Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
САМО В ПИК TV: Александър Йорданов: Домъчня ми за българските шофьори, затова подкрепих плана "Макрон" (ОБНОВЕНА)
САМО В ПИК TV: Александър Йорданов: Домъчня ми за българските шофьори, затова подкрепих плана "Макрон" (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
100892
Коментари
57
САМО В ПИК TV: Александър Йорданов: Домъчня ми за българските шофьори, затова подкрепих плана "Макрон" (ОБНОВЕНА)

Бившият председател на Народното събрание и бивш посланик на България Александър Йорданов проговори ексклузивно пред ПИК ТV преди влизането му в евролистата на ГЕРБ.

Защо СДС избра него за свой представител в съюза си с управляващите? Как ще помири позициите си по плана "Макрон" с Бойко Борисов и останалите евродепутати? Промени ли мнението се за премиера? Защо смята Русия за най-големия враг на България?Какво събира и разделя ГЕРБ и СДС?

"Началото при мен започна с падането на Берлинската стена, дори малко по-рано с една знаменита реч на американският президент Роналд Рейгън", заяви Александър Йорданов на въпрос за първите му стъпки в политическата кариера.

"Тогава за мен стана ясно, че комунизмът като режим е неудържим и рано или късно промяната ще се случи. След това започна и промяната в България. На мен никой не ми каза да се включа, това беше моето съзнание", обясни кандидатът за евродепутат.

"Проблемът в началото беше, че всеки, който малко се мисли за лидер или носи лидерски качества, бе решил да води партия, да възстанови или да създаде. В един момент срещу нас застана една огромна комунистическа партия, а ние бяхме разделени на около 20 демократични парчета, както и сега", припомни бившият председател на Народното събрание.

"Тогава решихме да се обединим. Не успяхме веднага да спечелим изборите за Велико Народно събрание. Тогава решихме да действаме по-радикално, за да кажем, че нещо не е наред в Конституцията. Тази наша конституция заложи капани в промяната. От втория път, за 36-то Народно събрание, успяхме", обясни бившият ни посланик.

"Аз изразих многократно мнението си за две неща - за необходимостта от обединение на демократичната общност. Настоявах за това нещо, дори правих инициативи да се разговаря с партиите, за да се обединят, че това е необходимо, защото вече 20 години старата десница не може да победи нито веднъж БСП. Оставете това, тя не може да победи никого, дори изпадна от парламента. Когато това се случи, бях бесен", разкри Александър Йорданов.

"Христо Иванов ни покани да ни попита преди парламентарните избори какво мислим за десницата и според нас как трябва да се явим на изборите. Всички се опитахме да го обединим, че е необходимо да обединят сили десните парти. На мен ми отговори" "Г-н Йорданов, от вашата гледна точка сте прави, но аз правя проект, който е дългосрочен." Тогава му казах, че вече 20 години от моя живот съм бил в опозиция и сега трябва да чакам още не знам колко, за да може десницата да спечели избори. Казах му тогава, ако може да уредят този въпрос по-рано", сподели той.

"Започнаха да ми се обаждат структури от страната на СДС, за да ме канят за евролистата. След 60 години човек си задава много въпроси. Партията ни е закъсала. Първоначално исках да помогна, като си мислех, че трябва да изнасям някъде реч. Работата се оказа по-сериозна. Обади се Румен Христов и ми каза, че има виждане да участвам с други колеги на евроизборите. Каза ми, че има процедура с "Да, България" за съвместно явяване на изборите. Стана така, че отидох на един национален съвет, на който бях изумен", добави бившият председател на Народното събрание.

"Имаше написани критерии, които СДС, трябваше да изпълни, за да бъде в този демократичен съюз на "Да, България". Останах изумен от начина, по който бяха написани. Получи се нещо много странно. Там научих, че СДС е предложил нещо нормално - да се проведат вътрешни избори на цялата демократична общност. Второ СДС предлагаше, ако може 3 място в тази листа. Третото, което предлагаше СДС, е името на партията да бъде изписано в този съюз Общност на демократична България. Всичките ни предложения бяха отхвърлени", каза още Йорданов.

"Тогава стана ясно, че хората са много разочаровани и им казах, че няма да ги предам. След това Владимир Кисьов и Румен Христов отидоха на среща с ГЕРБ и те постигнаха това споразумение. Чух, че са подписали споразумение за общо явяване на изборите", коментира кандидатът за евродепутат в листата на ГЕРБ.

"Няма нищо тайно и скрито. Не съм се срещал с Цветанов и Борисов. Румен Христов ми се обади и ми каза, че обсъждат моята кандидатура. Това беше", добави той.

"Има натиск срещу мен от непочтени хора, от хора, които лъжат и искат да съсипят демократичната общност. Те искат да подарят европейска победа на Българската социалистическа партия. Виждам как странно съвпадат позициите на хора от БСП с такива на Демократична България. Очевидно е, че БСП се е запътила към властта. Меракът е много голям", увери бившият ни посланик.

"Разбирам Румен Радев, който подава ръка на БСП, все пак те са го избрали, но не разбирам защо хората от Демократичната общност правят така, че БСП да спечели европейските избори", заяви Александър Йорданов.

"Аз ще защитавам позициите на СДС в тази демократична структура, в която отивам. Ако евентуално СДС има искания към мен или ми постави конкретни задачи, аз ще се опитам да убедя колегите си и смятам, че ще бъдем съмишленици. Например с Андрей Ковачев ще бъдем съмишленици каква Република Северна Македония трябва да приемем в Европейския съюз", обясни кандидат-евродепутатът.

"Бойко Борисов стана модно да бъде критикуван. Аз не правя изключение от тази мода. Когато го критикувах, това не беше критика на пазара, а сериозна такава с оглед определени действия на правителството и неговите министри. Никога не бих си позволил да коментирам неговото поведение в партията", обясни той.

"Борисов успява 10 години да държи встрани от властта БСП. Той успя да направи това, което ние мечтаехме да направим през 1987 година", категоричен е бившият ни посланик.

"Аз имам положително мнение за Цветан Цветанов. Споделям определени евроатлантически идеи и смятам, че НАТО дава тази сигурност, която е необходима на България. Наблюдавах действията на Цветанов не толкова като партиен функционер, а като човек, който много ясно поддържа евроатлантическата линия на България. Имам съмнения, че всичко което му се случи, идва от противници на евроатлантическите идеи", изрази хипотеза Йорданов.

"Планът "Макрон", когато се появи за първи път, той след това претърпя много промени, а аз съм склонен винаги да подавам ръка на по-бедния. Когато за първи път чух за този проблем, мен ми домъчня за самите шофьори. След това започнах да преосмислям този пакт и сега бих подал ръка на Андрей Ковачев в този случай", обясни кандидатът за евровота в листата на ГЕРБ и СДС.

На въпрос за позицията му по повод терориста от Нова Зеландия, в която бившият ни посланик смята, че може би е подкован идейно у нас, Йорданов обяви: "Той може да тръгне по този маршрут и да направи този преход или само ако е изключително интелигентен и е чел български книги, или тук в България го е водил някой българин и има контакти у нас. Затова и изразих позицията си, но не приемам моя профил във Фейсбук за последна инстанция", каза още той.

На въпрос би ли подкрепил санкциите срещу Русия, кандидат-евродепутатът заяви: "Не очаквайте от мен да съм специалист по всичко. Няма официална позиция за санкциите срещу Русия. Чисто теоретично ние трябва да имаме алтернативни доставки и пътища за гориво за нашата страна. Не трябва да се превръщаме в хора, които са ампутирали чувството си за солидарност - говоря за Украйна", сподели бившият председател на Народното събрание.

"Да се откажа от тази надпревара и да помогна на БСП? Всеки глас за мен е глас срещу БСП. Десницата ще има повече евродепутати в парламента. Това искам да помогна. Ако гражданите не искат, да не гласуват за мен. Чувствам дълг към СДС. Целта ми е да помогна България да има повече евродепутати в ЕНП", категоричен е Йорданов, който сподели, че смята, че ще издържи по време на предизборната битка.

Напиши коментар »
(57)
1
без да иска този ще работи в полза на БСП :)) Герберите правят все по-големи грешки!
2
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
3
Тоя пак ли цъфна? Но сега като герб!
4
Глас от отвъдното.Ива Николова - в ролята на медиум.
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
БОЖЕ,БОЖЕ....ОПАЗИ БЪЛГАРИЯ.
7
ЕТО ТЕ помако Е БАН----------------------Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
8
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
9
Нищо не се е променило в България за 30 години!!!!
10
Герб загуби моят глас, а предполагам и много други. Да Ви е честит Материала! Ударихте дъното с тези Калинки!
11
Никакъв скандал с апартаменти не може да свали рейтинга на ГЕРБ както вкарването в ЕП на тази продажна торба.Бойко си прави политическо сепуко по този начин.
12
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
13
Това е някакъв пълен т@шак.Мамата на нацията 2.
14
Писна ми да гледам и да ми натрапват,дърти политически мас....ии от всякакъв цвят и калибър.АОреее марш бре ,не омръзнахте ли и на себе си ,да занимавате хората с вас.
15
https://www.youtube.com/watch?v=oN8CXlh1PWY
16
ГЕЙберасти, ХАЛАЛ ДА ВИ Е CBИHЯTA Сашко....ГрухГрухГрух......
17
Това на всички е ясно с този шанса на ГЕРБ да имат 5 депутати в Европа е супер висок
18
Е няма такъв наглец. Бойко сигурно иска да прецака изборите и да отиде на предсрочни с местните.
19
този е от фанатичните пещерни русофоби апропо гъ.зoблизци на краварите които мислят че Путин всеки момент ще нахлуе в България
20
21
И тоя толуп огладня, като оня другия - гърнето и реши, че е време да излезе от нафталина. И Герб ги прибират! Квода праиш - нема кадри, такъв е материалът!
22
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
23
Прав е Иво Христов за 80%. Трябва паметник да му се издигне. Такова падение едва ли някой е очаквал.
24
Този андрешко като застава зад комунистите от герб смята, че се бори срещу комунизма. Заради такива като този комунистите вечно ще бъдат на власт.
25
Бай Г-з, бойкикев, костоваците, са от мафията на червените боклуци, но боядисани в синя боя, обслужвани от медийните парцали на разградското бузесто момченце, което костов направи олигарх!
26
Вижте само какви вицове разправя Сашко CBИHЯTA. Било му дожаляло за шофьорите !!! Ама първо питай шофьорите И ТОГАВА ЯЖ ЛAЙHA БЕ CBИHЬO MИPИ3ЛИBA....БOКЛУК.
27
няма да посегнем към бюлетината на ГЕРБ, ако в нея фигурира името на тоя отявлен келиперджия. НИКОГА!!!
28
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
29
При този режим обаче кифтетата са по- арни ,от кифтетата на онзи режим,нали Ал?
30
отдавна си е изпял песента. Включването му в листата на ГЕРБ за европейските избори означава само едно: РИТУАЛНО САМОУБИЙСТВО!!!
31
Помияра си остава винаги помияр.Преди 20 и кусур години докато беше върл седесар лично съм му носил всяка седмица по 10 000марки. И как на един обяд в Созопол изяде 2 шкембе чорби,8 кюфтета,2 пържоли и изпи 4 хайникена. После като се прибрахме в Бургас излочи половин шише уиски и две плата мезета.Мръсна долна свиня колко пари ми висиш за дето нищо не свърши,урод гаден.
32
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
33
различно мнение за тази шуменска персона.
34
Ко Ко ко каза все съм виждал тъпанар,но такъв тупан като теб НИКОГА даже НЕ МОЖЕШ Ѝ ДА ЛЪЖЕШ.А нещо друго КВАДРАТНО не изяде ли като оня Тираджия и то 22 см.по Български но отзад но както се личи Циганската порода и тъй товарищ скоро ще станеш призедент но във къщи на цървулите подредени на местото за обувки.Все съм виждал идиот но такъв НОКАГДА.......Ку Ку Ку ку и гладай да не влезнеш във морето че перушината ще се намокри и КОЙ ще Кукурига във ПИК.Не съм адвокат на Сашко но ако те чуе ще се посере И ТО еще един път а това че се постра тъй товарищ нямаш вина........но и двамата сте на един акъл и гладни като кърлеж.....?????
35
За какво му е на Бойко този тупан! Вади политически трупове срещу БСП .Грешен избор ! Много грешен .
36
Щом това е найдоброто което може да извади СДС,какво остава за останалите автентични десни, и защо са му на ГЕРБ?
37
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
38
Говорих с Heдялко, той е на същото мнение.
39
Всеки глас за него бил срещу БСП?! Аха, за това трябва да го избираме, а не за качества и какво ще прави в ЕП?
40
Как какво ще прави във ЕС,ще разказва на Макарончовците как закусва със биричка на Гюрлата закусвалня във квартала му.......????
41
ЛИСТА НА ГЕРБ ЗА ЕВРОИЗБОРИ-2019 1.Мария Гейбриел-експерт по бюрократски цифровизации и евроалабализми 2.Цецо Асансьоро-експерт повдигащи механизми и Фъ-16 3.Емо Кабабей-валия на Карловски вилает-експерт крадец-седераст на избираемо място 4.Тони Лудото-експерт-документалист 5.Гошо Харизанов-Тръбата-експерт отводняване и мръсни канални води 6.Цецка Рабфака-експерт-противозаконник 7.Вежди Рашидов-експерт високоалкохолна култура 8.Гейва Майдел-експерт дрън-дрън ярина 9.Андрогей Ковачев-експерт соросоид 10.Гошо Унгареца от Будапеща-експерт-доносник 11.Живко Маринов-експерт-кетъринг и суджуци 12.Гинка Върбакова-експерт-енергетик 13.Панайот Рейзи-експерт-еколог 14.Боил Банов-експерт телефонист 15.Тома Биков-експерт-измеКЯР 16.Спас Гърневски-експерт антифашист 17.Бойко Борисов-БАШ ЕКСПЕРТ 18.Свинетка Павлова-експерт-диетолог /първа резерва/ 19.Цвета Каравиетнамчева-експерт географ /втора резерва/ 20.Делян Джуков Добрев-експерт-математик по кръгове от Хасково /трета резерва/ 21.Десислава Атанасова-дуловски пекинез /предпоследна резерва/ 22.Ал Ександър Ибн Йордан-дебел фашага-/последно десет за ГЕРБ/
42
Ха, ха, ха, каква "мила, симпатична и привлекателна двойка",ама защо "видния отвсякъде демократ",именува Големия Ал е показан само до кръста, да не би пак както се е гиздосал с черното костюмче, пак да е нахлузил белите чорапки, с които радваше и предизвикваше възторг в Белия дом! Светнете ни!
43
Ненаяден,изваден от нафталина тарикат,ветропоказател точно пък тоя ли е лицето на СДС
44
торба с ла на дърта сдсарска
45
гнусна сдс отрепка
46
Mазен син парцал.Истински Бай Ганьо.Келепир,голям келепир е да си депутат в ЕС.Е,като за последно,да се пробва,щом има глупаци да го предлагат.Ненаял се тумбак.
47
Google вече плаща $ 17000 до $ 22000 на месец за работа онлайн от дома си. Аз се присъединих към тази работа преди 2 месеца и съм спечелил $ 20544 в първия ми месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми е променен - ​​напълно към по-добро! ------>>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6.­c­o­m
48
Google вече плаща $ 17000 до $ 22000 на месец за работа онлайн от дома си. Аз се присъединих към тази работа преди 2 месеца и съм спечелил $ 20544 в първия ми месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми е променен - ​​напълно към по-добро! ------>>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6.­c­o­m
49
Google вече плаща $ 17000 до $ 22000 на месец за работа онлайн от дома си. Аз се присъединих към тази работа преди 2 месеца и съм спечелил $ 20544 в първия ми месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми е променен - ​​напълно към по-добро! ------>>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6.­c­o­m
50
Google вече плаща $ 17000 до $ 22000 на месец за работа онлайн от дома си. Аз се присъединих към тази работа преди 2 месеца и съм спечелил $ 20544 в първия ми месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми е променен - ​​напълно към по-добро! ------>>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6.­c­o­m
51
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
52
.... вмирисана и ръждясала шамандура ,заради такива като него няма вече СДС, миризлив , дебел , тъпанар .Пълно КУКУ .
53
Било му домъчняло, аре сиктир бе чукундур смотан, като слънчоглед си , помните ли девиза на ДПС - СМЕЛО ДРУГАРИ В БОРБАТА НИЕ СМЕ СПОРЕД ХАВАТА, за власт и пари 10 ще си смените кожите.
54
Сашо е лицемер. Интересува го единствено келепира. Прилича на герой от разказа на Алеко "Ех, че гуляй му дръпнахме". Значи след повече от век и нещо, нищо не се е променило у нас. Същите бай- Ганьовци, Дочоолу Гочоолу Данко Хаирсъзина. Само , че Сашо яде повече от ония, обича и картините по посолствата, прави се на "Атлантик", реве, че няма пари и останал без работа. Не е трябвало да го прибират в листите, вкараха си автогол. Ще имат минус 150 000 гласа.
55
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
56
Гошо Коритаров много го похвали. Може пък да предствя добре България в Европарламента.
57
Да се чуди човек, защо СДС препоръча, а ГЕРБ се съгласиха да вкарат този нагаждач в листат за ЕС? До вчера А.Й. не критикуваше , а плюеше по Борисов и ГЕРБ , а днес започна де ги хвали ! Интересно утре, какво ще защитава , освен собствения си интерес?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?