Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
САМО В ПИК TV: Шеф на СДС разкрива кой ще влезе в общата им листа с ГЕРБ на евровота - сините искат шестото място. Илия Лазаров с най-много номинации (ОБНОВЕНА)
САМО В ПИК TV: Шеф на СДС разкрива кой ще влезе в общата им листа с ГЕРБ на евровота - сините искат шестото място. Илия Лазаров с най-много номинации (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
54726
Коментари
19
САМО В ПИК TV: Шеф на СДС разкрива кой ще влезе в общата им листа с ГЕРБ на евровота - сините искат шестото място. Илия Лазаров с най-много номинации (ОБНОВЕНА)

Членът на ръководството на СДС Костадин Костадинов разкрива кой от седесарите ще влезе в общата им листа с ГЕРБ на евровота.

Защо най-старата дясна партия у нас се съюзи с ГЕРБ? Страхуват ли се в СДС от асимилирането на съюза? Какво разруши връзките му с ДСБ? Защо се разпадна Реформаторския блок? Какво искат бившите им партньори в коалицията "Демократична България" и защо не постигнаха споразумение с тях? 

"За да няма спекулации, СДС винаги действа по един и същи начин, общинските и областни организации представят своите номинации, разглеждат се от Националния съвет и се намаляват до 5-6 имена", каза Костадинов.

По думите му, най-много номинации са получили Илия Лазаров и Владимир Кисьов. Александър Йорданов също имал повече номинации. Утре ще се разбере кого СДС ще предложи на ГЕРБ да заеме мястото, отредено им от Бойко Борисов в общата листа.

"Като решение спряхме, че ще преговаряме за шестото място в листата. Едва ли от ГЕРБ ще имат нещо против. Искам да подчертая, че бързо се преговаря с голяма партия, в името на ЕС и ЕНП ние отиваме да решим проблемите европейски, за разлика от БСП. Ние не пречупваме европейските избори през вътрешната призма", изтъкна Костадинов.

"Попитахме ДСБ нали искат да участваме заедно, водиха се два кръга преговори. Основният препъни камък... въпросът е важен за десните хора. Причината за неслучилото се общо явяване е в г-н Атанас Атанасов и ръководството на ДСБ", разкри още за преговорите между СДС и ДСБ гостът в студиото на ПИК TV. По думите му, това било подготвяно още от 2017 г., а Румен Христов най-много е настоявал за такава коалиция на десните партии. Подобни сигнали имало и от ДСБ, но в крайна сметка ДСБ вместо сините избрали зелените. 

"Между ДСБ и СДС има голям разлом, оставете подигравките. ДСБ отиде в твърде либерална позиция", отчете Костадинов. 

"Дори и в управлението на РБ, където Лукарски беше министър на икономиката, без фанфари и шум се въведе свободната енергийна борса. Кой го направи? Радан Кънев ли? Атанасов ли? В най-тежката тъмната сфера на икономиката ние въведохме пазарната свобода, това направи СДС", заяви общинският съветник на сините в Дупница. 

"В партията няма място за дърпащи. Ето ви новина - ще има напуснали", съобщи новина в аванс той.

"Плаша се от момента, в който Европа ще се промени в кохезионната политика. Какво ще се случи, ако се прекъсне достъпът до тези фондове? Какво правим, ако има нова мигрантска вълна?", сподели своите притеснения синият шеф. "ГЕРБ мен не може да ме асимилира. Ние имаме структури навсякъде", изтъкна той. По думите му, СДС ще внесе демократичност в редиците на ГЕРБ.

"ДСБ са нашето по-малко братче. Те се държат като тийнейджър на 14 години, но ние няма да вдигнем ръка. За "Да, България" те са още в бебешка възраст, не се знае мъжки ли са, женски ли са? Нека видим леви ли са, десни ли са, тогава можем да преговаряме с тях. Очевидно, кампанията е добре планирана. Считам, че ГЕРБ е опитна партия и ще вземат съответните мерки. Не жалая това да влияе върху имиджа на СДС", каза още нашият гост.

"Много ми се иска СДС да обърне курса на ГЕРБ надясно. Намерихме своя път, постоянно затягаме редиците", сподели Костадинов.

Напиши коментар »
(19)
1
НЕКА БОЙКО БОРИСОВ И ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ И ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ СПРЬТ. ТУРСКИ ПОТОК И КУПУВАМЕ ГАЗ ОТ ИЗРАЕЛ САЩ И ГРЬЦКИ КИПЬР
2
Листата на ГЕРБЪ ше бъде водена от Свети Великомъченик Цветанъ Новодомецъ!
3
позор за сдс
4
Хей, това триото сестри Кушлеви да ти коментират политически ситуации си е направо махленска седянка, която не бива да се пропуска. Недко, Ивка и Звездобройка си чешат езиците и сами се възхищават на простотиите си. Защо не се допускат коментари си отговорете сами
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
7
И тоя MAHГАЛ ли се появи от ПОЛИТИЧЕСКАТА МОРГА.....Явно не са се наяли тия боклуци.Така или иначе ще дръпнат ГЕЙберастите към моргата.ИЗМЕТ.
8
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
9
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
10
колко коментара за изтрити това е отвратително
11
Тези двете партии дали ще могат да вкарат поне двама души БСП--9, ДПС --5 ,ГЕРБ-СДС---2, ВОЛЯ--1 Това ще е разпределението
12
Пак се прецакаха от алчност. Май си купиха фабрика на 09 септември
13
поредна срамна сделка със синята идея
14
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
15
ГЕРБ и СДС най доброто което може да случи и двете партии са проевропейски ориентирани, докато в останалите коалиции си е един сбириток от много партийки с алчни лидери за власт и никакви идеи, само в бсп са над 10 партии, които членуват там/всички цигански партии са там/, в уж демократична БГ над 5 които немогат да се определят какви са
16
Google вече плаща $ 17000 до $ 22000 на месец за работа онлайн от home.I са се присъединили към тази работа преди 2 месеца и съм спечелил $ 20544 в първия ми месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми се промени - напълно към по-добро! ----->>>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6.­c­o­m
17
ПЛАТЕНА ЕПИТАФИЯ Тук почива славното някога СДС-през целия си кратък живот не даде нито една чест да падне върху петното МУ
18
.и кое им е проевропейското на ГЕРБ?!?Преференциите,мюфтийството,коалицията с националистите,корупцията по високите етажи но властта и т.н.Обясни ,за да станат по-ясни нещата.....
19
Аз съм Илия Лазаров - гл. секретар на СДС в ликщвидация. Бях шеф на кабинета на Пешун Стоянов, откъдето са далаверджийските ми връзки с Румбата Христов /тогава съветник на Пешун/. После станах "предприемач" и построих чез нито едностроително разрешение цяло вилно селище и голф клуб в Долна баня. Да следствен съм за това, ама нали като стана евродепутатин ша имам имунинет. Аз нали затова продадох марката СДС на ГЕРБ. Още нещо: баща ми е дългогодишният татов посланик Лазаров, имащ 10 тома доноси в ДС.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?