Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
СКАНДАЛ: Кметът от „ДеБъ“ Спартански върна хората в социализма с режим на водата - болници също на сухо! Има ли незаконно насочване на питейна вода към общинските имиджови фонтани (ДОКУМЕНТ)
СКАНДАЛ: Кметът от „ДеБъ“ Спартански върна хората в социализма с режим на водата - болници също на сухо! Има ли незаконно насочване на питейна вода към общинските имиджови фонтани (ДОКУМЕНТ)
Автор: ПИК
Дата
Дата
52962
Коментари
11
СКАНДАЛ: Кметът от „ДеБъ“ Спартански върна хората в социализма с режим на водата - болници също на сухо! Има ли незаконно насочване на питейна вода към общинските имиджови фонтани (ДОКУМЕНТ)

След секс скандалите около кандидат-кмета на „ДеБъ“ за София Борислав Игнатов, нов скандал заформя и кмета от соросоидната коалиция в Плевен – Георг Спартански. Броени часове преди старта на официалната предизборна кампания, протежето на Найден Зеленогорски поставя плевенчани в режим на водата досущ като във времената на социализма!.

Преди няколко дни ВиК Плевен е изпратило официално писмо до кмета, че заради намаляване на водоизточниците за питейно-битово водоснабдяване и увеличена консумация започва недостиг на питейна вода в гр. Плевен и още 10 села в общината.

Съгласно закона, управителят на ВиК Плевен препоръчва на Спартански да започне официален режим на водата, ограничавайки първо ползването на питейна вода за непитейни нужди: поливане, миене на улици и тротоари, водна каскада, и други.

Именно в последните думи от писмото е и истинският скандал, който може да бъде и обект на проверка на прокуратурата. Публична тайна в Плевен е, че имиджовите фонтани и каскадата на Спартански се захранват с питейна вода, което в критични месеци създава недостиг на питейна вода за домакинствата. С писмото на ВиК Плевен, тази публична тайна се институционализира като факт и реален проблем.

През годините ръководството на общината многократно е отричало, че каскадата и фонтаните са захранвани с питейна вода, но този мит рухва и е време прокуратурата и институциите да направят проверка дали законово гарантираният достъп на домакинствата до питейна вода не е нарушен, заради престъпно действие или бездействие на общината.

Недостигът на питейна вода многократно се явява и реална опасност за здравето на хората. През последните дни в едно от болничните заведения в общината няма вода, което наложи лекарите да търсят алернативни начини за дезинфекция при спешните операции.

ПИК призовава призовава главния прокурор Сотир Цацаров да разпореди проверка на причините за създадената кризисна ситуация с недостиг на питейна вода на територията на община Плевен и особено потенциалните рискове за здравето на гражданите, следствие на недостига на вода в болничните и други институции!

Напиши коментар »
(11)
1
Май Жорко Спартански се оказа Тосун Бей.
2
по отношение на въоръжението. Луди пари дадохме за едни фърчила, а пари за нови тръби няма.
3
Фърчило ти е празната кратуна !
4
Този път Спартански няма да излъже хората като преди 4 години. Народът прогледна пошлите схеми и кражби. Цацаратурата може и да погледне кражбите от тандема Георг спартански и депутата от герб Пламен тачев . Милиони източени, от незаконен проект, липса на геодезически проучвания , грабеж при строителството и приет с бой и насила събрани подписи за акт 16
5
Но тук простаци са тези, които пишат, и тези, които четат. Нека поздравим слабоумния автор, илитерат вероятно. И читателите. Аз чета само заглавията за свое оправдание.
6
ДеБъ и Спартански ДеБъ!
7
Това е заради бруталните жеги и суша в Плевен. Кмета вече е спрял каскадата,работи само големия фонтан,и двата малки,но плевенчати не са против фонтаните.
8
Където е текло пак ще тече...
9
Голяма работа,че няма вода. Бананите от Еквадор свършиха.
10
Фонтаните в ПЛЕВЕН работят с оборотна вода, за този който разбира какво е това.По интересен е факта, че за едно денонощие се губят няколко кубика.
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?