Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
СКАНДАЛНО РАЗСЛЕДВАНЕ: Корнелия Нинова купила 2000 кв. м в центъра на София за 70 000 долара - лъсват куп афери на синята приватизаторка в "Техноимпекс"
СКАНДАЛНО РАЗСЛЕДВАНЕ: Корнелия Нинова купила 2000 кв. м в центъра на София за 70 000 долара - лъсват куп афери на синята приватизаторка в "Техноимпекс"
Автор: ПИК
Дата
Дата
78184
Коментари
45
СКАНДАЛНО РАЗСЛЕДВАНЕ: Корнелия Нинова купила 2000 кв. м в центъра на София за 70 000 долара - лъсват куп афери на синята приватизаторка в "Техноимпекс"

Председателят на БСП Корнелия Нинова е придобила два етажа от сграда в центъра на София за сумата от 70 000 долара. Общата квадратура на придобития имот е 1915 кв. м. Това показват документите от приватизационния договор на държавното предприятие „Техноимпекс“, на което Нинова е била изпълнителен директор до 1999 г.

Разследване на телевизия "Европа" показва, че прехвърлянето му във владение на Корнелия Нинова е част от сделката за придобиването на държавното дружество „Техноимпекс“. 

Сделката за приватизирането на „Техноимпекс“ ЕАД се осъществява на 13 януари 1999 г. Като продавач е посочен министърът на търговията и туризма Валентин Василев, а от друга настоящият лидер на БСП и тогавашен 28-годишен начинаещ предприемач Корнелия Нинова. През последните две години преди приватизацията Нинова е изпълнителен директор на държавното дружество. В последствие тя е и основно лице в работническо-мениджърското дружество “Техноимпекс 98″, където държи 33% от акциите.

Как Нинова успява да придобие „Техноимпекс“ ЕАД за 70 000$? Посочената цена на сделката е 700 000 долара, но в договорът е записано, че 10% се плащат веднага, а другата част – на равни вноски за 10 г. Купувачът се задължава да направи инвестиции за 700 000 долара, което ПИК вече в няколко свои разследвания описва подробно и с документи, които бяха представени от политолога Антон Тодоров. 

Всичко това се случва на 13 януари 1999 г. В последствие се подписва анекс към оригиналния договор, според който останалата сума се плаща в компенсаторни записи. Така на практика Корнелия Нинова успява да придобие външнотърговското дружество „Техноимпекс“ на срещу сумата от 70 000 щатски долара.

В поредица от репортажи телевизия Европа ще ви покаже какво е успяла да купи Корнелия Нинова срещу тази сума. Според анализ на активите на дружеството, то разполага с редица имоти, един от който се намира в центъра на София. Интересно е, че анализът е изготвен на 31 март 1998 г., по малко от година преди приватизацията и е подписан от изпълнителния директор на държавното Корнелия Петрова Нинова. Имотът в София се намира на ул. „Калоян“ 8 в идеалния център на столицата и представлява 4-ти и 5-ти етаж от бившата сграда на Кореком.

Брокер коментира, че това е ниска цена: „Средно, като квадратен метър не можем да говорим, тъй като нямаме и чак толкова подробна статистика, която да сме правили, но мога да ви кажа, че един маломерен двустаен апартамент около 50 квадрата е струвал между 20 до 25 000 $."

В последствие Корнелия Нинова продължава да управлява предприятието „Техноимпекс“ до 2005 г., когато поема поста заместник-министър на икономиката. В този момент ведомството е оглавявано от Румен Овчаров. По това време Нинова продава и акциите си в „Техноимпекс“. Няколко години по-късно близо 90 % от акционерния капитал на „Техноимпекс“ вече е собственост на „Холдинг Нов век“ АД, който е част от „Химимпорт“.

Самата Нинова дава противоречива информация относно сделката за „Техноимпекс“. Запитана в телевизионно предаване откъде е имала 70 000$ на през 1999 г., когато е на 28 години, тя отговаря “Ама няма платени такива пари! Откъде ша взема аз теа пари да платя “Техноимпекс“!”, макар документите да сочат друго.

Напиши коментар »
(45)
1
Твърдения недоказани без документи....Не като при Цветанов,Цачева,Порожанов,Пламен Георгиев и сие...
2
Питам Импексовата курабия, Мая Констинбродска и Румен Пъпката? Как така, аз нямам нито една къща за гости построена с европари, а крадливата и лъжлива овшорна Импексова кучка Ел Йо има три! Само заради това, че не съм близала нечий сладолед ли, не можах да се вредя, или защото кучката Йо е близала сладоледа на правилните хора, като СС Момата, и на банкера беглец и затова е успяла, или пък защото е крадлива Цоцаалистка, а може би съвкупност от трите неща! Ако и аз стана Цоцоалистка, ще цокна ли поне една къща за гости като вашата кучка, или едно Импексче струващо милиони, като Импексовата Барсала!!
3
Прав си! При Цветанов се доказа с документи че е закупил 320 квадрата с личен асансьор за 680 хил.лв. при реална цена 1 млн.и 649 хил.лв. При Цачева също,и при всички останали Гербеляк крадливи...
4
ПРАВ СИ. ДОСЕГА ВСИЧКИ ПИСАНИЯ ТУК ЗА НИНОВА,ЙОНЧЕВА И ОСТАНАЛИТЕ ОТ БСП НЕ СА ПОДПЛАТЕНИ С ДОКУМЕНТИ. ДОКАТО ГЕРБАДЖИИТЕ СА РАЗКРИТИ ДОКУМЕНТАЛНО ЗА КРАЖБИТЕ. ФАКТ
5
ДА ,НЯМА ГИ ДОКУМЕНТИТЕ.6 ГОДИНИ СЪМ РАБОТИЛ В ТЕХНОИМПЕКС И СЕГА НЕ МОГА ДА СЕ ПЕНСИОНИРАМ.НЯМА НИКАКЪВ АРХИВ.А КОРНЕЛИЯ БЯГА ВЕЧЕ ДВЕ ГОДИНИ ОТ НАС/96 ДУШИ/
6
ВСИЧКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА НИНОВА И ШАЙКАТА ОКОЛО НЕЯ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ОТКРИТО И ТОГАВА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ??? ЩЕ РАЗБЕРЕ ---- КЪДЕ СА ПАРИТЕ И ЗАЩО СА НАЙ БЕДНИЯ НАРОД В ЕВРОПА
7
Лъснаха едни 3% разлика в полза на Бсп, а до изборите ще станат 5%.Ушатата Ива да обясни, защо Пик работят за столетницата и това не е ли в ущърб на техните шефове. Оказва се, че Герб плащат, а Бсп поръчват музиката.
8
Да се внушава:" Трима прокурори са проверявали Кури"!! Завъртете бясно тролчета изроди мои!!
9
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
10
Олигофренична напъни на ПИдалко за фалшиви новини и прикриване на крадливата мутренска шайка.
11
Ти все питаш и аз все ти обяснявам че нямаш защото си тъпа и куха лейка !!!
12
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
13
Ако искате да ровите в кофите за боклук, а те да си купуват апартаменти с личен асансьор....гласувайте за ГЕРБ....да ви гледам сеира...)))))
14
ПИК е новото "Работническо дело" на комуниста Бойко Борисов, със собственик един милионер, който в последния ден си изтегли милионите от KTB. От къде знаеше за фалита питайте другия дебелак с фамилия на пееевци
15
КУРАБИЯТА КУПИЛА 70 ДОЛАРА КВАДРАТНИЯ МЕТЪР НА УЛ. КАЛОЯН? А ЦВЕТАНОВ ПЛАТИЛ 1200 ЛВ. - 750 ДОЛАРА НА КВАДРАТЕН МЕТЪР? КОЙ ТРЯБВА ДА СИ ХОДИ ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ?
16
КОЛКОТО И ДА ЗАЩИТАВАТЕ НИНОВА И ЙОНЧЕВА ,??? ТЕ ЩЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯТ --- КАТО НАЙ ГОЛЕМИТЕ ПРИСВОИТЕЛИ И ГРАБИТЕЛИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И ЗАТОВА ТОЙ Е БЕДЕН .
17
Всъщност какво казва БСП-ти власт ми дай, аз парите ще си ги накрада дори и за 4-5 месеца, безконтролно, служебно на БСП-Радев правителство! Имаме вече опит, както и преди 2 години, първо уволняваме МВР, слагаме наши момчета на възлови позиции, ликвидираме делата на Бенчо,Митю,Миню,Ветко,Баневи,Бренто,Прокопиеф, Цветан Василев...абе всички наши кадри, които Бойко е ударил за далаверите им! Искаме да дойдем служебно на власт, да бъдем назначени, както Радев от КГБ!
18
Декларацията на земеделския министър Румен Порожанов, качена на сайта на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), няма нищо общо с документа, който той е подал. Това стана ясно, изиска и получи от земеделското министерство копие на подадената декларация. Интересното е, че то е заверено с печат „Вярно с оригинала“, поставен от КПКОНПИ вчера, с което комисията на практика потвърждава, че информацията на сайта е невярна. Това за пореден път поставя под въпрос ефективността на контрола върху имуществото на висшите лица и достоверността на данните, публично предоставяни от антикорупционната комисия.
19
Нинова живее у Кореком.....леле...и козунака е месила там...да....
20
А за къщата в Барселона не мога да отговоря, защото ме е срам.
21
и на 26 - шаиката си отива во веки веков
22
Източника на тази информация за драскача на пик е автора на ШАЙКАТА.
23
Декларацията на земеделския министър Румен Порожанов, качена на сайта на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), няма нищо общо с документа, който той е подал. Това стана ясно, след като 24 часа изиска и получи от земеделското министерство копие на подадената декларация. Интересното е, че то е заверено с печат „Вярно с оригинала“, поставен от КПКОНПИ вчера, с което комисията на практика потвърждава, че информацията на сайта е невярна. Това за пореден път поставя под въпрос ефективността на контрола върху имуществото на висшите лица и достоверността на данните, публично предоставяни от антикорупционната комисия.
24
До 22. А той не си е пил хапчетата!
25
Аз си спомням че беше на един,а вие?
26
Стига сте плюли!! Вижте декларацията на Порожанов и неговата съпруга!! Омацани сте до гуша и сега де що видите омакарявате всичко!! Колкото и да плюете ГЕРБ СЕ ОТИВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
27
АМИ, АКО ТОЙ ЗАСТАНЕ КАТО СВИДЕТЕЛ ПРЕД ВОЕННИЯ ТРИБУНАЛ, ТОЙ СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ИЗВАДИ ОТ ЧАНТАТА СИ РАЗОБЛИЧАВАЩИ ДОКУМЕНТИ ЗА ВСИЧКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, КРАЖБИ И УБИЙСТВА, ИЗВЪРШЕНИ ОТ ЧЕРВЕНИТЕ КРАДЦИ... ЛОША РАБОТА ЗА КУРНЕЛА...
28
Яжте ла*йна, пикль*овци!!!
29
Даже украинският народ избра за президент добър човек, велик комик и широко скроен Гражданин. В България, политическият сектор е обсебен от диви изроди - комуняги и ДС чудовища, които унищожават битието ни. До кога бе, мерзавци ще си убивате живота и бъдещето ни?
30
ВСИЧКАТА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДАЛАВЕРИТЕ НА Г-ЖА ЛЪЖА СА ПОДПЛАТЕНИ С ДОКУМЕНТИ !!! ИМА ДОСИЕ ПО ПРИВАТИЗАЦИЯТА НА ТЕХНОИМПЕКС В АГЕНЦИЯТА ЗА СЛЕДПРИВАТИЗАЦИОНЕН КОНТРОЛ И ВИЕ ЧЕРВЕНИ ТРОЛОВЕ, САМО МОЖЕТЕ ДА БАЛАМОСВАТЕ ЧЕРВЕНИТЕ ДЕБИЛИ ,НО НЕ И ХОРАТА С АКЪЛ.
31
Кво пречи цецо да купи на 900 евро квадратче и да се разберем да пише в договора че е 2000 евро ами тъпото парче
32
Ма това е отдавна бе, минала е давността.
33
И ти си се оставил да те подведе червената пропаганда. Или си сбъркал валутата, защото Цветанов е платил 1200 евро на кв.метър, а не както ти си написал - в левове. Значи доплащането е 100000 лева за 43 кв. м,, с толкова е по-голяма квадратурата на новия му апартамент, спрямо стария. Това е на пръв поглед, с елементарно пресмятане, но ако се гледа пазарната стойност на стария му имот, може да излезе, че е доплатил и над 2000 евро/ кв.м за тези 43 кв.м.
34
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
35
РАЗБИРАМ, ЧЕ НИНОВА ГЕРГОВ И МНОГО ДРУГИ ДРУГАРИ СА КРАЛИ /КУПИЛИ СА СИ/ ЦЕЛИ СГРАДИ С АСАНСЬОРИ. 1000 КВАДРАТНИ МЕТРА ЗАСТРОЕНА ПЛОЩ, ЦЯЛ ДЕКАР? А КАКВИ УСТИ ОТВОРИХА ЗА ПО ЕДНО АПАРТАМЕНТЧЕ НА ЦЕЦКА, БАРБЕКЮТО НА ТЕРЕСАТА, ЗА АПАРТАМЕНТИ УЖ ПЛАТЕНИ ПО ДАНЪЧНА ОЦЕНКА? ТЕ СА СИ ПЛАТЕНИ КОЛКОТО СА СТРУВАЛИ НО СА ЗАПИСАНИ ОТ АДВОКАТИТЕ ПО ДАНЪЧНАТА ОЦЕНКА ЗА ДА СЕ ПЛАТЯТ ПО-МАЛКО ДДС - ТОВА ГО ПРАВЯТ ВСИЧКИ.
36
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
37
напишете нещо за някого,който НЕ Е крал!Да си повиша малко самочувствието на българин.
38
отговор на коментар
В България за лустрация е късно - нужна е КАСТРАЦИЯ на всички комунисти - русофили за да не могат да се размножават като СПИН (както бе казал Кутев). Само тогава България ще се оправи!
39
когато става въпрос за ГЕРБ не искате доказателства, а за кури и сие не е вярно . Горките, света вода не напити, но милионери и едри собственици на имоти !!! Жалко, много жалко за народа ни, че има още наивници ! В страните , където отсвириха комунистите цъвтят и връзват, а ние мерим бедността си по тях !!! Гласувайте за БСП и отново ще има кризи, фалити, провали и бдения пред Парламента и отново дъното, но може би ще видите по-отблизо и руския империализъм.
40
Гласуваш за Йончева , получаваш БСП и ДС. Гласуваш за ГЕРБ , получаваш герберски главоци + БСП и ДС.
41
отговор на коментар
ДО 1 и 4 Нинова ти ли си ша на обидиш.Има един и май само той казва и вади документа Антон Тодоров.Досега да сте чули някоя да е опровергала документите му
42
представете си какви услуги е извършвала още преди да стане на 28 години :))))). интересно кой и дърпа конците.
43
ТЕЛЕВИЗИЯ ЕВРОПА ИМА ВСИЧКИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПРИВАТИЗАТОРКАТА...
44
Пак ни го натряскаха а-нално заради шефката ни Импексова крадлата всеки ден и излизат схемите и кражбите, ще останем на сухарчета като я натикат в панделата!
45
А НА 25 ДАМУ КАЖА,ЧЕ КОРЕКОМ Е НА НЯКОЛКО ЕТАЖА А ТИ СИ ВЛИЗАЛ САМО НА ПЪРВИЯТ ЗАЩОТО ДОСТЪП ЗАСЛЕДВАЩИТЕ ЕТАЖИ НЯМАШЕ ЧЕРВЕНИТЕ ДРУГАРИ НЕ РАЗРЕШАВАХА,ИЛИ СЕ ПРАВИШ НАСЕЛЯНИН ИЛИ СИ СКЛЕРОЗИРАЛ,
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?