Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
САМО В ПИК TV: Топ юристът Борислав Цеков за убиеца Полфрийман и ексхумацията на политически трупове: Оставка на Калпакчиев! Цветанов няма нищо общо с Белия дом - участието на молитвената закуска е платено. Кръговете около Прокопиев го интегрират (ОБНОВЕНА)
САМО В ПИК TV: Топ юристът Борислав Цеков за убиеца Полфрийман и ексхумацията на политически трупове: Оставка на Калпакчиев! Цветанов няма нищо общо с Белия дом - участието на молитвената закуска е платено. Кръговете около Прокопиев го интегрират (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
73790
Коментари
16
САМО В ПИК TV: Топ юристът Борислав Цеков за убиеца Полфрийман и ексхумацията на политически трупове: Оставка на Калпакчиев! Цветанов няма нищо общо с Белия дом - участието на молитвената закуска е платено. Кръговете около Прокопиев го интегрират (ОБНОВЕНА)

Топ юристът и шеф на Института за модерна политика Борислав Цеков направи разтърсващи разкрития за скандалното решение на съдийдския състав, начело с Калин Калпакчиев, освободил предсрочно убиеца на българския студент Андрей Монов.

Той обясни и защо соросоидният обслужващ персонал се опитва да ексхумира политическия труп на Цветан Цветанов, който на два пъти през последните дни скандално се разграничи от създателя си в политиката Бойко Борисов.

"Законът е катогерочен, че при такава процедура, трябва да се вземат предвид две неща. Едното е преценка на съда дали осъденият е дал доказателства, че се е поправил. Тази практика казва, че поправянето трябва да е трайно и, че деецът се е покаял. Това е акт на съдебен произвол, за някои изнежени адвокатски уши ще звучи силно.

В мотивите не личат никакви убедителни аргументи той да се е поправил. Когато се взима предвид поведението на един осъден, се взима на първо място становището на затворническите власти. Взима се становището на прокуратурата и фактите от поведението на самия осъден. Съдът е длъжен да се съобрази с мнението на затворническите власти. В случая имаме категорични отрицателни становища на затворническата управа и прокуратурата. Той преди години заяви и, че не е виновен, че бил невинен и осъден несправедливо, че българската съдебна система е корумпирана. Какво се случва - последните година-две, в навечерието в процедурната възможност, той става примерен, това е постановка от една страна.

Би следвало съдът да търси доказателства, че той наистина се е поправил", каза Цеков пред Ива Николова.

"Съдебният състав се позовава на хвърчаща бележка на председателя на Български Хелзински комитет - това е една скандална организациия. За голяма част от хората дори самата съпричасност към тази организация е позоряща. Тяхното мнение става надмощно за този съдебен състав", продължи Цеков.

"За мен, четейки мотивите, се набива на очи следното - това са пришити аргументи към едно предварително взето решение извън съдебната зала и кориците на делото", уточни юристът.

Гостът в студиото ни припомни, че двама от съдебния състав - Калин Калпакчиев и Велислава Иванова, са носители на наградата на БХК "Човек на годината".

"Очевидно има обвързаност с тази организация. Ако не беше гнусна цялата история, може би щеше да е и комично, но то гротескно - Полфрийман се бил поправил, защото бил научил български в затвора. По това калпакчиево правосъдие, да не би утре затворите да се напълнят с полиглоти? Ясно е, че срамът за тези съдии ще остане доживот. С колко още съдби са се разпоредили и ще се разпореждат? Имат ли място в съдебната власт?

Аз призовах за оставката на Калпакчиев. Всички знаят, че те са свързани с БХК. А близките, роднините - плащали ли са на БХК? Аз го наричам калпакчиево правосъдие, едно фалшиво правосъдие, което служи на партийни клики, на правилни хора. Това са политизирани съдии, той не крие че е обвързан с Христо Иванов и партията му. Този наказателен съдия е в едни определени медии от същата клика и бива героизиран от тях".

"Аз се удивявам, че тези хора, свързани със соросоидите, оправдават съда, че е нямало какво да направи. С това си решение, Калпакчиев и сие дискредитират този важен и полезен институт за предсрочното освобождаване. Тук нямаме поправянето, което изисква законът", продължи Борислав Цеков. 

"Искат калпакчиево правосъдие за всеки. Това са хора, които до един зад тях стоят тези няколко подсъдими лица. Те имат нужда от удобен главен прокурор, който да ги спаси от правосъдието. Щом не е посочен от тях, започват истериите, спекулациите, клеветническите кампании. Това са хора, които искат техен главен прокурор, който да им спаси кожите.

Тези хора се опитват да се правят на моралния глас, а те се събраха с аверите на Ценко Чоков. Недоволните, че са подсъдими, организират брожения. Това е една мръсна кауза, която се изразява от тази клика", сподели той мнението си за участието на подсъдимия Иво Прокопиев и осъдената Иванчева и присъдружната им партия на Христо Иванов в организираните протести срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор.

Цеков изрази надеждата си, че светилата в юридическата наука у нас, ще направят всички необходимо да предсрочното освобождаване на Полфрийман да бъде обжалвано.

"Дисциплинарно производство не знам дали ще има. Да ви кажа, съмнявам се, защото тази група съдии имат лоби във ВСС. Вярвам, че силната обществена реакция ще окаже своето влияние. Иначе има място и за проверка от Инспектората. Трябва да се прецени по-внимателно дали има финансови връзки през последните 10 г. между тези съдии и БХК, това трябва да се провери", каза какво очаква като реакция от ВСС гостът ни.

Той коментира и политическите теми от последните дни и нападките на Цветан Цветанов срещу ГЕРБ и Бойко Борисов. 

"Това е типичната, за съжаление, безпринципност и желание да се постигат цели на всяка цена. Имаме един лаборант вече - Иван Костов, ама все пак изказва някакви становища. Физкултурата, МВР - да видим, може да се появат някакви анализи.

Цялата тази камарила беше на къса сиджимка от предишната американска клика на Хилари Клинтън, но те са изметени. Г-н Цветанов няма никаква подкрепа, знам че ще прозвучи самонадеяно, но това, което имам като информация, г-н Цветанов няма никакъв достъп до меродавните американски политически кръгове. Той може да влезе в Белия дом само като турист, купил си билет. Молитвената закуска не е меродавна. Има си такса, плаща се и се отива. Дамата, която я организира, живее в Пловдив. В това няма политика и съпрокосновение с президента".

"Аз съм изненадан, може би това да е защитна реакция на г-н Цветанов. Вероятно това е един изпреварващ опит да обясни по-сетне едни санкции срещу него - да се оплаче от политическа репресия. Иначе той да атакува г-н Борисов, чиято чанта носеше като паж...", изрази своята изненада юристът.

Според Цеков, медиите около Иво Прокопиев се опитват да го легендират като част от тяхната среда. "Правят се опити да се ерозира ГЕРБ. Изведнъж се хващаме за изборите за кмет на Пороминово и Тутракан. Кръговете около Прокопиев се опитват да го интегрират и да го ползват за свои лични цели", отчете Цеков.

"Мая Манолова ходи по тънък лед, защото с гласовете на БСП не може да спечели София. С тези по-резки движения тя рискува да отблъсне част от левите избиратели. Това създава сериозни опасения. Като реакция на това замитане на лявото се появява и г-н Кадиев, който се обявява като левия кандидат, с надеждата да хване лявата част", анализира участието на Мая Манолова в кметските избори и дали тя наистина е надпартиен кандидат.

"В тези избори в София се получава интересен тюрлю гювеч. Рано е да се каже нещо със сигурност. Има двама фаворити към момента - Фандъкова, която е основен кандидат и основният опонент Мая Манолова. Има и други кандидати - Атанас Джамбазки, ето и г-н Сидеров се включи. Оттук насетне много зависи от правилния баланс на Мая Манолова. Градските десни са едно маргинално общество. Кампанията е важна от самите действия и стратегии на кандидатите. Засега солидно управленски, с доза обновление, седи г-жа Фандъкова, но като кандидат на промяната седи г-жа Манолова. При нея всичко е лично, няма листа, няма група, там има само аз", коментира изборите в София Борислав Цеков.

Вижте всички разкрития на Борислав Цеков във видеото на живо на ПИК TV:

Напиши коментар »
(16)
2
отговор на коментар
Искам да погълна всичко,само с позитански комуняци може да деля!
3
От редакцията нова позивна всички против Цвъки, който е най напорист печели снимки от банята с баба Ива. За останалите по 1 вибратор и снимка на божеството Тиква. ГЕРБ ПОБЕДА ВИНАГИ
4
какъв е този топ юрист, не го бях чувал, че съществува
5
отговор на коментар
Драгалевските комуняци сте чували само за калинката Лая с двугодишния юридически ПУЦ и за Бойкикиев,когото никой не е виждал в съдебна зала.
6
Обективна и точна статия!
7
Версията на Полфрииман: Група от 16 души, сред които Андрей Монов и Антон Захариев, започват саморазправа с бездомник и го повалят на земята, австралиецът се намесил, за да спре побоя и при самозащита убива Монов и ранява Захариев. Това се случва на площад Св. Неделя в центъра на София където е пълно с камери. При следствието мистериозно изчезват записите от всички камери.
8
Alexander Vladimirov Ей, цековче, голям мръсник си , да знаеш ::)) Какво е търсил синът на ченгето монов в група от 12-13 души- банда , която преследва ЕДИН в нощна София ?? Дори сбиване на банди няма ..Кой предизвиква боя ?? Как да се защитиш от цяла банда в нощна София ??Какво общо има ;Америка за България ?? Писа ли НЕЩО, когато пуснаха стависки- пиян убива един и осакатява за цял живот едно момиче ?? А ,плужек ??? ::))))
9
Цеков също дължи отговори на важни въпроси като например този - как така на 24-годишна възраст, току-що завършил образованието си става старши юридически съветник за цели 5 години в Народното събрание? Как е възможно човек без никакъв юридически опит и стаж да се изстреля направо като старши съветник в Народното събрание? И как през всичките 5 години докато е на щат в НС е изкарал един куп специализации в чужбина? Аз се сещам за един начин това да се случи на 24-годишен младеж и този начин много се доближава до този, който е мотивирал съдебния състав за определението, което той сега громи.
10
отговор на коментар
попълня!
11
Щом някой се шматка из медиите , значи е "топ" или "експерт" ?!
12
Брате Прокопиефф, галиба ши тъ шибът мънафите. А те многу лошу шибът. Вервай ми...
13
Е соросоид, хрантутник на Америка за България. Всичко което плямпа е лецемерие на квадрат...
14
Цецо, си е Цецо. Не може така да се подценяват тези неща.
15
Трябват ти пари ? Опитай късмета си тук ! Вдигни адреналина .Вчера спечелих 2872 евро Само за маняци ,които обичат залаганията https://bit.ly/2PdbSle
16
Абе защо не образувате едно дело на този Сорос, да му пуснете една Европейска заповед за арест, да го "опраскате" едно хубаво... Или е удобното клише и етикет, за омаловажаване на провали и оправдаване на девалвирала азиатска валута... Рублей
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?