Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
САМО В ПИК! Проф. Александър Джеров с остър коментар: Слави Трифонов изпълнява чужди указания, Мая Манолова би била трагедия като кмет на София. И двамата са политически самоубийци
САМО В ПИК! Проф. Александър Джеров с остър коментар: Слави Трифонов изпълнява чужди указания, Мая Манолова би била трагедия като кмет на София. И двамата са политически самоубийци
Дата
Дата
135643
Коментари
35
САМО В ПИК! Проф. Александър Джеров с остър коментар: Слави Трифонов изпълнява чужди указания, Мая Манолова би била трагедия като кмет на София. И двамата са политически самоубийци

Учредяването на партията на Слави Трифонов не слиза от класацията на най-обсъжданите събития. Негативното й име, използването на знамето в логото й и тайнственото учредително събрание пораждат много въпроси около законността й и възможността тя да бъде регистрирана в съда. 

Защо партията му бе учредена след приключване на регистрацията за местните избори - това е въпрос, който остава без отговор. Какво цели шоуменът и какви ще бъдат по-нататъшните му ходове предизвикват различни коментари в обществото. 

Потърсихме за коментар изтъкнатия юрист проф. Александър Джеров.

Интервю на Албена БОРИСОВА

- Голяма полемика се води около учредяването на партията на Слави Трифонов. Проф. Огнян Герджиков обяви, че съдът има всички основания да не я регистрира. Какво е вашето експертно юридическо мнение, проф. Джеров?

- Поне засега няма как да бъде регистрирана тази партия. Използването на българското знаме за политически цели е забранено от закона. Защото партията не характеризира държавата. Ако всички политически сили започнеха да го слагат на знака си, щеше да стане обидно. Това е гавра. Защото знамето е свещено.

- Тогава излиза въпросът защо Слави слага знамето на логото на партията си. Ако той не познава закона, има вероятно юристи, които биха могли да му изяснят как стоят нещата. И въпреки това знамето присъства?!

- Там е въпросът. Когато човек прави нещо юридическо, търси съвети от юристи. Както и когато е болен, търси помощ от лекар, а не от инженер, например. За мене Слави Трифонов не е самостоятелно лице. А функция, той работи в изпълнение на чужди указания. И в такива случаи не се пита, а се изпълнява. 

- Ако вярваме на теорията на конспирациите, какво цели тогава той? Явно е, че няма да участва в местните избори, защото регистрацията за тях приключи. Какво да очакваме да излезе от проекта му?

- Не знам. Да, той не може да участва в местните избори. А другият вот е чак след 2 г. Много вода до тогава ще изтече. Затова си мисля, че той изпълнява някакъв план. И съгласно него трябва да започне да се подготвя и да действа. Какво ще стане, тепърва ще разберем. 

- Приемате ли името на партията? Как стремеж за добро се постига с негативизъм?

- Смущава ме това негативно име. Но съдът ще прецени. 

- Ако от вас зависеше, какво щяхте да направите?

- Бих отказал да регистрирам партия с такова име. Защото то не е само знамето на логото й, негативното й име, знам ли какво има вътре. Енигма е. Не мога да разбера защо точно в този момент, преди местните избори, той учредява партия. Смущава ме и фактът, че така скрито проведе учредителното събрание. Нали политическата сила е сбор от хора с общо мислене и затова трябва да се отварят вратите, за да влязат в нея още повече симпатизанти.  Досега Слави Трифонов показваше смисленост в действията си, а сега всичко е напълно нелогично. 

- Защо е тази липса на логика?

- Всичко е свързано с плана. Когато правиш нещо, няма да си създаваш сам пречки. Ето това ме учудва. Той прави всичко възможно, за да си създаде пречки. 

- Другият разгорещен дебат в обществото, който се вихри в момента, е двубоят Мая Манолова - Йорданка Фандъкова...

- Ясно е, че Манолова ще изгуби изборите, каквото и да казват някои социолози. Не я виждам като кмет на столицата. Това би било трагедия.

- На какво се базира тази ваша крайна оценка?

- Ако е хитра, Мая Маналова щеше да си запази положението на омбудсман.  Но не го направи. Тя няма кауза. Няма обещания. Няма визия за избори. Какво статукво ще променя?! Та тя не се явява за кмет на България, а на едно населено място - на София. И цялата й кампания е изградена върху критики на Фандъкова.  Аз не й виждам програмата. Не може само да критикуваш, кажи какво ще направиш и ти. Как така тя излиза на пазара без общински съветници? Как ще работи като кмет? Та общинските съветници задават политиката и решенията. 

- БСП нямат ли свои кадри, че заложиха на човек извън партията?

- Страх ги е, че ако се появят като партия на изборите, една загуба ще тегне върху тях. А сега целия негатив ще го обере Мая Маналова. А тя ще загуби тези избори. Целият въпрос е защо тя се явява на избори. Ще се провали. 

- От вашите думи излиза, че Мая Маналова е жертва на БСП?

- Тя на първо място е жертва на себе си. Имаше си едно местенце, в което се проявяваше. Не коментирам дали добре, или не. Изпусна го обаче. И гарантира, че ще стане кмет. Не я разбирам.

- Като ви слушам, оставам с впечатление, че Слави Трифонов и Мая Маналова си правят политическо самоубийство?!

- Да, самоубиват се. Но Мая Манолова все пак обяви, че иска да стане кмет. И работи за това. Слави Трифонов обаче не мога да го разбера какво цели. Ако иска да бъде 280-та партия, добре. Но не е така.  

Това са хора, които като не могат да свършат работа, искат да плуват във водата, без да знаят, че не разбират нищо от плуване.

Още по темата
Емануил Йорданов с остър коментар за партията на Слави: Знамето е забранено за ползване! Правят се провокации
Часовник
14:34
Уникално учредяване на партия демонстрира вчера шоуменът Слави Трифонов. При пълна секретност и изолация той създаде своята "Няма такава държава". Не бяха допуснати журналисти, делегатите бяха...
Напиши коментар »
(35)
1
да отговорят на въпроса: "А има ли такава държава"?
2
На Мая Орешарска Вибратора е с форма на СЪРП и ЧУК ,,,, а на Слафчо ,,, също !
3
Откъде се появи? Аман от измислени герои!
4
Охх какъв страх ги тресе управляващите, направо не е истина. Активирали са цялата платена паплач само и само да плюе другите и да обяснява какъв апокалипсис ще настане ако не ги изберем.
5
След като са политически самоубийци, що не ги оставите да се самоубият, а вместо това ги плюете постоянно?! Пусти страх!
6
Този коментар е обозначен като спам.
7
Обяснението е,че наливат много,много пари в тях,защото залогът е много голям,колко милионери/милиардери/ са в следствието и ареста.А ТИЯ ИЗПОЛЗВАТ„МНОГО„МНОГО ПАРИ,Мая и Слави нямат срам,за пари и гъза си ще дадат!!!
8
Този избушен адвокат ми го натресе един познат като голям специалист. Така ми защити правата, че платих най-високите възможно такси. Той си е отломка от империята, отдавна паднал в опиканите си гащи. Кой да търсят от пиш, кой нормален ще им се върже на първичния журнализъм?
9
ДА ИМА ТАКАВА ДЪРЖАВА И ТЯ Е РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ С КОЯТО НИЕ БЪЛГАРИТЕ САМО МОЖЕМ ДА СЕ ГОРДЕЕМ........ РОДООТСТЪПНИЦИТЕ И РЕЗИДЕНТ-ите ДА ХВАЩАТ САМАЛьОТА ЗА МАСКВА И ТРЕНА ЗА ИСТАМБУЛ........
10
Ал. Джер,най си интересен,когато се мазниш на днешните управляващи.Ти си един телефон,на който му е отслабна батерията,но защитаваш родата си, които сгъват хиледарките всеки месец,твърдо стоящи в редиците на герб. Ти си ясен на публиката,както Митю Пищова на търновци.Не плюй по Мая,по Слави,те са българи и търсят място под слънцето.Придържай се към Божите проповеди,защото той Ал. гледа отгоре и наказва индивидите, които мразят себеподобните си.
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
Ne si ti koito da kazvach kakvo tryabva da stane. Yavno si chaikadziya i te trese golyam strah. Ne moze glupavi hora da davate akal.
13
Защо пускате мнението на този замирисал кадър на ДС
14
ЖЕНЕНА РАЗВЕДЕНА, ЖЕНЕНА ПАК АМА С ИМЕТО НА ПЪРВИО СИ МАЖ, МИТИНЧАРО ДЕКА ГО ОКАТ. УЛАВА ЖЕНА.
15
Ама не ли е прав! Поредната Костинбродска конспирация на импексовата БСПдирастия, водена от Клепоухия Каун Шербетов, Кучката Йо, Импексовата Барсала и Общата костинбродска шафрантия е налице... ............................................................................................................................................. Но, какво може да очакваме от Костинбродска брантия, с Московска диплома за уруспия, със специалност как да обслужа устно, дърт и гнусен партиен болшевишки член, от политбюро! Тия болшевишки крадливи отрепки, са готови и с курабиите си да си правят пиар, както корветата на кмето вибратор, само и само до обслужат, червените олигарси и бандити, като братя Галеви, братя Диневи, Фози, Баневи, Ванко -1, 2, 3 и още легион крадливи БСПеерасти, готови да заграбят милиардите на София . Софиянци пак искат да ви цакат, с дърти корвети нов бардак да правят. Но ще допуснем ли да сменим, работен кон, за червена проскубана, кудкудякаща кокошка, не вярвам.. Само питам защо и е на Костинбродката Лая, да сменя 8 000лв. заплата с три пъти по малка, и държавни привелегии по големи от тези на Клепоухия Каун Румен Пъпката, ако не се кани със БСПдирастията да краде. Да не би и братя Галеви да са я снимали, как и навират вибратор с крак, както при корветата на Кмета вибратор, че да я изнудват сега, не е ясно. Но изведнъж да смени поведението си, от говорител на народа да стане говорител на червената номенклатура и олигархия, каквато си беше преди, е повече от странно...
16
Жеров, всички знаят, че не си никакъв професор. Ти си купи дипломата за професор и още извършихте със секретарката документно престъпление. А иначе си мръсник и половина, гувиедо.
17
Много избързвате, мисля! Знаете всичко предварително, откъде? Тая категоричност е смешна. Но предполагайте, не пречите. Накрая ще видим!
18
отговор на коментар
Борисе Борисе 7, тия наивни и тъпи коментари стават само да кефят елементарните гербажии. И един въпрос какво разбираш под МНОГО МНОГО ПАРИ.
19
Много шум за нищо. Тоя мрънкаше 20мин. Изтъркани фрази и си замина. Голяма работа. Пълен шут той и тия клепари около него. За нищо не стават.
20
Не беше грешен код! Лъжете! Просто въпрос, след като вече кобургският лакей Герджиков с дуфалака омръзна прекалено много, а може и да се е засрамил, тоя ли пенсионер намерихте да го карате да плюе по Мая Манолова? И още един въпрос имаше: Не е ли трагедия 10-годишното герберастко управление на столична община, която прогизна от корупция, а 10-те ремонта на площад "Славейков", а потресаващите далавери и корупция, които излязоха наскоро за "главния архитект" от Червен бряг? Нямаше грешен код! Лъжете, страхливи перверзници, лъжете!
21
Чесън,боб,яйца и запръжка.......ФОЗГЕН
22
Ай стига сте въъртяли тая търкана плоча,червени мърши стаха е у вас гадни мишоци вие ядете винаги големия сап и от ГЕРБ и от вашите болшевишки крадци
23
Първо да покажат от къде имат толкова много пари! Слави от Учиндол с тежка охрана , скъпи коли, жилища и др., а Мая от село Жиленци с апартаменти, коли ,вила-дворец, лечение във Франция . Срам,че се кандидатират! Обида за столичани!
24
отговор на коментар
Доцев, явно си пикал накриво.И си търсил адвокат да те "оправи". Да беше звъннал на Манолова. Тя щеше да те "оправи", въпреки. че не е дипломиран юрист, а кой знае какво...ама те имат опит
25
Джеров, що не кажеш на чия хранилка е синът ти бе тарикат, нямаш си и идея колко долно и мерзски изглеждаш. На дърти години и още си алчен и наведен
26
Прав е ,Трифонов изпълнява поръчки,видно е.Проф.Джеров е и адвокат може да различи симптомите .Слави ще е нещо като Сидеров на каишка ,но и ще се разбере за кого играе,а той играе за много пари,но в случая е изпълнител.Колко ще издържи е друг въпрос!Сега очаква да не го регистрират ,за да има повод да прави постановки,да отвлича вниманието,изобщо старите номера вече известни на публиката,докато се изтърка отвсякъде.
27
ама спрете се другари, толкова ви е страх от мая че стигнахте и до 90 годишните герберски комунисти, срам нямате. я кажете за титлата му, за син му и други "забележителности" около тоз комунист.
28
Слави е поставен да обере гласовете за бсп, да го играе той нещо като главна "опозиция" на герб, но разбира се зад гърба ни да се гушка с герб и да минават най уродливите закончета които сега единствено Нинова спира.и стратегия за дете, за жилища, истанбулска и прочие ще ви се видят цвете пред каквото предстои да се приема.И да, макар че 30г пренебрегвах бсп само тя спира герб, но пък дпс услужливо гласува и ако на матр'яла не му дойде акъла на изборите, тъжно но клончето се счупи.всяко гласуване за други е размиване на гласове и полза за герб, поне си гласувайте за герб директно.
29
Като напусна екрана с " екипа" ,хората си отдъхнаха от досадната му физиомомия, хайде пак се натрапи ,сега пък партия.Пак да е в прожекторите,но без никаква визия,стари клишета,открадното лого,просташко име на партия и трябва да мислим,че много се загрижи,ами не,всичко е парлама,и ако не го регистриратк,което е редно,,ще почнат гадостите.Нивия г- н Паричков на служба.
30
Професоре , остави ги Мая и Слави ! Те не са важни ! Важен е ЕДИНСТВЕНО и САМО нашия любим ВОЖД - ББ ! Ние имаме щастието да ни води толкова ерудиран и умен човек като него. И това е съвсем нормално и разбираемо. Все пак той е минал сериозната школовка на партията-майка / като неин доброволен член /. Явно там е получил начина си на работа и замаха ,с който вее своето его ! Бог ....истинсси бог ! А и с такива глашатаи като ПИК , няма как простащината му да не сее зараза !
31
Браво бе, Джери, мишок дърт, за малко сиренце пристана на Тиквата! Същият си като онова кръгло същество Ал Йо! Заради такива като вас вече няма СДС, а типове като Боко се представят за десни!
32
Тоя прост човечец се вайка, че Манолова изпуснала омбудсманството, следователно не е хитра и няма кауза. А той си има кауза, и тя е да е хитър, т.е. близо до хранилката. Джероооов, никога не било късно да станеш за резил! Ще те видя какви ще ги дъвчеш, когато мая стане кмет!
33
СЛАВУУУЦЕЕЕЕ...КРЪСТИ ПАРТИЯТА СИ “ ДИВАН “ ПАРТИЯ ...И БЕЗ ТОВА МАНОЛОВА ВИСЕШЕ ПРИ ТЕБЕ У ОФИСА ТИ !
34
Не биха сменили работен,расов кон за оскубана,креслива,червена кокошка, но менторите на кокошката и всички любители на задкулисните игри в тотализатора наречен България,биха заложили на фъркатото кюстендилско животно с тайната мисъл,че то ще почне да им снася златни яйчица!!
35
И ПОЛИТИЧЕСКИ МУТРОФАШИЗЪМ И РАЗКОЛ И АНТИСЕМИТИЗЪМ ...СЛАВ Е АДОЛФ ТЪП СЛЕВУН !
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?