Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
САМО В ПИК! Тома Биков: Борисов е автентичен и тръгва по нов път след изборите
САМО В ПИК! Тома Биков: Борисов е автентичен и тръгва по нов път след изборите
Дата
Дата
113886
Коментари
59
САМО В ПИК! Тома Биков: Борисов е автентичен и тръгва по нов път след изборите

Политическият анализатор и депутат от ГЕРБ Тома Биков коментира пред ПИК смисъла и  посланията от посещението на папа Франциск в България, защо Българската православна църква не припозна тази визита като братска, както и дали на страната ни се вменява ролята на периферия и център за удържане на бежанците, тръгнали към Западна Европа.

Биков коментира и поведението на премиера Бойко Борисов като автентично и с потенциал за обръщане на мача за изборите на 26 май.

- Г-н Биков, официалното държавно посещение на главата на Ватикана и Римокатолическата църква папа Франциск в България съдържаше ли в себе си и апостолическа мисия, какъв беше смисълът на тази визита?

- Папата, разбира се, е и държавен глава, но и духовен водач на католиците. Факт е, че практически едновременно той идва и в България, и в Македония. Това е една обща визита в двете държави и е добър знак за случващото се през последните няколко години между България и Македония. Процесът е много важен за целия регион. Въпреки негативните коментари в някои македонски медии за това, че практически папата призна ролята на България в делото на светите братя Кирил и Методий, аз смятам, че това посещение ще има ефект за сближаването между България и Македония, което е естествен процес.

- Защо Българската православна църква не припозна папа Франциск за свой „брат“ и дори крайни клирикали като пловдивския митрополит Николай заклеймиха визитата като отваряне на врата за антихриста?

- Първо, не смятам, че Дядо Николай е заклеймил папата като антихрист. Той имаше проповед, която аз разглеждам по-скоро по принцип. Лесно е да говорим за обединение, но е трудно да го осъществим, защото каноничните различия между православната и католическата църква са значителни и те съществуват от над 1000 години.

Този въпрос, ако беше лесен за решаване, вероятно щеше да бъде решен, защото и в двете църкви има доста интелигентни хора. И то на високи позиции. Аз не смятам, че православната църква е приела враждебно това посещение. Факт е, че това посещение беше организирано като държавно. Патриарх Неофит се срещна с папата, прие го. Според мен не се е случило нещо чак толкова неочаквано и толкова драматично в отношенията между двете църкви.

- А дали се вменява през Ватикана на България да бъде периферия, център за бежанци, каквито тези изразиха от опозицията, но и от коалиционната на властта ПП „Атака“?

- Аз затова не приемам и двете крайности. Нито оплюването на Българската православна църква в този случай е адекватно, нито пък внушенията, че едва ли не папата ще доведе вълна от мигранти. Това папата и да иска, не може да го направи.

България има много ясна държавна политика по този въпрос. Тя е добре организирана и фактът, че в България няма криза, каквато има в други европейски държави, е доказателство за това. А че папата е дошъл за два дни в България, да твърдим, че ще превръща нещо в каквото и да било, по който и да било въпрос, ми се струва малко несериозно. Факт е, че това беше добра реклама за България. Световните медии отразиха това посещение. То премина съвсем нормално и без някакви гафове и трябва да сме доволни.

- Поведението на Бойко Борисов да е с папата сред народа, да занесе агне на работниците от автомагистрала „Тракия“, популизъм ли беше, или това е естественото поведение на народняка от Банкя?

- Аз не видях нещо кой знае колко различно в поведението на Борисов. Той, откакто е в публичния живот, демонстрира поведение на по-голяма близост с хората. Според мен той го прави автентично, затова и печели. Защото ако това беше някакво поведение, което си е измислил, за да се хареса на определени групи, това щеше да бъде усетено и нямаше да бъде толкова харесвано от мнозинството.

- Тази автентика обръща ли мача за евровота в полза на Борисов и ГЕРБ?

- Това ще го видим в деня на изборите. Смятам, че ГЕРБ е показал, че има способността да се променя така, както и Борисов. Това в политиката е много силно качество. И въпреки че кампанията тръгна много трудно заради скандалите около „Апартамент гейт“, според мен тази криза ще бъде преодоляна и от нея ще бъдат извлечени позитиви за ГЕРБ. И не толкова дори дали ще увеличи подкрепата си, а по отношение на това, че партията ще тръгне по нов път и ще влезе в нов етап. Мисля, че ще го направи успешно.                      

Напиши коментар »
(59)
1
Четейки,статиите в ПИК,си спомням,как Хвалеха,Т.Живков,и стигнах,до Извода,че ПИК не са Забравили това,да Хвали Първият Партиен и Държавен Ръководител
2
Тоя измисления с пазарските приказки , ден през ден се появава угоднически с Фалбите си !
3
Г-н Тома Биков за случая „Мишо Бирата”: „Ако подобен скандал се случи, в която и да е европейска страна, бъдете сигурни, че министър-председателят вече щеше бъде в затвора” – 11.10.2012 г., (avantage.bg/тома-биков-борисов-диктатор-ли-е-карик/) ++ Тома Биков: „Борисов не е диктатор. Той е карикатура на диктатор… Този човек дотолкова си е повярвал, че е забравил кой е и от къде идва… В нормална ситуация подобен човек не би се случил като кмет на Банкя, а камо ли като министър-председател.“, 21.06.2012 г., https://offnews.bg/analizi-i-komentari/toma-bikov-karikatura-na-diktator-70137.html
4
Този полов анаЛЛизатор, пак обърна резбата!
5
Това е най-добрата работа, която Google плаща сега. Получих първия месец от € 27936 за работа по 3 часа на ден. Започнах преди четири месеца и веднага взех вкъщи поне 7645 евро до 9264 евро на седмица. Не мога да повярвам колко е лесно, след като го опитах. ------- >>>>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6.­c­o­m
6
„Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.“ - Тери Пратчет.
7
Бойко е автентичен болшевошки комунистически карагьозчия
8
Автентичен идиот е, това го знаем.Няма как да излъжите хората, като покрихте всички апартаМЕНТАЖИИ преди изборите. Паметта ни не е толкова къса. Пък и нов бардак със стари ку.. и не ни е необходим. .
9
Изпълзя от някъде и започна да ръси бисери.Не разбраха ли, че никой не иска да им слуша празните приказки и лъжливи обещания!Спрете да отблъсквате и без това малкото останали заблудени,които все още Ви вярват.Просто станахте за смях и резил! Кажи нещо за лицето на корупцията в България пред Европа!Кажи как за 10години управление превърнахте България в най бедната и корумпирана страна в Европа.Накарахте младите хора да напуснат страната отвратени от„успешното”управление на ГЕРБ!
10
С пижама към затвора
11
БЛАЖЕН ЕЗИК, КАТО БЛИЖЕШ... ТОЙ ГО ИМА...ИМА ГО И ТОНЧО ШАЙКАТА...ВЪОБЩЕ- СТРАШНИ КАДРИ..
12
да се включи в речниците новата дума АВТЕНТИКА.И всички да я напишат по 10 пъти,за да я запомнят!
13
И кой е този път, може би към Луната?! Смешници, не ви ли омръзна да лъжете и да мажете, след като всички усещат националната катастрофа, до която кражбите и далаверите докараха и държавата и стопяващия и се народ. Дали изобщо ще се възстановим от набезите на тази крадлива и безродна шайка?!
14
Това че вчера е носил агне на 10 строителни работници и се е снимал с тях, а днес с 10 на лекари в Ямбол не го прави мил на останалите 7 милиона Българи, на 26.05 ще бъде пометен от гласовете срещу ГЕРБ, те ще се изравнят с ДПС ГЕРБ около 400000 гласа ще има,и 5 евродепутати ще са им много, а БСП ще има 200000 гласа ми минимум повече от ГЕРБ ,те го знаят и затова обикалят България всички, но на сбирките на ГЕРБ се явяват при Мария Гаргамел по 5-10 човека партийци, а Йончева събира по 200-300 човека на сбирките, това защо не го напишете?! ИСТИНАТА ЛЪСВА на 26.05
15
А стига бе, да не би след папата да е обърнал резбата?
16
Ама всеки от тях има по един нов супер луксозен апартамент, а някой и с асансьор в хола, някой по 3-4 къщи за гости направиха, само дето няма гости, но къщи за по 5-600000 евро безвъзмездна помощ от ЕС има, това е новия път!
17
...отново заливане на форума с обилно количество гнусна Позитанска помия! Какъв "апартаментгейт" ги тресе деформираните комуноиди! Вторачили се в асансьора на Цветанов , като един асансьор не струва и колкото едномесечната заплата на мъжа на Корнелия Нинова в Лукойл! И казано честно, аз бих заменил асансьор в квартал Изток, за апартамент в ...Манхатън! Но на гнусотията на Позитанските мародери могат да се впечатляват само онези , на които повече от половин век им промиват мозъците , че техният живот зависел от това , какви решения ще вземе ...Партията!
18
отговор на коментар
Да Другарю, точно така 200000 гласа повече за БСП, Венсеремос, ще победним! Ако не победим, лечето е купила достатъчно гори, за да скрие 200000 партизанина.
19
BIG4E AKO B B E AVTETI4EN KOLKOTO TEB JALKO ZA BALGARIA
20
Да върви на майната си,дерибей прост.И всичките му подлоги с него.ПФУ
21
Очилат пeдaл, докъде стигна с вкарването на мутрата Борисов в затвора ?
22
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
23
Не останаха луди да вярват на БСП-то! Пийте си валидола другари, пейте "Партизан за бой се стяга" и треперете, кой ще е следващия "Червен мобифон", който ще търка наровете!Чехлю е болен, не му стана далаверата с грипените! Той добре се облажи от Пантерите,Спартаните и кугарите, искаше и от Грипените да захлеби! Голяма завист, голяма злоба, голям страх ги тресе Позитано и Дондуков 2, кога и тях ще арестуват, както спонсорите на Нинова и Радев! Парите за протести свършиха, от Русия преводите на рубли намаляха,остана само Цв.Василев!
24
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
25
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
26
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
27
12.09.2012 г. , София „Бopиcoв не е диктатор. Той е карикатура на диктатор. Второто не е по-малко вредно от първото. Този човек дотолкова си е повярвал, че е забравил кой е и от къде идва. По-лошото е, че сякаш и ние започваме да забравяме … Обещавам ви, че ще направя каквото зависи от мен Бойко Борисов, никога повече да не седне в креслото на министър-председателя. Борисов няма изход – или още един мандат премиер, или да бъде силно разследван. Има шанс той да бъде първият премиер, който ще лежи в затвора.По честен път няма как ГЕРБ да спечелят втори мандат. Ако това се получи, то изборът ще бъде с фалшификация, а това ще доведе до една същинска революция“. 11.10.2012 г., Бургас "Предстоящите избори ще бъдат много тежки. Пред премиера Бойко Борисов има два пътя. Първият към нов мандат, а вторият към подсъдимата скамейка. Когато човек е поставен под такъв избор, той действа с цената на всичко, за да постигне оцеляването си. Това е много неприятно за българската политическа система. В този случай демок-рацията се изкривява, купуват се избори, прави се политически и икономически на-тиск, и започват да се вършат още серия от престъпления. Крайно време е в България законите да важат за всеки. Най-ярките престъпления на премиера са случаите с Мишо Бирата и съпругата му, Тодор Чакъра, Ваньо Танов и лично е застрелял Стефан Деспотов през 1994 г.. Ако подобен скандал се случи, в която и да е европейска страна, бъдете сигурни, че министър-председателят вече щеше да бъде в затвора“.
28
Как диша това момче, как ли се храни, като си е заврял муцунката и езичето в Шоколадовия цех на Божеството?
29
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
30
Парите на Спонсорите на БСП и Радев, отиват като излишък на бюджета, Нинова с кървави сълзи плаче, направо се споду от злост, та я резнаха да не се спука! Вместо в офшорката на Вирджините, ще се строят пътища и мостове! Ами това са си наши, на БСП-ОПГ конфискувани средства, от къде на къде Бойко ще строи магистрали с конфискувани пари. Тези, конфискувани от спонсорите на Нинова и Радев средства, са предвидени за СПА и черен хайвер на червената върхушка. Пари няма, избори не може да купят Кутев и Добрев, а и от предния път мангалите се научиха, вземат парите и гласуват против БСП-то
31
...за днес повечето се отчетоха: Пъp-дялko, Спac, Tомeтo. Остава и Тoню Шaйkaта да се изoka и... голям шлем!
32
Ха ха ха! Другарчетата от Позитано се осраха почти колкото Страхливото Чехълче на Деска Интелекто! Мокрите мечти за власт на червените олигарси напълниха само памперсите им! Не случайно Мая Костинбродска иска луксозни арести и затвори, подготвя чудесни условия за колегите си престъпници,приватизатори и обикновенни дилъри!Няма спонсор на Нинова и Радев, който да не е престъпник, за това каканиже Чехлю Дескин, че демокрацията е в опасност, арестуват престъпници,които са си платили на Радеви!
33
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
34
Нямате топки бе другари, дори Нинова не можа да си присади топки, а червен x.y.й без топки е кастрат!Вижте си фотошопирания плакат на Еленка,също като на Руменчо който се пени, като червена бабичка, ама нищо не е направил в живота си, само бели, приземи ВВС с неговите договори заради комисионните! Сега се тресе от злоба Чехлю, а Деса Алчната го гали по пъпчивата кратуна и му припява, че по-голям Простак от Чехлю Радев няма! Смешник е Чехлю, защото е и егоист и комплексар! Някой го излъга,че е голямата работа,ама без ТОПКИ! Жените му го провалят!Може само да пълзи по стълбата,която води надолу охлювчето Румен Чехъла!
35
Ха ха, нищо ново под слънцето, това е паралелната държава на двете импексови крадливи и лъжливи кучки!! В едната крадат милиони и живеят като султанки, в другата реват за неоправданите, които тяхната Импексова БСПдирадска партия е обрала, и довела до просешка тояга!!
36
"Политологът" вероятно има предвид, че новият път, който ще поеме Герб след изборите ще да е в ролята на опозиция, т.е. извън властта. Стане ли това половината днешни гербери отма ще турят червените знаменца върху реверите си и един от първите ще бъде интервюираният.
37
be da evem va6ata mamiza gadove sozialisti4eski --nali sum vi sabranil da vlisate v na6ia sait i da pi6ete gluposti --imate si bsp 6ibana televisia -pi6ete tam ,tuk niamate nikakva rabota --6te vi prebivam kato mrusni pseta
38
БОЙКО , ТИ СИ ВЕЛИК , БОЙКО , НАРОДЪТ Е С ТЕБ , КАКВОТО ТИ НАПРАВИ --- ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ДА СЕ СЪБЕРАТ НАКУП НЕ МОГАТ И ЕДИН ПРОЦЕНТ , НАЙ-МНОГО ДА ТЕ ХВАНАТ ЗА ШЛИФЕРА!
39
каква статия само -- все едно люта чушка в дирника на червените примати . луди полудяха , запениха се ..............
40
Тази година изборите са под знака на агнешкото ! Това дето артиса от Гергьовден да го раздадат, че ще се вмирише - вместо да го хвърлят, дай на народа нека лапа,но да не забравя коя ръка да целува !!! ЦЦ "измисли" нова мода на "купуване" на гласове - бее......е...!!!
41
Очилат глистей,какво ще ти плямпа устата на 26-май в около 21.часа българско време.Къде ще се завреш птицо проскубана?
42
е този като Тръбата и Шайката, платени слу ги на Г Е Р Б ! Едни и същи мантри дрънкат но не отговарят на въпроса защо за 10 години станахме най-бедната, най-болна и най-корумпирана държава в Европа?
43
Жамбаски е гей изрут диигинират бизбождник и въвежда триети пол във очилищата и децкити градини и нарича жинити зле убръстнати пилиразти. Тоз Шивиков е изрут, дигинират, не е гинирал защото няма дивизия, а жина му и дъщиря му са зле убръстнъти пилиразти.
44
се изчерпа!
45
bikov,izmekiar dolen, kakvi gi ple6te6i za borisov i kakvo govori6 sega. znam 4e niama6 dostionstvo no pone imai malko sram.ne si prost 4ovek no kak se pee6e ne vsi4ko e parri priateliu.ami 6aikata toni, ami potnia vesko ,za6to se prodadohte.
46
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
47
за какво обращане нарезултата говори тоз я вижте анкетата на пик
48
ти за това ли другарю Биков искаше да го вкарваш в затвора Бойко питам само Обещавам ви, че ще направя каквото зависи от мен Бойко Борисов, никога повече да не седне в креслото на министър-председателя. Не зная дали ще ми стигнат силите да предотвратя това, като се има предвид скоростта и мощта, с която БСП и ДПС вършат глупости. 7. На въпросът ви, кой избра Делян Пеевски за шеф на ДАНС, отговарям веднага – Ахмед Доган, който преди време предложи Бойко Борисов да бъде повишен в генералско звание. ТОМА БИКОВ
49
Ти решил ли си вече към кои ще се присламчиш ако стане фал на изборите ? Какъв воевода би станал от теб ! Имаш и вид и телосложение.
50
Болат ли болат ли зъбките другари вече 10 години ? След 26 май ще ви заболат още повече ! Тоя мръсник Борисов е направо садист !
51
Американците вече решиха, другаря Борисов беше дотук.
52
Горкия аналлизатор.
53
На 26 НАРОДЪТ автентично ше го заврЕ на Боко у гъзо......анадънму ве залупени шайкаджийски измекяри.....
54
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
55
жена му чистела стълбището в кооперацията, защото не можели да връзват семейния бюджет. Какви хора ? Нека да следваме техния пример.
56
Браво Томе ,браво и на Спас гърнето за вчера , ама къде са Тончо улавия от Раднево , аналлизатора Харизанов с осми клас образование , професорката по всичкология Тони и умницата от Дулово Деса - парцалеса ? До довечера да са написали по три статии и да дадат по пет интервюта в моя прослава , иначе че ги гърбим !
57
БИКОВ БУУКЛУК УУУУУУУУУ
58
на 26 ще ми близнеш вагината Биков под вода луди ще ставате
59
За едно нещо е прав Томата и това е , че ББ е АВТЕНТИЧЕН. Да , но само до тук. Че е автентичен , автентичен БАЙ ГАНьо е и натурален простак. В най-рафинираната и издигната в КУЛТ форма на простащина ! Прочетете Алеко и неговия бай Ганьо и ще видите очевадните прилики с брутална реалност.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?