Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
СКАНДАЛ: Би Ти Ви и Жени Марчева с безплатна реклама за "Демократична България" - ЦИК разследва сигнал по наглата агитация
СКАНДАЛ: Би Ти Ви и Жени Марчева с безплатна реклама за "Демократична България" - ЦИК разследва сигнал по наглата агитация
Автор: ПИК
Дата
Дата
116117
Коментари
20
СКАНДАЛ: Би Ти Ви и Жени Марчева с безплатна реклама за "Демократична България" - ЦИК разследва сигнал по наглата агитация

В нарушение на всякакви предизборни правила  Би Ти Ви в сутрешния блок с Жени Марчева направи реклама на кандидата за евродепутат Васил Гюров е кандидат за евродепутат от Коалиция „Демократична България“.

Доказателство за това е изписания на екрана в първата минута на интервюто „Васил Гюров - кандидат за евродепутат от Коалиция Демократична България“, след това надписът бе сменен с друг: „Семейно интервю – кандидатът за евродепутат Васо Гюров и Мария Кавлакова“. Изглежда от медията са се усетили, че нарушават правилата, но вече беше късно, а вторият надпис също е свързан с евровота.

Затова СЕМ и ЦИК ще трябва разследват и наложат строга глоба на предаването.

По време на интервюто, при общ кадър, в студиото се виждаше екран, на който беше изобразено знамето на Европейския съюз и ръка, която пуска бюлетина в изборна урна, в което също има ясна предизборна агитация, видя ПИК.

Това изображение на екрана, заедно с показването на Гюров и намиращия се в долната част на екрана надпис „Семейно интервю – кандидатът за евродепутат Васо Гюров и Мария Кавлакова“, показва пряка политическа агитация от страна на Би Ти ВИ в полза на кандидата, указващ на зрителите за кого да гласуват.

Въпросите на водещата и анонса, че Гюров е представител на „зелените“ в Коалиция „Демократична България“ заблуждава зрителите. Това е видно от окончателното влязло в сила решение на СГС, с което осъжда ПП „Зелените“ да преустанови носеното и служенето с наименованието Политическа партия „Зелените“. Така се отнема от Политическа партия „Зелените“ името „Зелените“, като придобито незаконосъобразно.

За тези нередности сигнализира Димитър Славейев Канариев, кандидат за евродепутат от Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов“. Той е изпратил и сигнал – жалба до Централната избирателна комисия.

Ето и самото писмо до ЦИК

ДО:

ЧЛЕНОВЕТЕ НА ЦЕНТРАЛНАТА

ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ

Уважаеми членове на Централната избирателна комисия,

С настоящето писмо изпращам на Вашето внимание следния сигнал:

Днес, 12.05.2019 г. по телевизия БТВ, в предаването „Тази събота и неделя“ с водеща Жени Марчева бе излъчен разговор с г-н Васил Гюров. Разговорът бе с акцент, че г-н Васил Гюров е кандидат за евродепутат - № 12-ти в листата на Коалиция „Демократична България“. Доказателство за това е изписания на екрана в първата минута на интервюто „Васил Гюров - кандидат за евродепутат от Коалиция Демократична България“, след това надписът бе сменен с друг: „Семейно интервю – кандидатът за евродепутат Васо Гюров и Мария Кавлакова“. Този надпис бе изписан на екрана през цялото време на разговора, който продължи около 14 минути. По време на предаването, при общ кадър, в студиото се виждаше екран, на който беше изобразено знамето на Европейския съюз и ръка, която пуска бюлетина в изборна урна. Това изображение на екрана, заедно с показването на г-н Гюров и намиращия се в долната част на екрана надпис „Семейно интервю – кандидатът за евродепутат Васо Гюров и Мария Кавлакова“, показва пряка политическа агитация от страна на БТВ в полза на кандидата г-н Васил Гюров, указващ на зрителите за кого да гласуват.

Въпросите на водещата и анонса, че г-н Гюров е представител на „зелените“ в Коалиция „Демократична България“ заблуждава зрителите. Това е видно от окончателното влязло в сила решение на СГС, с което осъжда ПП „Зелените“ да преустанови носеното и служенето с наименованието Политическа партия „Зелените“, с което се отнема от Политическа партия „Зелените“ името „Зелените“, като придобито незаконосъобразно.

От справка на регистрираните кандидати в изборите за членове на Европейския парламент от Р. България на 26.05.2019 се вижда, че в Коалиция „Демократична България“ не участва ПП „Зелените“. Единствена допусната до надпреварата е ПП на Зелените, която не участва в тази Коалиция, а се явява самостоятелно.

Представям Ви явни доказателства, че това е агитационно аудио-визуално средство на БТВ. По тази причина считам, че БТВ е нарушила чл. 183, ал. 2, като не е спазила изискването на Изборния кодекс - 10% от екрана да бъде зает от обособен в отделно поле надпис „Купуването и продаването на гласове е престъпление“. Освен липсата на такъв надпис, по време на предаването не съществуваше и дикторски глас, като аудио средство, който да изчита този надпис. Също така чрез тази аудио-визуална агитация бе нарушен и чл. 183, ал. 4, която забранява използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и т.н. Като доказателство прилагам снимка показана на телевизионния екран с табела доказваща, че това е частен имот, а в същото време госта като кандидат за член на Европейския парламент от листата на Коалиция „Демократична България“ внушаваше на зрителите, че това е национална природа. Това е пряк призив за национализация, което застрашава частната собственост. Частната собственост е индивидуално право, защитено от Конституцията на Р. България и не може да бъде заличавано с твърдения „разиграване на хиляди български граждани“.

В края на интервюто, водещата на предаването доказва, че това не е просто семейно интервю, а предизборно такова, като отправя към г-н Васил Гюров въпроса защо му е на един човек като него да става политик и да отива в Европарламента!

Уважаеми членове на ЦИК,

Считам и се надявам, че ще спазите Изборният кодекс, ще разгледате на Ваше заседание сигнала с неоспоримите доказателства, съдържащи се в аудио-визуалното средство и ще вземете решение за санкциониране на телевизия БТВ според закона.

Нямам информация дали това аудио-визуално средство е било платено на БТВ, защото БТВ не излъчи надпис „Платен материал“ във връзка с чл. 179 от Изборния кодекс.

БТВ по закон е възможно да направи дарение чрез аудио-визуално средство излъчено по нейния ефир. Това дарение трябва обаче да бъде остойностено, за да може Коалиция „Демократична България“ да спази чл. 165, ал. 1, т. 3, чиято разпоредба задължава коалициите участващи в избори за членове на Европейския парламент от Р. България, да имат общо финансиране до 2 000 000 лв.   

Ако не съществува и официално дарение от БТВ към Коалиция „Демократична България“, то това е чиста форма на скрито незаконосъобразно финансиране от БТВ към Коалиция „Демократична България“, участваща в евроизбори 2019. Поради липса на задължително съобщение по чл. 179 в аудио-визуалното средство на БТВ, излъчено на 12.05.2019 г. от 08:58 ч., приемаме че аудио-визуалното агитационно средство не е било платено. Поради това, отправям искане към Централната избирателна комисия, да изиска от БТВ договор за дарение предназначен за Коалиция „Демократична България“.

Изразявам своето дълбоко уверение, че Централната избирателна комисия е гарант за прозрачна, равноправна и законосъобразна предизборна кампания.

С уважение, 

Димитър Славейев Канариев

Кандидат за член на Европейския парламент от 

Р. България в изборите за членове на Европейски парламент от Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов“

Напиши коментар »
(20)
1
Голямото оплюване започна! Тон дава и Валери Симеонов! Колкото и да злобее той ще види Европарламент през крив макарон! С изкривената си от омраза и злоба физиономия той отблъсква хората.
2
Интервюто с Джамбазки беше абсолютно същото ве, мушмули.
3
Ми и той е джендър като тоя от снимката до баджака бе Пеев
4
Хората искат да чуят Васил Гюров, защото има какво да каже. Или според вас трябва да слушаме само онези, които с държавни пари плащат предизборната си реклама?
5
Това е най-добрата работа, която Google плаща сега. Получих основния месец от € 27936 за работа по 3 часа на ден. Започнах четири месеца по-рано и бързо взех вкъщи, от 7645 евро до 9264 евро всяка седмица. Не мога да се доверя на това колко е просто веднъж се опитах. тук................>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m
6
Аз виждам как всеки ден от сутрин до вечер - по новини и различни предавания, се прави безплатна реклама като се дава трибуна на шефа на предизборния щаб на управляващата партия. Това допустимо ли е, нормално ли е, законосъобразно ли е?
7
ПИК,БТВ е,Частна Медия,и може да Рекламира както си иска,Вие също непрекъснато Рекламирате ГЕРБ,Безплатно,това Означава ли,че и Вас трябва да Ви Глобят
8
"Вече ясно заявих, че „Апартамент гейт” е само началото и вододел накъде ще вървим. Не можем да градим модерна България, ако оставим нещата постарому – да се вихри безнаказаност и беззакония. Трябват съд, конфискация, връщане на пари. Виждате, че премиерът всяка седмица събира пряко подчинените му служби и компетентни органи. И както се ровят в кофите за боклук за контрабандни цигари, е време да се заровят и в задграничните офшорни сметки, в имотите и фирмите на политици чрез подставени лица”, заяви Радев.
9
Не рекламираме ГЕП безплатно. Плаща ни втората свиня... и то по добре от google.
10
Тоя не е ли вече с караваната на някоя дюна да я пази да я не я застроят? От Царево ли ще гласува? Само да не не го бият там ако отиде в общината с бюлетина. Ще се разочова и той от европейската политика Като види че в Брюксел ни море има, нито някъде в Европа освен в БГ дивото къмпингуване е разрешено. Да не преживее шок като го разбере. И като види в Австрия, Швейцария и Франция колко хиляди кабинки има да не му стане лошо.
11
А защо не ревете когато по бТВ рекламира безплатно Тиквата?????? Жалки и бездарни Пиклъовци!
13
Това Битви фирма за тороразпръсквачки ли е, че мирише по-layняно и от градските толетни?
14
Ха, ха, ха, вонящото,умирисано и наведено сайтче-кенефче ПИК се разтревожило за спазването на изборните правила, а не вижда собствените си пратенопоръчкови, катадневни изпълнения и че самите те тъпчат като свиня в локва същите изисквания! Смешни тепигьозчета!
15
Излишно се хабите този от така наречената фалшива Коалиция за България 24 часа в денонощието да го рекламират все тая !!! Ще види Европарламент когато Руменчо Петков се ритне сам по гърба !!!
16
това "зелено" НПО да не е онова, което работи за Френските курорти в Алпите срещу нашите
17
Троловете на крайно лявата неолиберална формация "Демократична България" пропищяха, че има сигнал в ЦИК срещу офшорната с неизвестен собственик БТВ. Тя безплатно рекламирала Васил Гюров - член на УС на Мюзикаутор и Профон, организациите, които събират пари от таксиметърджии, кафенета, кръчми, хотелчета, ресторантчета и т.н. за авторски права. Човека с мазна заплата, която се формира от средствата събрани за авторски права, отново по тарикатски начин се опитва безплатно да си осигури лятната почивка. С луксозен джип в/у дюна или нахлул в чужди терени и окупирал ги със своята палатка и палатките на софийските журналисти от БТВ. Крадци. Крадци. Крадци.
18
Невярвам ЦИК да затвори плювалника BTV и нейната баджачеста журналистка (както се произнесе за нея Бареков). Левите неолиберали освен, че са зомбирали палаткари са овладяли и цик
19
10 години не съм гледал би ти ви, гледам сега само Диков
20
“ истината е въпрос на гледна точка ...“ ...вижте колко противоречия има тука ...най малко 2 ...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?