Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
САМО В ПИК! Спас Гърневски попиля БСП и Корнелия Нинова за партийните субсидии: Това е политическото падение на г-жа Лъжа Импексова
САМО В ПИК! Спас Гърневски попиля БСП и Корнелия Нинова за партийните субсидии: Това е политическото падение на г-жа Лъжа Импексова
Дата
Дата
116019
Коментари
45
САМО В ПИК! Спас Гърневски попиля БСП и Корнелия Нинова за партийните субсидии: Това е политическото падение на г-жа Лъжа Импексова

Темата с намаляването на партийните субсидии стига и до Европа, след като лидерката на БСП Корнелия Нинова написа кърваво писмо, в което се оплака, че вече няма да получават по 11 лв. на глас, а само по един. Според нея, така се затваряла устата на опозицията, още повече, че партийната каса на „Позитано“ 20, е изпразнена до дъно от безумните ѝ харчове.

Стигна ли края на своето падение Корнелия Нинова, вкопчвайки се в парите, както и докъде може да доведе разчистването на сметки в червените редици, агенция ПИК потърси за коментар депутата от ГЕРБ Спас Гърневски. С него разговаря Ивайло Атанасов.

Г-н Гърневски, партийните субсидии бяха намалени на 1 лв. за всеки получен глас. Това обаче не се хареса на опозицията, а Корнелия Нинова и БСП реагираха най-остро. Не е ли това един смешен плач, но не по Ботев, а по социалистически?

- Ако ви направи впечатление, в началото на казуса за субсидията, пребоядисаните комунисти от БСП проявиха типичните си наглост, цинизъм и арогантност в политическото си поведение, които впрочем са отличителни белези на тази партия. Постепенно изпаднаха в неадекватно поведение. Накрая се орезилиха съвсем, когато прахосалите най-безотговорно и безотчетно милиони, настояха ГЕРБ, които явно добре си правят сметката, да върнат на държавата спестените си средства.

Фалиралият прахосник настояваше грижовният стопанин също да фалира. Разбира се, че нямаше как да не станат за смях. Със смешния си плач те доказаха, че въобще не са разбрали на какъв етап от развитието си е днешна България. Тази двулична партия, тази стогодишна политическа блудница, неистово днес преследвайки властта – отново на всяка цена, не успя да разбере, че с намаляването на субсидията, на практика криминалният преход приключи. Приключиха двойните стандарти в политиката и тъмното финансиране на партията-майка.

Дойде моментът да се осветят процесите по финансирането  на партиите. Стига демагозите от БСП са сукали от няколко крави: един път от държавните субсидии, втори път от могъщите олигарси, които те създадоха по време на криминалния преход, трети път от криминални измамници (братът на червения депутат Георги Стоилов – Илия, който се оказа главатар на престъпна група – б.ред.). Харчат като за световно без правила и отчетност.

Неслучайно 2,5 млн. българи преди почти три години, поискаха чрез референдум намаляване на субсидията. Добре е, че с втория си опит ГЕРБ, успя да убеди Народното събрание, че с намаляването на субсидията, се осветлява политическата чистота на партиите. Не го разбраха само БСП, свикнали 100 години да я карат на тъмно. Сега освен с членски внос, партиите ще могат да се финансират и от дарения. Не знам защо от БСП са притеснени. Както каза Георги Гергов, националният им съвет е бъкан с милионери. Всички крупни олигарси, включително и тези в арестите, са с червено потекло и са дългогодишни техни спонсори. Има обаче едно условие – когато даряваш на партия, ще трябва да осветиш приходите си, печалбата, платените данъци, чистота на бизнеса си и след това да даряваш. Може би тук някъде БСП ги стяга чепикът. Милиардерите от следствения арест също.

Играта с маски на тъмно приключва. Иначе червени олигарси и криминални босове и досега си вкарваха и то с условие протежета в парламента и изпълнителната власт.

- Можем ли да кажем, че въпросът със субсидиите е политическото падение на Корнелия Нинова?

- Политическото падение на г-жа Лъжа Импексова, всъщност е свързано с цялостното й участие в политиката през годините. Когато лично си участвал в криминалната приватизация в началото на прехода и като „син“ приватизатор си отмъкнал едно дружество като „Техноимпекс“; когато като червен зам.-министър на икономиката си позволил държавата ти да загуби имоти за милиарди, в т.ч. и Международния панаир в моя град; когато си уволнен като заместник-министър заради тежки съмнения за корупция; когато след това, като лидер вече на БСП, атакуваш параноично властта с всякакви непозволени в политиката средства без свян и морал – с лъжи и интриги; когато саботираш денонощно законното конституционно управление на страната с призиви за погроми и метежи; когато четири месеца организираш партизанско движение,  опити за преврати, както засече ПИК в Тетевенския балкан; когато харчиш безконтролно за негледана от никого телевизия и нагло пропагандираш по нея огромната им глупост, вложена в илюзията за новата им визия...

И когато вече видяхме ефекта от всичко това некъде да е , а в родната й Мизия? Там секция първа, където гласува нейната свекърва, където гласуват нейните приятели, съседи и роднини – в урната мнозинството бюлетини се оказаха сини. Че те нейните най-близки от секция първа в Мизия, не повярваха на нейната визия, а иска да й повярва народът. Ето това е нейното падение. А циркът със субсидиите е жалък опит за спасение.

Паралелно с това, в червените редици наблюдаваме и една саморазправа от страна на Нинова с неудобните ѝ другари. Как бихте коментирали лова на вещици и гоненето на враговете с партиен билет?

- Нямам никакво намерение да надничам в свърталището на тази глутница! Да, там има и читави хора, но са много малко, за да сътворят нещо разумно. Най-доброто, което постигнаха в унищожителната самоубийствена битка всеки срещу всеки, е че на конгресът оставиха Нинова председател на партията. Доста отдавна, включително и в ПИК, когато социолози даваха предимство на БСП в рейтинга за предстоящите тогава европейски избори, бях заявил, че тази година ще бъдат прекършени всички мераци на Нинова и БСП за предсрочна власт.

Първият опит да се стигне до това чрез победа в евроизборите, пропадна с гръм и трясък. Финалът им ще бъде с поредна и то съвсем нелека загуба на местните избори. И както са се хванали смъртоносно гуша за гуша, най-вероятно до Коледа ще се издушат. А може би най-накрая ще им олекне. И не само на тях.

-  Вие бяхте общински съветник в Пловдив от гражданската квота на ГЕРБ. Макар и сега в парламента, продължавате да следите отблизо ситуацията в града. Как бихте коментирали думите на премиера г-н Борисов, които той каза за Пловдив на конгреса на ГЕРБ в неделя?

- Думите на премиера за Пловдив бяха в контекста на  политическия морал и отговорност, въведени от него в управляващата партия. Толкова високо вдигната летва за справедливост и солидарност с народа си, досега никой не е поставял. Неслучайно Бойко Борисов налага стандарт, в който първи над летвата да скочат тези, на които ГЕРБ гласува доверие и ги праща в управлението – колкото по-високо отиваш, толкова по-високо се вдига летвата.

За БСП обаче това е неразбираемо. Още дълго ще пълзят под препятствието за скок на височина в политиката. Доказаха го с последните си издигнати кадри както за европарламента, така и за политбюрото си.

Напиши коментар »
(45)
1
В герб май не останаха нормални хора. Комунистите били в бсп. Всеки нормален човек вижда, че в герб комунистите са повече. Пример Борисов - комунист, Нинова - не.
2
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
3
...............НЕ ЛАЖИ ПИКЕЗ...... ТОЯ СПАЗ ЛИЗ ПУДКАТА НА КУРЕНЕЛЕИ !......69 !.....
4
....................ША КЛАТИМЕ ГЕРБ......КОИ КААЗВА ТВА ?.............
5
Забелязва се, че от многото лъжене, и на Импексовата крадлива и лъжлива Курабия, започнаха да и излизат огромни пъпки, както при Румен Пъпката!!
7
ХРОНОЛОГИЯ НА БСП ЗА СУБСИДИИТЕ. 1 УУУ ГЕРБ КРАДЕ 2лв ПОВЕЧЕ ОТ СУБСИДИИТЕ ама и те си ги чопнаха 2. УЖ ГЕРБ КРАДЕ, ПЪК ТЕ ЗА 2год. ИЗХАРЧИХА 25милиона НАРОДНА ПАРА... А ГЕРБ СА ВИНОВНИ ЧЕ ГИ ДЪРЖАЛИ В БАНКА И НЕ СИ ГИ ХАРЧЕЛИ... 3.СЕГА ПЪК ГЕРБ ИСКАТ ДА НИ УНИЩОЖАТ С ТОЯ 1лв.-- ОБАЧЕ ТЕ МЪЛЧАТ КОЛКО ДА Е СУБСИДИЯТА,ДА НЕ СЕ ИЗЛОЖАТ ПРЕД ЧУЖДЕНЦИТЕ....
8
Кой сега е комунист ?
9
Без да се отличава с ум, този анализ на господина разкрива липса на сетивност. Няма как едно правителство да е законно, ако не е конституционно. Знайно е, също така, че в ГЕРБ има повече комунисти, отколкото в БСП. И накрая - кое от падналите правителства ве беше законно и конституционно през последните тридесет години?
10
Тоа е ПУНТА МАРА, като последния си идол от Банкя- Винетуф.
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
13
ПО ВРЕМЕТО НА ТОДОР ЖИВКОВ ИМАШЕ САМО КОМУНИСТИ... ТОГАВА НИ ГОВОРЕХА ЗА КАПИТАЛИЗМА ВСЕ ЕДНО УТРЕ ИЛИ ВДРУГИ ДЕН ЩЕ НИ НАПАДНАТ АМЕРИКАНЦИТЕ...ВАЖНОТО Е СЛЕД 1989 ДАЛИ СИ ПОУМНЯЛ ИЛИ СИ ОСТАНАЛ ДА ПОЛЗВАШ ТЕЛЕФОНА СЪС ШАЙБА....
14
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
15
Търкулнало се гърнето от БСП и си намерило похлулак при тиквите. Няма никакъв авторитет.
16
Всяко появяване на Гъренто от Пловдив по медиите направо "попилява" престъпната, корумпирана, неграмотна и просташка шайка на СИКаджийската мутра от Банкя! И прави неоценима услуга на БСП-то от "Позитано"! Спрете, спрете да показвате повече тази мазна и противна физиономия, спрете, за да не ви спрат кранчето! В Референдума, неуважаеми Гърненски, никъде не пише, че партиите ще се спонсорират от олигарси, престъпници и приближени до Банкя фирми! Никъде! И много внимавай, Гърненски, много! Защото краят ви се вижда и някой ден някой изтрещял от мизерия, недоимък и глад българин може да те "попилее", като те срещне по улиците!
17
ДРУГАРЮ, ВНИМАТЕЛНО СЪС ЧУКА С ТОЗИ ТРЯСЪК И ИСКРИ, ПЪТ ЩЕ ПРОКАРАШ ТУКА ЗА ПОБЕДАТА НА ЧЕРВЕНИТЕ ЕСКРАДРОНИ - СПРАВКА РОДНОТО СЕЛО НА ДРУГАРКАТА КУРИ ИМПЕКСОВА. ПОБЕДА ЗА ГЕРБ, ТАКА, ЧЕ ОГЛЕЖДАЙ СЕ, ОСЛУШВАЙ СЕ И АКО НЕ ИДЕ ВЛАК ТОГАВА ПРЕМИНИ ЗАЩОТО ЩЕ СИ СМАЗАН.
18
ДРУГАРЮ, ВНИМАТЕЛНО СЪС ЧУКА С ТОЗИ ТРЯСЪК И ИСКРИ, ПЪТ ЩЕ ПРОКАРАШ ТУКА ЗА ПОБЕДАТА НАД ЧЕРВЕНИТЕ ЕСКРАДРОНИ - СПРАВКА РОДНОТО СЕЛО НА ДРУГАРКАТА КУРИ ИМПЕКСОВА. ПОБЕДА ЗА ГЕРБ, ТАКА, ЧЕ ОГЛЕЖДАЙ СЕ, ОСЛУШВАЙ СЕ И АКО НЕ ИДЕ ВЛАК ТОГАВА ПРЕМИНИ ЗАЩОТО ЩЕ СИ СМАЗАН.
19
Гърчевски аз нали ти казах стихосбирка да правиш бе дебил. Не виждаш ли че като се показваш губя избиратели дебил. Ще се наказваме май. ГЕРБ ПОБЕДА ВИНАГИ
20
То на президентските избори и родното село на Цецка я отсвири и победи друг
21
Спасе ,тая шия не е от трушия
22
Точно на този ще повярват само малоумните.
23
Леля Корни ОСЪДИ МИРИЗЛИВАТА и ГНИЛА ТИКВА за ЛЪЖА, и ОТТОГАВА ЦЯЛ СВЯТ ЗНАЕ, че ТОЙ е ДРУГАРЯ ЛЪЖА....ХАХАХАХАХАХА.......ГЕЙберастки ПОМИЯРИ....ХАХАХАХАХАХА.....
24
Рядко се ражда такава торба с ла(((на като този. Попилял бил БСП и Нинова, а от коя партия се пръкна, от БКП. Чудя се, какво ли се чудя, в Грибарската шайка пълно с БеКаПейци и агенти на ДС. А този слугувал ма Дража Вълчева, прал и гащите, бърсал и за/ника, писал оди за КомунизсмЪт и СициализамЪт, клел се в делото на Маркс, Енгелсина и Ленин, обичал Димитров и Живков, днес си плюе на сурата. И това чудо пълно с го€на си позволява да се прави на демократ и управляващ елемент.
25
spase NAI MALKO TI IMA6 PRAVO DA GOVORI6 ZA6TOTO SI EDNA VARTI OPA6KA NIKOI NEMOJE DA TE NADMINE PO SLAGA4ESTVO
26
Знаете ли каква е разликата между мен и др. Нинова, другари ? Че аз съм бил член на БКП, а др. Нинова-не.
27
Комунистическата партия винаги е била селяндурска партия. От там са набирани неграмотни и полуграмотни селяндури, които нямат нищо общо със селяните. Те винаги са били недоволни и никога трудът не ги е влечел. Винаги са се включвали в разни революции, в тероризъм, в примитивни убийства, в грабежи и винаги са живели за сметка на другите. Те докараха държавата до просяшката тояга под азиатското руско комунистическо управление. И сега все още сме най-бедната държава в Европа, понеже те на всичко цивилизовано се противопоставят с просташка пропаганда, дезинформация, саботажи, диверсии, кражби и убийства и всякакви други мизерии. Това е руският комунизъм, който властва в тази преименувана от БКП в БСП партия. Тя няма нищо общо с левите цивилизовани партии. Тя е руска комунистическа терористична партия.
28
А на тебе червена русофилска бсп-едерастка тумбеста тикво майкати с х-уя много те радва като те пердаши а--нално горе на плета!
29
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
30
ne iskam da me naritschat balgarka zaedno s tozi dikazan plovdivski merzavez
31
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
32
Много правилно! Селяндурска и много просташка партия е партията на позитанските комунисти! но, банкянските комунисти са по-страшни и по-опасни от тях, защото, освен, че са селяндури, са неграмотни, необразовани и много прости! Особено онбашията им, слугата на чалмата от сараите! Той е уникум прост! Той е срам за България!
33
За да те изберат, не е важно кой си, а кой брои гласовете.
34
„Един войник от Изток ще връхлети върху смъртта, положил историческия изпит, оценен със алена звезда, огряла днес над старата Европа. А воините със каменни лица на стража са, за да няма пак окопи и между окопите деца!". Това четиристишие е от едно от 60-те стихотворения написани от Спас Гушести в прослава на БКП, КПСС и Съветската армия. Спаси Гушестия не е членувал в БКП преди 1989 г., но беше 14 години директор на Държавната печатница в Пловдив. Как така ? Ами така. Бил е придворен шут на Дража Вълчева. Виждан е да работи в двора на вилата и, да товари персийски килим във Волгата и, преди тя да тръгне за сватбата на Миглена Кунева – Пръмова. Да подготвя зимнина. Самата Дража е споделяла , че пишел , а след това четял пред нея весели стихчета, забавлявал я. Спаси е типичен пример за ренегат – политическа кypвa. Забележете, от 1989 година до 2017 година този мръсник е сменил 11 партии с цел – лична изгода. Днес той се подвизава в ПП“Шайка“, като депутат. От сметката излиза , че Гушестия е предал 12 партии в т.ч и БКП, разбира се. Той е един от „Heдялковци“, които всеки ден драпат кypa на президента и чепкат вълната на съпругата му и на Нинова. Радев беше избран с една задача – да приключи с мутрите в бърз порядък. Всички виждаме , че той работи по тази задача. Зад него вече не са само 2 млн. българи, а двойно повече, които чакат знак. Заедно с мутрите ще си отидат и „Heдялковци“.
35
Преди преврата през 1989 г. Спас е посвещавал стихотворения и на Георги Димитров. Ето само един стих от едно такова стихотворение: СТИХ ЗА ДИМИТРОВ Не посегнах, не намерих сили Да излъжа този празен лист, Как със спомени в мен не били Да поема към ликът ти чист. Как зад гръмки фрази да се крия Щом не са родени в мен сами, Жаден съм, но нямам право да отпия От възторга на онези дни. Сега се радвам, че не съгреших Все още мога от твоите очи Да черпя сили, но не за стих, От който после в мене ще горчи. Ти нямаш нужда от фалшиви пози, Обичал смисъла на простите слова, Към теб посегне ли този или онзи Добре е да си спомни за това… Не в стих, трябваш ли ми, ще те търся там, Дето житото люлее чернозема, Дето мак си стиснал и палто на рамо, А в усмивката ти – цялата вселена! август 1989 г., Спас
36
Интересно, що за ембриони са тези от които са се пръкнали този самосвал за фек///лии, Батко Буби, Цвъчко, Каравиетнамчева, Лъчо Мозъка, Манев-полуедЕота, Биковчето, Тони Шайката и още стотина ембицила? Забравих шефчето на този сайт заедно с групата магарици, които за Жълти стинки пишат по поръчка.
37
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
38
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
39
ПИК помогнете ми и напишете къде мога да си закупя стихосбирките на другаря Гърневски в които възхвалява СССР и социализма в България и через който се изхранваше Предварително благодаря
40
Към 39 МММ Пропуснал си --- най добрите стихотворения на другаря Гърневски са за възхвала на БКП
41
Баба мицка 15 е тъп бесепарски трол от гей дружината на изявения старозагорски педерунгел псевдо журналиста от вестника с 2 броя тираж симов голия охлюв
42
Пиклювците защо ли ме цензурират?.....
43
Бойко,защо търпиш тази дебела свиня! Този дебелак вреди,а не помага на ГЕРБ!
44
машините са най лошото избирателно “ право “...Мая Манолова вместо да се засрами qче направи такава удурма ..тя се напъва като козата на баба Дора ..меееееее....мееееееее......мееееееееее
45
спасчо,прибери си версиите.Не си добре.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?