Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
САМО В ПИК и "РЕТРО" - Георги Харизанов: Извън отбора - за Цветанов, Жан и Местан
САМО В ПИК и "РЕТРО" - Георги Харизанов: Извън отбора - за Цветанов, Жан и Местан
Дата
Дата
242958
Коментари
43
САМО В ПИК и "РЕТРО" - Георги Харизанов: Извън отбора - за Цветанов, Жан и Местан

За миг си представете, че Лионел Меси играе в „Доростол“ – Силистра. Ще го направи ли това по-слаб играч? Най-вероятно не. Ще отнеме ли от таланта му? Най-вероятно не. Ще промени ли генетичните му заложби? Най-вероятно не. В същото време ще има ли шанс да спечели Златна топка? Най-вероятно не. Ще печели ли 100 млн. долара на година? Най-вероятно не. Ще бъде ли идол на стотици милиони подрастващи из целия свят? Най-вероятно не.

Силните играчи са истински силни, когато са част от силен отбор. И точно това е причината отдавна да не говорим нито за Жан Виденов и Георги Първанов, нито за Евгений Бакърджиев и Стефан Софиянски, нито пък за Лютви Местан или Касим Дал като за фактори в българската политика. Каквито те несъмнено са били. С едно важно уточнение: докато са били част от силни отбори.

С репликата си за Цветан Цветанов, изречена преди дни на пресконференция по повод зададен от журналисти въпрос за сделката ЧЕЗ – „Еврохолд“, Бойко Борисов, освен за пореден път да разграничи в публичното пространство партията ГЕРБ от бившия ѝ заместник-председател, за пореден път показа точно това – когато вече не си част от силен отбор, нещата съвсем не са същите. Особено в политиката, която, така или иначе, не се слави като чист и благороден занаят.

И тук не визирам личните усещания на Цветан Цветанов, които със сигурност не са били радостна еуфория и пламенен възторг както в годините, в които Борисов му подаряваше часовници на пресконференциите в НДК след поредната изборна победа. Имам предвид нещо съвсем друго: отборът е по-важен от всеки един играч поотделно. Особено когато е натоварен с управлението на държава. И никой, каквото и да си мисли в мигове на превъзбуда и приливи на самочувствие, па било то и оправдано, не може с действията си да вреди на всички останали.

Ама какви действия, ще каже някой, какво общо има Цветанов с ЧЕЗ и „Еврохолд“? Според мен по-скоро няма. Познавайки лично и Цветан Цветанов, и Асен Христов, не съзирам нито топла връзка, нито координиране на действия, нито лобизъм в това, че са тичали заедно със Стефка Костадинова на някакъв благотворителен крос (Асен Христов е дългогодишен спонсор на българския спорт по много направления, браво за което), нито в това, че преди над десет години Цвета Караянчева е била директор на притежаван от „Еврохолд“ завод в Кърджали.

Само че политиката, както споменах и по-горе, не се слави като чист и благороден занаят. И когато има каквато и да било сянка на съмнение върху партия ГЕРБ заради отделни познанства и професионални автобиографии, Бойко Борисов прави точно това, което направи и онзи ден: рязко разграничение, ако е нужно и отвъд границата на добрия тон и политическата коректност. В което разграничение всъщност няма нищо сензационно. Интересуват ви частните бизнес дела на Цветан Цветанов – питайте него, а не мен и нас. Да, той вече не е заместник-председател на ГЕРБ и като редови член на партията тя, партията, както и нейният лидер, в частност, не са длъжни да носят отговорност и да дават обяснения. Нито за него, нито за когото и да било от над 130 000 членове. Толкоз.

Връщайки се на самия Цветан Цветанов – да, със сигурност сегашната ситуация нито е лесна, нито приятна. Особено след произнасянето на КПКОНПИ, че конфликт на интереси по т.нар. „Апартаментгейт“ няма и по-нататъшни действия от страна на Комисията няма да бъдат предприемани. Което произнасяне бе колкото чакано, толкова и очаквано – отдавна стана пределно ясно, освен в главите на малка група серийни лъжци, че няма и никога не е имало нито „законова поправка „Артекс“, нито „спряна лично от Цветанов проверка“, нито „купен на четворно занижена цена имот“.

Което обаче не значи, че публичен проблем с Цветан Цветанов вече няма и никога не е имало. Да, атаката срещу него беше изпълнена с лъжи и откровени медийни измами, но тя не променя фактологията на показното богатеене, на чувството за безнаказаност и самозабравяне (“мен няма кой да ме накаже“), и най-вече на излишната показна медийна кампания след избухването на скандала и по време на предизборната такава, която някак затвърди горните усещания и в обществото, и вътре в партията ГЕРБ.

Поради което приключилата проверка на КПКОНПИ не е и няма как да бъде какъвто и да било аргумент в полза на „опрощаване“, „връщане“, „рестарт“ или каквато и да било форма за нова политическа кариера на Цветан Цветанов. „Количествените натрупвания водят до качествени изменения“, казва една стара соцмаксима. Да, така е. Повечето пъти атакуван, без да има каквато и да било вина, а просто заради позицията си и заради стремежа по този начин да бъдат отслабени и уязвени Борисов и ГЕРБ, Цветан Цветанов е пример точно за това – как количествените натрупвания водят до качествени изменения в един образ, който просто няма как да бъде реабилитиран за голямата политика. Незаконни арести, показни акции, война със съдебната власт, шест апартамента, масови подслушвания, крайслери с антени, манипулиране на избори, лансиране на нискоинтелигентни послушници, разбиване на парламентарни групи, амбиция да се „краде“ ГЕРБ от лидера ѝ, частен асансьор, фиктивни сделки – това са малка част от въпросните количествени натрупвания. Да, почти нищо (да не кажа - съвсем нищо) от тях не е истина, но да, почти всеки български гражданин, когото спрете на улицата, ще ви ги изброи в момента, в който споменете името на Цветан Цветанов.

Споменах ли вече, че политиката не е чист и благороден занаят?

Някои казват, че всичко е възможно. Да де, но човек не може да лети с ръце. Нито пък да диша в открития Космос. Нито пък да живее под вода. И към списъка на невъзможните неща спокойно можем да добавим и това: има хора, за които завръщането в голямата политика и заемането отново на високи държавни длъжности е невъзможно. И да, Жан Виденов и Лютви Местан са изключително добри примери. И да, към тях, за съжаление, вече се числи и Цветан Цветанов.

А политиката не е чист и благороден занаят. Ама изобщо.

 

 

Напиши коментар »
(43)
1
Другарю Тръборезач, ми ти да не мислиш , че ще си вечен? Тези били извън играта...Хубаво, ти ближи задните части на вожда, щото ако излезеш от играта, ще се окажеш в затвора. То и това ще стане някой ден
2
Ей тръбен чикундур. Ела до централата на Герб да ти дадем напечатаната диплома за средно образование. С такива АНаЛизатори България ще е винаги на това положение. Тинята в Европа докато не изчезне окончателно. Гарантирано от крадците от БСП и комунистите от ОПГ Шайка. Изхода е ясен Терминал 2!!!!
3
Ащколсун кьопоолу, Харизане!
4
................А ГЕРБ Е БКПЕ ТАКА ЧЕ......ЛИОФА САМУ Т ЖИВКОФ......НО БАЦО Е ТУКА !......СА БАНКЯ Е РОДНОТО СЕЛО НА Т ЖОФКОФ ......ВИНЕТУ......ХА !.......А ТОЯ Е ТООЧНО МИЛКО БАЛЕФ НА Т ЖИФКОФ !......ЦЕЦКО СА ПРАИШЕ НА ГЬОБЕЛЗ УТ СЕЛО ШУМА !.......ГЕРИНГ БЕШИ ФИДОСКА А ЦВЕТКА Е ХИМЛЕР !........ГЕШТАПО Е МЕТОООО !......АИДИ СА ИМАМИ И МАРКУФ......НАСРАН ПЕЕРАЗ !.....А ?......
5
Мечтата на всички червени е да се махне Цветанов стана реалност,но това не помогна на БСП поне едни избори да спечели!Трябва да си пълен малоумник за да се качиш на руски МИГ, пилотиран от кьорав пилот,защото бил много лаком,алчен,завистлив и червен в червата!Не Ви ли стана ясно,че Бойко ще управлява колкото Путин,след което ще си почине 2 мандата Президент. Тъпанчев и Биволицата,заедно с МилиЙончева се борят да не ги осъдят за кражби и далавери!За парата, продават си душата,за парата изядат си месата - Христо Ботев правилно ги е охарактеризирал!
6
При тия "държавници", помиярщината стана норма !!! Установявам, че у нас в кочината Булгаристан, само сезоните се сменят, нищо друго !!! И този пост „демокрацията“ го даде на незаменимите и безценни кадри от ОПГ„ГЕПИ –Хайдук-Груп“ !!! Повръща ми се от овластени некадърници като Неврокопската мадона от Шайката на „умните и красивите“ от ОПГ„ГЕПИ –Хайдук-Груп“, с функцията на калинките от ОПГ –то, да нахрани кучетата и да не пипа нищо !!!
7
Жалка отрепко, Жан Виденов не може да бъде сравняван с гореизброените нечистоплътни измамници. За разлика от тях той е честен и почтен човек!
8
..................ПУЛИТИКАТА У БУЛГАРИЯ Е ГРОБИШТЕ !.........ГЛАВЕ ТИКВА ГРОБАР БАЦО !.......ЕФРКТИВЕН УИ ЛИДЕР !......У МАКЕДОНИА ШЕИ ЦАРЬ......ТУКА ГОСПУД !........АРИЗАН ТЬИ СИ ПУДКА !......КЪФ МЕСИ ?......ПРИ МЕСИЯ ТИКВА А ?......
9
ЛелУе, нещастен прост човек, който поради тази причина се мисли за оригинален.Ехо, кой прави един отбор силен и голям, бе, да не би да са слабаците-неизвестни като тебе, а не точно Меси и другите като него.Не е само в спорта, в целия живот е така.Примерно жена ти е играч, стои зад гърба ти и те подбутва напреде, ставаш голям и ти.В този случай явно не е така.Илюизиите са сладко нещо.
10
Читателю №7,който лъже за БСП-Виденов,много си долен!Я ми кажи отвратен отворко имали БСП управление, което поне една банка да не е фалирало? Наистина БСП-Виденов с 19 фалирали банки е рекордьор с 1$=3000лв. БСП+ДПС-Нинова-Радев имаха амбициите да станат фаворити и по-напред от Виденов!Гечев има план, само да вземе власт!Нас, нормалните хора ни е страх от повторение на сценария БСП - Луканов, БСП-Виденов,БСП-Станишев,БСП-Орешарски!Много сме наплашени и от повторението на ДС сценария с Царя, защото се върти легенда, че Радев е незаконен син на Тато и пак иска да ни "оправя" за 3-4 месеца! БСП-Радев ни " оправи" за 150 дни, с голямото нагушване на роднини, приятели, спонсори и баджанаци, сега пак протяга мазни ръчички да ни дооправи и както обеща : ВСИЧКИ ВЪН! ще ни гони от Родината ни!
11
Получих $ 21,746 през последните 4 седмици, за да работя онлайн от дома си едва в непълен работен ден. Присъединих се към тази работа преди 2 месеца и в първия ми месец получих $ 12k + лесно, без да имам никакъв работен опит онлайн. Всеки може да получи тази работа днес и да започне да печели реални пари онлайн, като следвате инструкциите на този уебсайт. направете сега....................>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m
12
harizanov ,ne 4uvstva6 li 4e stava6 dosaden,nekadarnik.kakav analizator bez obrazovanie.sme6nik.
13
Осмокласникът - тръборезач отново в действие. До вчера Лиза за((ника на Цвък, днес го сразява с остри думи, което продължава да е един от главните м(дуристи на Илитерата от Б. Как ли диша този мишок се пита, заврял дзурлата си дълбоко в Шоколадовия цех на Божеството. А как ли ще реагира ако Цвъчко изрита Вожда с вътрешен преврат, какъвто готв? Сигурно ще лиже и подметките на победителите, ще писипва главата си с пепел и моли за милост най-горещо. А другите гъ((омийници, ще се разбягват първи и ще заръфат дебелото и безпомощно тяло на падналия Вожд. Още първата минута след като Вожда бъде детрониран. И тогава ще видим как се разпада единствената и вечна партия Гробари, като оставено на слънце масло.
14
Урко а тъй товарищ от къде видя че този е тръборезач да не би и ти да се участвал но НИЩО не си получил,а и друго и двамата ли лижите задниците на сегашните уж величия,за него знаем но ти когато лижеш не лижи със затворени очи а отваряй зъркелите че може и някоя тръба да нагълташ и ще трябва да викаме Пожарникари да я извадят и не се притеснявай за затвора резервния ти ник Зизу ще те отърве......????
15
do nomer 10.niama da te obijdamza6toto si pod nivoto mi.pri videnov niama6e tran6ove kakvito borisov polzva.kakvo 6te praviaha gerb ako niama6e pari ot evropa.kogato sprat subsiidite boiko ste si podvie opa6kata.ako me oponira6 ne moga da ti otgovoria za6toto tova e vtoria mi komentar i niamam pravo na treti
16
Тролът ,тръборезач??!!Вземи та смени плочата,че игличката на грамофоня ти ша са забий веке у масата,НЕЩАСТНИКО!!Не си му на Харизанов на нокътя на малкия пръст,на левия му крак!! Поне един такъв подготвен човек да имахте в БйеСийеПету,щяхте да сте на светлинни години от дереджето на което сте се докарали в момента!!
17
геOPГИЯ Изпpaзнианyсов е най-вероятно xаxо :(
18
щом отборът е силен може да го води и капитан тиква. не ли ?
19
Ало, Тръбата, прав си, че политиката не е чист и благороден занаят, но само когато се упражнява от корумпирани, безгранично алчни, неграмотни и необразовани простаци! Каквито сте всички в престъпната ви и просташка групировка, дето й викате ГЕРБ!
20
Редуват се тук т.н. АнаЛЛизатори да защитават нещо което го няма отдавна, "демократичността" на управлението, която отдавна е извратена. Питам, рано или късно Пожарникаря Бандит ще падне, чий за((ник ще целува този неграмотник? Мисля, че ще се потърси сметка на всеки като този, които са надували балона на Просперираща държава, а всъщност е провалена държава, ползвайки опрденението дадено от Аврам Чомски.
21
АКО БЕШЕ В ДОРОСТОЛ СИЛИСТРА МЕСИТО ЩЕШЕ ДА НАУЧИ ГЬОБЕКА ПОНЕ И ДА БЪЗИКА КАКИТЕ КАТ ОТИДЕ НА ГОДЕЖ С ДУХОВА МУЗИКА.
22
Бившият председател на Съвета на директорите на „Напоителни системи” ЕАД Георги Харизанов (при правителството на ГЕРБ) и още по бивш шофьор на Таки има влязла в сила присъда за изнудване по чл. 213 а, ал. 1. Присъдата е издадена от Софийски районен съд и е влязла в сила на 15 април 2005 година. Харизанов е осъден на лишаване от свобода две години условно, с три години изпитателен срок и глоба от хиляда лева. Криминалната биография на Георги Харизанов започва още през 1997 г., когато е на 19 г. При пътно-транспортно произшествие автомобилът му е ударен от друга кола и Харизанов заставя колегата си да подпише запис на заповед за 400 долара заради щетите, или поне такива обяснения дава 15 г. по-късно. Потърпевшият обаче подава жалба за рекет и срещу Харизанов тръгва първото дело за престъпление от общ характер. Тогава той вече работи в съвета на директорите на държавното предприятие „Агроводинвест“. През ноември същата година от министерството на земеделието го назначават в борда на „Напоителни системи“ ЕАД. Той обаче премълчава пред министъра факта, че вече е осъждан и че има две висящи обвинения – за заплаха с убийство към млада жена и за кражба на 53 000 лв., извършена през 2001 г. от сейф на строително дружество. През март същата година „Топливо“ АД иска от районния съд в София да приведе в изпълнение запис на заповед, от която е видно, че Харизанов дължи на дружеството (Топливо) 210 хил. лв. във връзка с търговски отношения. Той обаче не връща парите след доброволна покана да го направи. Тогава от „Топливо“ го осъждат, решението е Харизанов да се издължи, но той отново не го прави. Тогава с Харизанов се заема частен съдебен изпълнител от София. Сагата се развива от началото до края на 2009 г. През декември „младият Бил Гейтс“ (както го нарича бившият земеделски министър Мирослав Найденов) залага имущество като обезпечение за връщането на парите, които дължи, и иска спиране на изпълнението. Молбата му е уважена. През 2011 г., вече шеф в държавното предприятие „Агроводинвест“, Георги Харизанов и с помощта на Първата свиня успява да спре принудителното изпълнение за удовлетворяване на вземанията на кредитора му. Преди да заеме постовете в двете държавни предприятия, Харизанов е бил ответник и по други дела, защото е дължал пари. В същото време той няма собствен бизнес, както и имоти на негово име. Той казва: „ Като активист на ГЕРБ съм залесявал Западния парк и съм боядисвал огради на детски градини“. Така Георги Харизанов обясняваше в какво се е изразявала политическата му дейност. Помагал с логистика и каквото можел на кварталната организация на ГЕРБ. Нямал висше образование, нямал и средно образование, защото работел „адски много“ за Таки и за Къро и не смятал, че дипломата му е нужна. Сбъркал, като казал, че учил през 1998 г. в Датския колеж. Има криминална регистрация за закана за убийство На 10 август 2010 г. е била извършена криминалистическа регистрация на Харизанов по повод дело срещу него за закана за убийство в Софийския районен съд. Петата, последната му присъда е постановена за кражба на 104 хиляди тона стоманени тръби от „Напоителси системи“ ЕАД, които е продал за скрап, а парите от продажбата е прибрал лично. На въпрос на съдията „ Гражданино Харизанов, защо откраднахте и продадохте хиляди тонове стоманени тръби от държавното предприятие , продадохте за скрап и прибрахте парите“, Подсъдимият отговаря: „Госпожо съдия, ако аз не бях откраднал тръбите циганите щяха да направят това“.
23
всичко което казваш за Цветанов е вярно, по-лошото е че същото се отнася за така наречения от теб силен лидер Б.М.БОРИСОВ, едно към едно са
24
А бе БСПЕЕРАСТ ЩО СЕ СРАМЕШ ОТ НИКА СИ. АДОЛФИНО, след Жан, е Гоце, СС Момата, пияния Михов, и сега е ред на Импексовата миризливи Барсала. Румен Пъпката не го броя за слива!! ................................................................................. На зла мракобесна партия, зла Импексова свеня, за да ги държи във вечна опозиция, докато ги ограби и ликвидира, както направи с партията на Мавъра. Импексовата Барсла е ясна, това лъжливо, крадливо, и миризливо противно и злобно женище, е жадно за власт та две не види! Но и СС Момата, беше същата противна и гнусна, лъжлива и крадлива болшевишка курабия, и тя като Импексовата свиня оставка не подаваше, да неговорим и за бившата му крадлива кучка Йо. После подаде като Барсалата, оставка тип, ”Тати ще ми купи колело а ма друг път” . Затова винаги съм се чудела, коя от трите червени курабии е по вредна за България. Не, че при Румен Пъпката, Импексовата БСПдирастия, ще цъфне и ще върже! Тоя мерзавец, откакто спря да вдига самолета, и близа сладоледа на Путин, от него и чеп за зеле не става!!
25
Герберастките паразити (тении, метили и др.)са ни налазили яко. Тяхната еволюция се дължи на прехода към паразитизъм. Храносмилателната им система е с един отвор и остатъците от червото им излизат през устата. Нервната им система се състои от окологлътъчен пръстен само, а кръвоносна нямат и разнасят воня. Безгръбначни са, не могат да стоят изправени. Пълзят, седят в МС, НС, ведомства, медии,сайтове и съдебни палати или висят по телевизионните студиа. Пази, Боже, напоследък много ни налазиха.
26
Ха, ха, ха, колко е категорично нашето школувано в свиренето на герберското кавалче усърдно, дежурно духаче, ама само да се обърне палачинката, то първо ще претича да се хване за "дръжката"на знамето, което ще развее Цвъки! Знаем си кой какво чини!
27
Харизанов да те еббе магаре
28
големи играчи в далаверките са Софиянски и агент Гоце другото е Пунта Мара!
29
отговор на коментар
В такъв случай мястото на Гошо Тръбата или Гошо Харизания е на едно друго място, а не в централата на една телевизия. Мястото му е на бул. Столетов 21, обикновено "апартаментите" обитавани там са с югоизточно изложение. И на неговия приятел- физкултурникът- милиционер от годечкото село Шума, който през 2009-2011г. се хвалеше, че е "завършил право в УНСС", също е там.
30
ХАРИЗАНОВ Я ПРОВЕРИ И КАЖИ ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ КУПИЛ ЛИ Е ЧЕЗ ТАМ С НЯКАКВА ИЗМИСЛЕНА ФИРМИЧКА
31
отговор на коментар
Министър-председателят трябва да върши работа,а Жан окака всичко.Като е честен,но не може да върши работа да беше станал монах,На чия съвест да тежат ограбените спестявания и 8 долара заплата?Опазил господ от честни и д и о т и!
32
Човек би трябвало да се срамува само като го гледа този така наречен коментатор, доказан крадец на тръби за милиони и с основно образование! някои "медии" обаче са го назначили на щат да хвали властта на една престъпна мутра от Банкя!
33
Джамболина наряза салата и опече една пица пеперони във микровълновата и бех го накарал да ми купи една бутилка Финландия па той зима да си налива от нея без да ме пита! Ядосах се, ама какво да го бия ли и излезнах да пуша една цигара и ей ги тия суринамци съседите. Говорят холандски испански и английски. Музиката била денсхол. А ние едно време харесвахме Ролинг стоунс и Лили Иванова. Баща ми ме водеше и по свадби, затова ритмичната музика ми е в кръвта. Изкарвам за врата Джамби да ми превежда, той по слипове. Те пък го загледаха негрите. Искаха да го пробват. Един вади и ми дава една такава голяма таблетка зелена. Аз му правя с пръсти две. Той дава втора, викам с пръст – демек още. А той ми прави с пръсти не, само 1. Вика муи фуерте муи фуерте. Говориме на испански, аз разбирам Джамбазко мълчи като пукал. Каня ги да влезнат вътре да го пробват, а те искат в тях. Еее, да ама аз съм режисьорче, търтей, син на паразит. Знам, че мое да имат скрити камери, уредбата им е хубава, то се чува. И те си мислят същото. Викам Джамби да ги пита кога ще подействат таблетките. Джамби превежда оня вика след един час. Викам да му каже, че ако ме излъже свят ше му се завие. Джамби нещо му каза ама не баш това. Започна да иска Джамби да влезне в тех, и като му отказахме почна си иска обратно таблетките, аз лапнах едната а другата си я турих в джоба. След това му казах, че Джамби ей сега ще дойде, венга венга синко минутос синко минутос гарантидо и вкарах Джамболина обратно, турих й една перука и я гримирах набързо, нали съм режисьорче умея това онова от Ерна съм се учил, извадих една перука бех турил между матраците ако се наложи да преобличам Джамби като жена, турих му едни фалшиви обици с клипсове и ланеца ми с кръстчето, черните ми очела и им го докарах. Докато се върне така се бех направил от тая таблетка все едно съм на Марс. Като ме пусна не бех в състояние да вземем другата и изпих водката тя салатата се беше сплула и пицата също.
34
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
35
Гошо тръб.ата пак се изходи. Хайде, малко остана, приготвяй куфара за пандел.ата, дол.но мекере плате.но!
36
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
37
Овцете се задоволяваха с вода и храна, това им беше достатъчно. В замяна щедро предлагаха вълната си, компанията си, а понякога дори и месото си. "Ако днес се превърна в чудовище и реша да ги убия една по една, те ще разберат това едва когато почти цялото стадо бъде изтребено - помисли си момчето. - И понеже ми имат доверие, са отвикнали да разчитат на собствения си инстинкт. Само защото ги водя до храната им."
39
Като един отявлен анализатор и спец , би ли могъл нашия любим Гошко Хубавеца , да ни разкаже в специфика и как се режат тръби от Напоителни системи и как се рекетира при пътна катастрофа ? Злите езици разказват , че и в тях имал опит. Добро качество ли е да се слагаш в услуга на силните на деня ? По убеждение или по заплащане го прави ?
40
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
41
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
42
Девиз на Гошо Харизаният е - ТИКВЕНик да се наричам , първа радост е за мене !
43
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?