Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
САМО В ПИК TV: Политологът Румяна Коларова с убийствена дисекция на форумите на ГЕРБ и БСП и поведението на Бойко Борисов и Корнелия Нинова след евровота (ОБНОВЕНА)
САМО В ПИК TV: Политологът Румяна Коларова с убийствена дисекция на форумите на ГЕРБ и БСП и поведението на Бойко Борисов и Корнелия Нинова след евровота (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
99540
Коментари
33
САМО В ПИК TV: Политологът Румяна Коларова с убийствена дисекция на форумите на ГЕРБ и БСП и поведението на Бойко Борисов и Корнелия Нинова след евровота (ОБНОВЕНА)

Политологът, секретар на президента Росен Плевнелиев и служебен министър на образованието - доц. Румяна Коларова, прави убийствена дисекция на конгресите на ГЕРБ и БСП и поведението на лидерите им Бойко Борисов и Корнелия Нинова след изборите за Европейски парламент в студиото на ПИК TV. 

Кой как посрещна резултатите от евровота? Кой с каква кошница тръгва към местните избори през октомври? Кой какво ще спечели и ще изгуби след изборния маратон през тази година? Кой как ще продължи да реди сложния политически пъзел и каква картина ще очертае той?

"Това което общо между тях е, че и двата са по повод оставка. Оставкана на Корнелия Нинова изискваше да се свика конгрес, но беше  безсмислен. Националното събрание на ГЕРБ беше, за да се гласуват промените в Изпълнителното бюро и да се гласуват оставките на Цветан Цветанов и Румяна Бъчварова. Времето в което те се провеждат неизбежно ги свързва с изминалите евроизбори и с предстоящите местни избори". Това заяви политологът Румяна Коларова. Тя припомни думите на Борисов, който също направи паралел между БСП и ГЕРБ, ако оттегли оставката на Цветанов, което не се случи за разлика от социалистите.

По логика подадена лична оставка не се обсъжда. Логиката е да се гласува, след което да се проведат избори. Ако си спомняте колко пламенно БСП атакуваше ситуацията с оставката на Делян Добрев", припомни гостът в студиото позорно оттеглената оставка на Корнелия Нинова и допълни, че конгреса е тръгнал с този гаф, като още по-нелепо е продължил с критичния доклад. "Стигна до ситуация в която залата бяха останали 70 души, които дебат няма как да проведат, което показа организационния разлив при делегатите". 

Коларова подчерта за разделение в БСП, което е довело до чистка в партията и Нинова инстарила верни за нея хора на висшите постове в партията. "Подадената оставка макар и да не е гласуват - тя виси. След като приключат местните избори, ако има и сянка на съмнения, че БСП не се е представила според очакванията, то оставката й пак ще бъде в дневния ред. Твърде вероятно е да се поиска оставка, за да бъде гласуването на новия временно изпълняващ лидер да бъде от конгреса. Тук не само ще бъде на дневен ред оставката, но и процедурните въпроси, които се свързват и с отворения въпрос дали няма да се стигне до съд", допълни доц. Коларова.

На въпрос на този фон какво е излъчила ГЕРБ вчера, Коларова заяви, че е имало една единствена реч на Борисов, като целта е била не да произведе новини, а да запази импулса от спечеления евровот, както и да бъде гласуваната оставката на Цветанов по цивилизован начин. Коларова наблегна, че новите членове в Изпълнителната комисия са от смесените региони, където ГЕРБ дава голяма заявка за победа. 

 "Корнелия Нинова не направи заявка за никакви персонални отстранявания, които се случиха след конгреса като Валери Жаблянов, който изработи критичния доклад и даде коз в ръцете на вътрешната опозиция", заяви Коларова. 

По повод намаляването са субсидията, доц. Коларова заяви, че тепърва ще се дебатира за размера и дали е трябвало да бъде съпроводено с такъв тип либерализация на финансиране. Тя подберта, че трябва да има таван на финансирането, решението на ГЕРБ е било порочно, но БСП са били изключително жалки, защото нямат алтернативно положение, а ДПС са били нагли, като са използвали предложението като повод да го допълнят. 

 Цялото интервю вижте във видеото на ПИК TV:

Напиши коментар »
(33)
1
ПОВЕДЕНИЕТО НА ДЕЛЕГАТИТЕ Никой не се изказа. Никой не посмя да застане пред камерите или микрофоните на журналистите. Нито преди, нито след форума. На влизане в залата някои под сурдинка се осмелиха да промълвят: "Трябват промени, защото вече не се издържа", но това бе по-скоро вопъл, отколкото ясно заявена позиция. Залата остана безмълвна през цялото време. Единственото, което имаха като право 1100-те активисти на ГЕРБ, бе да вдигат единодушно делегатските си карти, за да "узаконят" промените в устава и в състава на ИК.
2
Общият брой на гласоподавателите е 6 419 172 (ttps://results.cik.bg/ep2019/aktivnost/index.html). Гласувалите за ГЕРБ са 607 194 човека или 9,5%. Извод № 1 от изборите е, че в резултат от масираните кражби от народа, легитимността на ГЕРБ е спаднала до 9,5%. Извод № 2 е, че БСП не е алтернатива на ГЕРБ и ГЕРБ ще ги бие на всички избори, защото не може чеверме-комунистите от БСП да са алтернатива на суджук-комунистите от ГЕРБ, не може „батко и братко“ да са алтернатива на „Ради братовчеда“, не може многоимотната Елена Йончева да е алтернатива на многоапартаментния Цветан Цветанов, не може милиционерите и агентите на ДС от БСП да са алтернатива на милиционерите и агентите на ДС от ГЕРБ, не може един крадец да е алтернатива на друг крадец. Не е редно.
3
Тая СМАЧКАНА и И3ПЪРДЕНА БАБИЧКА е по-добре да си сменя памперсите, вместо да яде ГOВНА, когато има хляб.
4
На второ място в света сме по незапознатост с тънкостите на фалшивите новини
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
Защо й давате думата на тази елементарна , глуповата лелка?
7
Браво на ГЕРБ и Борисов - стегнаха редиците за един час.Няма инфарктни 10 часови пленуми и конгреси като БСП.И чудно защо не се коментира написаното и се коментира автора.Това е българина - като му липсва интелект започва да оглежда лелката.
8
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
9
„Благодарим Ви, че гласувахте за нас. Вдъхновени от блестящата изборна победа с цели 6,8%, ще продължим с нови, още по-големи сили да крадем апартаменти, мезонети, тризонети, къщи за гости и партийни субсидии от вас. Гарантирано е - от ГЕРБ." (Като първа стъпка - покачване на цените на тока, парното и топлата вода от първи юли. Втора стъпка – получавате по един гол ... чадър на плажа само за 25 лв., а с 2 шезлонга – само за 40 лв. наем.)
10
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
11
Ха, ха, ха, весело започва тази седмица, щом още в първия ден ни весели и разсмива познатата ни "умна", полиположпатица! Кой ли ще е следващия "любимец"от дежурния списък на жълтото, платенопоръчковото, наведено сайтче-кенефче ПИК! Да залагаме!
12
Точно за един час конгресът на ГЕРБ (Национално съвещание) изслуша словото на лидера си Бойко Борисов, прие промени в Устава и изхвърли от всички ръководни постове доскорошния си Втори в партията Цветан Цветанов. Може да се каже че ГЕРБ завоюва още един връх - това е най-краткият партиен конгрес за последните 30 години. АТМОСФЕРАТА Зала 3 на НДК. Около 1100 делегати. На първите редове, както е по традиция, са министри, депутати, кметове на големите градове. Цветанов е настанен до Борисов. С усмивка, която изглежда по-скоро като пародия. Избират се ръководните органи. Няма предложения от залата. Няма открити микрофони. Няма журналисти. Те са извън залата. Наблюдават форума на монитор. Никой не оспорва дневния ред. Няма предложения за нови точки. Тонът на форума е минорен. Няма скандирания: "ГЕРБ". Няма възгласи: "Победа". Лицата на делегатите са сковани, изглеждат стъписани. Страхът от неизвестното прозира в очите им.
13
Така на времето се отървавахме от враговете с партиен билет - на бщо събрание с едно изказване и единодушие.
14
Вчера следобяд се прибирах от Гърция през Маказа.Минах границата точно за две минети.Такова чудо не бях виждала от години.Когато ГЕРБ обещае нещо го изпълнява! На хората не им трябват празни приказки,а животът им да е по-лесен и подреден.Браво и на министър Младенов?
15
Ако и интериора беше в червено щях да помисля че съм е подмладил с 30 год !!!
16
И според теб каква е алтернативата бе умнико - сигурно Опитомените идиоти ???
17
Поредната аналЛизаторка и то от най страстните....
18
Пожарникар,милиционер.комунист,антикомунист,мутра и министър председател и хора пешки,хора без лица,с общо безлично лице събрани от съзаклятието да грабят и трупат,да забогатеят на крилете на властта на всяка цена.Няма политика,няма идеология,няма държавност,само нагона да уредим себе си и близките .Да крадем ,да се големеем!.Второ поколение с обувки(бащите им с цървули) станали хора от социализма ,но ще крадем като капиталисти!На власт е най-некачествената прослойка!
19
Имаш спешна нужда от психиатър, а може би трябва да си смениш дилъра!!!
20
До 18 ...БКП - БСП удари България с такъв чук, че 10 години Премиерът Борисов не успява да събере парчетата. Бъдете разумни, българи!Виждате кой е диктаторът и той не бива да бъде допускан до властта.
21
За два мinета ли мина границата мааа...,гербастна гугутке ???
22
Този, когото носят на ръце, не знае колко е дълъг пътят до града.
23
Щом танцуваш с дявола, ще те настъпват копита.
24
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
25
Eбeтe я в гъзъ и продължавайте напред докато стигнете до съпругата на Heдялко. След това се върнете за малко и го натресете на Heдялко.
26
Това платено слугинажно бабе няма ли да ни освободи от натрапчивото и досадно присъствие и като всички пенсонери да се оттегли в почивка. Доволно е заработила по край обслужването на управляващите, даже е наградена и с доцентска коронка .Достатъчно е само, че е съветвала недоразумението Плевнелиев, това е достатъчна диагноза и етикет
27
Тая да оди да гали макарите на Плевнюлиев.
28
На времето Румяна Коларова беше преводачка на Анабел Маркова. Кога и как и порасна работата та стана политолог, че даже и доцент? Само в територията България се стимулира слугинажа за да се просперира
30
НЯМА ПО ЖАЛКИ ОТ ПОДЛОГИТЕ НА ТАЗИ ВЛАСТ!!!!
31
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
32
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Amoxicillin 500mg Capsules Amoxil Side Affects axf.gydo.pik.bg.yfy.hv http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
33
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Amoxicillin 500mg Buy Amoxicillin sml.bmay.pik.bg.kjh.vj http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?