Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
СДС: БСП за пореден път хвърля политически прах в очите на българите
СДС: БСП за пореден път хвърля политически прах в очите на българите
Автор: ПИК
Дата
Дата
8433
Коментари
5
СДС: БСП за пореден път хвърля политически прах в очите на българите

БСП за пореден път хвърля политически прах в очите на българите. Социалистите отново се заиграват с цената на хляба, млякото, млечните продукти, лекарствата и други важни за бита и здравето на гражданите стоки, но популистките предложения на социалистите няма да доведат до намаляване на цените на тези стоки. Това се посочва в позиция на Съюза ба демократичните сили (СДС).

"Да, печален факт е, че има много българи с ниски доходи, които живеят трудно. Но като дясна партия, ние сме категорични, че тези проблеми не могат да се решават чрез изкривяване на пазарните отношения, налагане на непазарни механизми и разхлабване на финансовата дисциплина. Надяваме се управляващата партия ГЕРБ, която е дясна и член на ЕНП, да не се плъзне по плоскостта на популизма на опозицията", се казва още в позицията.

Според СДС диференцираните ДДС ставки са подложени на остра критика в ЕС и вероятно новата Еврокомисия ще ги премахне или ще ги сведе до минимум, като те генерират ДДС измами, водят до утежняване и оскъпяване на административния контрол и са предпоставка за изкривяване на пазарните отношения, а многото на брой диференцирани ставки с различен процент на ДДС ще усложнят още повече процеса на отчитането му.

"Както многократно сме подчертавали, проблемът не е само във високите цени на храните и лекарствата, а и в ниските ни доходи, които са следствие от недостатъчния ръст на икономиката и ниския БВП. Ако не постигнем реален икономически растеж и удвояване на БВП, всякакви идеи за непазарно задържане на цените на стоките няма да доведат до реални ползи за потребителите, а ще поставят под съмнение един от водещите принципи на ЕС – пазарната икономика", отбелязват от Съюза на демократичните сили.

От СДС предлагат на всички политически сили да се обединят около идеята за удвояване на БВП през следващите 10 години до 200 млрд. лв., което според политическата формация ще доведе и до двойно увеличение на доходите на гражданите през 2028 г.

Още по темата
СДС: БСП с лъжи, агресия и несъстоятелни обвинения, се опитаха да заглушат важните теми за Европа
Часовник
18:50
В края сме на една от най-трудните и компроматни предизборни кампании. Нашите опоненти от БСП с лъжи, агресия и несъстоятелни обвинения, се опитаха да заглушат важните теми за Европа,...
Напиши коментар »
(5)
1
Говорете за грандиоза на управляващите, за успеха срещу корупцията, за богатството на милионите българи, за високите пенсии, за ниските цени на тока... Как всички млади се връщат в България, открилени от високите заплати, как родилните домове са препълнени, как литературата и изкуството процъфтяват.
2
ЗА НАСРАНИТЕ БЕСЕПЕДЕРАСИ ПАМПЕРСИТЕ БЕЗ ДДС.
3
Като чуят за акциз, ДДС или субсидия им потичат обилно червените лиги. Те много "уважават" и трите категории.
4
Аман от това СДС! 15 години е в небитието, а сега се залепи за герберите, за да се промъкне отново във властта, но се лъже, че народа ще гласува за него. На хората омръзнаха всички и БСП и СДС, и герб, и патриоти, и всякакви други олигофрени. Хората показаха, че трябват нови хора, а не някакви си употребени крадливи хорица, които мислят как да се наврът в политиката, и да се облагодетелстват от нея. непрекъснато празни обещания...
5
Ами защо вие не се заиграете бе кретени долни ???
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?