Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
САМО В ПИК: Яне Янев изригна срещу поръчково проучване в Сандански - лидерът на РЗС очаква победа на първи тур (ВИДЕО)
САМО В ПИК: Яне Янев изригна срещу поръчково проучване в Сандански - лидерът на РЗС очаква победа на първи тур (ВИДЕО)
Автор: ПИК
Дата
Дата
42157
Коментари
11
САМО В ПИК: Яне Янев изригна срещу поръчково проучване в Сандански - лидерът на РЗС очаква победа на първи тур (ВИДЕО)

Лидерът на партия РЗС и кандидат-кмет на Сандански Яне Янев даде ексклузивно интервю за агенция ПИК, в което коментира социологическо проучване на агенция "Барометър" за града. Според проучването кандидатът на ВМРО в Сандански Атанас Стоянов получава 28,7%, втори е Кирил Котев от ГЕРБ с 26%,а трети остава Яне Янев с 14%. Лидерът на РЗС сподели пред медията ни, че проучването е поръчково и очаква той и партията му да бъдат първа политическа сила на изборите в неделя.

- Г-н Янев, как ще коментирате последното социологическо проучване за Сандански, според което Вие ще бъдете трети на изборите на 27 октомври?

- Както обикновено в последния ден на предизборната кампания се появяват фалшиви новини и още по-фалшиви социологически проучвания. Агенцията на ВМРО се опита да фаворизира до космически нива кандидатите си Джамбазки, в Пловдив - Славчо Атанасов и в Сандански Атанас Стоянов, но винаги такъв тип недостоверни данни имат бумерангов ефект и поръчителите винаги са потърпевши.

Искам пред Вашата агенция отговорно да заявя, че в моя роден град Сандански за пръв път има нагласа за истинска промяна, промяна, която да даде шанс гражданите на Сандански да почувстват, че живеят в нормална среда, в град, който има европейска визия и да скъсат оковите на мизерията и схемите, които бяха правени в общината през последните 16 години.

Няма как дежурните кандидати, кандидатите на статуквото да заблудят нормалните граждани и да им внушат, че са някаква алтернатива.

- Според въпросното проучване на "Барометър" в Сандански на първо място е кандидатът на ВМРО Атанас Стоянов, а на второ кандидатът на ГЕРБ Кирил Котев. Според това проучване вие сте на трето място. Каква нередност виждате в тези данни?

- Тези данни нямат нищо общо с истинaта и с нагласите на обществото, защото моите съграждани занаят, че ГЕРБ и ВМРО в Сандански имат само купен и корпоративен вот. Няма кой друг да гласува за тях, защото мога да кажа съвсем обективно, че миналия път сегашния кандидат на ВМРО Атанас Стоянов подкрепяше сегашния кмет Кирил Котев. На практика той спомогна Котев да стане кмет. Общо ГЕРБ плюс ВМРО на миналите местни избори имаха 7000 гласа. Но тогава ги подкрепяше и Реформаторският блок, който беше все още жив и се водеше от д-р Станоев. Сега те са разделени и далеч по-слаби, така че това което е поднесено като информация, само ме кара да мисля, че те са изпаднали в криза и искат последния ден да направят някаква елементарна манипулация, но това няма как да се случи в Сандански и съставните села, защото ние минахме навсякъде, проведохме събрания, мина нашето шествие на промяната през целия град. Убедени сме, че РЗС и коалиция и аз като кандидат за кмет ще бъдем първа политическа сила на 27 октомври.

- Очаквате да сте първа политически сила? Кой очаквате да бъде кандидатът, с когото ще отидете на балотаж или прогнозирате победа още на първи тур?

- В града има желание за силен наказателен вот срещу тези, които съсипаха града и не направиха нищо за селата на Сандански. Това дава шанс още на първи тур гражданите да победят схемаджиите, които разчитат само и единствено на купен вот. Акцентирам на това, че с нас е интелигенцията, с нас са мислещите хора, с нас са неподкупните граждани, с нас е енергията на обществото за истинска промяна в Сандански.

Напиши коментар »
(11)
1
А вчера Барометър бяха най-добрите като извадиха онази глупост, че Джамбазки имал 19% и при евентуолен балотаж събирал повече подкрепа от Манолова? ВМРО ги стягат за патерици на ГЕРБ в общинските съвети, където ще загубят мнозинствата, които имаха.
2
Вчера за Гешев гласиваха ВСС, но в Неделя гласуваме ние! Нека отговорим на Шайката! Те всеки ден стават все по-нагли, за да проверят до къде може, нека им дадем отпор поне малко.
3
Тоя е луд и трябва да се върже. Доказано, че е лекуван в Лудница.
4
ИЗРИГНАЛА ЯНКА …. КОЕ ТИ ИЗРИГНА МА ЯНКЕ??? ИЗВАДИХА ТИ ГО И ТИ....ИЗРИГНА ...
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
ВМРО ! Резултатите им са такива каквито искат да бъдат ! Вдругиден като ги прекарат на банцига , не знам какво ще пишат.
7
Оспорвана надпревара за кметския пост в София с лек аванс за бившия омбудсман Мая Манолова (35,6%) пред настоящия градоначалник от ГЕРБ Йорданка Фандъкова (32,3%). Това е основният извод в новото изследване на „Алфа Рисърч”, проведено в периода 20 – 24 октомври 2019 г., което се реализира със собствени средства. Изследването е проведено сред 1012 пълнолетни граждани от гр.София с право на глас в местните избори. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю по домовете на анкетираните лица. Проучването показва още изравняване на силите на партия ГЕРБ във вота за общински листи (32,1%) и БСП (32,4%). Отчетено е и затвърждаване на силните позиции на Демократична България, постигнати на европейските избори – 15,5% вот за общинска листа и 10.7% за нейния кандидат за кмет Борислав Игнатов. Заявената избирателна активност достига 45,3%. Тя е вече с около 4 пункта по-висока от тази през 2015 г. и по всяка вероятност ще запази, а вероятно и надвиши тази стойност, поради по-високата мобилизация на избирателите, провокирана от силните кандидатури и реалното състезание между тях. Разбираем е високият интерес към местните избори в столицата и символното значение да бъдеш политически представен именно в нея, което определя и големият брой претенденти за кметския пост: 30 – през 2007 г., 25 – през 2011, 21 – през 2015 и 20 – през настоящата 2019г.
8
ТОЯ ФЛЕГМАТИЧНО ГОВОРЕЩ ПИДАЛ,ПАК Е ИЗПЪЛЗЯЛ ОТ МИРИЗЛИВАТА СИ ДУПКА
9
ЯНЕ ЩЕ ИМ ОПРАВИ КАНАЛИЗАЦИЯТА И МИНЕРАЛНАТА ВОДА,ЩЕ СПРЕ БЕЗОБРАЗНАТА СЕЧ И МИСЛЯ,ЧЕ ЩЕ Е ПОЛЕЗЕН ЗА САНДАНСКИ... АЗ СЪМ ОТ ГЕРБ, НО ВИ ПРЕПОРЪЧВАМ ДА ГЛАСУВАТЕ ЯНЕ ЯНЕВ.
10
отговор на коментар
Духай супата на Янето
11
отговор на коментар
Духай супата на Янето
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?