Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Селото на Доган се разцепи – ДПС с рекордно нисък вот! Реформаторите взимат 31% в Дръндар
Селото на Доган се разцепи – ДПС с рекордно нисък вот! Реформаторите взимат 31% в Дръндар
Автор: ПИК
Дата
Дата
Коментари
4
Селото на Доган се разцепи – ДПС с рекордно нисък вот! Реформаторите взимат 31% в Дръндар

В родното село на Ахмед Доган Дръндар ДПС продължава да губи влияние, показва проверка на Дарик Варна. На изборите на 5 октомври партията регистрира най-ниския си резултат като брой и относителен дял гласове. Тенденцията за намаляване на подкрепата за нея се наблюдава от парламентарния вот през 2013 г., когато на него за първи път участва учредената от Касим Дал и Корман Исмаилов Народна партия „Свобода и достойнство“ (НПСД).

На изборите за 43-то Народно събрание от 103 действителни бюлетини 64 (62 %) са за ДПС, а 32 (31 %) са за Реформаторския блок, част от който е НПСД. В 27 от подадените за РБ бюлетини избирателите са използвали преференциален вот, като са отбелязали втория в листата Касим Дал. Останалите 7 гласа в секцията се разпределят между 6 партии.

Спрямо парламентарните избори през 2009 г. гласовете за ДПС са намалели повече от два пъти. Тогава за партията са гласували 144 души или 91 %. Няколко месеца по-рано същата година – на изборите за Европейски парламент, ДПС печели 121 гласа или 94,5 %.

Монополът на Движението за права и свободи е сериозно разклатен на парламентарните избори миналата година. Тогава за него гласуват 76 жители на селото (65 %), а 32 души (27,6 %) пускат бюлетина за коалицията „Център Свобода и достойнство”, в която тогава участва НПСД. Спадът продължава и на вота за европейски парламент през пролетта – ДПС получава 72 гласа, а втора политическа сила в селото е Реформаторският блок със 16 гласа.

В Дръндар продължава да живее майката на Доган Демире. Селото, което се намира във варненската община Суворово, стана популярно преди няколко години, след като почетният председател на ДПС вдигна там луксозен дворец, предназначен да бъде детска градина. Собствеността върху имота после беше прехвърлена на фондация „Хермес”.

 

Напиши коментар »
(4)
1
I'm imrsspeed you should think of something like that
2
To think, I was cosefnud a minute ago.
3
It's much easier to untensdard when you put it that way! http://sutqafqjm.com [url=http://ayhdvzxn.com]ayhdvzxn[/url] [link=http://vrxset.com]vrxset[/link]
4
Got it! Thanks a lot again for henplig me out!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?