Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
САМО В ПИК: Тома Биков с нови разкрития за разследването срещу Елена Йончева
САМО В ПИК: Тома Биков с нови разкрития за разследването срещу Елена Йончева
Дата
Дата
109733
Коментари
41
САМО В ПИК: Тома Биков с нови разкрития за разследването срещу Елена Йончева

Потърсихме депутата от ГЕРБ Тома Биков във връзка с искането на главния прокурор Сотир Цацаров да бъде свален имунитетът на Елена Йончева от парламентарната група на „БСП за България“ във връзка с разследване за пране на пари в особено големи размери през КТБ и офшорни фирми. Заедно с нейния бяха поискани имунитетите още на проф. Георги Михайлов от БСП, на Веселин Марешки, на Кръстина Таскова и Пламен Христов от „Воля“, както и на Борис Кърчев от ГЕРБ.

- Г-н Биков, имате ли коментар за искането на главния прокурор за снемане имунитета на Елена Йончева, Какви са основанията – действително ли това е във връзка с разследване за пране на пари в особено големи размери?

- Няма как да кажа какви са основанията на главния прокурор Сотир Цацаров. Виждам, че прокуратурата се е сезирала и за още петима депутати.

В случая с Йончева това е по сигнал на Антон Тодоров и на Делян Добрев. Това е информация, която беше изнесена пред медиите. Нормално е прокуратурата да вземе предвид тази информация. Оттам нататък, дали ще се събират още доказателства, за какви пари става дума, това е въпрос към самата прокуратура. Аз няма как да коментирам.

По принцип обаче никой не е застрахован от сваляне на имунитета. Както виждате, нашият депутат Борис Кърчев веднага обяви, че сам ще свали имунитета си.

- Дали искането на прокуратурата не е за Делян Добрев своеобразен реванш за нападките, въпросите и обвиненията, които Йончева му отправи?

- Атаката на Йончева срещу Делян Добрев беше свързана с твърдения, че негови приятели работят в община Хасково. И до момента такъв реален сигнал в прокуратурата срещу Делян Добрев не е подаден от страна на БСП и на Елена Йончева.

За сметка на това Делян Добре представи информация, свързана с бизнес отношения на Елена Йончева с Цветан Василев. Дали има извършено престъпление ние не можем да кажем. Включително и Делян Добрев на пресконференция каза, че това е работа на прокуратурата.

В този смисъл действията на прокуратурата не са нещо неочаквано и нелогично.

- Намирате ли връзка между искането за свалянето имунитета на Йончева и на останалите петима депутати – от БСП, от „Воля“ и от вашата парламентарна група?

- Не мисля, че те се движат в комплект. Във всички случаи става дума за различни казуси. Защо ги обявяват заедно?! Може би пък да не предизвикват реакцията от типа „защо всеки ден по един“ и че „прокуратурата си прави пиар“. Не знам каква им е мотивацията, но според мен дали ще ги обявят един по един, или заедно няма значение. Те са си отделни казуси. Това и работата на прокуратурата. Сега вече, естествено, съдът преценява кое е вярно и за кое има доказателства.

- Срещу самия Кърчев ще предприемете ли нещо като парламентарна група?

- Не, няма да предприемем, защото този казус беше обсъждан от депутатите от БСП преди няколко месеца. Самият Кърчев извади документ от НАП, който доказва, че преди да продаде фирмата си, тя не е имала задължения. В неговия случай прокуратурата не се самосезира, а срещу него има подадени сигнали от някакво НПО и от граждани, предполагам, свързани с БСП. И прокуратурата е длъжна да се сезира. Според мен това е добра новина за Кърчев, защото ще може да докаже, че не е извършил никакво престъпление.    

Напиши коментар »
(41)
1
Тома Биков за Б. ТИКВАТА - 2012година: Борисов не е диктатор. Той е карикатура на диктатор. Второто не е по-малко вредно от първото. Този човек дотолкова си е повярвал, че е забравил кой е и от къде идва. По-лошото е, че сякаш и ние започваме да забравяме. Приемаме присъствието му по върховете на властта като нещо нормално и много често дори не осъзнаваме колко далеч сме стигнали. В нормална ситуация подобен човек не би се случил като кмет на Банкя, а камо ли като министър-председател.
2
Тази ми е гнусна даже и по телевизията ( Принципно всички жени са ми гнусни, на живо, нали) ( Ама пак съм си мъжкар.)
3
..........МИ ЛЕНЦЕ ИОНЧА !.....СЕЛЕНКА КОЯ Е ДИКТАТУР РЕПУРТЕРКА А Е ТАПА ТАПА КОТУ ГАЗО НА БАЦО !.......ТУРЕНА А Е НЕКВА КУГА Е НИКВА !.....СА КУРНЕЛЕИ КУ.РВАТА НА БАЦО Я ТУРИ ДЕПУТАТ !......ИМА НОРМАЛЕ ДЕПУТАТ А ВИДИ ТАЯ МА ПРЕДИ КВО Е ПРАИЛА !......ДЕ.БА БАКЛУКА !......И ТАЯ И ПЛАШТАА ТАПИТЕ УБИКОЛКИ ПО СВЕТО !.....ТАЯ И ГЕЯ УБЕСЕНИ НА ХАЛИТЕ !......ИНАЧЕ СТЕ РОБИ !.....И БАЦО А ПЕЕ ШУМИ МАРУЦА.....МАРИЦА БЕ.....НЕЛИ Е С ПАТРЕОТИ У САИУЗ ?.....КОИ ?....
4
Ей затова се пуска това обвинение- кьорфишек срещу Йончева. За да може в следващата година Биковци, Мумии и т.н. платени клакьори на Тиквата да говорят само това, все едно всичко друго у нас цъфти. "Йончева ВЕРОЯТНО трябва да е знаела, че парите са източени от КТБ.." На такова обвинение написано от прокуратурата ще се смеят даже студентите в юридическия факултет. Но така става у нас, след като тръгваш да съдиш божеството от Банкя-впрягат държавата да ти отмъщава.
5
тая отрепка биков може само да и лиже сливата на ленчето и отвреме на време пърдялника
6
......ЦВЕТКЕ ПАКИНЗКА ПАДКО....ЗАБРАНЕТЕ ТВА Е.БАНО БСПЕ !......А ПОСЛИ ША ВИ ЗАБРАНИМЕ И ВАС !.....
7
КОЙ НАКАРА ДЪРЖАВНИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ ДА СИ ДЪРЖАТ ПАРИТЕ В КТБ? ЗАЩО ГЛАВЕН ГОСТ НА ВСИЧКИ МЕРОПРИЯТИЯ НА БАНКАТА БЕШЕ ЦЦ? ЗА ДА ПОДДЪРЖА ИМИДЖА НА БАНКАТА ИЛИ ПРИЧИНАТА Е ДРУГА?
8
За тyй нещо - Бикoв само нецензурни думи мога да употребя.
9
Пик, да ви кажа - нормален българин на биков не вярва.
10
https://www.youtube.com/watch?v=rnyfk7A7Jyw
11
Биков едва ли би отишъл на поне едно място където е ходила Йончева, едва ли ще ти стиска? И нещо важно тая жена е за уважение защото не си е променяла партийните възгледи като Вас и документалиста.
12
Пич за да ми докажеш .че не си трол или пулен ненормалник и ,че мислив това което казваш ще ти предложа следното аз давам 5000лв ти даваш 500 000 000 и правим фирма 5 0на 50 .Ако това ти се вижда добре давай да го правиме ако ли не си таковай майката трол
13
Пич за да ми докажеш .че не си трол или пулен ненормалник и ,че мислив това което казваш ще ти предложа следното аз давам 5000лв ти даваш 500 000 000 и правим фирма 5 0на 50 .Ако това ти се вижда добре давай да го правиме ако ли не си таковай майката трол
14
Първият мъж на Моника Йосифов предизвика първата банкова криза 1997 като шеф на Първа Частна Банка. Вторият мъж на Моника Станишев предизвика втората банкова криза КТБ, за която всички платихме 4 млрд лева с данъците си. Да пожелаем на Моника щастлива брак! Дано не се наложи да се жени пак!
15
Биков , Харизанов и Антон Шайката ,да се хванат и да изиграят едно голо хоро
16
Не само Биков,а "генерал Винету" ще напълни гащите ,не само ако отде на фронта или на предната линия на някакви сражения,а само ако не го охраняват при среща с подобните на него "прости хора" поне 20 горили
17
ЖАЛКИ СТЕ, БЕЗСИЛНИ И СМЕШНИ. КАК НЕ РАЗБРАХТЕ, ЧЕ ГИ ПРАВИТЕ ГЕРОИ.
18
Бичев кога стана колега на Арнаудовата ,че така напоително ни заливат с информация за лошото Ленче?
19
ei mrusni nomunisti -vie pak nadignahte glavi4ki -ke vi uni6tojim positanski gadove -tuk niamate pravo da 4etete i pi6ete
20
По родния му край се практикува правото на кирката. Та и този може да получи една забита в празната му предателска куфалница.
21
Тома Биков е готов веднага да тръгне към горещите точки , където е била Йончева, но майка му и баща му не го пускат
22
Е.БАН РОШКО- Е.БАНИЯ LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 8 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
23
Не бе, кажете направо дали го боли гaзътъ, да му го зашиемъ.
24
Този Биков си е един обикновен дриШльо, нищо повече. Пълно е с такива като него, страхливи, пифши, без достойнство и чест, казано по нашенски, тъпанар.
25
Ах , Ленче , Ленче - с тези честни свински очи .
26
ОТЯВЛЕНИ ЗЛОБАРИ ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ СИ
27
На тая гнусна и дърта мома, така и мириши лъжливата курабия, че се наложи да я изритам от блатото.
28
Лено ма, мийте ги с Импекса тия лъжливи и миризливи курабии, че вонят са не траят ма!
29
Платена комунистическа подлого, понеже коментираш кой какъв е, откъде идва, накъде отива и т.н., ще се опитам да натикам в твойта червена тиква следните думи на Чърчил: "Христофор Колумб е бил първият социалист - той не знаел къде е бил, накъде отива.....и всичко това за сметка на данъкоплатците." Сега кажи, че и той е тиква, че е мутра, че е суджук. Яснии прозрачни като съдрани пердета от червен тензух А нищо не казваш за постъпките и факсимилиетата за деянията на червената чанта от мачкан лак - Леночка пограничната дупкал Но, налиташ на Бойковски суджук. Не сменяй канала с пиниза от комунистическата ви реторика-Ами вие защо биете негрите. Толкова сте изтъркани, че мангалските маратонки изглеждат като лачени обувки пред тъпоумията ви. Прав е прецедента за блатото-там е фрашкано, но с червена измет Та думата ми беше за суджука. Спокойно, има достатъчно за всички ви както по всяко време, пък и в периодите тях.
30
Жалки сте червени тролове!
31
Първият братовчед на Бойко Борисов държи най-голямата хапка в шуро-баджанашкия бизнес у нас – управлението на външния дълг. Продан Борисов – братовчед по бащина линия на премиера, е собственик и управител на офшорката „Дебт Асет Кепитълс“, регистрирана в Бахамите. Именно на нея е възложено „текущото управление на свободните дългови наличности“. Т.е. Продан Борисов държи всичките ония 16 милиарда заеми, които братовчед му изтегли, и прибира печалбите от въртенето им. В същото време, държавата плаща лихвите по самия дълг. Третата свиня да провери колко пари прибира Първата свиня от тази далавера !
32
От бегъл поглед се вижда какви интереси защитава Йончева. В Украйна живеят стотици хиляди етнически българи, но бешейки там , тя нема един репортаж с тях. През цялото време доказваше наличието на фашистки банди и пр.,което е руската теза и интерес. Какво повече ше шикалкавят червените тъпанари.
33
слез господи и си прибери вересийте
34
Трябва да си ЧЕРВЕН ДЕБИЛ , за да вярваш , на Ленчето дето е МАЧКАЛА и ПЪРДЯЛА в ЧАРШАФИТЕ с Серж и е ЗАСМУКАЛА Държавни пари ...!... и като награда Кури ИМПЕКСА я направи Депутат ! На елена смо ДЖИПА и струва колкото 2 Апартамента ,,,, а колко имоти си е напазарувала По - СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ !!!!
35
Искането имунитета на Кърчев е камуфлажен ход, за да не се надига шум, че властта действа репресивно срещу политическите си опоненти.
36
Както каза преди време Кокинов на Бойко за главния прокурор - Ееееее ти сам си го избра ! Така че е време да оправдае избирането си !
37
Преди години Хиподил пееха - Бате Б-Гойко е инзианец , но от ромски произход , може и да няма ланец , но е КРЪГЪЛ ИДИОТ ! Пророчески думи......
38
ГОГО, като майстор теляк си разтривал и мил купища Т@Ш@ЦИ, а сега миеш и разтриваш Т@Ш@ЦИТЕна ГЕЙберастите, така както ТИКВАТА триеше ушитена ТАТО.'айде сега с цялата си компетенция разтрий и моите М@Д@, и те назначаам за най-добрия теляк на ШАЙКАТА. УСПЕХ ГОГО. ВРЕМЕТО Е ТВОЕ....ХАХАХА.
39
Дотам ли я докарахте в "най-четеното, най-коментираното, най-уважаваното, най-мъдрото, най-интелегентното, безпристрастно и неподкупно"сайтче-"безсребърниче"ПИК/Платенопоръчкова Информационна Кочина/.да не можете да изкарате едно свястно животинче, ами продължавате да тичате пред хората това нефелно говедо и да ставате за смях и подигравка в коментарите! Язък за "голямата"ферма,пардон фирма!
40
Макс, остави това, ами нека собственико на сайто да каже, аджаба, чий го диреще 45 минути, според веществените дуказателства, при Цецо Беглецо, и с кой акъл е побликувал тази страница от списъко каде са го водели гавазите на банката шо отиде на кино? Да нема нещо в напредвид? М? То е ясно, каде цигането со сините жуки од Хасково и Тоци Шайката са двойка мъщкари, каде женското не го эбават за нищо, ако ги провери свадбен лекър откаде одзаде, ше останови стрий и фиссури, ама требва да се промени законо да мое да ги гледа свадбения лекър за такива белези, разбиращ ли...... Хи хи хи хи хи хи хи хи хи хи!!!!!!!!!!!!!!
41
Прокуратурата не се е самосезирала а си я сезирал ти вечно пребоядисващия се Биков . И пак нищо няма да излезе но ще се похарчат народни пари заради глупостите които твориш за да си угоден на сегашния си покровител . .
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?