Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
СБЪДНАТА МЕЧТА: Александрина Пендачанска ще бъде Тоска във Варна
СБЪДНАТА МЕЧТА: Александрина Пендачанска ще бъде Тоска във Варна
Автор: ПИК
Дата
Дата
21031
Коментари
5
СБЪДНАТА МЕЧТА: Александрина Пендачанска ще бъде Тоска във Варна

Световната оперна прима Александрина Пендачанска ще бъде звездата в операта "Тоска" от Пучини на 18 юли. Спектакълът е част от афиша на "Опера в Летния театър 2019".

Веднага след поредица от участия като Тоска в Италия, Пендачанска ще представи и във Варна тази бравурна и сравнително нова роля в нейния репертоар.

"Тоска е една от ролите, заради които станах певица. Но не исках да избързвам, трябваше да съм сигурна, че е дошъл моментът, че не рискувам с тази роля. Съвършеното изпълнение на Тоска е това на Мария Калас. Не се е родила певица, която да я надскочи. Няма друг модел, ако някой ви каже нещо различно, просто ще излъже. Това е и най-голямата трудност - да пресъздадеш нещо, което хем да не противоречи на този идеал, хем да не бъде имитация", споделя звездното сопрано.

В ролята на Каварадоси ще аплодираме великолепния тенор Камен Чанев - също един от плеядата световни български оперни гласове. Участват още Пламен Димитров, Евгений Станимиров, Гео Чобанов, Благовеста Статева и др.

Диригент е Михаел Балке - главен гост-диригент на Театъра и Симфоничния оркестър в Санкт Гален, Швейцария. Спектакълът ще се играе на сцената на Летния театър във Варна на 18 юли от 21 часа.

Още по темата
Премиерът води Александрина Пендачанска и Явор Гърдев при папата
Часовник
07:19
Оперната певица Александрина Пендачанска и режисьорът Явор Гърдев ще са част от българската държавна делегация при папа Франциск по повод 24 май. Тази година традиционното посещение ще бъде водено...
Напиши коментар »
(5)
1
Каква ти Тоска бе, тя е от махалата и я наричахме галено Сашка дащната. На цялата махала даваше ама и пееше, в градинката под някой храст. Никой не и казваше Тоска. Е га ти името Тоска, то даже на българско не прилича. Чувал съм Тоско, ама Тоска ъ,ъ.
2
Отвратителен простак! Простак, та дрънка! Гербераст си, нали? Те всичките там са от твоя десен!
3
:( Xич не мe кeфи тaя,, а и не слyшам опeра, така че...мeстя мeсцeто ;)
4
Не ти се сърдя. Явно на тем не е дала. Е па ако требе на цялата махала да дава...
5
дропла провиснала протестърска ...пфу ма - гнусотийо!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?