавна и които ни държат под мониторингов контрол.

-   Казахте „политически монопол”, но кой държи този монопол?

-   Мога само да предполагам. Бившите комунисти се превърнаха в разкаяли се социалисти. Те си назначиха разкаяли се комунисти и за своя опозиция и не допускат никой да влезе в тази територия. Всеки, който е имал желание да бъде истинска опозиция, го превръщат или в квазиопозиция, или в част от себе си – както за жалост се случи с една огромна идея, каквато беше „Атака”. Тя се превърна в една обслужваща партия на всички тези, срещу които се е борила – ДПС, БСП, ГЕРБ и т.н. Според обстоятелствата „Атака” обслужва различни партии.

-   Вие ли ще оглавите листата на НФСБ за евровота?

-   Все повече се изкушавам да покажа, че това не е нещо, за което съм се оженил. Моята европейска роля не е нещо, без което не мога да живея. Все повече се изкушавам да не бъда аз водачът на тази листа, дори и при предложение на НФСБ, което все още не е отправено към мен. Аз искам да покажа, че това за мен е съдба и кауза - начинът, по който действам тук (в Европарламента – б.а.), е една отдаденост. Това ми е създало големи проблеми. Смятам да покажа, че това не е нещо, без което не мога, и че няма да променя мнението си и на йота по тези въпроси и че мога да ги поставям и без да бъда европейски депутат.

-   Т.е. възможно е да си направите отвод?

-   Може да не съм водач, може и изобщо да не участвам на евровота, защото за разлика от всички останали, които, ако излязат от политиката, няма да знаят какво да правят, аз съм дошъл от бизнеса и винаги мога да си намеря мястото в него. Аз съм създавал милионери, не съм минал като някакъв метеорит през небето. Аз създадох школа и продуцирах изключително много хора, които успяха да станат полезни и да бъдат изключително полезни в бизнеса. Винаги мога да се върна на това поприще, защото се чувствам като риба във вода. Аз всъщност влязох в политиката, защото водата бе източена и исках нещо да променя по този въпрос. Това е доста трудно, но трудностите са за силните хора.

Напиши коментар »
(27)
1
Нека да метнат и МОМАТА, Чалмата и Сопола
2
хахаха СВИИНЬЬОО ДЕБЕЛАА ОО СВИНЬООО ДЕБЕЛААААА !!!! Дано ти ревизира "бизнеса" :D
3
Ако не беше Сидеров никой днес нямаше да знае кой е Слави Бинев.
4
Сидера те направи Евродепутат бе таранкоолу
5
Сидеров е пич пък тоя ич.
6
Българина е неблагодарен,учи се от КАЛИНА и тя беше от Aтака но се въздържа да коментира Сидеров.Много добре помним кой беше преди и кой си сега.
7
Слави обичаме те!
8
Евала, бе Бинев! Малко са му обвиненията на Волен с тази мярка за неоткланение.Сега да го видим как ще ходи до Варадеро.
9
Много добре - болен мозък като Сидеров не ни е необходим
10
Абе,Славчо.Много си жалък бе.Тая ръка,дето те навря в европарламента,ще ти се навре в гъза.
11
НФСБ И БИНЕВ СА НАЙ-ДОБРОТО НЕЩО НА ХОРИЗОНТА! ОСЪЗНАЙТЕ СЕ
12
Az lichno shte glasuvam za Binev, nishto che otide v NFSB, vajnoto e che e edinstveniq evrodeputat koito pravi neshto
13
Не членува в никоя партия и не симпатизирам на никоя , но това. плюене по човека който те направи днес да някой не го одобрявам
14
отговор на коментар
Визираш ръката със "златното" пръстче ли, бе- тая същата дето взима парици да прави кворум на турците срещу които скача ли? Заради некъдърни коментатори като теб на които разчита Волен в момента доверието към Бинев е по- голямо от това към твоя вожд!!!
15
edinstvenia adekvaten deputat v EP, ne vijdam drug da pravi poveche ot nego za Bulgaria ...S teb sme Slavi
16
Това трябва наистина да се случи, Европейски прокурор е решение което звучи и на практика би било много ценно !!!
17
Волен не е много в час напоследък,но това е защото нещастници като оня черен мавър Чернев,Гея Бинев,Калинка Секса,и други новодомци се правят на велики...Те ще изчезнат с магическата пръчка на Волен...Малко им остава,трябва да им се порадваме още малко..Хаха,край с вас,тъпанари...Чернев в Украина,смешко.Два пъти съм бил на мисия,ще ти сритам черния задник,тъпанар.
18
Това същественце е голям гняс, пък и говори. Че то това е най-притеснително за такива като теб, защото вие ще сте първите клиенти на тази прокуратура.
19
Някой от кометиращите чете ли изобщо какво е казал човека?Толкова истини има и толкова мъдро говори, но за да вникнеш в смисъла е нужно да излезнете от партиниите си черупки и да пишете след като помислите! Аз отскоро следя изявите на този човек и го подкрепям с две ръце във каузите му.
20
Сачмите са от котилото на чалмите...
21
Тъпаци,всички се страхуват от българите,затова ни плюят от Европа, и къде ли не.Британците какви са,извратени гейове и пияници.Те не са от нашия свят..Американците събират доброволци за войници от колониите си,те дори не знаят как се стреля...Чернилките се плашат и от сянката си.Нямат шанс в Украйна..Обама какъв го дири там,някой да иска да иде във Филаделфия например.С беличките си ръчички,и тежките картечници няма да успеят...Ще се осерат като кърпатски вълци.
22
Ако един селски (не Европейски) прокурор те захване тебе - от затвора няма да излезеш бе мушмурок.Ти освен да плюеш срещу България друго знаеш ли??
23
Бинев, ти кажи защо подкрепи гей-браковете! Да не сиврътнал резбътъ бе!!!...
24
Бинев, Защо чакаме европейски прокурор? Нека да Ви дам няколко примера от държавата Израел. Езер Вайцман - бивш президент - свален в рамките на един месец за дарение от швейцарски милионер . Моше Кацав - бивш президент - свален за сексуални домогателства. Ицхак Мордехай - бивш министър на отбраната на Израел - осъден за сексуални домогателства. Свалени и осъдени без европейски прокурор. Те могат а ние не можем и не искаме.
25
Много добре те помним преди...кой беше!!! Ако го нямаше Волен, никой нямаше да те знае там, бандюго, колко неблагодарно от ваша страна.
26
Още малко ще ти се "порадват" хората на тебе, там...малко ти остава, нали знаеш? Не одобрявам това постоянно плюене по Атака, имайки предвид как сте стигнал до Евро парламента, господин Бинев.
27
тоябинев за какъв се мисли ако не беше атака ще да бъде един никой бандюга-рекетьор
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?