Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
САМО В ПИК: "Мисис България Вселена" Паолина Петракиева за кошмарната битка на семейството й с COVID-19: Мъжът ми беше на ръба, 2 пъти припадна в ръцете ми (СНИМКИ)
САМО В ПИК: "Мисис България Вселена" Паолина Петракиева за кошмарната битка на семейството й с COVID-19: Мъжът ми беше на ръба, 2 пъти припадна в ръцете ми (СНИМКИ)
Дата
Дата
75844
Коментари
0
САМО В ПИК: "Мисис България Вселена" Паолина Петракиева за кошмарната битка на семейството й с COVID-19: Мъжът ми беше на ръба, 2 пъти припадна в ръцете ми (СНИМКИ)

Шокиращи детайли от битката на семейството й с COVID-19 разкри пред ПИК "Мисис България Вселена 2010" Паолина Петракиева. Красавицата, съпругът й и малката им дъщеря Каприана изкараха четири кошмарни седмици в специализираното за пациенти с коронавирус отделение в Инфекциозна болница, като най-тежко изкара китайската чума главата на семейството Християн Петракиев. 

Още от началото на пандемията в семейството били изключително педантични на тема предпазни мерки, но въпреки това "изтеглили късата клечка". Пипнали вируса от техен близък човек. "Кошмарът започна на 19 май. Който ви каже, че това е обикновен грип, не вярвайте! Това е ужасът на ужасите! Голям кошмар преживяхме. Самата мисъл, че си носител на смъртоносен вирус, може да ти навлече сериозни психични проблеми. Толкова плаках... ", започна разказа си пред ПИК Паолина. 

Четирите седмици в битка с коронавируса са първите, в които съпругът й Християн лежи в болница. 36-годишният мъж никога през живота си досега не бил боледувал. "Ицо не беше стъпвал в болница, нямаше и никакви придружаващи заболявани, здрав и прав, но най-неочаквано и непредвидимо разви редица опасни усложнения. Беше на ръба! Беше на кислородно дишане, обмисляли са да го прехвърлят в реанимацията за интубиране. На 2 пъти припада в ръцете ми заради липсата на кислород. На втория ден, след като ни приеха, му взеха кръв и докато лаборантката отиде до лабораторията, кръвта се съсири", разказва още Поли Петракиева.

Бързото съсирване на кръвта е често срещано при тежкоболните от COVID-19, като  може да доведе до кръвни съсиреци, които запушват кръвоносните съдове и смъртоносни тромбози. Смята се, че най-тежките случаи на коронавирус са предизвикани от свръхреакция на имунната система, известна още като цитокинова буря - през това състояние Християн също преминал.

Лечението при Петракиев включвало 5 силни антибиотика. От постоянната смяна на абокатите на ръцете обаче мъжът получил тромбовлебит на вените, наложило се да бъде извозван до "Пирогов" за консултация при съдов хирург.

"Тепърва продължаваме да се борим с усложненията, предстоят прегледи при пулмолози, скенери на белите дробовете... И тримата изкарахме бързоразвиваща се и тежка пневмония. Голяма мъка беше, вирусът е изключително агресивен, а битката жестока. Затова благодарим с цялото си сърце както на Господ, така и на лекарите - невероятни професионалисти, сестрите, лаборантите, рентгенолозите и целия медицински персонал, които се грижеха за нас. Това са д-р Трифон Вълков, д-р Емилия Александрова, д-р Тома Томов, д-р Альона Иванова, д-р Ралица Йорданова, д-р Русина Гроздева, д-р Никол Кючукова, д-р Петър Великов, д-р Венцислав Кръстев, д-р Андон Тимчев, д-р Филип Тенчев, изпълнителния директор на болницата - проф. д-р Червенякова, на нашия личен лекар д-р София Паскова, на д-р Димитрова от РЗИ. Много хора не оценяват лекарите, но тези хора са феноменални", благодарна е Петракиева.

През всичките седмици на лечението им в Инфекциозна болница над семейството бдяла Владимирската Чудотворна икона на Божията майка, която тяхна приятелка от Сърбия им изпратила.

Още по темата
СЛЕД ПРОТЕСТИТЕ: Санитарка от болницата във Велинград пипна коронавирус
Часовник
13:43
Роложителна проба за COVID-19 е дала жена от село Дорково, съобщиха разтревожени от община Ракитово. Жената работи в общинската болница във Велинград като санитарка и е била диагностицирана на 26...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?