Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
САМО В ПИК И "РЕТРО": Ще повтори ли Борисов рекорда на Тато
САМО В ПИК И "РЕТРО": Ще повтори ли Борисов рекорда на Тато
Дата
Дата
151858
Коментари
40
САМО В ПИК И "РЕТРО": Ще повтори ли Борисов рекорда на Тато

Само две малки групи люде бяха изненадани от резултатите от евровота – социолозите и ръководството на БСП. Но и двете не измениха на ролите си на тотални пердета в тълкуванията на резултатите от изборите.

Първите не слязоха от екраните на т.нар. „национални телевизии“. Даже направо се чудя как едни и същи лица успяваха да се телепортират от една в другата буквално за минути. За да се надпреварват да доказват от екраните им колко са били прави в грешните си прогнози.

Колкото до втората групичка, нейната лидерка др. Нинова сръчно прегърна стария принцип, че „на калпава ракета космосът ѝ пречи“. Виновни за резултата на партията ѝ, видите ли, се оказали тъпите българи, защото масово не отишли да гласуват.

Е, тука не виждам логика. Как, от една страна, се хвалиш, че в сравнение с 2014 г. си привлякла близо 30 000 гласа повече за партията си, а от друга се цупиш, че ти били малко?

Оказа се освен това, че на „калпавата ракета“ ѝ пречел и целият „социалистически космос“ – от общинските през областните партийни ръководства, та чак до Националния съвет на БСП. 

В нормалните държави принципът е обратен. Както се казва, стълбата се мете от горе надолу.

Ама не и у нас. Тук сега ще се нагледаме на сценария „излязохме като аслани, върнахме се като посрани“. В парламента де. И все едно, че нищо те е било.

Да, ама нещо е било. И то е, че за пореден път БСП на Нинова и Добрев показват как се губят избори. И обратно – ГЕРБ на Борисов и Цецо – как се печелят.

Премиерът предприе три мъдри хода.

Първо, светкавично посече всички, замесени в „Апартаментгейт“ и къщи за гости. А българинът си умира от кеф, когато отрежат главата на някой „началник“. И си вика – е, така му се пада и евала на този, който му я отнесе.

Второ, много хитро прибра Цветанов преди изборите от медиите. Не се заблуждавайте обаче, че му е отнел и функциите на организатор (и мобилизатор) на партийните структури.

Не, Цецо продължи с тази си работа. И както показаха и резултатите от изборите, я свърши добре.

Трето, Борисов се включи директно в предизборната кампания. При това – без да афишира участието си в нея. Просто изведнъж се качи на джипа и тръгна по магистрали, пътища, села и градове да открива заводи.

А българинът, след близо 30 години на разруха, обича и това – някой нещо да сътвори. Дали е лично негово, или само да пререже лентичката, ама все пак си е нещо.

Ами така се печелят избори, а не с истерични крясъци и неспирни скандали. Защото вероятно малцина се замислят, но една от причините за ниската избирателна активност е и умората на обществото от ежедневните „гейтове“. И ежедневните злъч и омраза, която сипеха двете дами от левицата върху своя опонент, когото провъзгласиха направо за враг.

Впрочем донякъде бих ги разбрал, ако и двете бяха „света вода ненапита“. Ама хич не са. И така излезе, че битката им не е „за справедливост“, какъвто лицемерен лозунг размахваха, а просто ламтеж да се докопат отново до кокала на властта. Но не стана.

Както, между другото, не стана и с агресивната кампания на Сидеров спрямо неговите партньори от „малката коалиция“. Въобще аз така и не разбрах къде е логиката на разправията между тях.

Нали уж се бяха обединили, за да спрат ДПС? Е, чисто механично погледнато, ако бяха се явили заедно на изборите, с техните около 10 процента със сигурност биха отнели поне един мандат от „турците“. Ама не се получи.

И сега ще гледаме и друга серия от „аслани и посрани“ – как в парламента ще се държат, все едно че нищо не са си казвали по време на кампанията. Само и само да не изпаднат от трена на властта...

Така или иначе, тези избори, макар и за европарламент, се оказаха с важно значение за вътрешнополитическия ни живот.

От една страна, показаха, че българинът хич и не ще да мисли за предсрочен парламентарен вот. Сиреч тия, дето неспирно крещят за такъв, ще трябва радикално да сменят стратегията си.

От друга страна, Борисов стабилизира управленските си позиции. Даже до степен да си помисля, че вървим към република с авторитарно управление. И че е напът да повтори рекорда по дълговластие на Тато.

Ама какво пък, явно е имало какво много да научи от него, докато го пазеше от общонародната любов...

Напиши коментар »
(40)
1
БСП ИСПОЛЗВАТ НОСТАЛГИЯТА НА ХОРАТА ЗА МЛАДИНИТЕ ИМ И УЖ ПО ДОБРИТЕ ВРЕМЕНА... АКО СЕ ОСЪЗНАЯТ ПО ВЪЗРАСТНИТЕ --- КОМУНИСТИТЕ ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИ, КОГАТО НА УМРЯЛ КОН МУ СЕ ОТВОРИ ЯЗВАТА...
2
ГЕРБ-БСП-ДПС- АТАКА-ВМРО-НДСВ-НФСБ и пр. = Б К П Ако утре турците превземат България всичките тези хубосници ще се потутчат,жените с фередже,мъжете ще се обрежат... 75 години стигат ! Бог да пази България.
3
4
За разлика от г-жа Нинова, която не е била член на БКП, др. Бойко Бирисов още си е член на БКП, защото нито си е връщал партийната книжка за член на БКП, нито е бил изключван от БКП. Вярата в комунизма на др. Бойко Борисов е толкова голяма, че той, за да остане член на БКП, напуска МВР при деполитизацията през 1992 г. Освен това др. Борисов заявява, че се е учил лично от др. Тодор Живков, от който не крие възхищението си („Една стотна от това, което е построил той за България и което е направено за тези години да направим, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко едно правителство“ – др. Бойко Борисов в отговор на въпрос на журналиста Карбовски за сравненията между него и др. Тодор Живков.). Даже, току-що назначен за главен секретар на МВР, др. Бойко Борисов присъства на откриването на паметника на др. Тодор Живков в Правец през 2001 г., рамо до рамо с: др. Георги Първанов, тогава лидер на БСП и кандидат-президент, др. Евгения Живкова - внучка и осиновена дъщеря на Живков, др. Младен Червеняков - депутат от БСП. Можем смело да заявим, че най-добрия ученик, следовник и продължител на делото на др. Тодор Живков и на светлите комунистичеки идеали е др. Бойко Борисов, а г-жа Корнелия Нинова няма нищо общо със социализма, защото участва активно в костовистката престъпна разбойничестко-мениджърска приватизация и все още не е върнала на народа всичко, което е заграбила от него.
6
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
7
Драго, и ти колко цоца от БКП/БСП, и като те изхвърлиха за пиянство и компроментиращо поведение сега плюеш в паничката, която те е хранила и мина на друга гранилка на ГЕРБ.
8
Цуннахте ли кака КУРИ по `УТКАТА,а сега се обижете...хахахаааа..
9
Да, по тъпотия и простотия!
10
На въпрос на журналист: „Ще ви бъде ли трудно без Цветан Цветанов като се има предвид, че предстоят местни избори наесен“, г-н Бойко Борисов отговори: „Аз влязах в избори, когато направих ГЕРБ, с 90% рейтинг. Да не казвам и магаре да бях вързал за депутат, щяха да го изберат.“ – 31.05.2019 г., https://clubz.bg/83669-sledizborniqt_analiz_na_borisov_ne_iskam_poveche_vesko_marinov_da_mi_pee_video ++ Та въпросът е, ако си избрал магаре (или магарица – Габриел, Майдел, Лилян) за депутат, кой фактически се явява магарето?
11
Простата Тиква обикаля като недобито куче.Българите си гледат джоба,а той празен.Пука му на някой какво открива или закрива банкянския циганин.
12
....И П И К ЩЕ Е "РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО" НА РЕЖИМА...
13
Големи ташаци сте
14
Да Пендалко иска ти се а.??? Какво ще стане ако българите в чужбина се активират за избори. 90% тук не понасят Тиквата а хранилката ще затвори и.... Е сам си отговори но за сега да не забравяш Герб победа винаги Пендалко иначе пари нема да знаеш!!!!!
15
А ДАЛИ МЛАДЕЖКАТА МИ "ГРЕШКА НА ПУБЕРТЕТА" НЯМА ДА МЕ ЗАДМИНЕ И ХОРАТА ДА РЕЦИТИРАТ САМО "ЕКСКЛУЗИВНО, САМО , БОМБА В ПИК" ???
16
Мазни чествания, теманета и честитки към Главната Мутра на републиката. Докато аз се отплеснах в размисли, каква мъка, че са открили противозачатъчните след раждането му. А може и пък да са го изпускали на главата като малък. От училище явно са го изтървали. И кой знае защо този факт буди особена гордост у мутрата. От честитките на медиите и разни лелки, останах с гнусното усещане за тиня и мирис на развалено. В една република ГОСПОДАР Е НАРОДЪТ. Никой не е по-голям от народа си!
17
На мракобесна партия, зла Импексова свеня, за да ги държи във вечна опозиция, докато ги ограби и ликвидира, както направи с партията на Мавъра. Импексовата Барсла е ясна, това лъжливо, крадливо, и миризливо противно и злобно женище, е жадно за власт та две не види! Но и СС Момата, беше същата противна и гнусна, лъжлива и крадлива болшевишка курабия, и тя като Импексовата свиня оставка не подаваше, да неговорим и за бившата му крадлива кучка Йо. После подаде като Барсалата, оставка тип, ”Тати ще ми купи колело а ма друг път” . Затова винаги съм се чудела, коя от трите червени курабии е по вредна за България. Не, че при Румен Пъпката, Импексовата БСПдирастия, ще цъфне и ще върже! Тоя мерзавец, откакто спря да вдига самолета, и близа сладоледа на Путин, от него и чеп за зеле не става!!
18
Ти потвърди поговорката:никогя не е късно да станеш за резил! Цял живот беше на солидни постове в БСП лапаше всички възможни екстри, а като те изгониха заради алкохола, сега мина към Герб..аман от отмъстителни ренегати! Скрий се с тъпизмите си в резултат на алкохолна нирвана!
19
ДОЛНИ ТИКВЕНИ ПОДЛОГИ.ИЗМЕТ.
20
В мензис партията пак мечтаят да бутнат Борисов
21
ИНАЧЕ ПРАЗНОГЛАВИЯ ТУРСКИ ГЪЗОЛИЗЕЦ,ОТДАВНА ДА Е ЗАБРАВЕН.А КРАДЛИВИТЕ ИЗМЕКЯРИ ДА СА В ЗАТВОРА.
22
отговор на коментар
до 5:Другаря Борисов може и на КПСС или на кубинската компартия да е бил член - по делата ще го познаете.А Нинова се подвизава нелегално в СДС докато охлепери Техноимпекс и после при олигарсите в БСП защото иначе няма да е достойна гладна социалистка покрай Кирчо,Овчаров Гергов Кутев Жаблянов.Дори и младите са с едни гърди напред - Кумчо на жълтите павета,Божанков скрападжия.Възрастните хора ще помнят Тодор Живков като велик ръководител а младите ще разказват на внуците си какъв държавник сме имали след промените а той е само един - ген.Бойко Борисов.Анадънму.Айде разкажи си история за члена на БКП.
23
О, дрaго,, одpa го тoя сaйт от дpaскaне yе, мaйнaаааа...
24
До 23 тия гербераски дебил, какво точно ще помнят от Шайката. Кражбите, лъжите, магистралите дето после ти трябва част при заболекар. Санирането кражба след кражба калинка след калинка. Но европа ни чува за апартаментите гледат Тиквата като животно от цирка без език гледащ като дебил. Да това ще запомним от Шайката и бог Тиква. ГЕРБ ПОБЕДА ВИНАГИ иначе Пендалко пари нема
25
Днес по БНТ 1 съобщиха За фалита на поредния завод- захарен в Русе. Бойко не отиде да го закрие, той е само по откриванията! Терминал 2 е единствения изход, особено ако ще гони рекорда на Живков!!! Жалко!!! Жалко за цвлокупния БГ народ!!!
26
ТОЛКОВА Е ТЪП ,ЧЕ ЧАК МИ Е ЖАЛ ЗА НЕГО
27
п@рдялко,помогни на брат си
28
Бил е твърде млад и зелен , на 18 г. и 4 м. е станал червен. Приет е за член на БКП на 24.10.1977 г. В заявлението си пише, че признава Априлската линия на БКП и ръководната роля на Партията (архив БКП , „Позитано“ 20). Двамата му дядoвци са били кoмyнисти, а бaщa мy хем кoмyнист, хем пapтиeн ceкpетap на 4-то PПУ в София. Дядo мy по майчинa линия не е yбит в зaтвоpa в Бeленe, както той лъже на ляво и на дясно по медиите. Убит е през месец мaй 1945 година на мeгданa в с. Хepакoвo общ. Бoжуpищe от фpoнтовaк. Убит е защото е задявал жените на фpoнтовацитe, откраднал е кoн. Същият този дядo по време на Oтечественатa вoйнa не е бил мoбилизиpaн защото е бил пapтиeн ceкретap на селото. Младият Мaкaк е завършил гимназия, служил е в НШЗО „Христо Ботев“ гр. Плевен. Там където са служили всички синове и внуци на враговете на народната власт. Kандидатствал е във ВШMВP-Симеoнoвo в Първи отдел (факyлтет на ДC). Не е приет поради слаб успех. С ходатайството на вyйчo си генералът от пoжapнатa Киpил Вoйнoв младият Примат е приет в Трети отдел ( Пoжapникapcкия факyлтет). Обърнете внимание на това – вyйчo му е cин на „yбития от кoмyниcтитe“ дядo на Питекa. Цели четири години е изучавал устройството на кoфпoмпaтa и на мapкyчa. Завършва успешно и започва работа като старши на дясна задна кука в каросерията на ЗИЛ-130 в Пoжapната на с. Бaнкя, близо до София. Младият пожapникap служи тихо и смирено, страхлив е по природа. На 10 ноември 1989 година е извършен партиен преврат в държавата. Приет е закон за деполитизация на армията, милицията, пожapната и за премахване на партийните организации от предприятията. Примитивът от с. Xepaково категорично отказва да хвърли пapтийната си члeнcka книжка и напуска пожарнaтa с пapтиeн билeт в джоба за да остане член на БКП. Като безработен се шлятка по улиците, рита камъните , а след това ги догонва. Не след дълго е забелязан от о.з. старшина от милицията Mилчo Бoнeв, който също е напуснал работа за да остане член на БKП. Mилчо го прибира , дава му името Tиквa, облича го, дава му бyxaлка и плетена качyлкa и го назначава за пазач на паркинга си пред хотел „Cлaвия“. Тарашил е пазарджиите в „Илиенци“. Година по късно Caмоковеца откупува Tиквата от Бай Mиле срещу 100 дойче марки. Ползва го за мyле, да принася „бeло“ вместо картофи. Мулeтo се справя отлично с възложената работа. Maджо е следващият му работодател. При него пожарникapят израства до дecятник (ефpeйтop), застрахова и краде коли. Хванат е с крадена кола в Унгария, осъден е на 2 месеца затвор, които излежава. Забранено му е да влиза в тази страна. Братя Mapгини дават висока цена и откупуват „десятника“ от Maджо. Големият Mapгин става кръстник на щерката на „ефрейтopa”. Потръгва някак си живота му. Успява да направи своя охранителна фирма. Отделя се от Mapгините, сдружава се с Пaшaтa, а към тях се присламчва и Цeцилия Kapaгьозова ( Цвeтелинa Бopиславова). Започват ударно и незаконно произвосдтво на цигари в Kpaйморие. Правят контрабанда с цигари и наркотици. През 1994 г. в центъра на София е взривена колата на Цeцилия, като се очаквало вътре да е Tиквaта. В същата година Tиквата застрелва Cтефан Дecпoтoв, един от големите внисотели на горива. Патологичната и балистичната експертизи изцяло доказват , че патронът е изстрелян от пистолета на Тиквата. И така, до 2001 г. само кражби, насилия , убийства… Когато го забелязва ген. Бриго Аспарухов, който го препоръчва за охранител на Симо Брокера. Тиквата има опит, преди това е мачкал ушите на бай Тошо. До 2005 година Тиквата е бил главен секретар на MВP. Тази длъжност е откупена с 400 000 евра, дадени от Сретен Йосич. Тиквата и до днес не е върнал парите и нощите му са тревожни. Не само , че не е върнал парите на кредитора си, но го е предал на Холандските власти. Това навсякъде по света се наказва с оловни ордени и медали. Tиквата е учил задочно във Военната академия „ Axмед Демиp Догaн“ , в сградата известна като „Capaите“ в кв. Бояна. Самият патрон на академията го предлага , а президента Стоянов издава указ с който удостоява Tиквата със звание „Генерал от пoжарникapскитe вoйски“, макар такива войски да няма в България. Най после „ефрейтopът“ е некичен с еполети, пагони и лампази. Сам той признава , че е плакал като се е видял в униформа подобаваща на генералската. Заедно с него от радост са плакали Heдялкo и Беновcka, на по високи октави , разбира се. През 2005 г. министър Румен Петков предлага на премиера Станишев Тиквата да бъде уволнен. Причините са, че по време на неговото секретарстване ( 2001 – 2005 г.) са избити 193 знакови личности на прехода ( мутри), а нито едно от тези престъпления не е разкрито. Тиквата отново е на улицата. Но в годините журналистите успяват да променят образа му. Правят го човек от народа, дете на народа и т.н. Софиянци, като най умните в страната решават и го избират за свой кмет. Макар за кратко Тиквата като кмет успява да продаде 14 общински имота на далавера. Има разследване. То е извършено от същият този Пламен Георгиев с терасите, в качеството му на прокурор тогава. Пламен с терасите установява , че подписите не са на Тиквата , а на случайно минаващи покрай Общината. През 2006 г. Тиквата назначава за свой заместник бавночаткащия Цъфтан. Решават да направят партия. Три години по късно двукопитните в страната гласуват за тях. Печелят изборите и Тиквопитека вече е премиер. Тези които са гласували за него с мъка разбират , че техният избраник ползва нечленоразделна реч. В неговия речник има не повече от 10-15 думи в които преобладава гласната „ъ“ и пред нея задължително съгласната „ш“. Оказва се, че премиерът – Тиква в живота си е прочел само една книга – „Винету“, че е гледал само два филма – руският „Тримата тьнкисти“ и полският „ Четеримата танкисти“. Наскоро Севдалина Арнаудова оповести, че нейния шеф в момента чете втората си книга- „ Синовете на великата мечкa“. Че той имал намерение да прочете „Оцеолa“ и „Caндокан – Малайският тигър“. Преди няколко дни на страницата си във фейса Арнаудова написа, че г-н премиера вече е приключил с мечката и му предстои да се справи със синовете и. Той сам, на два пъти публично е признавал , че е простак, в което никой не се е съмнявал. Но този простак заедно с бавночаткащия Цъфтан ни управляват вече 10 години. И двамата замогнаха, натовариха колкото и каквото можаха, работейки за хората. Тях Европа ги чува, тъй като резултатите им са видими – България вече е извън всякакви класации. Доскоро беше на последно място в Европа и не само. При тези резултати Heдялковци не спират да се гаврят с Мутропитека. Наричат го световен лидер, дипломат № 1 в света, визионер, Обединител на Балканите….. Твърдят, че историято го заслужавала. Както се казва, пълни ташаци. В социалните мрежи световният лидер е известен с прякорите си: Тиква, Тиквопитек, Мутропитек, Херакопитек, Шербетпитек, Фотопитек, Фатмакпитек, Комунопитек, Мутрата, Питека….. Пунта Мара……Еднокнижника…..Суджукпитек и още и още.
29
Eгати и държавата щом Бойко е премиер, а ПИК е най- четения сайт!!!
30
Е как ще повтори Тато, чувате ли се какво говорите. Тато беше комунист, а Бойко е демократ, който най-мрази комунистите.
31
На колко си го съчинил тоя пасквил?!
32
Не трябва да го прави!
33
Където са суджуците, там са алкохолиците!!!
34
ББ е олицетворение на носталгията на масите към Т. Живков ! И двамата са прости , но хитри , действат с популистко-манипулативни прийоми , пропити са с народно-елементарно излъчване. И двамата управляват държавата като бащиния и с авторитарните си методи. А еи не на последно място и за двамата се носят легенди във фолклора и вицове. Приликата е удивителна. Речника е потресаващ. Бай Ганьо е жив. Красота !
35
Водка с тататор!
36
"Професоре",работиш със стар материал. Цецо е в историята където си и ти. Г-н Борисов няма необходимост от такива поддръжници като теб.Аз бих се отрекъл официално от клакьори, на които клишетата са основен инструмент при изразяване на нещо сериозно.Прочети, какво е искал да каже българинът под № 37.
37
Всички платени социолози и анализатори не могат да си позволят да коментирате честно завършилите евроизбори. А това е оглушителният шамар, който нанесоха българите с по-малкото от 3иначе 0% участие. Аз лично се съмнявам, че този процент беше завишен с 4-5 пункта. Иначе ЕС щеше да е скандализиран. След брекзит, българите искат да напуснат емигрантско- джендърския ЕС! И как няма да искат, когато никой не ги е попитал с реферндум дали искат да влязат в него. Който е зубрил в училище историята, за да искара само някаква оценка, няма да знае,че насилието над сдин народ се връща рано иили късно с още по-голямо насилие! Има една народна мъдрост, която гласи: Всеки може да се спъне в камък на пътя. Умният може да се спъне два пъти. Само глупавият може да се спъне три пъти! Ще ви предложа три исторически факта: България е съюзник на Гемания в първата и втората световна война.И двете войни Германия ги губи, естествено не заради българите. България беше най -правоверен съюзник на СССР, но той загуби студената война. Едва ли и това е случайно съвпадение. Сега сме членки на ЕС и НАТО . И ако те са ни приели поради геостратегически интереси ,повторили са грешката на глупака, който се спъва три пъти в един и същи камък. И една официална статистика на ООН за брут-ния вътрешен продукт на държавите по света. Няма да пиша за африканските и азиатски държави, които имат по-голям б.в.п. от най-бедната членка на ЕС. Ще ви обърна внимание върху първите 5 най-развити икономики в света. На първо място са посочени САЩ, следвани от Китай. Имате ли представа коя е третата и четвърта икономика? Не ,защото цензурата не разрешава това да се съобщава! Третата държава по б.в.п. е ЯПОНИЯ. Държава, която няма полезни ископаеми, а всичките ги внася и има около три пъти по малко население от ЕС! На четвърто място е "могъщият" ЕС. И за да не е очевадна разликата са посочили б.в.п. на Съюза в евро, а не в долари. Но виве превърнете € по курса на БНБ в $ и след това разделете трилионите долари на броя на населението в ЕС/510 млн./, за да можете да сравните раликата с Япония /127 млн./ на един милион население. Изводът е прост: в икономическо отношение ЕС е колос на глинени крака спрямо Япония! На времето бай Тошо след като посети световното изложение в Цукуба в Токио, умно пожела да превърне България в мини Япония. Човекът имаше визия за бъдещето на страната ни. Заводът за тежко машиностроене в Радомир беше построен с уникално японско оборудване, каквото нямаха и американците. Този завод беше трън в очите на враговете ни. Планът на проф. Ран за деинструлизацията на България го премахна с помощта на продажните ни политици. И забележете, че ръководството на тогвашния СССР никога не е възпрепятствало окономическото развитие на България. Нещата се промениха, когато на власт дойде "умника" Горбачов.
38
Браво на статията. Целувки за автора Драганов! И за Бойко !
39
Рекорда за дълговластие не знам,но за простотия отдавна го е надминал.
40
Бай Драго започнал все повече да дава фира, сигурно е от таратора. Би трябвало да пие чиста водка или само с лед, а той я пие с таратор, който жена му- както се хвали с нея- го прави. Акъл няма да му дойде, вече е на 72 лазарника, по-скоро ще върви обратният процес- на тотално изкукуригване. Но пари за водка с таратор все ще има, щом се е цанил да пише пасквили за дребни парици.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?