Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
САМО В ПИК - Димитър Дъбов посече Нинова: Ако изберат Станишев за председател на ЕП, тя трябва да излезе в нелегалност
САМО В ПИК - Димитър Дъбов посече Нинова: Ако изберат Станишев за председател на ЕП, тя трябва да излезе в нелегалност
Дата
Дата
137954
Коментари
43
САМО В ПИК - Димитър Дъбов посече Нинова: Ако изберат Станишев за председател на ЕП, тя трябва да излезе в нелегалност

Новината, че бившият лидер на БСП и настоящ председател на ПЕС Сергей Станишев е сред най-вероятните кандидатури за председател на ЕП, бе посрещната с радост и гордост от неговите съмишленици в БСП. Недолюбваният от Корнелия Нинова евродепутат, който не бе желан дори в листата за Европарламента, въпреки че е лидер на евросоциалистите, ще получи тоталната подкрепа на ГЕРБ, когато се стигне до гласуване. Това обяви тази вечер премиерът Бойко Борисов, който подчерта, че постът е огромна чест за България и ще бъдат с две ръце за Станишев.

ПИК потърси за коментар главния секретар на БСП Димитър Дъбов. Ето какво сподели той пред медията ни

- Господин Дъбов, как ще коментирате голямата политическа новина, която идва от Брюкксел, че Сергей Станишев е сред вероятните кандидати за председател на ЕП?

- Аз мисля, че това е един логичен развой на неговата политическа кариера в Европа. Като българин и като член на БСП за мен е изключителна радостна тази новина и да се надяваме, че ще има крайна реализация. 

- И самият премиер заяви тази вечер, че ще подкрепят с две ръце Станишев и неговата кандидатура, ако бъде издигната.

- Да, разбира се. Аз в случая говоря от името на тези български социалисти, които наистина работихме тук много. Първо, за включването му в листата, за получаване на голямото одобрение на преференциите които има, за извеждането му в челото. И разбира се, мисля, че една част - по-голямата част от ръководството на партията, ако тази добра вест се реализира, ще изпадне в едно много конфузно положение. 

- Всички помним какво се случи преди евроизборите, тези неприятни истории с листите в БСП...

- И не само. И действията на председателя на партията, и на Кирил Добрев, и на Драгомир Стойнев, и на Деница Златева, и на Кристиан Вигенин - назовавам ги поименно - всички те много силно работиха срещу кандидатурата на Станишев. Каквото можеха да направят, за да не се реализира, го направиха. Но все пак партията и чувството за самосъхранение и бих казал до голяма степен - добрите спомени от работата със Сергей Станишев като председател на партията, доведоха до това, че той получи толкова много преференции. Все пак ние не трябва да забравяме, че Сергей е вторият по продължителност на престой на поста председател на партията. Само другарят Живков е с малко по-дълъг престой от него. Това е също така една оценка на социалистите в България - фактът, че той толкова дълго време беше председател на партията. И разбира се, мнозина се опитаха да му препишат доста негативи - като загуби на избори. Макар че те самите направиха така, че да загубим част от изборите. Разбира се, накрая си избърсаха ръцете със Станишев. Той беше и министър-председател. Не само вкара България в ЕС, но и много други хубави неща се случиха във времето, когато той беше министър-председател. 

- На шега се коментира, че ако изберат Станишев за председател на ЕП, Нинова трябва да излезе в нелегалност.

- Това е най-малкото, което може да стане. 

- В крайна сметка това е един огромен реванш за него. 

- Абсолютно, разбира се. Това е невероятна позиция за българин в европейските структури. Той има такава политическа като председател на ПЕС, но ако получи поста председател на ЕП, би било прекрасно - за нас, българите, и за членовете на БСП още повече.

- Говори се обаче, че на "Позитано" 20 върхушката на БСП е в ступор от новината. 

- Ами няма начин. Това разбира се ги поставя в много неловко положение. Нали знаете и днес какво се реши в парламентарната група. Разчистването продължава. Каквото стана в неделя, същото стана и в парламентарната група. Нинова е устроила пълен погром там. Кристиан Вигенин - зам.-председател на Народното събрание, маха Кутев от председател на комисията, която беше по гражданското общество, слага там Георги Гьоков... Слага си нейните хора. Тя съвсем ги очерта - тесният кръг, които са около нея, на всеки раздаде някаква позиция. Много странни ходове между другото. 

- Добре, до кога ще си вее коня другарката Нинова?

- Ами нека да минат и местните избори и ще стане ясно. Там е работата, че тя оставя много тесен състав около себе си. Това увеличава броя на недоволните. Няма никаква политическа логика. Обикновено би трябвало да се потърси отваряне на ветрилото, търсене на някакви допирни точки, поне с една част от недоволните. А тука става обаче друго - много женска злоба и яд на едно място. 

Напиши коментар »
(43)
1
Абе аз да се прибирам че пак станах за смях в Брюксел, пали самолета и обратно в блатото да си карам мотокара и Пендалко да ми лиже та..... е. Много е добър!!!! Тука в Брюксел ми писна някой казал на шефовете че имало някакъв Примат особен балкански тъмен субект абе атракция след тежките преговори и те вкупом всички искат да се снимат с мен ужас. ГЕРБ ПОБЕДА ВИНАГИ ма в България дебилите ма хвалят и обичат.
2
Ще почнем да харесваме повече джендърака - съсел
3
Защо ако по гейска линия СерГей бъде избран, Нинова да минава в нелегалност? За да прилагате Истанбулската конвенция без съпротива ли?
4
Бойко пак я изкунди!Силна била Корнелия,ама на маса в СПА!Два пъти се бе засилила да победи Бойко,ама нали е тъпа и куха лейка,показва си лакомията,като се хили шизофренично!Попитан дали депутатите на ГЕРБ ще подкрепят кандидатурата на Сергей Станишев за председател на ЕП той отговори: „Категорично ще го подкрепим. Аз още в предизборната кампания недоумявах как лидерът на европейските социалисти, даже беше 5-и и не искаха да го включват в листата. Сигурно в момента му е трудно да обяснява как той не е председател на групата, защото неговата партия не му е дала това право, а ще оглави Европейския парламент“, изтъкна премиерът.Пред всички колеги българи казах, че бихме го подкрепили. Българин на такава позиция е само чест и гордост, независимо, че неговите хора в България не го харесват“, добави министър-председателят.
5
Това накрая с женската злоба направо е в 10-ката.Самото номиниране на Станишев е покана за втората оставка на Нинова,дори и да не бъде избран.От Брюксел вее неблагоприятен вятър за кръжока на приватизаторката...
6
И Президента в тази държава. Очаквайте скоро и Мая Манолова кмет на София...други те са пунта мара.
7
На зла круша зъл прът. Те старите БКП мъюуцуни превратаджии от друго не разбират..
8
МАРО,ОТ ТВОЯ ПОЛЕТ НА МИСЪЛТА,ЗАМАЛКО ДА ГО ПРЕМЕСТИМ У ГРЕШНИО КРАЧОЛ,ХА ХА ХАААА.
9
Дори, ако си бяхме мечтали Нинова да се оака така, нямаше да стане! Така е, когато човек има комплекси с властта и не знае как да я употреби! Айде Корнело, малко ти остана!
10
Тоа, що не оди да пасе свинете у дъбето край Шумен?
11
Този коментар е обозначен като спам.
12
Ако Станишев стане шев на европарламента, ГЕРБ ще се радват ли? Не мога да разбера логиката им. Да се радват, защото Нинова щяла да е недоволна. Точно като вица: Я НЕ САКАМ НА МЕНЕ ДА МИ Е ДОБРЕ, Я САКАМ НА ВУТЕ ДА МУ Е ЗЛЕ. СТИГА ЗАВИСТ, СТИГА ЗЛОБА! Трябва да правите разлика между европейска политика и български интереси. Нинова защитава българските интереси и членовете на БСП е харесват. Колкото повече я плюете, толкова повече я издигате и показвате , че се страхувате от нейното политическо израстване. Не очаквайте конфронтация, БСП е стара, зряла идейна партия и никога няма да се разцепи. На който не му харесва да я напуска. За сметка на това много млади хора стават членове на БСП, защото тя е идейна партия. Така е било и така ще бъде.
13
Винаги съм се чудела, коя крадлива и лъжлива червена курабия е по вредна за страната и Европа, СС Момата или Импексовата барсала!!
14
НЯМА ДРАМА.Ако Станишев стане шев на европарламента, ГЕРБ ще се радват ли? Не мога да разбера логиката им. Да се радват, защото Нинова щяла да е недоволна. Точно като вица: Я НЕ САКАМ НА МЕНЕ ДА МИ Е ДОБРЕ, Я САКАМ НА ВУТЕ ДА МУ Е ЗЛЕ. СТИГА ЗАВИСТ, СТИГА ЗЛОБА! Трябва да правите разлика между европейска политика и български интереси. Нинова защитава българските интереси и членовете на БСП е харесват. Колкото повече я плюете, толкова повече я издигате и показвате , че се страхувате от нейното политическо израстване. Не очаквайте конфронтация, БСП е стара, зряла идейна партия и никога няма да се разцепи. На който не му харесва да я напуска. За сметка на това много млади хора стават членове на БСП, защото тя е идейна партия. Така е било и така ще бъде.
15
Другарят Дъбов ,Дабов, Деебов !!!!! Марш стара пиявицо !!!!
16
Дъбов, Дъбов, отдавна си мултимилионер, какво искаш повече? Махай се от БСП бе червен мобифон!
17
До №14 Бойко точно каза: Гордост е за България,българин да е на висок пост!А свинята Нинова е с претенции вселенски,манталитет махленски!Съжалявам ги социалистите, каква я мислиха, каква стана!
18
А Корнела Ако имаше срам щеше да си направи публично сепуко. С истерия, алчност и наглост не става нищо добро.
19
За всички Български Цоциалисти!
20
Дано да го изберат Станишев . В Европарламента разбрахме че , Бойковата партия ще гласуват за него , а бесепарите май още не знаят как да гласуват . Що си е сеир , Елена да се скрие на това гласуване.
21
къде отиде лудото ленче. поне от време на време ни показват това недоразумение курнелиа. ама се скри ленчето. и по-добре :))) фана се за депутатското място в европарламента и спря да се бори с корупцията :))) крадливи комунисти.
22
Едно голямо браво на Нинова ! Мачкай мачкай докато не докараш червените дебили до 3-4 процента !
23
Станишев въобще не е на дневен ред ...., днес първото гласуване е за председател на парламента , а снощи самата група на ПЕС го отхвърли като уговорка ..., от това гласуване зависи цялата конструкция в последствие , в свободен избор в зала ще има големи изненади , ПЕС са бесни , че Станишев играе комбина с ЕНП само и само да се докопа до един от постовете...Днес ще си проличи какво е разпределението на първо питане...., но сигурно е че нито ЕНП , нито ПЕС ще са единни в зала ....
24
другарю, ама точно такива взимат постове в ЕС - патерици на герб, джендъри, стамбул конвенция, стратегия за детето,мигранти, ц'игани хрантутене и все от тоя род ценности, дето не са наши ценности и само Корнелия им се опълчва. А вие герберски подлоги си слагайте послушните мижитурки на оная си работа.макар 30г да не искам да чуя за бсп сега само за бсп нинова ще гласувам, дано се отцепи по-скоро.
25
силно либерастки ЕС, бегане му е майката.
27
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
28
Кво стана,бре Дъбче?!?Где го джендърмен@ Станишко!ХайдИ ,хващай ти сега гората,при другите дръвчета....................!
29
българската демокрация. Най-ми е хубаво когато комунделите се ритат като атове и се хапят като разбеснели питбули.Леле-мале представете си ги само на власт ,какво ще бъде за постове и облаги.Живи ще се изядат.
30
Все още голяма част от ръководството на БСП са .жендъро-.еделчета и милионери. Нинова ги подгони и затово е този кански рев.Тия си бяха приватизирали БСП,но редовите членове не ги искат. А Съсела накрая от два стола ще седне на земята или на к . р.
31
А ВСИЧКИ СЕЛЯНКИ ОСВЕН МИРИЗЛИВИ СА И ЗЛОБНИ И ОТМЪСТИТЕЛНИ!
32
Дъбов цял живот не е работил нищо освен ОК на БКП и ДС. И си позволява да дава акъл? Скрий се вдън земя, бе гн-ид-о, милиционерска!
33
Очакваме отново БСП да премине в нелегалност и заедно с КУРнелка, която по-далеч от носа си не вижда да хукнат по горите и там с ПРОСТАЩИНАТА си да си водят деградиралите си "политики" и дано вълците да ги нахапят до смърт!!!
34
Никакъв грешен код за сигурност нямаше! Изтрихте коментара, защото не ви изнася, нали?! Нали сте "демократична" медия бе, ПИКлювци и банкянски лакеи?! Защо не търпите чуждо мнение? Да не ви врътнат кранчето ли?
35
абе, Банкянски, хубаво ти било, че "комунделите се ритат като атове", ама не си уточнил за кои "комундели" става дума? За банкянските или за позитанските! Понеже, както е известно, банкянските комундели са много по-опасни и много по-вредни за държавата и за нещастния ни народ, паднал толкова ниско, та чучело като премиера ти да ни представлява в Европейския Парламент и покрай него, и България да става за смях и резил! А в нелегалност заминавай ти, провалиха се коварните ви номера - на теб, на кутевци, станишевци, герговци и подобни да присламчите официално позитанските комунисти към банкянските. Хайде, скрий се в някоя партизанска замлянка и не показвай повече пред хората доста грозната ти и противна ДС и БКП - физиономия!
36
"ДругарЮ" Дъбов,КАК да ИЗБЕРЪТ "човек",който от собствената си държава е ИЗГОНЕН като "МРЪСНО КОТЕ"???? Европа е колкото ДАЛЕЧ,толкова и БЛИЗКО до България,"другарЮ" Дъбов!!! ТАМ ЗНАЯТ ВСИЧКО!!! И между другото "другарЮ" Дъбов,КОГА ще ПОБЛИКУВАТЕ ИМЕНАТА на тези,които ПРОМЕНИХА листата на "БСП" за Евровота? ТЕЗИ ИМЕНА ще покажат,КОЙ,КОИ трябва да излязат в НЕЛЕГАЛНОСТ,нали така ,"другарЮ-господин" Дъбов? НАРОДЕ????
37
"ДругарЮ" Дъбов,КАК да ИЗБЕРЪТ "човек",който от собствената си държава е ИЗГОНЕН като "МРЪСНО КОТЕ"???? Европа е колкото ДАЛЕЧ,толкова и БЛИЗКО до България,"другарЮ" Дъбов!!! ТАМ ЗНАЯТ ВСИЧКО!!! И между другото "другарЮ" Дъбов,КОГА ще ПОБЛИКУВАТЕ ИМЕНАТА на тези,които ПРОМЕНИХА листата на "БСП" за Евровота? ТЕЗИ ИМЕНА ще покажат,КОЙ,КОИ трябва да излязат в НЕЛЕГАЛНОСТ,нали така ,"другарЮ-господин" Дъбов? НАРОДЕ????
38
Дъбче пак ви го натъпчи! Ха ха ха....
39
А сега като не избраха Станишко минавай в нелегалност ти, г-н мултимилионере Димитър Дъбов!
40
Дъбооов мутро крадлива,дано ти и обкражението да изчезнете от БСП.Как не се наядохте,съсипахте всичко,което успя да направи Нинова за времето,което е председател,защото ви махна от лапането.Умряхте за Станишката,защото при него си разигравахте коня безнаказано.
41
NEUVAJAEMI DABOV KAKVO STANA POSIPAXTE LI SI GLAVATA S PEPEL PO EDNA RUMANSKA STANCIA KAZAXA ZE SERGEI E IZBRAN ZA EVROPRECEDATEL ZAKAME KAK 6TE SE POSIPETE
42
Катюша Винаги съм се чудела, коя крадлива и лъжлива червена курабия е по вредна за страната и Европа, СС Момата или Импексовата барсала!! прочетено на глас shibanseltak.com/-reply_1806123#ss
43
?!? Кво стана,бре Дъбче?!?Где го джендърмен@ Станишко!ХайдИ ,хващай ти сега гората,при другите дръвчета....................! прочетено на глас shibanseltak.com/-reply_1806255#ss
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?