Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
СЕНЗАЦИЯ В ПИК: Изтекоха опорките на Елена Йончева за дебата с Мария Габриел утре
СЕНЗАЦИЯ В ПИК: Изтекоха опорките на Елена Йончева за дебата с Мария Габриел утре
Дата
Дата
165737
Коментари
48
СЕНЗАЦИЯ В ПИК: Изтекоха опорките на Елена Йончева за дебата с Мария Габриел утре

Мария Габриел и Елена Йончева ще премерят сили на дебат утре. Двете водачки на евролистите на БСП и ГЕРБ за пръв път застават една срещу друга, за да спорят по важните за България в ЕС теми.

Еврокомисарката Габриел очевидно е подготвена по темата.

Но дали новоизпечената червена депутатка, обвиняема за пране на пари през офшорка, изобщо си има хабер накъде е тръгнала и за какво се бори?

На всяка своя изява из цялата страна, всеки ден, че и по няколко пъти на ден, Йончева говори едно и също.  Наизустила е буквално 15-20 изречения, които повтаря до несвяст.

За фанатизираната до лудост Елена няма никакво значение, че опорните й точки вече работят срещу самата нея.

Защото, когато говори за корупция и усвояване на еврофондове, тя всъщност говори за себе си.

Без да съм Ванга ви предлагам да научите в аванс какво ще каже на дебата утре Елена Йончева:

1. Само преди 10 години сме били на равна позиция по свобода на медиите с Франция, днес сме на 111-то място - някъде в Африка. Свободната журналистика не е да дадеш микрофон на опозицията в студиото, а самите журналисти да правят разследвания и да са свободни. Нещо повече, „Репортери без граници“ казват: „България вече не е обетована земя на журналистиката“. Запомнете това изречение днес“.

Йончева да запомни, че именно журналистически разследвания извадиха на светло „Апартаментгейт“, както и скандала с къщите за гости, каквито има и тя. И на слепите е ясно, че медиите са повече от свободни, напук на лъжите на соросоидната организация, която цитира.

2. Европейските избори са вот на недоверие срещу ГЕРБ. След тях и победата на БСП може да започне процес на промяна, от който всички българи и България ще спечелят. Промяната може да стане факт, първо чрез революция в доходите и ЕС може да ни помогне с това.

Европейските избори не са никакъв вот по отношение на вътрешната политика на България. Йончева да чете конституцията и нормативните уредби.

Да не говорим, че няма как да бъдат спечелени от БСП с обвинена в пране на пари водачка на листата. Плюс  провалени агенти на ДС и изхвърлени от властта политици.

Колкото и да си измисля и инсинуира Йончева, българинът е разумен човек и не може да бъде заблуден лесно. Освен това премиерът Борисов ясно заяви, че няма да подава оставка - независимо от резултата на 26 май.

3. Единствената причина авторитаризмът на управляващите да не се превърне в диктатура е членството на страната ни в ЕС.

Диктатура и авторитаризъм има наистина, но в БСП - благодарение на едноличната власт на Корнелия Нинова.

Тя промени устава според желанията си, инсталира като народни представители приближените си и номинира за евродепутати свои хора. Навсякъде другаде в държавата действат демократични принципи и доказателство за това са оставките във властта, постоянните промени на правила и закони след всеки протест на гражданското общество, както и фактът, че дори аполитичини по закон фигури като президента и върховния съдия Лозан Панов плюят управляващите и разследващите, както си искат. Последствия няма.

А ЕС не просто не смята, че има проблеми с демокрацията у нас, но и не спира да хвали управлението в България в лицето на премиера Борисов, който е сред най-влиятелните лидери в Европа.

4. Според данни на Българската стопанска камара през последните години парламентът е гласувал 72 % лобистки закони.

БСК никога не са посочвали подобни проценти, а съобщиха по време на бизнес форум, че две трети от промените в българското законодателство се правят през преходни и заключителни разпоредби, което „е начин за бързо прокарване на промени от популистки характер“.

Йончева явно не прави разлика между популизъм и лобизъм.

5. Доверието в прокуратурата е под 8%.

Последните проучвания сочат точно обратното – по данни на „Галъп“ настоящият главен прокурор Сотир Цацаров събира рекордно одобрение и е най-харесваният главен прокурор на прехода с 21% спрямо 16 на сто за Борис Велчев, 7% за ИВан Татарчев и 5% за Никола Филчев. При това самата Йончева редовно подава сигнали в прокуратурата, с което показва, че самата тя има доверие в тази институция.

6. Всички тези субсидии, които са насочени към селото, не стигат към хората. За изминалия период 2014 - 2020 година са дадени 7 милиарда и 400 милиона лева за селски стопанства. Знаете ли колко фирми са взели тези субсидии? 75% от тях са взети от под 100 фирми.

Йончева първо цитира несъществуваща статистика, която незнайно откъде е съчинила, и второ самата тя оборва думите си, тъй като разследване на ПИК разкри, че фирма на свекър й е получила близо 400 000 лв. от фондовете за селски райони и заедно с мъжа й са построили комплекс от 3 къщи за гости, където лятото си почива самата тя.

Така че лъжите й са разбити от самата нея и семейството й.

7. Според доклад на еврокомисията 2/3 от сигналите за корупция за видни политически личности не се разследват от определените за това органи на България. Кои са тези видни политически личности?

Тези политически фигури, г-жо Йончева, сте вие, лидерката ви Корнелия Нинова, заместникът й Кирил Добрев.

След доклада на ЕС прокуратурата веднага се задейства и вече ви обвини в пране на пари в особено големи размери от фалиралата КТБ. Добрев е разследван от антикорупционната комисия за афери с фирми за доставки на горива за държавата чрез подставени лица.

Лидерката ви Корнелия Нинова е с висящи афери „Техноимпекс“ и „Хохегер“, които към момента заради давност не могат да бъдат разследвани, защото това не е направено по времето, когато премиер беше бившият ви любовник Сергей Станишев. А вие, вместо да биете тъпана, ползвахте облагите на властта в държавната вила в Бояна.  

8. Корупция има навсякъде, но у нас големият проблем е грабежът и че 11 млрд. евро всяка година изтичат от страната ни заради корупцията.

По официални данни на НСИ брутният вътрешен продукт на България е нараснал с 30%, или с около 30 млрд. лв. за последните 10 години именно при управлението на ГЕРБ.

Износът ни се е увеличил повече от два пъти от 2009 г. до сега и вече надхвърля 56 млрд. лв.

Всяка година в България се създават по 10 хил. нови работни места от частния сектор. Инвестициите в страната устойчиво растат през последните години, а за 2018 г. достигат 20 млрд. лв. Преките чуждестранни инвестиции също растат с около 10% през 2017 и 2018 г.

10% ръст на бюджетните заплати е предвиден само за тази година, а в пъти са нарастнали в последните десет години. Бюджетът е с минимален дефицит от 0,5%, безработицата е рекордно ниска и продължава да намалява - до 4,8% тази година.

Разходите за издръжка на работещите в публичния сектор са 11 млрд. лв. Парите за пенсии растат с 1,5 млрд. лв. тази година. Делът на дълга пада под 23%. Увеличават се в пъти приходите от контрабанда и се изсветлява сивият сектор.

Къде в тази официална статистика Йончева видя подобни пари за крадене, при положение че всичко само се увеличана, благодарение на нарастването на БВП при управлението на ГЕРБ и тоталния спад на безработицата?

Може би БСП са крали по 10 млрд. лв. и сега смятат, че и ГЕРБ ги взимат. Не, г-жо Йончева, както виждате, при ГЕРБ не 10, а 30 млрд. лв. повече влизат в държавата.

Не само не крадат като БСП, но и са вкарали с добра работа още 20 млрд. лв. Това ли ви блазни толкова с Корнелия Нинова, та искате властта на всяка цена - че държавата е възстановена след краденето и пак има какво да се краде?  

Дебатът с Йончева е ясен. Едни и същи менте опорки, манипулации и фалшификации. Като урана във водата в Хасково, като рака във Влико Търново, като оградата по границата, откъдето мигранти не минават...

Загасете телевизора и оставете съвестта си неопетнена от тези лъжи.

Напиши коментар »
(48)
1
ау, тая Милийончева на баба Яга замязала бе, а бях й хвърлил око. От злоба се е сбръчкотила съвсем. Къде е другото Ленче да препоръча някое кремче?
2
ТАКОВАМ ЧЕРВЕНИ СБРЪЧКАНИ ГАЛОШИИИИ !!
4
Лена става само за бостанско плашило.
5
Ако ГЕРБ са убедени в победата си на изборите, защото ако наистина си вършат качествено и отговорна работата, значи няма от какво да се притесняват, защо е нужно да се маскарят ежеминутно опонентите? Кога ще има истински сблъсък на идеологии, програми и приоритети, а не мазни борби, от които всеки излиза окалян и оср@н? Тези избори надпревара за омаскаряване ли са или ще изпращаме образовани, компетентни и образовани хора, които да защитават българските интереси и да ни представят достойно пред останалите европейски страни? Това тук не е политика, това са махленски свади, докато навсякъде се краде, лъже и маже.
6
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
7
Авторката на този пасквил е достоен само за нейната ценностна система и професионална журналистическа съвест, доколкото я има.
8
отговор на коментар
Никой не може да омаскари маскарите-болшевики защото те са абсолютен еталон в областта.
9
ЗА КОГОТО ГЛАСУВА БЪЛГАСКИЯ НАРОД НЕГО СИ ЗАСЛУЖАВА... ТОВА,ЧЕ АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ КОМШИЯТА МИ НЯМА ДА ЗАЛОЖИ НА КУЦ КОН...
10
Опорки или не ,това е реалноста за съжаление,много добре сте ги подбрали,Габриела Брюкселска няма отговори на тези въпроси,ще говори отвлечени неща ,като цифрофизация,дегитализация и подобни -ции
11
7:И от кой от ГЕРБ сте чули да маскари - кой от всичките 17 кандидати на предизборни срещи говорят срещу опонента си БСП.А що се отнася до кандидатите от БСП - майко мила - такива опашати ги говорят и то кой - Лечева - заради ГЕРБ българите живеели в мизерия.Отговор:заради такива като нея и мъжа и заграбили от приватизацията това което е на хората.Йончева - милионерка журналистка - посочете друг журналист милионер.И все в този дух им минават срещите.
12
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
Срещнали се Шменти Капели и Пунта Мара. Направили си партия. И 10 години управлявалис тинтири - минтири! Писа се само, като се пукне набралият им цирей, чий г@з ще обслужва авторката?
15
отговор на коментар
8 еми: хахаха Йончева е знаела всичко и за свера си и за офшорната сметка от която е получавала парите си и за това че благодарение на Станишев си правеше каквото иска в БНТ с рекламодателите.Не я търси нея - стара чанта - мачкан лак.
16
отговор на коментар
Рускинята Милиончева и протестърът Лизан Пр-днов,са две наивни гълъбчета,оженили се по любов за големи крадци.Къде ми е кърпата да си избърша сълзите?
17
Червените са решени война да водят властта да вземат! Нищо не ги спира, най.малко морални норми, важно е да свалят Борисов от власт, защото хората виждат какво прави за България! Разликите с крадците ог бсп/бсп стават очевадни!
18
КАКА ЛЕНА НЯМА ДА ПОМИРИШЕ ЕВРО ПАРЛАМЕНТ,ЗАЩОТО И ТАМ ЩЕ Е БЕЗ ИМУНИТЕТ...САМО ЩЕ ИЗЛОЖИ БЪЛГАРИЯ,ЗА КОЕТО НИНОВА ЩЕ СИ НОСИ ОТГОВОРНОСТА.
19
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
20
Тая крадлива кучка ще вземе да ни го свали Слънчицето бе.......
21
БСП не ги интересува нито избори нито нищо ...ако могат за три дни да разграбят България и да всеят анархия е добре дошло за мародерите по пладне ..когато хората са на работа , БСП обикалят като бандити по села и паланки и ИСКАТ бунтове ..ПОЗОР ...ЙО да ми звънне 0889697633
22
1. свободата на словото е относително понятие - на запад журналистите пишат по поръчка за съответната медия и тъй като спазват опорките, винаги ги публикуват - теми: приемете ис.ляма, расисти, екобиомио, жените и тн, Йончева като спе.ше при Станишев, даже кисело мляко рекламира, сега е интересна само за пенсионерското студио след Алфа. 2. Евроизборите са апатия по крем.лински като при Дончо - в Англия печели мароканско-френския Фураж, във Франция - Люпкен, у нас Ленчето с Кирчо, после всички ще примигват, обаче заплатката е добра. 3. Корупцията, ах,. корупцията, другарко Масларова, пардон Йончева - корупцията изтече на офшорите. апропо, другарят ефе.нди Орехарски тази година от коя партия ще се явява - на Слави с Дилов-син може би
23
ЧУКАМ СТРАХ ОТ О ТЕБЕ ДУШО В ЗАДНИЯ ДВОР СКЪПА
24
Пик, невероятна гнусна медия сте.
25
отговор на коментар
Тролчо, Тролчо, много хубаво пишеш, на кака милия.Добре си го изкопирал, те от централата навреме ли ти го пратиха. Щото знам, че си неграмотен, но нейсе, оправил си се. Поздрав, кака ти Курнела от село Крушовица
26
https://blitz.bg/politika/barekov-izvadi-snimka-na-boyko-ss-sik_news234403.html
27
Все повече затъвате! Вече сте под нивото на Приказки в хоремага!
28
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
29
ДОКАЗАНО В ГОДИНТЕ : ------>Да спориш с червен дебил или с радиоточка - няма разлика.
30
отговор на коментар
Бате, ами ако я турят в бостана, то и аз няма да вляза в него ! То такова чудовище, че ще вземе и откраднато от мен - нали ? Тя първа ще окраде бостана , а после ще вика " Алоооо, .... мангала съм ..." Той бат Сандо е прав,че Ленчето е най- голямата АЛОООО измамница , после обвинява другите !
31
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
32
С опорки или не БСП навсякъде громи с разкрития крадливата деятелност на ОрганизиранатаПрестъпнаГрупа"шайка"... Вече никой нормален българин не търпи лицемерието и лъжите на баш шайкаджиите... На мероприятията на ОПГ"герб" се събират само роднини, братчеди и съучастници... Показателно беше мероприятието проведено в Южен парк през уикенда, където да съзерцават Гаргамел, АлЙо и Свинетка се беше събрало внушителното множество от 11 кибика...!!! :::))) Ха, ха, ха... :::))) Дааа...!!!
33
Благодаря,че ми систематизирахте деянията на вашата шайка. От ходене по предизборни срещи досега не ми остана време,пък и кой по-добре от Шайката ги знае в подробности тия деяния? Благодарско.
34
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
35
Цифровизацията на Мара !!!! Пробутва я на бабите в с. Пиперков чифлик на "Съборо" Що не пишеш за тая "цифровизация" ???
36
Цифровизацията на Мара !!!! Пробутва я на бабите в с. Пиперков чифлик на "Съборо" Що не пишеш за тая "цифровизация" ???
37
ПИК смешни сте, и двете Марчето, и Габито на малкият пръст на Йончева не могат да се опрат.
38
Що за подигравка е комисар по дигитализация да е човек, който хал хабер си няма какво е това, как се прави, къде е приложимо. Да си взима заплата от 15 000 евро и да си трае, иначе е обида за мен! Само с празни , кухи фрази ако ставаха нещата....., жалка работа...
39
Ако Йончева стане евродепутат как ли ще отговори на следните въпроси, които сигурно ще и бъдат зададени: 1. С какви пари е придобила имотите си за милиони в евро. Какво толкова е работила за тях. 2. Защо след като е знаела за къщите за гости на семейството на съпруга, че не се използват като такива, а за лично ползване е скрила това от данъчните. 3. Защо сама си е определяла размера на заплатата по времето, когато беше любовница на другаря Станишев и с негова благословия правеше безмислени репортажи ненужни никому. 4. Защо лъжеше за значението на оградата по турската граница, която спря миграцията. 5. Защо беше изгонена от екипа на президента. За сега толкова. Ще има и други още по-неудобни въпроси за офшорките, КТБ......
40
Търсиш място за забавление и лесни пари ? Играй сега https://bit.ly/2JfaAT3
41
Ама наистина,сме повече,от80%.
42
Само 2 опорки към Габриелова-първо как без да е работила нещо става евродепутат, отгоре на това и еврокомисар в сфера в която и бъкел си няма ...и второ как взема апартамент от община София за крайно нуждаещи се без да има право /за да си стокирала багажа/
43
Ха, ха, ха, как да не я ожалиш Мастиягърчева, пълна обърка и мъгла в главата я мъчи, чуди се вече какво да пише, повтаря, потретва и пак отново,а ужаса от близкото спиране на суджука я хвърля в истерия и как само тихо и кротко съветва хората да не гледат опорките на уважаваната, умна и призната журналистка, защото знае че хората са петимни да чуят за "подвизите"на тиквите, а не ги интересуват отвлечените, неразбираеми и незасягащи ги евроизгъзици!
44
Ленче Сливен те чака с нетърпение в шаечна нощница на райета!
45
Да гласуваме за Коалиция за България- бюлетина номер 10!
46
Няма шанс крадлата и перачката срещу изключително интелигентната Габриел ,ще я навре в на майка и русофилския задник!
47
Този Тома Биков ще го правим момиченце на 27 май. Толкова много му харесва да е в кожата на йончева
48
Нека българската прокуратура и съд да си вършат работата и елена йончева да бъде настанена за дълго в сливенския затвор!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?