Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Слави Бинев изразява загриженост за съдебната ни система в писмо до евроинституциите
Слави Бинев изразява загриженост за съдебната ни система в писмо до евроинституциите
Автор: ПИК
Дата
Дата
4022
Коментари
2
Слави Бинев изразява загриженост за съдебната ни система в писмо до евроинституциите

Бинев посочи емблематичните проблеми, които компрометират цялата ни съдебна система

„След като Еврокомисията критикува България за непрозрачната и слаба съдебна система във всеки един мониторингов доклад, трябва да изиска от страната ни становище защо през 21 в. се допускат казуси, които нарушават фундаментални човешки права и свободи. Как България възнамерява да реши тези и много други казуси?”. Това заявява евродепутатът Слави Бинев в писмо до европейските институции.

Той обясни, че в съдебната система има пропуски, на които трябва да се обърне специално внимание, за да върнат гражданите доверието си към институцията.

Повод за писмото към Шулц, Барозу, Касини, Леене и Рединг са огромният брой жалби от български граждани, които ежедневно пристигат в офиса на евродепутата. Прави впечатление, че мнозинството от тях са свързани със сериозни проблеми в областта на съдебната система, най-вече - нарушаване на правата на българските граждани и абсолютно несправедливи присъди. Сигналите идват от цялата страна - София, Варна, Русе, Ямбол и касаят случаи от проблеми с Топлофикация АД и неправомерни договори с банки, през сериозни битови проблеми, които не намират решение и институционална подкрепа до казуси в различни браншове - като например случаите с моряците от Sea Wind, които години наред не са получавали възнаграждение. Изброените случаи илюстрират накратко обстановката в българската съдебна система и липсата на вяра в полиция, прокуратура и съд. Неслучайно гражданите търсят подкрепата на НФСБ чрез представителя й в ЕП за съдействие по казусите на европейско ниво, съобщават от пресцентъра на партията.

С тези фрапиращи случаи (на Александър Христов от Бургас, Антон Парашкевов от Банкя, г-жа Маринова от Русе, г-жа Ненова, сем. Първанови от София, г-жа Костадинова от Ямбол, Митко Иванов, моряците Памихов, Попов и Георгиев, Любен Делчев, Венцислав Божинов), подплатени с еднозначни доказателства за несправедливости, корупция и нехайство в съдебната и изпълнителните системи в България, Бинев апелира за навременни мерки.

Евродепутатът поиска конкретни стъпки и санкции, за да има гаранция за европейските граждани от България, че съдебната система наистина работи и ги защитава от несправедливости.

Напиши коментар »
(2)
1
Тоя ренегат, дрисльо и бандит няма ли да си затвори плювалника? Много се активизира за да се хареса. Но иначе гласува "ЗА" гей-браковете, за "третия пол", за кривината на краставиците, за по-малките размери на презервативите и други тям-подобни глупотевини на тези отвратителни евроГЕЙски "депутати"-лапачи!
2
Защо г-н Бинев не каже как не плати дължимите суми на застъпниците си от Благоевград на последните избори. Ако толкова се е загрижил за справедливостта нека погледне себе си и тогава околните.Загрижил се нашия за съдебната система. Че ние ако имахме работеща система той и още други като него трябваше да пишат писмата си от затвора. Смешна държавица.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?