Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
САМО В ПИК TV: Евродепутатът Александър Йорданов с първи коментар за изборите: Коалицията между ГЕРБ и СДС трябва да е управляваща (ОБНОВЕНА)
САМО В ПИК TV: Евродепутатът Александър Йорданов с първи коментар за изборите: Коалицията между ГЕРБ и СДС трябва да е управляваща (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
67260
Коментари
43
САМО В ПИК TV: Евродепутатът Александър Йорданов с първи коментар за изборите: Коалицията между ГЕРБ и СДС трябва да е управляваща (ОБНОВЕНА)

Първи коментар за евровота прави пред камерата ни Александър Йорданов от СДС, който влезе с листата на ГЕРБ.

"Радвам се, че спряхме да отричаме себе си като българи. Другите народи ни приемат с отворени обятия, а ние сами се отричаме", каза Йорданов. По думите му СДС като организация има огромна заслуга за свалянето на комунистически режими. "СДС съществува и до днес като партия и съжалявам, че на предишните парламентарни избори не се постигна обединение на демократичната общност, защото можехме с ГЕРБ да сме съвсем естествено управляващата коалиция", заяви Йорданов. 

Той не пропусна да отбележи, че "Демократична България" е разцепила дясното пространство, което иначе щеше да е водещо. "Добре, че ме послушаха да направим коалиция с ГЕРБ и ето резултатите. С Радан Кънев не се получи, защото не дадоха място на СДС, което заслужава, а всъщност те са излезли от нашата партия. Там има сериозна болест - лидеромания. Затова избирателите от години им дават негативна оценка, а те си живеят в свой измислен свят", коментира евродепутатът.

"Ние няма защо да се дразним, че ГЕРБ има широка подкрепа, защото преди и ние сме я имали. Това са същите граждани на България, които преди са гласували за нас", каза още той. 

Той коментира и приобщаването на Македония към ЕС, което е ключова тема за него. 

"Това е национален дълг на България и съм работил като посланик за това да стане по-бързо. Мечтата ми беше дори да сме заедно в пакет към еврочленството. Тогава те свърнаха в друга посока към югославските си контакти и това им изигра лоша шега. Надеждата ми е, че сега ще получат покана за преговори и аз като евродепутат ще направя всичко възможно това да стане", заяви още Йорданов. 

"Спор няма, че днес е един хубав ден за българската демокрация. Ние трябва да свикнем с добрите дни за България, трябва да ги виждаме, не трябва да бъдем народ, който постоянно се самоокайва и самоотрича, защото имаме с какво да се гордеем през тези 30 години демокрация и никога не трябва да забравяме, че тази демокрация стана възможна благодарение на СДС. - Една организация, която 30 години след създаването си показа, че е силна, че е истинска и че постигна успех", каза евродепутатът от ЕНП.

Според Йорданов в Европа все повече ще се налага коалицоонното управление. "Хубаво е, че на тези европейски избори се получи един резултат, който много ясно показа къде е мястото в европейски план на българските политически партии. Приятната новина за мен е, че всички проруски партии се провалиха тотално - както парламентарни такива партии, така и извънпарламентарни такива партии. Второто нещо - управляващата в момента коалиция затвърди своите позиции в обществения живот и в политиката. Става дума за ПП ГЕРБ и  ВМРО, които заедно имат 7 евродепутати - с двама повече от парламентарната опозиция БСП. И третото, което е - СДС помогна да се постигне една убедителна победа с близо 7% разлика срещу нашия основен противник - БСП", заяви Александър Йорданов. 

Той отбеляза, че е "нормална политическа глупост" тълкуванието дали ГЕРБ е дясна политическа формация или не. "Тези европейски избори ясно показаха кои са десните в България".

"Аз лично приветствам избирането на Радан Кънев за член на ЕП. Очакването беше ДБ да постигне много по-голям успех. Ако съдим по тяхното предизборно говорене, показване, по многото платени реклами, интервюта - каквито от наша страна не сме видели - нямахме билбордове, платени реклами... Явно са се разминали очакванията с реалността, но въпреки това ние приветстваме, че ДБ ще има свой представител и той иска или не ще работи в ЕП с представителите на ГЕРБ и СДС", коментира още Йорданов. 

 

Напиши коментар »
(43)
1
Смешник! Алчен за власт! Загробихте държавата! С кого още ще се коалирате за да го смятата за победа?
2
Защо му трябваше на ББ да вкарва на избираемо място това нищожество? Да беше сложил Станишев по-малко негатив щеше да има.Едва ли има българи който да не мрази това нещо-Сашко.
3
.................САШО ИОРДА НЕ ТРЕА А Е ЖИФ !......ТОЧКА !.....
4
Политическото сътрудничество в тези смутни времена би било нещо чудесно, но все не се реализира. Рефофматорският блок беше такъв опит, но желаниято за водачество и доминиране над партньорите го провали. Трябва стабилността и просперитета на държавата да е обединяваща цел...От ДБ трябва да се научат на разумни компромиси...
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
ТОЛУП
7
Чувал с говна !
8
Радан и да иска няма да работи с вас,кой нарече тиквата ,бай Онзи?
9
Само така - ГЕРБ-СДС ЗАЕДНО срещу червените боклуци и "сините" им помагачи!!!
10
Нов бардак със стари ку-ви! Кой приема българите с отворени обятия? Може би Англия! Този костовист и измислен “демократ”,които се прочу с далаверите в Полша и Македония,в кой свят живее? Макетата се подиграха с БГ-мутренските управници с измислената комисия,имаща предизвестен анти-български край.
11
Каква коалиция сънуваш бе АлЙо ,гроба губи 100 000 гласа донякаде и заради твоята изпразнена от съдържание кратуна!
12
Нинова е ликвидатор на БСП!Много е опитна в ликвидациите,огладняла и озверяла!Не случайно си хили злобно на всички червени тъпунгери,които и вярват!Съчувствам на червените пачаври,краят им идва със страшна сила,никое предприятие не е оцеляло след управлението на Нинова!Банев е комсомолче в сравнение с хищната хиена Нинова!Съдбата им ще е еднаква,след тъмно минало ще имат незавидно бъдеще,в различни затвори!
13
Събират се МУХЪЛА и НАФТАЛИНА. :-)
14
Със стари коври нов бардак не се прави !!! Съвсем ше отвратите хората
15
отговор на коментар
Срам! "Най-големия антикомунист" налапа хурката на комуниста-падишах от Банкя. Ама така се получава свинска мас при свинска мас отива, лакомия при лакомия...
16
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
17
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
18
На въпрос на журналист: „Ще ви бъде ли трудно без Цветан Цветанов като се има предвид, че предстоят местни избори наесен“, г-н Бойко Борисов отговори: „Аз влязах в избори, когато направих ГЕРБ, с 90% рейтинг. Да не казвам и магаре да бях вързал за депутат, щяха да го изберат.“ – 31.05.2019 г., https://clubz.bg/83669-sledizborniqt_analiz_na_borisov_ne_iskam_poveche_vesko_marinov_da_mi_pee_video ++ Та въпросът е, ако си избрал магаре за депутат, кой фактически се явява магарето?
19
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
20
Тоа свинец не е ли един от закопалите СДС? Това чака сега е ГЕРБ!
21
Да градим живота нов с л@йното Aleksandър Jordaнов!
22
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
23
Краят идва.това е само началото.тия всички съсипах една хубава страна.
24
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
25
Този е племенник на онзи капитан, който е избил децата в Ястр///ебино! Когато е разбрал, че срещу него има деца, разпоредил да атакуват с бомби и ги избил всичките. Питам се, защо комунягите не да ликвидирали тази торба с гоФна, а са го оставили да живее и сее фекал навсякъде??? Голяма грешка!!!
26
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
27
Тази "коалиция" е голяма грешка. Б.Б. реанимира т.н. СДС и вместо хора от ГЕРБ изпрати в ЕП този изпаднал "политик" .
28
Този и оня "червения" професор - Христов са "най-достойните" евродепутати!!!! Дано да пукнат в Брюксел ......
29
това е позор за българия
30
Седесарска гадина.
31
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
32
33
Никой комунист не би пуснал да "учи" такъв като този потаен доносник на ДС без да е бил вербуван от Гестапо-то. биографично е роднина на един от най-тиражираните фашисти - избили невинни деца. Няма такъв филм, потомците на враговете да станат докторанти (кандидати на науките), ако не са доносничели за всички хора около тях. Този елементарен човек е чистата форма на Злото на прехода. Той заслужава само презрението ни.
34
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
35
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
36
Комара кацна на коня и помисли,че е на висота.Бойко,защото пусне тази гнъс на избираемо място?!Вярно,че с гласовете на сдс може би спечелихте един мандат повече,но по -добре с един мандат по-малко отколкото кон с куцо прасе в един впряг.И сега и ще управлявате с тези мръсотии....
37
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
38
Тази толкова противна физиономия, Ал.Йор,, нещо се е усетил, че издрънка огромна глупост и си спечели гнева и омразата дори и на купените "десни" от СДС, и сега приветства избирането на Радан Кънев! Плужек, жалък, слузест плужек! Десинте хора, продажнико долен, не са забравили как преди много години взе дейно участие в гнусния и коварен план на ДС, в лицето на агент Сава и свалихте достойния Стефан Савов от председателския пост в 36 - тото Народно събрание! Ти, жалко нищожество, винаги си бил, слузест плужек и плужек ще се споминеш! Впрочем, ти и сега работиш яко в полза на агент Сава, нали? Все пак, корпорацията на агент Сава е основният партньор в третото правителство на СИК! "ПатрЕотите" са само миманс!
39
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
40
СДС-то видеха че са некадърни да управляват и народа не ги брои и за крив чеп, и сега почват да се мазнят на ГЕРБ. Само и само да са до баницата.На такива "политици" какво определение може да се даде?
41
БОГ ДА ГО ПРОСТИ
42
Само кукунева, паси, тафров и.инджев са по-тъпи от този пуяк!
43
ТРЕПЕРЯТ,ЯД ГИ Е,УМИРАТ ОТ ЗЛОБА,САШО НАПРЕД ДА ГАЗИМ И МАЧКАМЕ КОМУНЕТАТА, СТОТИЦИ ХИЛЯДИ СА С ТЕБ.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?