Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
САМО В ПИК и "РЕТРО": Николай Бареков: Кошлуков ще затрие БНТ! Спират „Стани богат”, защото от него не може да се крадат пари
САМО В ПИК и "РЕТРО": Николай Бареков: Кошлуков ще затрие БНТ! Спират „Стани богат”, защото от него не може да се крадат пари
Дата
Дата
129199
Коментари
27
САМО В ПИК и "РЕТРО": Николай Бареков: Кошлуков ще затрие БНТ! Спират „Стани богат”, защото от него не може да се крадат пари

Изборът на Емил Кошлуков за нов генерален директор на БНТ породи разгорещени дискусии и куп негативни коментари в социалните мрежи и сред тв спецове.

Потърсихме за коментар Николай Бареков, който навремето ръководеше ТВ7 и е работил дълго време с Кошлуков. Телевизията приключи безславно именно докато Кошлуков я оглавяваше през 2014 г. После той бе и част от проваления екип на предишния бос на БНТ Константин Каменаров.

- Г-н Бареков, какво я чака БНТ с Емил Кошлуков начело?

- БНТ с Кошлуков не я очаква нищо добро. В неговата концепция няма нито реформи, нито стратегия. Нито Сашо Диков, нито Сашо Йовков (аз ги уважавам много) имаха финансова концепция за управление. Все пак аз съм ръководил телевизия дълго време, за този пост трябва да разбираш от хора и от пари. А г-н Кошлуков не се е доказал нито в едното, нито в другото.

За да няма спекулации, ще кажа само, че продуцентската компания, която той управляваше, фалира, и самата телевизия ТВ7 фалира по негово време. Аз си тръгнах от ТВ7 през 2013 г. есента, а телевизията фалира следващата година есента. Точно когато г-н Кошлуков беше начело на ТВ7. Тогава ТВ7 натрупа най-големите дългове и фалира.

- Той бе и в проваления екип на Константин Каменаров в БНТ, как си обяснявате избора му за шефския пост сега?

- Г-н Кошлуков е много близък на хора, свързани с властта, и най-вероятно сега ще му отпуснат доста сериозен бюджет, който ще бъде похарчен за продукции, които му посочат. И причината да махне „Стани богат” не е друга, а защото предаването си има определена концепция, наречена „библия”, която е писана от външни продуценти и там не може да се злоупотребява с  финансови средства. Г-н Кошлуков сега ще получи пари, които ще даде за български продукции на продуцентски компании, близки до него. Това е цялата идея. Затова свалят „Стани богат”, защото там не могат да откраднат пари.

Още един голям пропуск – те говорят за това как се харчат парите в БНТ. БНТ в момента не може да усвои малкото реклама, която ѝ се дава право да пусне на екран. Второ, генералният мениджър трябва да предложи работен вариант на правителството и парламента как тази телевизия да бъде финансирана директно от данъкоплатците, на принципа на Би Би Си. Защото в момента тя се издържа директно от правителството и затова се превръща в негов слугинаж. Има и друг вариант – да се създадат обществени фондове за предавания, за които да кандидатстват както БНТ, така и други телевизии. Тоест да има някакъв пазар за предавания с обществена значимост и насоченост към публична проблематика.

- А как ще коментирате, че БНТ ще ръководи човек, който неотдавна размаха среден пръст от екрана?

- Като морална деградация на българската журналистика.

- Всъщност може ли на „Сан Стефано” да стане по-зле, по-скучно, по-безинтересно?

- Винаги ще става по-зле, винаги ще става по-скучно, докато БНТ се поддържа на изкуствена кома от българското правителство. Независимо кой е на власт, независимо коя партия управлява. И аз мога да кажа за сравнение: положението не беше по-добро нито по времето на Жан Виденов, нито по времето на Иван Костов, нито по времето на царя. Който управлява, се изкушава да използва БНТ като медиен рупор.  

- Вие сте с доста голям телевизионен опит, от каква промяна има нужда тази телевизия?

- БНТ трябва да бъде наистина обществена телевизия и да изпълнява своята функция. Не да забавлява народа, а да отразява обективно новините, да дискутира обективно и безпощадно проблемите.

- Т. нар. „умни и красиви” от сутрешния културен блок на БНТ бяха скочили на Кошлуков, след като той разкритикува предаването. Сега как ще реагират те според вас?

- Мога да ви кажа, че същите тези „умни и красиви” го избраха за генерален директор. Аз смятам, че „умните и красивите” са най-продажната прослойка в българското общество. Те скачат на който си плати.

- А на вас минавала ли ви е мисълта да се кандидатирате за директор на БНТ?

- Честно казано, мина ми тая мисъл през главата и много хора ме караха да го направя. Но аз не съм такъв ентусиаст, че да участвам в нагласени конкурси. Аз смятам, че г-н Кошлуков няма да може да изкара мандата си, телевизията още догодина ще бъде в много тежка финансова криза и ще бъде пред закриване. Тогава ще дойде ред на хора като мен, които разбират от тези неща, но не са удобни на никои управляващи, от която и да било партия.

 

Още по темата
САМО В ПИК TV! Николай Бареков: Хекимян, Бенатова и Светльо Индиеца лапат по 15 бона! Цацаров да не се ослушва за Елена Йончева - тя е резил за България (ОБНОВЕНА)
Часовник
13:26
Бившият евродепутат Николай Бареков разбива корупционните схеми на големите телевизии за източването на държавния бюджет и европарите и тлъстите пачки за услугите на водещи журналисти. "От 30...
Напиши коментар »
(27)
1
Дръжте крадеца!
2
................АААААААААА !.......ЕИИИИЙЙ.......БНТ УМРЕ ПРИ РАЖДАНЕТО !........БЕШЕ ГРЕШКА.........ТОЯ КОШЛИУК Е НЕКРОФИЛ !.....
3
Кой възражда този лъжлив палячо и защо му дава трибуна??? След като вече не е евроДУПЕДАТ, сега ръси мозък и политически тайни, които кой знае защо досега не ги е споделял, за да бъде забелязан от управляващата крадлива сган и да му осигурят светло административно и НЕнаказателно бъдеще!
4
Имах надежди за Кошлуков, но след като се изучи за капиталист, вече не е интересен.
5
Това недоразумение СЕМ трябва да се закрие! Никому неизвестни и недоказали се в медийната среда ще избират генерални на БНТ и БНР!? Изборът, за БНТ например, трябва да става от членовете на Филмаутор и журналистическия съюз - журналисти, автори, оператори и режисьори, и после избраните от тях да бъдат одобрени от комисията в НС. Сега изборът е цирк! Сега изборът е позор! Комисията да анулира сегашния избор, да се разпусне СЕМ и всичко да стане ново, ясно и демократично!
6
...........КИНОТО И ТВИ У БУЛГАРИЯ МИНАА ПРЕЗ ГЗО НА ДРУГАРА Т ЖИФКОФ !.......ВЕРНИ АРТИЗТИ БЕА ЛИУЗПИ УТ ДОМАТЕТИ НА ИЗХОДА НА ЕВОЛУЦИОНИЯ ПРОУЦЕС ПРИ СРАНЕТО НА ДРУГАРА Т ЖИФКОФ........НЕШТО КОИЕ БАЦО ПОЛУЧИ ПРЕМИА УТ БКП КОТУ КУМУНИЗ !......
7
Аман от разбирачи , Ганьо и на Луната да отиде , и там акъл ще ръси ! Само и само да не бачка !
8
Всеки обективен у нас знае, БНТ не се гледа. Причините са казани многократно. Ако агента на ЦРУ, Кошлуков, избран не случайно за директор, спре Стани богат, тази телевизия ще се гледа от стотина човека. Това е единственото предаване което предизвика интерес и има най-висока гледаемост. Другото е запълване на време и пилеене на държавни средства.
9
Доносника на ВКР(ДС в БНА) Емил Кошлуков е Царицата на МИНЕТА с Дългото Бедро, Станал Библиотекар на Петия Ден След Влизането му в Старозагорския Затвор.Не ПРОСТ(о) МИЛИЦИОНЕР, а ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР !По-Тъпо ЖИВОТНО от МИЛИЦИОНЕРА Това е Само ПАЗАРДЖИШКИЯ МИЛИЦИОНЕР ! Ако се Чудиш Кое ГОВЕДО да Убиеш,ТРЕПИ Пазарджишки МИЛИЦИОНЕР и Няма да Сгрешиш ! МЪРША,ИЗМЕТ, УТАЙКА, БОКЛУК, ГАД, СУРОГАТ, ДЕГЕНЕРАТ, ПОДЧОВЕК, С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР, С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР. КАЗАХ ! www.bulgarya.ga
10
ДА СЕ ЗНАЕ:Кой е Емо Куклата или Сузи Дългото Бедро ! http://bosia.blog.bg/politika/2011/04/09/fiktoryt-koshlukov.726140 Емо Куклата го Оп-едерастиха Манафите още в Казармата по Поръчка на Държавна Сигурност. В Старозагорския Затвор Стана Фактическото Вербуване на Хомосексуална Основа.Не Случайно Емо Куклата Създаде ХОМИНТЕРНА Известен Още Като "Новото Време" Обединяващ Генетично Увредени Отрочета на Комунисти и Милиционери с Доказани Хомосексуални Наклонности! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/police.html
11
Бареков да каже как с Мая забъркаха КОСТИНБРОДСКАТА афера,ако не каже за много хора си остава КАВАЛ ДУДУКОВ
12
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
13
Ей katil ще ти е.а п.....а м...а
14
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
15
не само да каже какви ги бъркаха с Мая Галева Костинбродска,да каже и колко милиончета червени субсидии прибра
16
Слугинята остана без доходи и започна да проституира отново
17
Как благо оправих Джамбазки у до 5-то сутринта преди работа и го накарах да обърне долния дормео върху горния матраците да не се деформират... Ставам от мястото си, ходя в някоя тоалетна, чупя датчиците за дим, пуша си или ходя където някой друг е счупил датчик, но със Сасуоли не съм се засичал отново.
18
Хубаво е да си привърженик на дадена партия, кауза, отбор и каквото и да е друго, но това не трябва да си сляп за фактите! Бареков е ясен за всички, до голяма степен сам си е виновен за всичко, но това което казва за Кошлуков е 100% вярно! Няма да мине много време, колкото и пари да му налеят, всичко ще бъде откраднато, а БНТ пак няма да се гледа! Колкото до "костинбродската афера", която много хора споменават, не беше никаква афера, а изборна далавера! Спомнете си само, че 350 000 напълно годни бюлетини, бяха отпечатани, опаковани и адресирани до съответните градове! Не успяха само да ги извозят! На всичкото отгоре печатницата е на общински съветник от ГЕРБ. Е как да повярвам, че това е случайно, че това е брак и собственика на печатницата не знае нищо! Че то ако една печатница има толкова брак (макар, че на бюлетините им нямаше нищо!!!), отдавна да е фалирала! Но за това никой не пита, никой не се интересува и са виновни Бареков и Манолова, да ама НЕ!!! Хора мислете с главите си, а не чакайте да ви кажат по телевизора какво да мислите. Сега е актуален въпроса с машинния вот, разбраха, че с машините не могат да манипулират нито гласовете, нито невалидните бюлетини и сега ще ги махнат завинаги!
19
Присмял се ърбел на щърбел!
20
Дудук платил си милиони на кучката Йо, но не си знаел. Как си управлявал, след като Импексови крадливи курабии, са смукали стотици хиляди, без да знаеш!!
21
ДУДУК , ДАВЯЩИЯ СЕ ХВАЩАЛ ЗА СЛАМКА . СЕГА КАТО СИ ВЪН ОТ ИГРАТА , ВСИЧКИ БИВШИ СА ЛОШИ А БИВШИТЕ ЛОШИ ХУБАВИ . НО ГЬОВЕЧА ИМА ДЪНО И ТИ ГО СТИГНА .НО НЕ ПЛЮЙ НЯЛЯВО И НА ДЯСНО ЧЕ УТРЕ ПАК ДА СМЕНЯШ ЛИЦАТА НА МОНЕТАТА . ВСЯКО НЕЩО СИ ИМА МОРАЛ , НО У ТЕБ ГО НЯМА . ТВОЯТА Е МАЛКО НА , ДАЙ МИ СИ КУКЛИТЕ , НА ТИ СИ ПАРЦАЛИТЕ , КАТО ДЕТЦКА ГРАДИНА .
22
ОТ СТАНИ БОГАТ СЕ ГУБЯТ ПО 1,4 МИЛИОНА НА ГОДИНА БАРЕЧЕ...ДА НЕ МИСЛИШ,ЧЕ СИ ПО ВРЕМЕТО НА КОСТИНБРОТСКАТА АФЕРА И ЛЪЖЕШ ПАК ШАРАНИТЕ...
23
И двамата пеерасти ще ги ева в устата.Долни комунистически говна !
24
Ха ! Барека жив ли е ? Откъде изпълзя ? Паразитите и боклуците като него са отличен пример КАКВИ НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕМ !!!v
25
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
26
Впрочем, къде е сега Бареков? С какво се занимава, т.е. какво работи?
27
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?