Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
САМО В ПИК TV! Шефът на "Сова Харис" Васил Тончев разкри защо Мая Манолова набеди социолозите за изборната си загуба (ОБНОВЕНА)
САМО В ПИК TV! Шефът на "Сова Харис" Васил Тончев разкри защо Мая Манолова набеди социолозите за изборната си загуба (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
283138
Коментари
27
САМО В ПИК TV! Шефът на "Сова Харис" Васил Тончев разкри защо Мая Манолова набеди социолозите за изборната си загуба (ОБНОВЕНА)

Шефът на социологическа агенция "Сова Харис" Васил Тончев обясни защо провалената кандидатка за кмет на София Мая Манолова обвинява социолозите и медиите за загубата си на изборите.

"Има избори, които са трудни за прогнозиране. Тези бяха такива. Не мисля, че е сериозно това, че социолозите сме провалили изборите на Мая Манолова", обяви Васил Тончев.

"Трудни за прогнозиране са избори, на които в последните часове излизат повече хора да гласуват. Около 17.30 часа според екзитполовете разликата беше 40 000 гласа. Сега виждаме, че е 20 000 гласа. Не успяхме да ги хванем тези гласове, които излязоха последните часове", коментира шефът на "Сова Харис".

"Има вот, който е непрестижен и също рефлектира върху резултата. Екзитполът е на база на интервюта", обясни още социологът.

"Много е възможно някои хора да не са признали за кого са гласували, защото е непрестижно да гласуваш за Мая Манолова. Възможно е и десни избиратели да не са искали да разкрият за кого са гласували", анализира Васил Тончев и добави: "Не се бях замислил върху този аргумент, че десни избиратели считат за непрестижно да гласуват за Манолова и може да са отказали да разкрият за кого гласуват."

"В страната много безогледно се купуват гласове. Нормално е ромите да си продават гласа. Ние много трудно ги хващаме, защото не отговарят на анкетите ни", уточни той.

"Разликата между Манолова и Фандъкова е достатъчно голяма - 20 000 гласа. Затова не мисля, че е възможно касиране на изборите. За разлика от Шумен, където разликата е 77 гласа. Хората, които дават съвети на Манолова, са лоши съветници. Това няма да й доведе нови избиратели", увери Васил Тончев.

"Това е много сериозен гаф с тези 100 000 гласа, за които говорят. Тук трябва да се даде пълна прозрачност и да се каже какво и как става. Това, което излезе, е техническа грешка. Някой трябва да поеме отговорност, най-малко за София, тъй като числото е много сериозно", аргументира се шефът на "Сова Харис".

"Трябва да има джентълменство. Поведението към този момент на Корнелия Нинова е недостойно", отсече социологът.

"На много малко места има забрана за публикуване на резултати в изборния ден. Това е начин да се осведомят хората, да си направят сметка кои източници са достоверни. Забраната е абсурдна. На първи тур много сайтове тръгнаха да публикуват резултатите, но се спряха", коментира той.

"Преференции за местен вот не трябва да има. Тук преференциите не работят. Трябва да ги има на национално ниво, но на местни избори не става. Това е причината за бавното броене и големият брой недействителни бюлетини. Трябва да бъдат премахнати преференциите за местния вот", добави Васил Тончев.

"Машинното гласуване няма как да ни подмине. То ще навлезе в целия свят, може би при нас е малко рано", каза още социологът.

"Ние взехме под наем машините, които се използваха при избора на Мадуро. Тази технология ще навлезе. Има и други видове гласуване - през интернет, по пощата. Тези варианти са много ефективни", поясни шефът на "Сова Харис".

"Мая Манолова има няколко пътища, по които може да тръгне. Тази стъпка разви потенциал в нея. Резултатът, който получи, й отваря опции в няколко посоки и може да направи политически проект", анализира Васил Тончев.

"Манолова има опции да събере около себе си всички леви формации, с изключение на БСП. Така ще могат да влязат в парламента. Другата й опция е Слави Трифонов. Слави не е дорбе със здравето и едва ли може да поеме от първо лице политическото лидерство. Той ще търси човек и Манолова може да бъде това лице на партията на Трифонов. Мая Манолова създаде и път с десните в лицето на "Спаси София". За мен нишата вляво е ниша, която Корнелия Нинова освободи.Това прави невъзможно БСП да се бори за победата на изборите. Това, което прави Нинова, е връщане на БСП към БКП", обясни той.

Напиши коментар »
(27)
1
Пускам телевизията и о уж*ас, Импексовата Барсала спечелила изборите, вглеждам се в червена карта на България, стреснах се и се събудих. Брей сънувала съм ужа*сен сън, телевизора върви Кънчо и Райчо си говорят, че БСПдирастията е победила, а картата на България е синя. Честито БСПдирасти, и да побеждавате така тук таме, още 130 години. ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА, ЧЕСТИТО НА ГЕРБ И БОЙКО...
2
България не ме обича , а аз купувам гласове и съм ибaхти пича
3
Този смешник през целия ден даваше 3-4 пъти по--голям процент от действителния.По зле е и от Червен Кольо.
5
Мая е жалък хамелеон, жалък алчен боклук, продал се на психо десните боклуци заради жаждата и за власт. Гнус ме е от нея, защото продаде мъжа си, продаде партията си, изплю се и на помощта на Борисов, продаде народа и феновете си, и се предложи на един гнусен гном с вибратор. Плюя на тая жалка и лека жена, за която съвест и чест са чужди неща. Жал ми е за психо десните, дето се вързаха на акъла и, и вместо да и набият един син вибратор, се надупиха кротко до нея, като плюха на идеологията си като нея.
6
ВЪВ ФИЛИПОВЦИ И ХРИСТО БОТЕВ БСП ДВОЙНО УВЕЛИЧАВАТ ГЛАСОВЕТЕ СИ ...А РЕВЪТ ИНАК ! А ЗА ФАНДЪКОВА ТАМ Е ПОД 1 % ....ТАКА ЧЕ БСП ДА НЕ СЕ ЗАИГРАВАТ С ЕТНОСИТЕ ....!
7
Сменете флажките оПикочи Осеточи, където и да отвориш едно и също!!! Нормално, кой да ви чете или вярва!!! Тук се лее простащина, невиждана досега в интерпространството.
8
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
9
АЛОУУУ....80 % СА ГЛАСОВЕ СРЕДНО ВЪЗРАСТ 45 ГОДИШНИ ,ЗА ФАНДЪКОВА СА ГЛАСУВАЛИ ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА , МЛАДИ ХОРА И ТАКИВА В РАЗЦВЕТА НА СИЛИТЕ СИ ..и 99 . 03 % БЪЛГАРИ , ИЗЛЕЗЕ СТАТИСТИКА В НЕДЕЛЯ ВЕЧЕР ---------А СРЕДНО ИЛИ НИКАКВО ОБРАЗОВАНИЕ ИМА В ГЛАСОВЕТЕ НА МАНОЛОВА НАД 70 % ....АХАХААХ....ТАКА Е ....ЕЛЕКТОРАТ ...С РАЗБИРИНИЯ !
10
Продуцентска компания ИЗВЪРТИ МЕ ООД, пуска филм за възрастни със заглавие ПЧЕЛИЧКАТА МАЯ И СЕДЕМТЕ ДЕБИЛЧЕТА! В главната роля МАЯ, а в ролите на дебилчетата са КЪНЧО, АНДРЕЙЧО, КИРЧО и група ентусиасти от формация СМУЧИ СОФИЯ и ДЕБЪ! Със специалното участие на порнозвездата КУРНИ в ролята на злата вещица! Филмът е изключително ХАРД - САДОМАЗО и не се препоръчва за лица под 20 год и над 65 год! ...... а също и за комунисти със слаби сърца!
11
С основно и по- ниско образование за Фандъкова да гласували 12% повече Е ,кои са с основно образование - ромите.
12
Не е червен Кольо,а червен Коьо.
13
ДОКОГА ТОЗИ ПРОСТ МАТРИАЛ ЩЕ ТЪРПИ МАЙМУНДЖОЛЪЦИТЕ НА ЧЕТРИТЕ,РАЗЮЗДАНИ ЧЕРВЕНОГЪЗИ МАРМОЗЕТКИ - КУРНЕЛКА КОБИЛКИНА,КУЧКАТА ЙО,ДЕСА МЕРЦЕДЕСА И МЕСАЛИНА МАНОЛОВИЦА,ВМЕСТО ДА СЕ ДИГНЕ ПОД ПОБЕДНИТЕ ЗНАМЕНА НА БОЙКО ВЕЛИКИ И ДА ИМ ОСКУБЕ ЗАВИНАГИ НАПОМАДЕНИТЕ,КРАДЛИВИ МУЦКИ!
14
Комуниститите никога не поемат вина.Комунисти никога не си признава грешките.Винаги другите са им виновни. Манолова не е виновна, че предложи Пеевски.Тя не е виновна ,че подкрепи Орешарски.Тя не е виновна за попрвката Ванко 1.
15
Провалената кметица
16
и какво стана всички костови мекерета с комунета!браво браво господине!нереализираните комунисти от щвестерската партия подкрепиха мая!др.костов си знае работата!патерицата на бкп винаги ще гладува за свойте другарчета нали лаборанте?
17
В София Йорданка Фандъкова разгроми безапелационно Мая Манолова, като взе цели 49,98% от гласовете. В Ловеч Корнелия Маринова от ГЕРБ също разгроми Радина Банковаса от БСП с впечатляващите 48,45%. В Шумен пък настоящият кмет Любомир Христов от ГЕРБ (48,57%) просто размаза Венцислав Венков от БСП (48.27%), като го победи с разгромна разлика от 77 гласа. ++ ГЕРБ спечели изборите за кмет в 12 столични избирателни района, а „Демократична България” - в 8 столични района. В два района печелят кандидати, подкрепени от БСП, а в други два района пък печели независим кандидат. На предишните местни избори през 2015 г. ГЕРБ победи в 23 от 24 избирателни района, като само един район бе спечелен от независим кандидат. ++ ИЗВОД: В София ГЕРБ се срина блестящо, като загуби половината си райони кметове, които е имала през 2015 г.
18
Всички са маскари!
19
Виновна е нейната наглост и мания за величие.
20
Храни Мая да те Лае!Кюстендилската афъзка+Учиндолския чалгар,една майка ги е раждала!За парата продават си душата,за парата изядат си месата!Лакомията,истерията и алчността не са добър съветник!И двамата имаха звездни мигове,които ги пропиляха,и двамата се маргинализираха с безпринципната и продажна визия!Също като Барека са проксита на Цв.В и същата съдба им е преначертана!Когато ММ забременее от СТ,тогава ще получат одобрението на избирателите,до тогава ще са проксита на мутренската олигархия,която е по арестите!
21
Социолозите да се скрият нямат право да настройват народа според който им е платил Живея в Европа не тук никъде няма социология в деня на изборите Народе мислете стига са ви лъгали
22
На 3 ноември през целия ден държа разлика от 16 % в полза на Фънда. Какво очаквате от него след като разликата е само 4,85 %.
23
Из спомените на Дража Вълчева, бивш първи секретар на О К на БКП в Пловдив (стр. 146) „Ползвах Спас за шут и чирак на вилата си. Разсмиваше ме с весели стихове, пере- ше, носеше дърва за камината, поливаше цветята, окопаваше малката бахча….лазеше в краката ми. Спомням си, как в деня на сватбата на Меглена Кунева-Пръмова Спас носеше на гръб персийския килим който подарих на младоженците. Казваше ми, че е написал над 80 стихотворения за възхвала на БКП и на Георги Димитров и още толкова за славата на Съветската армия, как на колене е плакал пред паметника на Альоша. Посветил е стихотворение и на Альоша. Той беше комунист в сърцето си, макар и без партийна членска книжка. Беше повече комунист от много членове на БКП. Спас водеше приятелска надпревара с Heдялкo Йopдaнoв в писането на текстове за песни възхваляващи правилната Априлска линия на БКП. Моето уважение към тях е поводът да назнача Спас за директор на Държавната печатница в Пловдив, макар и безпартиен. Държах го на тази длъжност до 1989 г., когато наши другари направиха преврат в държавата. Тогава видях другото лице на Спас. Той е бил лицемер и ренегат. С моя протекция пред първият секpeтap на ОК на БKП в Бypгac Hикoлaй Жишeв Heдялкo беше назначен за гл. дpaмaтypг и директор на Дpaмaтичния тeaтъp в Бypгac. През 1990 г. видях как в студиото на „Всяка неделя” Heдялкo хвърли партийната си членска книжка. Ренегат……”.
24
Този и като червен Кольо, даде 10 процента на кандидата за кмет на Плевен от ГЕРБ, а се оказа че Спартански спечели с 2 процента, забери Кънчо и си скъсайте дипломите от АОНСУ , и чеп за зеле не ставате, само лакомия и алчност.
25
отговор на коментар
До 11 графиките......Така е, но на 1-я тур, защото Соф.община, респ. Фандъкова, дава хляб на всички цигани и други малообразовани граждани, а калинката Мая постоянно говори, че ще спре частните фирми по Чистотата, а и др. фирми, които работят главно с този контингент. Но, на балотажа и Фандъкова и Мая имат еднакво 2% от тези хора с основно или по-ниско образование. Вижте графиките, горните са от балотажа , по долните от 1-тур.
26
Ввасил Тончев отдавна е заменил социологията с най древната професия и за пaри всичко прави
27
Алооо, и аз живея в Европа. България е в Европа. Ти географски незнаеш къде си, за друго ще ми коментираш. Много лаете като отидете в друга двржава, защо не стоите тук, че и мнение имате? И стига с този Терминал 1 и 2, и разплаканите майки, че децата им ги няма. Такъв е живота, на който където му изнася. Много злоба ей и много акъл ги напъва като стъпят на чужда земя.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?