Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
САМО В ПИК И "РЕТРО"! Тома Биков с разбиващ коментар: Нинова действа като телефонен измамник - иска ви последните пари, за да спасява държавата!
САМО В ПИК И "РЕТРО"! Тома Биков с разбиващ коментар: Нинова действа като телефонен измамник - иска ви последните пари, за да спасява държавата!
Дата
Дата
111795
Коментари
40
САМО В ПИК И "РЕТРО"! Тома Биков с разбиващ коментар: Нинова действа като телефонен измамник - иска ви последните пари, за да спасява държавата!

В продължение на една седмица лидерът на БСП Корнелия Нинова призоваваше лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да се яви на дебат срещу нея. След преговори между двете партии и трите национални телевизии БНТ, бТВ и Нова телевизия, се стигна до предложение дебатът да се проведе в две части. Предложението беше направено от екипите на трите телевизии. В първата част, в рамките на половин час, трябваше да дебатират екипите, които стоят в основата на изготвянето на програмите на двете партии и евентуално биха се превърнали в ядро на едно бъдещо управление. Във втората част, която трябваше да трае един час, сами трябваше да дебатират лидерите на ГЕРБ и БСП.

Ден преди дебата, лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че няма да се яви на него. Причината, която изтъкна беше наличието на дебат между екипите. Тя повтори, че иска само и единствено дебат очи в очи с Борисов. Както казахме по-горе, Борисов вече беше приел да дебатира очи в очи с Нинова, като срещата им щеше да се излъчва и по трите национални телевизии в продължение на един час в най-гледаното време. Вместо това, Нинова предложи да бъде проведено социологическо проучване, в което българският народ да кажел дали иска лидерски дебат или не. Ще повторя още веднъж – лидерски дебат щеше да има на 1 март от 20.00 до 21.00 часа, ако Нинова се беше съгласила на него.

В тази ситуация е важно да се каже, защо Нинова се отказа от дебата, който сама предложи. Това, което прави впечатление е, че тя реагира болезнено на въпроса за екипа, с който би работила ако получи доверието на българите по време на предсрочните парламентарни избори. Този въпрос тя се опитва да представи като маловажен и досаден, въпреки че той е един от най-съществените в рамките на предизборната кампания. В страни като Великобритания, опозицията изгражда кабинет в сянка, който действа по време на целия мандат. Министрите в сянка дублират действията на редовните министри и изработват алтернативи на техните политики. Това дава яснота на избирателите, кои са кандидатите за министри и как биха работили в реална ситуация. Разбира се в България трудно ще достигнем политическата култура на най-старата демокрация в Европа, но поне можем да искаме елементарна предвидимост на основните политически сили. Нинова се опитва да продаде пребоядисан автомобил, но се страхува да покаже двигателя му. Защото екипът от политици, изработил програмата е именно двигателят, който би управлявал страната при победа на БСП. И когато някой попита Нинова с колко цилиндъра е двигателят на автомобила, който продава, тя отговаря: „Ще Ви отговоря след като Ви го продам. Я вижте, колко добре е боядисано купето”. Бихте ли си купили автомобил при положение, че продавачът крие двигателя му от Вас? Аз лично не бих.

Нинова имаше възможност да покаже част от екипа си през служебното правителство, но вместо това предпочете от сутрин до вечер да обяснява, че то няма нищо общо с партията й. Ще припомня, че ключовите министри на служебното правителство на Стефан Софиянски от 1997 година, бяха припознати от тогавашната опозиция в лицето на СДС и след това запазиха постовете си в правителството на Иван Костов. Това беше двигателят на бъдещото управление и показването му по никакъв начин не попречи на изборната победа СДС.

Въпросът с екипа на БСП е важен по още една причина. В началото на предизборната кампания Корнелия Нинова представи програма, която обещава да преобърне с главата на долу икономическата, финансовата, външната, социалната политика и още редица сфери на обществения живот. Нинова обещава свят, в който всички са щастливи и няма нито един беден. Ако се върнем към аналогията с двигателя на автомобила, това означава, че продавачът ни убеждава да купим автомобила му с аргумента, че той лети. „Какъв е този двигател, който може да накара един автомобил да лети?” – питаме ние. „Ще ви кажа след като си го купите. Вижте какви хубави огледала за задно виждане има” – отговаря продавачът.

Кой ще е финансовият министър, който ще задължи частните банки да опрощават лихви и кредити на млади семейства? Кой ще е икономическият министър, който ще разпределя 500 милиона лева от „Фонд индустрия”? Кой ще е външният министър, който ще скара България с Европа, като я превърне в единствената европейска страна, която спира санкциите срещу Русия изработвайки вето, което да бъде разгледано по време на Съвета на Европейския съюз през лятото? Кой ще е социалният министър, който ще преизчисли пенсиите съвместно с анонимния финансов министър? Кой ще е министърът на енергетиката, който ще стартира за пореден път строителството на АЕЦ „Белене”? Кой ще е регионалният министър, който ще спре санирането на панелните жилища?

Тези въпроси не са маловажни. Напротив, те може би са най-значимите в рамките на предизборната кампания. Техните отговори уплътняват представата за едно бъдещо управление. Бягането от тях показва, че или Нинова няма представа с какъв екип от министри ще работи, или се притеснява да го покаже, или не може да го покаже, защото е обещала някои от най-важните постове на друга политическа сила – например ДПС. Това притеснение би трябвало да бъде за цялото общество, защото БСП вече има опит с министри и дори премиер, които уж бяха техни, а след това се оказаха чужди. Когато Пламен Орешарски стана министър-председател с мандата на БСП, никой не си представяше, че три години по-късно ще бъде кандидат за президент на ДПС, а финансовият му министър Петър Чобанов веднага след края на злополучния си мандат ще бъде избран за депутат от същата партия. Ако днес БСП твърди, че се е поучила от грешките си би трябвало да го покаже и с дела. Именно яснотата по отношение на това, кой би управлявал ако партията получи доверието на гражданите е част от тази промяна.

Концепцията на Нинова обаче очевидно е различна. Тя започва да наподобява телефонна измама, при която загрижен глас съобщава, че държавата е в тежко състояние и трябва бързо да дадете спестяванията си иначе ще стане по-лошо. Защото именно спестяванията на работещите ще финансират на първо време идеите на Нинова и тайния й екип. Когато попитате на кого да дадете спестяванията си, получавате отговор: „На един човек, който ще дойде след малко”.

За да компенсира липсата на отговор на въпроса кои са хората в екипа й, Нинова измисли всякакви атракции, за да отклони вниманието от него. В дните след като избяга от дебата, тя обяви, че ако бъде избрана за премиер ще наложи вето на санкциите срещу Русия, язди кон на Тодоровден и продължи да говори непрестанно за пребоядисаното купе на ръждясалата си партия, за да не й се налага да отговаря на въпроси свързани с двигателя й. Само, че този въпрос не може да бъде отклонен – той или има или няма отговор. Ако Нинова наистина е решила да не отговаря, то липсата на отговор ще я върне там от където дойде – в света на социалистическата опозиция, където всяко крило на столетницата се опитва да подхлъзне останалите. Добрата новина при подобен сценарий е, че поне българите няма да се чувстват, като хора, които са дали спестяванията си, за да си купят автомобил на старо със счупен двигател. 

Още разкрития, коментари и интервюта вижте на Retro.bg! 

Напиши коментар »
(40)
1
Минделку плю с/у Баранов, сега всеки ден му смуче вкиснатата сперма.
2
БСП- МИЛИОНЕР ДО МИЛИОНЕР. ТРАФИКАНТ ДО ТРАФИКАНТ. КАК СТАНАХТЕ СОЦИАЛИСТИ МИЛИОНЕРИ ДРУГАРИ ? СЪС СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА ЛИ ? ИЛИ С КРАЖБИ И ВАЛУТНИ ИЗМАМИ ? И НЯМАТЕ СРАМ ДА СЕ НАРЕЧЕТЕ СОЦИАЛИСТИ. ТАКИВА КАТО ВАС ОПОРОЧИХА СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ИДЕЯ. ДЯДО БЛАГОЕВ СЕ ОБРЪЩА В ГРОБА СИ ЗАРАДИ ТАКИВА СВОИ НАСЛЕДНИЦИ.
3
Тази ЦВЕТАРКА Биков колко партии е сменил?? И преди това, Биков ни викаше ли, че Борисов е М.УТРА
4
Честит 8-ми Март, Тома Краваров! Заради такива ТАПИРИ като теб,Агент Николай и ГЕЕЕЙ Тодоров, шайката на Тиквата ще загуби КАТАСТРОФАЛНО предстоящите избори!
5
Да, за всичко е виновна Корнелия Нинова! Пик, защо не направите референдум Бойко Борисов да управлява България до края на живота си?!
6
Нима тия от шайката на ББ са оставили пари ?? С тяхните действия ще затрият държавата скоро и пак ще трябва да има хипер инфлация !? От 2009 г до сега натрупаха 16-17 милиарда нови заеми а колко още ще станат ако управляват пак то никой не знае !?!?
7
Тая жива циганка, ще счупи на коня гръбнака, с огромния си лъжлив червен пърдялник! Пръднелия нека да изпуска газове върху горкото животно, но вече никой не и вярва.Но скоро мисля да и ремонтирам червената амбразура, за да спре с лъжите, защото е нещо като комунистката Елена Потодорова, докато не излъжи и не открадне, не може да заспи! Интересното е дали е оправила коня след популистките си снимки!
8
Браво
9
Абе на последък си мисля, дали ако Курнелчето яхне Банкянското магаре оно дали няма да премърца и да се разклекне.Голям страх и мъка ви казвам ма гони, че даже и "Цъфнал герб" не ми се пее.
10
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
11
Скоро комунягите ще изхвърлят и тоя дебел г*з както направиха с Лукано, Видинов, Гоце, Момата и пияния Мишо !! Тая мазна дебела курабия не я обичат дори и стотиците тролове квичащи тук! Жалка лъжлива жена обслужвала Мавъра, Чалмата и Момата да издрапа до тук!!!
12
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
13
Как да си покаже екипа СЛАнинова като още не се е огъзила в сараите на Доган бей.Ако не дай си Боже комунистите спечелят изборите турците ще ги плющят КАТ на стара вършачка каишите.Курнелчето ще се хване за палците и Доган ща я работи на задна прашка...
14
Сачмата Сидероф ага си снима на кон и фалуса. Сега тая свеня се снима на кон, кога ще си снима мазната курабия!
15
Много я не иска Бойко тази ездачка. Да вземе да я изработи та дано се задоволи и миряса. От години е мераклийка на Борисов. Не му е по-вкуса на човека,но трябва да се жертва.
16
В случая Биков е абсолютно прав. По- голямо ала-бала от това на Решетникова не бяхме чували.
17
Браво г-н Биков!Поздравления за информацията .Когато г-жа Маргарет Тачър спечелна изборите през 1979г ,тя за 48 часа обевява своят кабинет ,защото почти всичките и министри са от кабинета и в "СЯНКА" ,когато торите са били в опозиция.Крушовската другарка не се интересува от тези неща,защото с нейните Лъжи и манипулации ,тя иска да спечели изборите,да излъже обикновенният човек ,които е свикнал да не работи и някои само да му дава.Не даи си боже да спечели, в нейното правителство ще гледаме "УСМИВКИ ОТ СТАРИТЕ ЛЕНТИ"
18
Бомба! Премиер-ездачката Курнелия вече е избрала министрите си: Министър на икономиката и туризъма - Гочето Свинаря, Министър на енергетиката - Румбата Овчаря, МВР поема Кирчо Трафиканто, Министър на културата - Нона Идийотова, Министър на спорта - Весела Милионерчева..
19
Биков- нереализиран на театралната сцена, нереализиран и на политическата.
20
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
21
ЧОВЕКА ПЕНКИЛЕР КАТО НЯМА КАКВО ДА КАЖЕ ЗАПОЧВА ДА ГОВОРИ КАТО ТИКВАТА. ВРЕМЕТО ВИ СВЪРШИ КРАДЦИ И МАРОДЕРИ НАД СВОБОДНИЯ НАРОД. ВМЕСТО ХОРАТА ДА НАПУСКАТ ДЪРЖАВАТА ОТ ВАШАТА НЕКАДЪРНОСТ ДА УПРАВЛЯВАТЕ И ДА КРАДЕТЕ МАХНЕТЕ СЕ . ТРЕТИ ОПИТ НЯМА ДА ИМА. ВЪН ЛИЗАЧИ И НЕКАДЪРНИЦИ ЗАЕДНО С ВАШИТЕ ЛАКЕИ ОТ ПИК.
22
В Пловдивско се разпостранява “ ЧЕРНО ТОТО “. Ако познаеш колко пъти ще излъже днес Нинова дават 1.000 лв. Ако познаеш на каква тема ще излъже -2.000 лв. Играта е от днес и ако никой не познае нищо натрупва се ДЖАКПОД . Успех на всички
23
Биков - това е Сорос. Точка на коментара.
24
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
25
ПИК, да ви таковам майката!!!! Я пуснете коментар No 24 и обяснете кое е нецензурното в него!!!! Мръсни манипулатори!
26
НЕЩО НЕ СИ В ЧАС ТУРЦИТЕ/ИЗСЕЛНИЦИТЕ НИ/ НА ПРЕЗИД. ИЗБОРИ ГЛАСУВАХА ЗА ГЕРБ.А НЕ ЗА БСП ХИЛЯДА ПЪТИ Е ПО-ДОБРЕ БСП И ДПС,ОТКОЛКОТО ГЕРБ И ДОСТ
27
ЗАЩО СИ МИСЛИШ.ЧЕ НЯМА ЕКСПЕРТИ В БСП КАТО ЦЯЛО ПО-ДОБРЕ СТОЯТ ОТ ГЕРБ ИМАТ ИНТЕЛИГЕНТНИ ФИЗИОНОМИИ.НАЧЕТЕНИ СА.НЯМА НАРКОМАНИ.ХОМОСЕКСУАЛИСТИ И КАКВО ЛОШО ИМА ДА СМЕ ПЪРВАТА ДЪРЖАВА ЗА МАХАНЕТО НА САНКЦИИТЕ КЪМ РУСИЯ ЦЕЛИЯТ НАРОД ГО ИСКА ЗАЩО НЕ НАПРАВИТЕ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС БАС ЛОВЯ.ЧЕ 80 ПРОЦ ОТ ХОРАТА ЩЕ СА ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС
28
Ти психясал ли си , или си на заплата при СлаНинова, я ми покажи една интелигентна физиономия в БСП. Румен Гечев, който стопи спестяванията на хората, далаверажията Кичо или тъпия Жельо,който Коритаров го разпиля! Или страдаш за дългия инкасатор или малоумното дрънкало Таско! И като излезем от ЕС къде ни пращаш, я уточни, та да видим колко българи ще те подкрепят, кретен недоклатен!
29
Толкова ще е разликата в полза на БСП, колкото и да не ви се иска! Вижте някои анкети в други сайтове и вестници! Хората още се страхуват да казват, че ще гласуват за БСП и анти ГЕРБ! Не разбрахте ли, че ГЕРБ си отиде...Осъзнайте го...А този няма смисъл да го коментираме, от такива ми се драйфа, както и от разни Георг, Тренчев от РФ и цялата им банда...
30
Алоооооооо,глу пак , смо тан, двигателя е важен,ама ние се интересуваме от шофьора на автомобила? Как да се качим на Ферари,което ще кара Винету? Ти или си дебил,или х * я ти е голям? Май е първото?
31
КОЕ МУ Е РАЗБИВАЩОТО БРЕ пик, ПРОСТОТИИТЕ И ЛЪЖИТЕ ЛИ НА НА ТАКИВА, КАТО ТОЗИ ПСЕВДОПОЛИТИК, СМЕНИЛ 100 ПАРТИИ! ДАЛИ СА ИМ ОПОРНИТЕ ТОЧКИ ДА ЛЪЖАТ, А ТОЗИ ВЪРВИ И ЕДНО И СЪЩО ПО ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ, МНОГО "ДОБРЕ" РАБОТИ ЗА герб, ОТ ТАКИВА ДРУГИТЕ ПАРТИИ НЯМА СМИСЪЛ ДА АГИТИРАТ...ТОЙ МНОГО ПОДЦЕНЯВА ХОРАТА, КАТО ПИШЕ ПРОСТОТИИ И ЛЪЖИ...ДЕРЗАЙ ТОМА-ИМА ВРЕМЕ ДО 26 МАРТ...
32
е в повече. Дава се място на всеки, който плюе .
33
мръсници
34
този е за лечение
35
Лъжкинята Краднелия непременно е избрала черен кон, за да си маскира щембето.
36
Госпожа Лъжа излъга дори детекторът на лъжата! За нея не е никакъв проблем да измами наивните бабички да изхвърлят през балкона чувалите с пари и ценности ! И пак няма да спечели изборите въпреки всички шашми и провокации!
37
Нещата са много прости-БСП не може да управлява сама и непременно ще прибегне до услугите на ченгето Доган. А обяви ли сега екипа си, после накъде .Истината скоро ще излезе .
38
Стига сте ни правили на идиоти И на децата им стана ясно кой е СТРАХЛИВЕЦА и той не се казва Нинова
39
Не си разбрал цялата игра бе тъпанар Има още една опция-ако можеш да изброиш всичките лъжи на БАЙ ХОЙ веднага удряш джакпоДа дето си го изписал
40
Биков е хомо, също като собственика на този сайт.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?