Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Седмица преди вота Ахмед Доган направи изненадващо обръщение към българите и предсказа конфликт на Балканите: Играта е ва банк!
Седмица преди вота Ахмед Доган направи изненадващо обръщение към българите и предсказа конфликт на Балканите: Играта е ва банк!

А на 16.04.2017 в съседна Турция имат референдум за преобразуване на Кемалистка Република в Султанат, Безумие! , възкликва почетният председател на ДПС

Автор: ПИК
Дата
Дата
103389
Коментари
54
Седмица преди вота Ахмед Доган направи изненадващо обръщение към българите и предсказа конфликт на Балканите: Играта е ва банк!

Седмица преди парламентарните избори, които ще се проведат у нас на 26 март, почетният председател на ДПС, който рядко се появава в публичното пространство, направи обръщение към българите, което се разпространява от сайта на партията. 

Сокола прави анализ на българския патриотизъм, покланя се на Васил Левски и Хан Аспарух  и предрича конфликти на Балканите. 

Ето какво се казва в него: 

Раждането на обединителния патриотизъм на българска земя в демократични условия е уникален културно-исторически и политически феномен.

Правя дълбок поклон пред паметта на Апостола на Свободата - Васил Левски, защото това, което искам да кажа са кълнове от семената, които той е посял в почвата на общата ни душевност.

Този Обединителен патриотизъм съществено се отличава от европейски и регионални национализми по това, че не издига етнонацията като самоцел или като основополагащо условие за консолидиращите процеси в обществото. Върху тази основа са възникнали класическите национални държави.

Българският Обединяващ патриотизъм в днешното актуално политическо време се базира предимно на необходимостта от Заедност на различието, а не на елиминиране или на унифициране на другостта и различието в „нароченото гърне“ на етнонацията и на монолитната национална държава.

И за този политически процесинг са налице външни и вътрешни обстоятелства и фактори:

Външният свят, от който сме част и ние, е динамичен и нестабилен. Свидетели сме на геополитическо разместване на традиционни пластове на властовата система в планетарен мащаб. Това състояние на глобалното политическо време създава чувство на несигурност и тревожност.

Обстоятелствата и мотивиращите фактори във вътрешния ни свят са свързани с надградени проблеми във връзка с продължителният труден Преход, който излишно партизира и парцелизира публичното политическо пространство. Липсата на консенсус по основните приоритети на страната и хаотичната смяна на елитите е една от основните причини сега да плащаме висока социалната цена снисък стандарт, бедност и шантав популизъм.

Развитието на общественото съзнание и самосъзнание, и в частност на националното самосъзнание, не беше проектирано върху динамиката на националните интереси. Опцията на визията за бъдещето на България имаше за хоризонт включването ни в НАТО и в ЕС. Разбира се, това беше правилната стратегия и тя беше реализирана.

Но свръхочакванията за полагаема ефективност се отразиха негативно върху ценностния фундамент и дейностния мотив на Националното Самосъзнание.

В ежедневна консумация понятийното словосъчетание „ Национално Самосъзнание“ е абстрактно клише, използвано предимно за комерсиални политически цели на част от елита на страната.

В тази щекотлива тематизация понятийно-категориалният терен е много хлъзгав. За това аз изхождам от разбирането, че дълбинният носител на гражданското съзнание и самосъзнание е „работещо“Национално Самосъзнание. Защото е защитен механизъм на Цялото при кризи и критични ситуации за страната. С други думи, е политическа методология за опредметяване на гражданското самосъзнание в живота от позицията на националните интереси.

Затова стратегическото проектиране на матрицата на Националното Самосъзнание е предназначено да направлява възприятието, мисленето и оценъчно-избирателната ни способност да избираме какво е добро или зло за обществото и държавата не само от гледна точка на настоящето, но и в историческа перспектива.

Това е по-сложен и трудоемък подход, защото предполага: визия за развитието на света и на региона, както и поливариантно моделиране на различните геополитически таргети от позицията на устойчивото развитие на българските национални интереси.

През последните няколко десетилетия често съм си задавал въпроса: Защо пронационалистичните формации нямат прецизно дефинирано понятие за най-важният им инструмент за „събуждане“ , „въздействие“ и   „ насочване“ на обединителната национална енергия във формулата „Национално Самосъзнание“?!

Дори в първите години на прехода лансирах идеята за необходимостта от “ умерен и интелигентен български национализъм“, който фактически е част от тъканта на националното самосъзнание на всички европейски страни. За голямо съжаление не бях разбран... А сега Съдбата чука на вратата...

Европейските и регионалните национализми се основават на пикови ситуации в Историята, т.е. в миналото, и са кодирани за допомпване на архетипната памет за възход, или на травми от историческо снижаване, или падение.

И едното и другото водят до разделение, противопоставяне и търсене на исторически реванш, особено на Балканите.

Това, което наблюдавам в предизборните профили на различните политически партии, меко казано, ме озадачава, смущава и притеснява.

В ЕС трудно може да се намери обособена или значима територия, която да не е „ бивша“ на близки или на по- далечни съседи. За Балканите да не говорим...

Тогава за какво става въпрос? За правото на първия, или за правото на последния?

Или за правото на временно пребивавал на определена територия, съобразно политическите катаклизми, или на капризите на историческото време?

Ако това изчанчено разбиране се превърне във водещ политически принцип за възстановяване на „бившите владения“, със сигурност световният ред отива към пълен разпад.

Българската държавност започва от хан Аспарух. А правото на последния е модерната българска държава, член на ЕС.

Аз съм гражданин на тази държава и изборът ми е категоричен, защото е дълбоко мотивиран. И всеки опит за назидание, или за претенция към моята държава- като „бивша територия“, засяга моето национално самосъзнание и визията ми за бъдещето.

Никой не може да си припише права за подобно мислене и поведение!!!

Ако подобна претенция е право на по-силния, историята ни учи, че ранглистата не е константна величина. Защото тя самата поражда собственото си отрицание в лицето на стената на плача, но впоследствие и на Заедността като противодействие на причината...

В конкретния случай на всеки би трябвало да му е ясно, че натискът, рекетът, принудата и заплахите целят възстановяване и „ демократично“ легитимиране на неоосманизма.

Играта е ва банк!!! За мен няма да е изненада, ако има трансфер на конфликтност и конфронтация на Балканите и в Европа.

 Защото на 16.04.2017 в съседна Турция имат референдум за преобразуване на Кемалистка Република Турция в Султанат. Безумие. Но е факт...

И сега Ние - и християни, и мюсюлмани, и всички етноси, сме в състояние да дадем исторически урок на всички, които си въобразяват, че имат историческото право да ни надзирават и направляват.

Всеки от нас трябва да се определи, като направи своя вътрешен избор. Всеки от нас трябва да преживее своя исторически катарзис. Иначе за състоянието „ разкрачен стоеж“ се плаща много висока екзистенциална цена, и то поколения наред...

В това виждам силата на раждането на Обединяващият патриотизъм. Рядък феномен е, защото се събужда само когато има обща опасност за Цялото!

Няма как да се преборим с бедността, ниският жизнен стандарт и отсъствието на готовност за взаимно доверие, ако в душите ни бушуват разрушителните енергии на разединението, противопоставянето и омразата!

Една Земя ни е родила, една Земя ни храни, утешава и развива. Една Земя ни създава проблеми, ако не я обгрижваме Заедно. Нека да й се доверим! Земята ни е по-древна и по-мъдра от всички нас, които използваме благата й. И точно в това е жилавостта на

Националното самосъзнание във времето.

Съзнавайки, че времето е в Нас, нека да покажем на света, че и Ние сме във Времето!

 

С обич и загриженост:

 

Ахмед Доган

  Написано на Четвъртък, 16 Март 2017, 19:39.

Напиши коментар »
(54)
1
Путинското мекере изпълзя от бърлогата си.
2
И ко са, тоя поцерко окри топлата вода след 2000 години!
3
Евала голям човек
4
Този е по българин от 80% от българите
5
И неговия интимен приятел и твой покровител ще спасят България от Европа ?????!!!!!!!!!!!!!! Е-и си путината м--ка мръсна ердоганска !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
6
прав е , да се обърне и към българските мюсюлмани да не се турчеят , и без това повечето са шиити , докарани и насила заселени от мала азия , а пък другите са българи приели исляма
7
...честно казано,никога не ми е харесвал този, но сега, с този пост тотално обърна у мен представите ми за него......ако беше кандидат за президент, бих гласувал за него.....
8
Съгласен съм с разсъжденията, само не мога да си обясня защо след като сте такъв патриот, създадохте и ръководите етническа партия и покровителствате и изтъквате мюсюлманите в България пред християни, евреи, арменци, католици и т.н.?
9
Браво! Аферим!
10
Всичко това звучи добре ,но си спомням през 2011 г. преди президентските избори една негова фраза "аз решавам кой ще е президент ..." и точно след това гербавите спечелиха и дойде плевела защо сега да му се вярва???
11
Тоя сатрап и агент на ДС съвсем е перкулясал,,вижда че най мафиотската и антибългарска партия ДПС отива в историята и откача. Както откачат и неговите братя близнаци от БСП. В БЪЛГАРИЯ трябва веднъж завинаги да приключим със мафията БСП-ДПС !!!!!!!!!! Гласувай народе на 26 ти да ги изметем тези гавази и сатрапи които ни мачкат от 27 години и даже от 73 години като се замисли човек !
12
До къде я докарахме, турчин да говори за Левски. Пряко доказателство, че който е влязал веднъж във властта, тотално му се обърква нещо в главата.
13
Sava kato si pochnal pishi v memoarite si kak se pravyat pachki kato hidroingener.
14
Винаги на всяко действие има противодействие. Вероятно султаната ще се роди като антидот на европидирасизма.
15
ПАК ЩЕ ГО ПОВТОРЯ,ЗАЩОТО СЪМ КАЗВАЛ МНОГОКРАТНО И СА МЕ ОСМИВАЛИ....ДОГАН Е ПО ГОЛЯМ БЪЛГАРИН ОТ ВСИЧКИ ПРЕДАТЕЛИ И ГЪЗОЛИЗЦИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 27 ГОДИНИ...БРАВО АХМЕДЕ..
16
СЕРИОЗНО!!! Няма да Ви наричам ефенди , за да подчертавам етноса Ви и няма да коментирам неуважително изказването Ви господин Доган ! Изключително съм ИЗНЕНАДАН от изказването Ви , не съм очаквал точно от Вас такова едно изказване и няма да питам , дали Вие лично сте писали това , а само можем да се надяваме , че искрено го мислите . Но няма как да не си задам за начало поне два въпроса . Първият въпрос е : Защо точно предизборно смекчавате тона към националистите и дали тов не е ход , след който да можете да подкрепяте едно мнозинство от БСП+ПатриотАРите ? И вторият въпрос е : Къде беше ДПС до сега и защо винаги подкрепяхте бившите комунисти в разграбването на страната заедно с обръчите от фирми ? Иначе съм съгласен , че в момента ситуациата , и то не само на Балканите , а и в цял свят може всеки един момент да излезе извън контрол .... много са още въпросите , които би трябвало да Ви бъдат зададени г-н Доган , но ще се огранича със само един още : Ще хвърлите ли пак вашите събратя по етнос и религия в лапите на червените олигарси , или и на Вас не Ви пука за тях ?
17
какво путинско мекере виждаш бе помияр неграмотен...човекът е роден на тази земя-от пръстта се е пръкналуял хляба на тази земя и на пръст ще стане...част от природата на бг....човекът си обича родината...сектир на анадолски мекерета....
18
той и КАДАФИ ОБЯСНЯВАШЕ АМА КОЙ ДА ГО ЧУЕ. АПРОПО УТРЕ ЗАПИСВАМ ФОТОДЕЛО В МОСКВА , ПОСЛЕ ДА МЕ ЧАКАТ В ХАСКОВО ЧЕ ЩЕ СТАВАМ ДЕПУТАТ
19
Рошко Ка.пута- Е/бания от руски тираджии в Холандия LZ1RGD- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664 София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап 32.....тел..0877 58 38 45.....0889 67 66 78.. http://roshkovip.snimka.bg/
20
ДОГАН Е ОНОВАТЕЛЯ НА ГРУПАТА ТЕРОРИСТИ КОИТО ВЗРИВЯВАХА ГАРИТЕ И ВЛАКА . . А СЛЕД ТОВА ДПС И БСП ИМ ПОСТРОИХА ЧЕШМА ПАМЕТНИК ТОВА Е ВАШИЯТ ГЛЯМ БЪЛГАРИН .
21
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
22
заяви Ан.др.ей Ра.йч.ев. С него в студиото беше и режисьорът Евг.ен.ий М.их.ай.лов, който се заяде с него. "Имате ли огледало, за да се види господин Р.а.й.ч.е.в", запита той Цолова и продължи "За да види какво означава "гьонсурат". Правителството на Бойко направи грешка, че се поддаде на Ге.ор.ги Пъ.рв.ан.ов, че, ако не бъде подкрепена Бок.ова, той ще оттегли подкрепата си за правителството. Втората му грешка е, че правителството не оттегли подкрепата си за Бок.ова, след като Го..ц.е излезе от правителството." "Крист.алина Гео.рги.ева имаше много по-големи шансове от Ир.ина Бок.ова. Тука се надува този балон, който се спука, преди два дни. Спука го точно този, който го наду – Кр.е.м.ъ.л" каза Ми.хай.лов. В мига, в който А.н.д.р.ей Р.а.й.ч.ев отново взе думата бе попарен: "Сложете си ръцете на масата, щом не искате да се погледнете в огледалото" заяви Миха.йлов. повече в Blitz.bg:
23
ЕС е уникален съюз от 500 мил. европейци, дори Канада иска да търгува и сътрудничи с него. Канада е със светлини години пред Русия и България. СЕТА не устройва Кремъл, защото никой няма да иска да договаря с нея, освен да купува деривати. Китай се интересува да тъгува с ЕС, но само Турция и Русия искат след икономическа инвазия да забият знамето и да поискат територии от Б-Я. ДОГАН СИ ПОСИПВА ГЛАВАТА С ПЕПЕЛ , защото осъзнава ,че е създал октопод ,който ограби българите и доведе до нисък стандарт на живота за мнозинството. Европа защитава нашите икономически интереси, а хора като Р.Овч. и компания ни продадоха за дебели комисионни. Спасението ние в ЕВРОПА иначе Вилает и Задунай.
24
Всичко е премерено и умно. Поучете се от него.
25
кой ще се върже на ДС?
26
Маи наближава краят на Европейския съюз.Балканите ще се обединят.Турция винаги е била про руска.Тежки времена ни чакат ,дано да няма много кръв.
27
Не ми се хващайте,аз се правя на заспала лисица,за да лапна още милиони,и скоро ще изчезна завинаги.Спете спокойно български балами.
28
Хич, не му е на рязания за балканите, а няма да може да раздава порциите със СлаНинова. ДПС и ДОСТ заедно с Бесепеерастите, нямат място в България мястото им е на юг и север в Азия!!
29
НИЕ СИ ЖИВЕЕМ МИРНО И СПОКОЙНО ХРИСТИЯНИ И МЮСЮЛМАНИ/КОИТО ЖИВЕЯТ В БЪЛГАРИЯ/ САМО С ЦИГАНИТЕ ИМАМЕ ПРОБЛЕМИ.НО НАРОДА НЕ ИСКА ЕС,ИСКАМЕ С РУСИЯ МЯСТОТО НИ Е ПРИ РУСИЯ,НЕ ЕС,НАТО,САЩ-ТЕ СА НИ МНОООГО ЧУЖДИ
30
малееее . изкукуригал. пълен боклук
31
Вместо партията на Местан да бъде забранена на часа ,/ а между другото този съд дето я регистрира е за линчуване/ ние иронизираме бъдещето. За разлика от всички, наричащи се политици, и лъжейки народа за пореден път в едни псевдоизбори Доган взе позиция. За пореден път казва умни неща. Местан мълчи. Той не се дистанцира от Турция и Ердоган, което говори едно - той е турско мекере, което работи против България, но явно и много други български политици са се продали - патриоти ли - няма патриоти. Никой,както Местан не е заставал така открито срещу България. Ще поживеем и ще видим собственото си падение, заради тези, които сега Ви агитират за избори
32
Доган е български патриот. Той е прочел 40 000 хиляди книги!
33
много е мъдро стига да падна на уши които искат да чуват истини а не общи приказки популизъм е чума обива бавно
34
Тиквата да чете .дано да схване нали се готви да лиже задника на Ердоган и да прави коалиция с Дпс
35
Скалъпената реч на циганина Доган е преведена от руски. Кремълските тирани са много обезпокоени, че изселниците в Турция масово ще гласуват за про-европейците от ДОСТ и резидента на КГБ Доган ще остане извън парламента, а Нинова няма с кого да се коалира. Вийте кремълски псета, краят ви е близо!
36
някой от вас знае ли имената на съдиите,които "разрешиха "партия ДОСТ? а.....господа помияри?
37
пророка ДОГАН, БАТ САЛИ , НОНА, ЙОНЧЕВА, КРОКИНИНОВА .ГОЛАМ ЦИРК ВЕ. СМЕМ СЕ НА ХАСКОВО-ЙОНЧЕВО ПЪК ПРИНАС В ДОБРИЧ НИ ТУРИХА ЯНКОВ ОТ СТ.ЗАГОРА...... НЯМЯ НЕ ИСКАМ НЯМА... ЕЛЕНА , ЕЛЕНА ДЕТЕ НА ДИВАТА ПУСТИНЯ . В СКОРО ВРЕМЕ ОЧАВАМ И АЗИС ДА СЕ ПРЪКНЕ В НЯКОЯ ЛИСТА ЗА ЕВРОДЕПУТАТ. ГОЛЯМ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ БЕ. ПЪК НИЕ ДА СИ ПРАВИМ ВЯТЪР С МОТИКАТА НА СЕЛО
38
Аве всичко може да е ма и тоя път е прав ! Докато Бойко „Корнелия и всички полуидиоти се карат за кокала ,до нас от три страни се запалва огън ! Турция ще стане пак Османска държава ,ще погребът горе долу демокрацията си ,Косово се въоръжава ,иска до 2019 да имат армия и 8-10 бойни самолета (3 пъти повече от нас ) .Албания иска да разцепи Малката България (Македония) И какво правим ние ?Нищо! Бойко вика тихо да не чуе Ердоган ,за Македония и Косово се правим, че нищо не сме чули ,а огъня вече започва да се запалва полека лека ! И за жалост пак единствено Доган говори за тия проблеми ,другите се карат за саниране и асфалт !Лошо.много лошо ,защото се оказва че Доган повече милее за България дефакто ! Аз на него му нямам вяра ,защото се опитва да ми внуши ,че спазва заръките на Левски ,защото той винаги иска да командва чрез страх .До сега бяха само българомохамеданите ,сега иска и нас Българите !Обаче прочетете статията му и ще видите че много прав за жалост
39
не е достатъчно да се загърнеш с българското знаме,да произнасяш името на Апостола,да се правиш на голям радетел на национални ценостти,за да се наречеш патриот,не вярвам на доган,за да се покаже публично след толкова години задкулисие,явно има нещо което го притеснява и това е загубата на дпс и разпадането на обръчите от фирми, а не загрижеността му за България
40
Руска Подлога ! Срам за тьрския етнос !
41
Раздашащия порциите осъзна,че има и по-големи риби,които ядат цели държави,заедо с разпределящите парите в тях.И сега какво?Който краднал няма да е в окопа,а бедняците трябва да ги избие родолюбие и национализъм за да скачат с голи гърди срещу пушките на врага!А не е ли по-добре първо да бъдат ликвидирани крадците и после врага?!Защо обикновения човек да брани откраднатото от някои?!!!
42
НАМУСУЗ АДАМ ТЮРК ДУШМАНЪ !
43
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
44
Никога не съм таял лоши чувства към българите мюсюлмани, но сега като отворя турски сайтове като днес.бг и им прочета постовете, разбирам, че тези хора от наши братя са се превърнали в кръвни душмани и целят унищожението на България в полза на Турция. Турцизирането на тези хора е благодарение и на Доган. Днешната му позиция е в резултат на личната му конфронтация с Ердуган и нищо повече. А, че сме в навечерието на война е ясно вече и на децата и да ви кажа, няма на кого да се надаме други му, освен на Бог и на самите себе си. Льотчика да раздаде оръжие на запасните като в Швейцария, за да има с какво да посрещнем Съдбата си и те така!
45
И на това лaйно ще му дойде краят.
46
ПОДГОТВЯТ НИ ЗА НОВОТО УПРАВЛЕНИЕ БСП + ДПС.27. ГОДИНИ НИ ЩАВЕХА, СЕГА ВСИЧКИ СА СЕ ЗАГРИЖИЛИ ЗА НАРОДА? И КАК ТАКА В НАВЕЧЕРИЕТО НА ИЗБОРИТЕ И ДОГАН СТАНА ПАТРИОТ? КОЙ МУ ДИКТУВА ДА НАПИШЕ ГОРНОТО? ЙОНЧЕВА, ТОМА ТОМОВ, ИЛИ НЯКОЙ ДРУГ ОТ ДС?
47
Може да всякакъв но фактите са факти. Прав е и мюсюлманите ще го послушат. От плюене в интернет полза няма. Стягайте се и покажете че сте българи.
48
Даааа, България е слаба, обезсилена и разкъсана, продадена и предадена. Лудият Ердоган си е внушил, че може да влияе на Европа, че е силен и непобедим. А всъщност Турция рухва и то бързо. Когато там нещата се влошат много, преди самите турци да се вдигнат Ердоган ще удари България за да отклони вниманието на турското население.въпросът ми е, кой ще носи отговорността за ситуацията? Борисов много отслаби държавата, разби армията за да не му спретнат преврат, прогони младите и патриотично настроените от тях. Управлява 7 години и нещата рухнаха тотално! Нищо за мотивирана, оборудвана армия. Питам, какво правим ако Ердогсн ни удари? Болен мозък, полудяващ бързо, който не се интересува за нищо освен пълната ди власт! Мислите ли, че НАТО ще се намеси? Защо не се намеси в Кипър и остави нещата така както са, завладяната територия остана турска. Борисов има огромна вина да сме така слаби и лесна плячка, толкова уязвими! И ако сме нападнати ще остане да се бие? Ще избяга някъде където да не бъде намерен а ние трябва да се обединим и потърсим отговорност на него и всичките му министри и помагачи, имащи вина в разграбването на Бългсрия. Лошо ако стане така! Бедни и отчаяни сме, исляма настъпваше агресивно а се правеха, че нищо не е станало.
49
Четете и се учете, а от постовете по-горе разбирам клишираните душици, как искат само разделителни линии да чертаят. БЪЛГАРСКИТЕ ТУРЦИ СА НАШИ БРАТЯ, КАЗВА ВИ ГО БЪЛГАРИН ХРИСТИЯНИН!
50
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
51
Плюха наште продажници по Русия, не я споменават като Освободител на 3-ти март, неблагодарниците долни, сега осиротели, идва ред да слагаме чалмите...
52
Мноого алкохол е изпито, докато се напише този парцал. Ченге-турчин пази от Турция. Защото "оня списък" не послужи за разправа с нашите шпиони, а се изрлюха в лицето му. ОТВРАТ!
53
Познавате ли онзи мюмюн къде стои отдясно на Бостаня? Дослук прави копелето!
54
ХАРНО ХОРТУВАШ, АМА КОЙ, КАЖИ СИ РАЗДЕЛИ НАЦИЯТА НА БЪЛГАРИ И НЕБЪЛГАРИ ОЩЕ ПРЕДИ 27 ГОДИНИ. нЕ БЕШЕ ЛИ ТИ И ТВОЯТА ПАСМИНА. ЧЕ СИ УМЕН, УМЕН СИ - ДВЕ МНЕНИЯ НЯМА. АМА СИ УМЕН, ЗАЩОТО БЪЛГАРИТЕ СА ТЕ ОСТАВИЛИ ДА СИ РАЗИГРАВАШ КОНЯ. ЗАТОВА НЕ МИ СЕ ПРАВИ НА СПАСИТЕЛ, АМИ СЕ ВРЪЩАЙ В БЪРЛОГАТА СИ. ТВОЕТО ВРЕМЕ ОТМИНА. НЕ ПЛАЧИ НА ЧУЖД ГРОБ, ЗАЩОТО ТИ ОТ ВСЯКА СИТУАЦИЯ СИ НА ПЕЧАЛБА...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?