Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
САМО В ПИК: Маноил Манев от ГЕРБ с горещ коментар за субсидиите от 1 лев: Маските паднаха! Страх тресе фалиралата БСП - те свалиха дебата до дребнавщина и автоджамбазщина
САМО В ПИК: Маноил Манев от ГЕРБ с горещ коментар за субсидиите от 1 лев: Маските паднаха! Страх тресе фалиралата БСП - те свалиха дебата до дребнавщина и автоджамбазщина
Дата
Дата
90903
Коментари
42
САМО В ПИК: Маноил Манев от ГЕРБ с горещ коментар за субсидиите от 1 лев: Маските паднаха! Страх тресе фалиралата БСП - те свалиха дебата до дребнавщина и автоджамбазщина

Субсидия от 1 лев на глас прие днес Народното събрание. Гласуването на второ четене в парламента беше предшествано от горещи дебати. 119 депутати гласуваха "за", 71 бяха против, а 16 се въздържаха. 15 от депутатите на ДПС гласуваха "за", "Атака" на Волен Сидеров заяви, че ще подкрепи ГЕРБ и дадоха 7 гласа "за", както и "Воля" на Марешки.

Против гласуваха 69 народни представители от ПГ на „БСП за България“, 1 от „Обединени патриоти“ и 1 от ДПС. 15 народни представители от „Обединени патриоти“ и един независим депутат гласуваха с „въздържал се“.

БСП извадиха какви ли не доводи, за да запазят държавната пара, но в крайна сметка ликува ГЕРБ. В последния момент, освен "Атака", управляващите получиха подкрепата и на ДПС, които имаха идея за субсидия от 0 лева, но то не получи широка подкрепа. Големият въпрос сега е как БСП ще върне надвзетите субсидии. Потърсихме за коментар по темата депутата от ГЕРБ Маноил Манев, който бе сред най-ярките оратори по време на дебата за партийните субсидии в пленарна зала днес. 

- Г-н Манев, доволни ли сте днес от дебата и приемането от 1 лев за глас, както очакваше ГЕРБ?

- Това беше логичният завършек на внесеното предложение от ГЕРБ. Днес маските паднаха и стана ясно кой какво и къде го боли. БСП, като една фалирала партия, много искаше да запази 11 лева за глас, за да може да си върне парите на държавата. Те казват: Не сме фалирали, не сме фалирали, но, когато имаш задължение към държавата и не го плащаш, и казваш, че касата ти е празна, означава, че не можеш да се разплащаш и си фалирал. Това диктува и цялото им поведение. Лошото е, че свалиха дебата, мъчейки се да се скрият върху дребнавщина и автоджамбазщина, което отвращава хората от политическия дебат.

- Как ще коментирате спекулациите, че оттук-нататък има реална опасност за използването на "мръсни" пари от страна на партиите, тъй като, на практика, финансирането стана минимално и най-вероятно ще има нужда от външни източници на средства?

- Премиерът Борисов беше ясен и точен, че с това решение ние сваляме маските. Забравиха ли гражданите, че Корнелия Нинова години наред се упражняваше върху ГЕРБ за заплати, отпуски и т.н., и всяка популистка идея ни я стоварваха в края на юни и средата на август заради популизъм. Днес, когато се решават ясни и точни неща, те започнаха да говорят на техния си уличен език. Всъщност на всички граждани трябва да им стане ясно, че ГЕРБ е последователен, взема решенията си по законов път и не приемаме тезите как щяло да се използват мръсни пари за партиите. В крайна сметка тази държава има закони и, когато премиерът предлага това, знае, че полицията, прокуратурата и съдът са си на мястото. Ако някоя партия има приходи от незаконна или престъпна дейност, органите ще реагират. Това е страхът на БСП. Имат голямо притеснение според мен.

- Как ще се разбере какво се случва оттук-нататък със средствата за партиите? Ще се заостри ли вниманието върху постъпващите пари, ако те са дошли от външно финансиране, както се твърди, че ще стане?

- Ако трябва да бъдем честни, най-контролираните пари и сега, и в бъдеще, са парите на партиите. Всяка стотинка става публична на сайтовете на контролните органи, има четворен контрол.  Като отчетност и публичост парите ще продължат да се контролират по същия начин. Контролът върху финансирането на партиите не се променя, даже става по-остър, защото сега ще има оперативен, постоянен контрол. Няма такъв елемент, че от днес нататък ще се крият тези пари. А що се отнася до това, че ГЕРБ има пари, а БСП няма никакви, аз ще дам пример с две семейства, които живеят на един етаж. Едното си управлява добре финансите, а другото си прави телевизии за собствена употреба и дават 2,5 милиона и после викат: Ние нямаме пари, дай да вземеме и вашите....

- За какво ще отидат остатъците, които няма да влязат в партиите. Сега държавата ще пести по 10 лева от глас. Как ще убедите хората, че решението ви е именно в полза на гражданите?

- Премиерът Борисов и МС ясно казаха колко ще бъдат икономиите и той каза, че ще отидат за социални плащания. Увеличиха пенсиите, правят се улици в села и градове, премиерът каза че средствата ще отидат и за детски градини. Те не могат да бъдат харчени непублично, защото бюджетът по принцип се харчи публично. 

Още по темата
Сидеров категоричен: "Атака" е за 1 лев субсидия! Народът пожела така
Часовник
14:42
Депутатите от АТАКА сме на мнение, че субсидията трябва да е 1 лв. за действителен глас, така както беше гласувано на първо четене в пленарна зала със 117 „ЗА“. Всички от Обединени...
Напиши коментар »
(42)
1
Аверите на простака от Банкя ,б Аспарухов и л гоцев ще намерят някой лев за сол та6ака на болшевиките от ГЕРБ ,БСП някой друг милион
2
Манол да си гледа собствената партия да не му пойска Някой оставката изневиделица. Той само в БСП гледа. Така няма да си увеличите гласовете. Гласуваха ви само 8% от гласоподавателите.
3
е може би един от най-умните депутати на ГЕРБ ! Когато той говори се вижда как всичките депутати от БСП се снишават и заприличват на едни страхливи мишоци ..
4
Ми сега ОПГ„ГЕПИ –Хайдук-Груп“ как ще купуват избори? 800 000 гласа, по левче за партийна субсидия, хайде милион да са, не става бе, не става !!! С един милион Буда Амфетаминов Бухалков римляни ли да стимулира, партийно строителство ли да прави, с ултра-мега проекти ли да се хвали ?
5
КРАДЛИВАТА БАШИБОЗУШКА БАНДА НА СЛАНИНЕСТИТЕ СВИНЕ ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ БЕЗ СУБСИДИИ -- ГАДОВЕТЕ СЕ НАТИСКАТ ДА СТАВАТ ЧЕРВЕНИ ДЕПУТАТИ САМО ЗА ОБЛАГИТЕ И ПЛЮСКАНЕТО , А СЕГА СЕ ОКАЗВА , ЧЕ ТРЯБВАЛО ДОБРОВОЛНО ДА СЪБИРАТ ПАРИ ОТ ЗАПЛАТИТЕ СЕ, ВМЕСТО ДА ГИ ИЗПЛЮСКАТ И ДА ГИ ДАДАТ НА БИВОЛИЦАТА ЗА НЕЗНАЙНО КАКВИ ЦЕЛИ .
6
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
7
Понеже Харизанов и Биков се орезилиха да събират подписи за партийния враг Цв.Цв. сега пуснаха на амбразурата да защитава ББ като един Матросов. Очевадно не може да им се изравни по интелект
8
Доведоха ни до национална катастрофа, а всичките ни политици и медии ни занимават с техните си болежки!
9
Как беше, финансирана кампанията на Румен Пъпката, нали Бенчовци, Герговци, Арабаджииви, Баневци и стотици други червени мафиоти и бандити, дариха чрез имената на малоимотни цигани и червени бабички пари, е и КГБ даде няколко милиона за да изберем тоя прецидент!?!! Че червената милионерска Импексова БСПдирадска партия, водена преди от СС Момата, сега от Импексовата курабия, винаги е разчитала на парите от червената олигархия и мафия е факт. Проблема им обаче е друг, че много от спонсорите им са следствени и в затвора, и не могат да кихат за източената от Импексовата курабия, партийна каса!! Лесно е на ГЕРБ, те нямат като цоцаалистите, толкова много червени маймуни да цокат на хранилка на Посрано, нито да издържат лъжлив вестник, който никой не чете, и Гейска телевизия, която никой не гледа, И всичко тия червени хранилки, са пълни с отбрани червени цоцаалисти да цокат, от субсидията вземана от данъците данъкоплатците!! ...................................................................................................................................... Затова ще продължавам да питам, Импексовата Курабия, Румен Пъпката, Омбоцмана Мая Костенбродска и СС Момата, “ЗАЩОТО са ЦОЦААЛИСТИ с ЧАЛМИ“, как така Сарайската Чалма купи ТЕЦ Варна, а аз не можах. Как така крадливата кучка Йо, има три къщи за гости с БАСЕЙНИ, а аз нито една. Как така Импексовата курабия, открадна десетки милиона от Импекса, а аз не. Как така Румен Пъпката, си назначи любовницата на две държавни заплати, а аз не получавам нито една. Само защото не съм цоцаалистка с шалвари ли, или съм глупава, че не можах да се вредя, или защото не съм близала сладоледа на нечий премиер, или руски КГБ генерал!!
10
Някой да разбра какво точно искаше да каже този л@йномет ?Маноилчо има комплекс от стурктурата на тялото си - дебел, изслут до петите г@з, къси крака, голям търбух и голяма куха глава. Мъчи се с празни приказки да компенсира липсата на интелегантност.
11
Виолинке, не прачи на чужд гроб, бе лелче!БСП не са фалирали и ще со върнат парите, ама Гер.б да обяснят как така таправиха кампанията си без да са харчили пари от субсидията, аа?? Май щото директно с държавни пари платиха всичко..тъпа па.тка седнала да реве за другите, а не гледа батака на държавните крадци. 10 гждини ошушкаха държавата, сега и за самолетите дълг ще изплащаве, малкоpeше 16 млрд . преди 3 години заема!
12
отговор на коментар
Този Манол е точно такъв! Вижте му и старите изяви и изказвания! Напорист празноглавец!
13
За тържествата на Бузлуджа определям: 1.Сборен пункт-с.Шипка 2.Транспортирането до върха на хората ще става с магарета и каруци 3.Всеки да си носи храна , вода и памперси
14
KAKO , MA , KOGA NA SPA ?
15
Правеше впечатление завидната простащина с която този Манев прекъсваше опонента си и не му даваше да довърши! Иначе развалена грамофонна плоча. Повтаряше едно и също без край.
16
, че МАНОЛ трябваше да бъде ЕВРОДЕПУТАТ и да им разкаже играта на евро либералите и разни там пидераси ! Не трябва да забравяме името на този наш борец , че при следващите избори за депутати в Евро парламента , той трябва до е водач на листата !
17
Днес във село Труд, са разбили фабрика за цигари, и са ни арестували спонсорите там, затова питам Бойко! - "Кой ще ми даде парррииии, кай ще ни издържа". Касата е празна (обрана) и нямаме паррриииииии, за циганските гласове, как ще спечелим изборите!!!
18
Няма страшно, има нато, има ес.
19
Този е неврастеник с логорея !
20
Браво на Борисов и парламента ,то всеки може с чужда пита помен да прави сега бесепарите да си плащат от техните пари Бузлуджа, митинги и други циркове
21
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
22
2,5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С"ДА" В РЕФЕРЕНДУМА ОСТАНАХА ДОВОЛНИ ,ЧЕ НАЙ-ПОСЛЕ НЯКОЙ СЕ СЪОБРАЗИ С ТЯХ МАКАР И КЪСНО.В СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ТЕЗИ ПАРТИИ,КОИТО ИЗРАЗИХА ВОЛЯТА ИМ ЩЕ БЪДАТ ПОДКРЕПЕНИ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ.СЕГА Е МНОГО ВАЖНО КОЙ ЩЕ СПЕЧЕЛИ НА НЕГОВА СТРАНА ПЕНСИОНЕРИТЕ.ТЕ СЪЩО СА ГОЛЯМА АРМИЯ ОТ БЛИЗО 2,2 МИЛИОНА ПЕНСИОНЕРА.МНОГО ВНИМАВАЙТЕ ДА НЕ ГИ ИЗЛЪЖЕТЕ КАКТО ГО НАПРАВИ В МРО!
23
БРАВО на ГЕРБ, БРАВО на Борисов! Благодаря от името на 2,5 милиона българи! А, що касае крадливите комунета, които си ОКРАДОХА собствената "касичка" ами ДА ХВАНАТ ГОРАТА отново в партизанлък, ама да не забравят и аверчето си Румбата- Грипенов и ха дано ги разкъсат вълците, за да си ОТДЪХНЕМ с простащината им!!!
24
DA MASKITE PADNAXA ZA6TO NE NAMALIXTE BROIA NA DEPUTATITE KAKTO ISKA NARODA A GLASUVAXTE KOETO VI UGODNO
25
Маноил е дебил и гаден милиционер !
26
КОЙТО ЛЪЖЕ , ТОИ КРАДЕ .......
27
Ха, ха, ха, този "природно интелигентен и фин"екземпляр ми е винаги интересно да го слушам, защото такава дълбочина и интелект излиза от устата му, че винаги си умирам от смях!
28
ПЕЕРАСТКИПАРТИИСАНАВЛАСТОТИСТЕТЪПУНГЕРИСИТЕ.
29
Ама, чакайте малко, не врещете срещу Закона за субсидиите. Та това е закон, гласуван от депутатите, които ние сме избрали. Значи това е волята на мнозинството от народа. Значи така иска народът, нали това е демокрацията. Кранчето за субсидиите се спира за ВСИЧКИ ПАРТИИ, нали така? Ако на всеки избирател му вземат по 11 лв. преди да гласува, представяте ли си колко ще бъде смешно. Но нищо не пречи на всеки, който е пуснал гласа си, независимо за коя партия, да преведе 11 лв. в сметката на своята партия, нали така?
30
МНОГО ПРАВИЛНО.....! АКО ИСКАШ НЯКОГО ДА ГО ЕЛИМИНИРАШ И УНИЩОЖИШ МУ ВЗЕМИ ПАРИТЕ !..........ТОЙ САМ ЩЕ СЕ САМОЛИКВИДИРА .! НО КОМУНИСТИТЕ ИМАТ СКРИТИ ПАРИ ,КОИТО ТРЯБВА МНОГО ВНИМАТЕЛНО ДА СЕ СЛЕДЯТ ! КОМУНИСТА Е КОВАРНО СЪЩЕСТВО !
31
ХА СЕГА ДА ВИДИМ КОИ ОЛИГАРСИ ЩЕ ИЗЛЕЗЯТ НА СВЕТЛО ДА ПОДКРЕПЯТ БКП ! ! ДАЛИ ЩЕ ИМ СТИСКА ДА ГО НАПРАВЯТ ЯВНО ,.....! ЩЕ БЪДЕ ДОСТА ИНТЕРЕСНО ОТ СЕГА НАТАТЪК !
32
Няколко въпроса. Колко дарения има герб 0. Кой има повече събрани пари от членски внос бсп или герб - бсп и то в пъти. Герб няма дарения, парите от членски вноски клони към 0, субсидията на депозит. ОТ КАКВО СЕ ФИНАНСИРА ГЕРБ
33
Този "разбивач" на опозицията е празнодумец като Биков, А.Тодоров, Атанасова, Менда Стоянова и другите дежурни говорители на ГЕРБ. Много говорят, нищо не казват. Една и съща приспивна песен за световните успехи на правителството и греховете на опозицията. Хората вярват на празните си портфейли, не на съчиненията.
34
Този Манев с нездрав психически статус да мисли по-скоро за своя бекграунд и да не си мисли, че хората не знаят, че е изгонен и от работата си в полицията и от други места. Защо ли е гонен като мръсно куче...?!
35
Тези мутри за 10 г обезкостиха народа и обърнаха държавата с хастара на вън. Колко работа ще има за тия след тях
36
Де що е бесепар е дебилен олигофрен и долен крадлив мангасар начело с тяхната водачка курни крадливата крушарска циганка. Идва големият глад за платените бесепарски тролове и еднопосочната безплатна екскурзия до сибир където чукчетата ги очакват с нетърпение за да им разпорят хастара на пръдните жили
37
Ще ти обезкостят червения разпран гейски продажен гъз, който до сега беше клатен от рязаните депесарски суджуци
38
Другари пари нема ! Действайте ! Реално погледнато ето им оправдание за поредната загуба на местните избори но не може да се отрече че Приватизаторката свърши чудесна работа !
39
Що делать таварищ Ленин ?
40
А, Манев, онова кресливото ляйно?
41
Охо, ментето е писало по-горе. По тая логика менте, ГРОБ трябва да раздава всеки месец по 11 лв. на всички, които не са гласували за тях, т.е. не са в администрацията, не са на охолна хранилка, не крадат, не са наивни пенции и не са роми. Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха, ДА!!!!!
42
Маноил е една грешка на природата, която като видиш я взимаш с тоалетна хартия и в хвърлиш в тоалетната с погнуса. Нещо като гъсеница. До този ли опряха Гробарите, той ли срива БеСиПету!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?