Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
САМО В ПИК И "РЕТРО"! Валери Симеонов: Агентът на ДС Тома Томов не става за политик! Забравихме, че имаше еничари още преди Бинев и Михайлов
САМО В ПИК И "РЕТРО"! Валери Симеонов: Агентът на ДС Тома Томов не става за политик! Забравихме, че имаше еничари още преди Бинев и Михайлов
Автор: ПИК
Дата
Дата
116455
Коментари
41
САМО В ПИК И "РЕТРО"! Валери Симеонов: Агентът на ДС Тома Томов не става за политик! Забравихме, че имаше еничари още преди Бинев и Михайлов

Валери Симеонов e съпредседател на коалицията Патриотичен фронт. Доскоро това беше една от политическите групи, които крепяха кабинета „Борисов” 2. Той заедно с Красимир Каракачанов и Волен Сидеров е от триумвирата Обединени патриоти. Даде остро негативна оценка за новия президент Румен Радев след речта по заклеването му пред парламента. Лидер е на НФСБ и идеолог на последния действащ Изборен кодекс.

 

Завършил е електроинженерство във ВМИ – София. Трудовата му биография е свързана с обекти на „Трансстрой”, летище Бургас. Три години плава с траулери на „Океански риболов”. Синдикален лидер е на КТ „Подкрепа” и един от основателите на СДС – Бургас. Заедно с Волен Сидеров е от създателите на „Атака”. Негова е телевизия СКАТ. 

 

- Г-н Симеонов, социологията отрежда на обединените патриоти ролята на балансьор в следващото 44-то Народно събрание. Как може обаче да се балансира в условията на крайно поляризирано общество?

 

- Трудно. Освен това никой не може да гарантира доколко ще е балансиращата роля на Патриотичния фронт, защото моето лично очакване е две партии да не могат да направят мнозинство в парламента. Така че ще се случи вероятно комбинация от три партиии, може и четири. Но всичко това ще бъде възможно само в случай, че се търси общото в името на националните интереси.

 

- Каква е ролята на президента Радев и на неговия служебен кабинет за гарантиране честността на вота, осигурена ли е прозрачност и равнопоставеност?

 

- Не мога да кажа. Досегашните служебни правителства въобще не се справиха с тази задача. Най-вероятно и това правителство няма да може. Не виждам никакви конкретни мерки.

 

- Бойко Борисов изрази сериозно опасение, че изборите ще бъдат купени. Вие съзирате ли такава опасност?

 

- Е, какво да съзирам? То вече излезе информация за раздаване на храна от ДОСТ. Върви информация за покупки в циганските махали. Всичко това говори по-скоро за повтаряне на старите практики, отколкото някакви реални действия. Няма такива действия, не ги виждаме. Досега трябваше да има национални съвещания на полиция, на прокуратура. Съгласуване на действията между тях. Трябваше да са набелязани хората, които трябва да бъдат задържани, защото брокерите на гласове са едни и същи 20 години. Нищо такова не виждаме.

 

- Къде ще сте вие при формирането на следващ кабинет - с ГЕРБ или с Корнелия Нинова?

 

- Не мога да отговоря по никакъв начин. Даже ми е обидно, когато се поставя по такъв начин въпросът - къде ще бъдем и с кого ще бъдем. Хайде питайте ги тях те с кого ще бъдат. Кой ще бъде с Патриотичния фронт, кой ще бъде с патриотичната идея, кой ще бъде с патриотичните принципи.

 

- Всъщност програмите и на ГЕРБ, и на БСП не са ли подозрително идентични?

 

- Всички програми не подозрително, а фактически доста се приближиха до нашата стара програма - на НФСБ, от 2011 г., която развихме две години по-късно и предложихме за изборите. И програмата на НФСБ от 2014 г. всъщност беше основата, върху която беше създадена програмата на Патриотичния фронт. И сега забелязваме, че всички започнаха да говорят за демографска криза, за икономика, за битова престъпрост. Всички започнаха да се борят с тълпите бежанци, които допреди няколко години насърчаваха с псевдо либерални приспивни песни. Така че няма лошо програмите да се доближават, защото по този начин се очертават общите проблеми и приоритети в държавата. Не страдам от ревност, че програмата на НФСБ се повтаря вече на много места. Но повторението - и от ляво, и от дясно, е доказателство за липса на сериозни платформи в т.нар. големи политически партии.

 

- От какво обаче няма да отстъпите вие, патриотите? Ще блокирате ли действително границата заради автобусите с туристи и заради клипа на ДОСТ с посланик Гьокче? А и заради призивите на социалния министър на Турция Мехмет Мюезиноглу?

 

- И посланик Гокче в клипа, и Мехмет Мюезиноглу на срещи с изселнически организации, на които директно ги призовава да гласуват за ДОСТ, демонстрират поведение, което е доказателство за бруталната намеса на Турция във вътрешните работи на България от десетилетия. Те дори не го приемат за ненормално, не съзират огромния дипломатически скандал. Т.е. тази намеса трябва да бъде пресечена. Поради тази причина аз настоявах при промяната на Изборния кодекс за ограничаване на секциите в чужбина, като основната цел беше ограничаването на секциите в Турция. И ги намалихме четири пъти. Това е и смисълът на задължителното гласуване - да спадне относителният дял на етническите партии, които се манипулират отвън. Няма по-сериозен опонент на намесата на Турция във вътрешните работи на България от НФСБ и сега от Патриотичния фронт. Затова е нормално да имаме и организация за посрещатето на изселниците, които ще се опитат да дойдат, за да манипулират за пореден път изборите в България.  

 

- Ако все пак се окажете новият златен пръст в парламента, с какво ще сте различни от традиционния досега балансьор ДПС?

 

- ДПС никога не е имало балансираща роля. ДПС винаги е било кърлеж, впит във властта. Да си сменяш подкрепата на година, две, на четири или на няколко месеца. Това не е балансиране. Това е източване на държавен ресурс и поставяне на свои хора във властта.

 

- За роля на балансьор не претендира ли обаче и ВОЛЯ на Веселин Марешки, не е ли той нечий проект?

 

- Позицията и програмата на Обединени патриоти поставят ясни изисквания. Те са толкова ясни и категорични, че няма място за търсене на аналогии. Хората гласуват за нас, за да изпълним определени ангажименти. И въпросът е дали ще ги изпълним, или ще търсим някакво водевилно заиграване с приемането на една или друга роля. Ние няма да приемем никаква роля - нито на балансьори, нито на противотежести. Отговорни сме и няма да играем на кантар.

 

- Затова ли и откъде идват тогава множеството опити за вбиване на клин в единството на Патриотичния фронт?

 

- Основно идват от самия Патриотичен франт. От това, че някои са по-млади и по-амбициозни, искат да ядат ябълките с листата. Не мисля, че има някакви външни въздействия. Опитваме се да ги вразумим и да им налеем акъл в главите, че сме коалиция, а не сме отделни партии.

 

- Да не визирате Красимир Каракачанов?

 

- Не, опазил ме Господ, в никакъв случай.

 

- Как си обяснявате, че патриот като Слави Бинев води листа на ДПС, а СДС кинжал като Евгений Михайлов оглавява подредбата на ДОСТ в София?

 

- Не желая да коментирам конкретни имена. Аз мисля, че това е ясно даже на аудиторията, която е далеч от политиката. Тези ходове са прозрачни. Тези не са първите. Някак си много бързо забравихме Йордан Цонев, Камен Костадинов, ген. Симеонов и разни други еничари. Имало е такива и винаги ще има. Самото време е неморално, без ценностна система.

 

- От същата парадигма на неморалното ли са агентите Тодоров - Тома Томов и Павел - Местан примерно?

 

- Това е друга тема - доколко работата, която си вършил, е неподходяща за политическа кариера. Върви още от 1989 година тенденция, че тези, които са били служители на ДС, трябва да бъдат лустросани и не би трябвало да взимат участие в политиката. Аз не споделям това мнение, защото познавам много хора, които са служили на ДС, но не са били предатели и доносници. По-скаро са работили за интересите на държавата. И без тяхната работа държавата нямаше да има стабилността си и нямаше да може да отразява опитите за намеса отвън - това, на което сме свидетели сега.

Ако сега запитаме всички либерално мислещи, които скачат срещу ДС, трябва ли да има ДС, която да възпрепятства навлизането на исляма чрез обучените в Турция имами, които се опитват да ръководят духовния живот на българските мюсюлмани, трябва ли да има противодействие на турската намеса, сигурен съм, че ако мислят за България като за своя родина, ще кажат, че трябва да има такова ограничаване. Добре, а кой да го направи, ако не ДС? Въобще да няма контраразузнаване ли? Естествено, ако има доказателства, както има за Тома Томов, че е правил доноси, че е извършвал позорна и унизителна дейност по очерняне и окепазяване на негови колеги, естествено е, че няма морално право да влиза в политиката. Това е обидно и за избирателите. В предишния парламент имаше хора, стигнали до пълното духовно падение - да донасяш за жена си. Да спиш с нея и да пишеш доноси за нея. За такива хора не би трябвало да има място в политиката. Но трябва да се внимава с оценките и с отделянето на суровото от сухото.

 

- Как ви звучи мантрата "промяна и нови лица"? С какво Елена Йончева и проф. Иво Христов ще са по-добри законотворци от Янаки Стоилов и Мишо Миков? Няма ли да ги изконсумират бизнес социалистите от "Позитано" 20?

 

- О, те дават мило и драго да бъдат употребени. Натискат се да заемат места в една институция, в която те нямат никаква работа. Наистина не може и дума да става за сравнение с т.нар. по-стари кадри на БСП като Стоилов и Миков, които, освен своите професионални, имат и своите човешки достойнства. Оттук мога да направя извода, че напоследък в нивата на БСП изникнаха доста отровни гъби.  

 

- Какво мислите за артистите, които се появиха в листите - Нона Йотова, Калин Вельов, Светльо Витков. Това мода ли е, или политическо безсилие?

 

- По-скоро политическо безсилие. По-скоро оценка за цялостното състояние на съответната партия. Партия, която залага на лица - без значение с какво са известни, много скоро се превръща в пътуващ цирк, в клоунада.

Още разкрития, коментари и интервюта вижте на Retro.bg! 

Напиши коментар »
(41)
1
След тези изказвания е абсолютно ясно, че коалиция между ОП и БСП трудно да има. Волен и Каракачанов могат да клекнат на Нинова, макар и Шкембе Воевода да е готов да се сложи на всеки. От друга страна Симеонов е очевидно готов за коалиция ГЕРБ-НФСБ-ВОЛЯ-РБ. Та в този ред на мисли - Волен дали е готов да подкрепи правителство на ББ? Май да. Както подкрепи и ДПС през 2014-та. Ех, клети патреотари.... безпринципни продажници!
2
Ами Каракачанов нали и той е от ДС- еничарския корпус. То бива наглост и едните и другите ай си еб....и мам...а. няма да гласувам за никой..
3
Боклук крадлив!!!!
4
Тоя със слънчевия загар е предател. Гласувайте за тия измекяри от Патриотичния Фронт... И като забравят някой път да си пият хапчетата ще ни се стъжни съвсем живота.
5
Не еничери,а мекерета.Те обаче/мекеретата/,легитимират турските партии като нетурски,щом са християни/мекеретата.../
6
Да живей България!
7
От БСП кой става? Никой! Хвани единия удари другия, червени тъпюъгълници на които и космоса пречи!
8
TOMA TOMOV NE STAVOL ZA POLITIK. VERNO TOY NYAMA MANGALSKA FIZIONOMIYA KATO TEB
9
патриотите сме първа сила , останалите пешки бсп и герб да му мислят кой ще е балансьора ....ажможе и двете
10
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
11
Какво се случва с коментарите ми ПИК? Защо не ги побликувате? Осещам зависимост ПИКлювци!
12
Симеонов човек само като ти види гагаузката физиономия разбира що за стока си За да останеш в политиката и да си запазиш кражбите от бизнеса си готов на всякакви низости Плюеш по Томов а не можеш да се закачиш на малкото му пръсче по интелект и възпитание И ако не ти е ясно същия е работил в полза на държавата към външно разузнаване и то само в чужбина а не като като твоя коалиционен другар Каракачанов още от студен е бил доносник и то платен на ДС и на колко ли хора е объркал живота с неговите доноси
13
Аман от български "патриоти",които се "хранят" с близостта ни с Турция.То не беше плюене един срещу друг,храчене,но се прегърнаха тримата мускетари,заедно свити като "юмрук",ще защитават всички бедни и мизерстващи мои сънародници на територията на България. Не съм виждал толкова популизъм,демагогия,кухи обещания на едно място.Тези жонгльори, искат да се доберат до държавната ясла наречена НС,да сгъват по 3-4-хиляди лева на месец,а техните патриоти от третата възраст,ще се гърчат със своите 170-180-лева пенсия.
14
аман вече , то не беше ,че доган поръчал бойко , то не бяха заплахи от ердоган , то не беше целувки местан с бойко , бойко с ердоган , то не беше хубавото наде посраник в турцко , АМАН ОТ ТЕЯ ТИКВИ , ПИШМАН БЪЛГАРИ И БИВШИ КОМУНИСТИ ОТ ГЕРБ И БСП
15
Съроителя на златната ограда на турската граница кога ще бъде разследван, a?
16
НИКОГА повече ДПС/БСП: https://youtu.be/KCtuXcdeBY4?t=4m4s
17
ПИК-овци писах за 16 милиарда , защо ми изтрихте коментара?
18
Цецо, ти не знаеш ли че в България има свобода на словото.....гербово! На 113 място сме в света.
19
Тоя има ли представа , че не притежава една хилядна от интелекта на Томов ? Къде е тръгнал дадава оценка на хора , до които даже не може да се доближи.
20
Симеонов - еталон за безбъдник, предател, долнопробен/нещастен/ бизнесмен и политически боклук!
21
На мен килерчето ми е пълно с лютеница ... а-a-a, току що прелетя един слон! Този път БМБ няма да ме излъже, има толкова много идиоти в България - те да гласуват за ГЕРБ... (нали и те бяха)НОВИ ЛИЦА: Цар Симеон Сакскобургготски, Емил Кошлуков, Мирослав Севлиевски, КОМУНИСТЪТ Борисов, Цветанка Карагьозова, Румен Николов - Пашата, Росен Плевнелиев, Цветанов, Румяна Бъчварова, Цвета Караянчева, Кристалина-Сталинка Георгиева, Ангелкова (Ангелкова НЕЗАБАВНО на турската граница! Да плаши пришълците с личицето си), Правосъдната Екатерина, Лиляна Павлова, Яне Янев, Румен Христов, Ванухи Аракелян, Валери Димитров, ОГНЯН ГЕРДЖИКОВ, Милен Велчев, дребното Василев, г-ца Хачикян, Долорес Арсенова, Любка Качакова-Срамната, Борислав Великов, Ал Джабури, Красимир Катев, Кунева, Искров, Р.Желева, доцент Лъчо Мозъка, нотариус Фидосова, Цецка Цачева (стругар в един местен завод), Москов, Зеленогорски, Ненчев, Лукарски, Прошко Прошков, случайната Фандъкова...
22
ТОЯ ЛИ Е КРАЛ ВИНКЕЛ ОТ ЗАВОДА В ДЕБЕЛТ И ГО ЛОВИЛИ КАТО МАНГАЛ ДА БИРЕ ЖИЛЯЗО
23
И ние да не знаем, а също не знаем и къде ще се скрият патриотите-доносници, когато са разпадне Крепостно-феодална Рус. Винкела може да заблуди само наивните избиратели, защото грамотните българи ще гласуват за Бойко Борисов и Европейска България. избирател-европеец
24
МИЛИОНИ ТИКВИ ОТ ЦЯЛА ЕВРОПА ВКЛЮЧИТЕЛНО И БЪЛГАРИЯ, НАЧЕЛО С ХИТЛЕР МИСЛЕХА,ЧЕ РУС ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ,НО ОСТАНАХА НАСРАНИ.ТОЗИ ПЪТ ЕФЕКТА ЩЕ Е ПО-МИРИЗЛИВ. НАПОЛЕОНОВИТЕ ОБЕДИНЕНИ ЕВРОПЕЙСКИ АРМИИ, СЪЩО СЕ НААКАХА.БЪЛГАРСКИТЕ ТИКВИ ВЕРОЯТНО ЩЕ СЕ ОТЪРВАТ САМО С НАРОДЕН СЪД ОПАЗИЛ НИ БОГ ОТ ПО-СЕРИОЗНИ ПОСЛЕДИЦИ.
25
TOYA SI PRILICA MNOGO S ERDOGAN OSOBENNO V MUSTAKA
26
Симеонов, предател си! Само келепира те интересува. Нима мислиш хората за дебили като казваш че те са те изпратили в парламента да оправиш БГ..На изборите си аут! Вън мерзавецо! Срам нямаш мошеник
27
Симеонов вече май е клиент на прокуратурата. Трябва да си идиот, за да гласуваш за човек, охлебил се яко-яко от строежа на оградата. Алоууууууу, патриотът! Как диплиш милиончетата - на бали, в офшорки или в банки?
28
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
29
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
30
Буклук
31
Прав си другарю, Русия няма къде да изчезне, нито ще се разпадне. И никакви европейски армии няма да участват в бъдещата война, защото НАСА сама ще реши проблема от космоса. На №23 не са му ясни тия роботи..
32
симеонов е на светлинни години зад т томов
33
Като говорите за Държавна сигурност и Каракачанов, трябва да прибавите още няколкото доносници в депутатските листи на т. нар. обединени патриоти - списъкът им е публикуван. Сред тях е и атакаджията проф. Станислав Станилов, който преди беше доносник на ДС, а сега е един корумпиран "патриот", каквито са и някои други от обкръжението на хулигана Сидеров.
34
И в профип и в анфас мангала е сред нас. ПП Политпознанията си плиска,чак вече се над........
35
Повръща ми се от тоя нечистоплътник.Ужасно отблъскващ индивид.
36
КАТО ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ И ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ УБЕЖДАВАМ ,ЧЕ НАЙСТНА КАКТО БОКО -тиквата КАЗА В АМЕРИКА ,ЧЕ МАТ ' РИАЛА Е ТАКЪВ В БЪЛГАРИЯ ЕТО ЗАТОВА СКОРО НЯМА ДА ИМА ПРОМЯНА В БЪЛГАРИЯ КЪМ ПО - ДОБРО ЗА ОБИКНОВЕННИЯТ , РЕДОВИЯТ ЧОВЕК.
37
П,едалче,та правите ли разлика между агент и доносници.Ако утре . някой каже,че асан...ще взриви бомба в мола,какъв е?А н.ас.ран има такава раница.
38
В сигнала на Велизар Енчев до главния прокурор за далаверите на Валери липсва нещо крайно важно. Липснат данните за договор между хотелиерът Валери /два хотела в Юмбол и краой Свиленград/ и МВР на Бъчварова за преспиване на гранични полицаи. Тези договори са сключени, без да е обявена обществена поръчка от МВР и това е грубо нарушение на закона. Тук Симеонов не носи вина, но отнася едни стотина хиляди лева в джоба си, благодарение на министър Бъчварова. Този човек е толкова алчен, че някой ден ще се задави. Омерзена съм от него и разчитам на прокуратурата. Енчев, добави тези факти в сигнала до Цацаров!
39
Имах предвид Златоград и Свиленград.
40
А Валери Симеонов не става за нищо!
41
Запомнете ми словата!Този,ще бъде новият Радан за Патриотичният фронт.Ненапразно споменава,дори Подчертава,че двойна коалиция е невъзможна.Трябвало тройна,че дори Четворна коалиция!? Преди два месеца писах,че Симеонов,ще извие ръцете на Каракачанов и Сидеров,след изборите.Просто изчаква,през Коалицията да реализира голям брой депутати.А вълната на подкрепа е много силна към момента.И Каракачанов и Сидеров нямат финансовият ресурс,за да играят ,като двойна коалиция.Това е първопричината да бъде включен и Симеонов.Но сбъркаха.Трябваше да рискуват.ВМРО и Атака,щяха да постигнат огромен,дори смазваща резултат,,ако липсва Симеонов.Щяха да оберат целият протестен вот, плюс​ активните си подържници.Заради този, много хора,няма да подкрепят Патриотичният фронт.От лична неприязън.Симеонов,като самостоятелен играч,нямаше да постигне и 1%.Ако бях водещ,щях да искам конкретика.Кой са тези останали ТРИ политически партии,с който е готов да направи коалиция.Герб плюс Марешки и Реформаторите? Нали твърди,че двойна коалиция е невъзможна? Ами оти българите ручаха жабето?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?