Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
САМО В ПИК И "РЕТРО": Костов – наставникът и учителят на Корнелия Нинова
САМО В ПИК И "РЕТРО": Костов – наставникът и учителят на Корнелия Нинова
Дата
Дата
139364
Коментари
39
САМО В ПИК И "РЕТРО": Костов – наставникът и учителят на Корнелия Нинова

Когато преди около три години в БСП спретнаха комплот срещу тогавашния ѝ председател Миков и предпочетоха да я оглави „младата, енергична и борбена“ Нинова, едва ли и най-големите песимисти за бъдещето на вътрешнопартийната демокрация, с която иначе социалистите не спират да се фукат, са предполагали какво ги чака.

Всъщност тогава те май не са осъзнавали и още нещо, но далеч по-важно – кой е бил „обучаващият“ я как еднолично се овладява една партия и какво следва оттук насетне. Ами Костов бе, другарки и другари, той ѝ е бил и учителят, и светлият пример за подражание!

При това, забележете и други поразителни съвпадения. Костов обязди СДС в момент на политическа криза в края на управлението на Виденов. Нинова получи социалистическата партия, когато Орешарски вече също беше поел към политическото небитие.

Костов се хвалеше, че е постигнал съкрушителна победа в парламентарните избори от април 1997 г., макар че „победата“ му я донесе провалът на Виденов. Но това не му попречи в следващите години да се обяви едва ли не за неин едноличен собственик във все по-едноличната си партия.

Нинова сръчно се възползва от почти комичния финал на президентството на Плевнелиев и наложи срещу не съвсем убедителната кандидатура на Цачева тази на Радев. Но и тя се самозабрави в хвалбите си как едва ли не самичка е пречупила президентските мераци на ГЕРБ.

Че не е така, се видя още на парламентарните избори от 2017 г., когато се оказа, че над един милион българи са гласували не за нея, а за Радев. Май не го разбра само Нинова. И не спря да си присвоява и новоизбрания президент, почти като любимия ѝ „Техноимпекс“...

Е, както е закономерно в лидерските партии, накрая вождът погва и „врага с партиен билет“, сиреч доскорошните си верни съратници. В края на 1999 г. Костов измете накуп около десетима свои министри без никакви обяснения, ако изключим един менте доклад на Гнома, смисълът на който беше „господарю, те май ти бъркат в джоба“.

Ами същото направи и Нинова. Последователно от висшите ръководни органи на БСП бяха изхвърлени всички, дръзнали в един или друг момент да изкажат различно от нейното мнение. И така, „вътрешнопартийната опозиция“ срещу нея се сведе до двама-трима мърморковци, а „вътрешнопартийната демокрация“ – до правото им да гласуват „против“ решения, които очевидно събират мнозинството на Нинова.

И въобще, следвайки примера на учителя си Костов, Корни, както гальовно я наричаше Ламбо, си беше начертала една много стройна стратегия за превръщането на БСП в послушна партия за лична употреба. Хем джобна, в смисъл като персонално портмоне, хем обаче и масова, за да е готова във всеки момент да я издигне до тъй лелеяната от нея власт.

Но Борисов ѝ излезе с подъл номер – субсидиите. И се оказа, че персоналното портмоне (думата идва от porte monnais, т.е. държи пари) на Нинова е малко празно.

Ами сега? Как ще си подвозим симпатизантите до Бузлуджа, която чука на вратата? Как ще си подмамим избирателите до урните на местните избори, които също са съвсем близо? И най-важното – как ще мотивираме да се трудят апаратчиците, които при Нинова се бяха научили на сладкия принцип „слушкай и папкай“ (слуховете говорят, че са си докарвали над средната работна заплата, че и ДМС за „добри резултати“).

Няма съмнение, че Бойко ѝ игра коварно. В същото време обаче не може да му се отрече, че постъпи спрямо Нинова и като кавалер – отложи орязването на субсидиите за след 1 юли, а това за нея означава още над 3 млн. лева от нашите пари (дават се на четири равни части). И даже ѝ даде и шанс да повтори гениалния експеримент „колко може да похарчи една жена“, който бил прекратен поради липса на средства.

Но вероятно и това не смути „едната жена“. Обратно, май спомогна последният пленум да завърши с нова апаратна победа на председателката. Опозицията, доколкото въобще посмя да се яви, беше натикана там, където ѝ е мястото. Група послушковци заеха новите роли на клакьори на мъдрите решения на Корни.

Ами сега, без да искам да съм лош пророк, но историческата логика повелява Нинова да продължи да следва уроците на своя наставник и учител Костов.

Сиреч да очакваме в обозримо бъдеще нещо като ДСБ по размер и влияние, само дето ще лъже, че било „вляво“...

 

 

 

 

 

 

 

Напиши коментар »
(39)
1
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
2
Какво точно беше нецензурно? Какво! Къде видяхте порнография и цинизми, които преливат от писанията на щатната ви сътрудничка Катюша? Да не би да не е истина, че Янаки Стоилов е 29 години депутат? Да не би да не е истина, че Драганов е доказан алкохолик, вече наказван от КАТ? Да не би да не е истина, че Костов измете свои министри, набързо забогатели и такива, които си "дружаха" и тайно и явно с Мьорни и дреги руски агенти и шпиони, маскирани като бизнесмени? Да не би да не е истина, че Нинова иска да изчисти партията си от всички колаборатори и продажници, които се мъчат да пришият БСП-то към ГЕРБ!?
3
Който не вярва, да посети партийния манастир Св.Мина.
4
Eй, този Иван сигурно ще пишете за него и след като умре...Боите се от него като дяваол от тамян...Та какво толкова лошо е направил Иван Костов? Да не е е бил мутра, бандит, убиец? Не просто сви перките на разни мутри...
5
Йончева ще работи с нея...... Гответе се...
6
ние това го знаем в деня на конгреса когато нинова оттегли оставката разбрахме че иван костов печели
7
Наставникът на Тиквата!
9
Защо мълчите като риби? Няма ли да го отразявате на живо????????
10
Искаш да спечелиш пари? Виж тук https://bit.ly/2JfaAT3
11
Браво професоре. Това е голата истина за приватизаторката на техноимпекса и БСП. бясна , че остана без пукнат лев за купуване на циганите/ нали си има депутат специално за целта/, няма и за спа-глезотии за нейните протежета, може да остане и без кончето и как ще плаща на тролчетата , как ще докарва в София протестиращи зелени, кафяви, пембени , падна й ченето , търси утеха от демократична Европа, която толкова много й отне- отне й най-големите донори , част от които за в затвора , а други треперят да не ги потърсят от прокуратурата. За всичко й е виновен Бойко Борисов. Ех, съдба, няма мърдане , вече е кандидат за зандана- за ограбените милиони и идеали на червените пенсионери, за които лее крокодилски сълзи.
12
Поздравления, Професоре!
13
Драганов може и да е "пиянка " ( но пък кой ли е пълен трезвеник?) Прав е в твърденията си.
14
Драганов може и да е "пиянка " ( но пък кой ли е пълен трезвеник?) Прав е в твърденията си.
15
Циганина Костов -ДС ,КУРИ -ДС И двамата нямат нищо общо с бсп те са хора на руското КГБ.кой ще пусне драгалевския лом и влахкинята да си правят квота искат ,да не забравяме Луканов и Димитров кой ги опука като диви патки.
16
Народът ни е разумен и няма да позволи това да се случи и с държавата ни. Време е Нинова да спре да ламти за мястото на Борисов.
17
Голям рев откъм "Позитано" за субсидиите! Че как иначе? Като им види човек разходите, става ясно: Харчовете на Нинова и БСП за един месец: - 185 000 лв. за заплати на 150 души на "Позитано" 20 - 8 000 за ток и вода - 9 000 за телефони и интернет - 6 000 за охрана - 214 000 за областни структури. - 56 000 за в-к "Дума", който НИКОЙ не чете - 214 000 за телевизиятя, която НИКОЙ не гледа Общо 507 000 лв.
18
Драганов въобще няма срам, защото постоянно е мотан!От както служи на ГЕРБ изгуби уважението на много хора!
19
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
20
Тия субсидии се дават на партиите да ги харчат за партийни дела и да поддържат партийния си живот а не да ги трупат на влог бе тъпако !!!
21
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
22
Командите, извадиго да пръдна. - Хм, последния път когато го извадих, открадна цял Импекс.
23
Социалист без пари е като кисело зеле без сол - бърже се разпада !
24
Много си умен бе маймун !!!
25
Ученичката на Костов е надминала самия него. Има много такива случаи учениците да стават по добри от учителите си. Импексовата курабия обаче е отличничка в това отношение. А пияният професор е отразил нещата перфектно. Сигурно му е била дошла музата на някое и друго питие.
26
Нищо не сте научили!Преди ви б.Затова се насочихте къмяха виновни гришата и кишата,сега Иван Костов.Просто не трябва да имате власт и проста аудитория.Затова се насочихте към ромите и гоните умните.
27
Товариш Драганов,как тебя не стидно?!
28
И така, кой е истинският Геш, 23 или 24? Интересно ми е, защото имах съученик Геш. Когато бях в 6-ти клас, той беше в седми. После в 7-ми клас бяхме съученици. След това брат ми, който е 2 години по-малък от мен, в 7-ми клас също беше съученик с Геш. След което Геша го взеха войник... Изобщо, човек на науката, 6-7 години в седми клас...Утепал се е за социалист!
29
Драгомир Драганов не беше ли депутат от БСП. А, сега от коя партия е?
30
Ха, ха, ха, по-внимателно в жегата с алкохолните капки, Драго,и най-важното е таратора да е ледено студен, за да може капкомера да пуска повече! Наздраве!
31
Аз тази сутрин казах, че в Европейския парламент има такива с бради и мустаци дето не са мъже. Ето, давам пример. Според Джамболина трябва всеки ден преди работе требе да си бръсне брадата и мустаците, а па не е мъж. Ужким е от стар цигански род, а е метросексуален. Ами щом е така, вчера го гримирах и дадох на съседите от Суринам да си поиграят с него. Сутринта отворили вратата, гледам на единичен матрак по трима. Аз матраците дормео съм ги складирал у Джамби, защото тука е по-тесно и по-евтино, пък и нали той ми е жена. Ще пробвам да им продам един два ама дали ще купят, че каквито са мизерници... Берлускони е като Джаамбазолино. Обръща ми гръб и спи на другата страна. Аз я вземах втората зелена таблетка в кафетерията като се чекирах за работа. След половин-един час ДЖАС! Излизам да пуша и гледам Сасуоли. Почваам да му говоря, да го прегръщам ама не знам защо казва, че не говорел диалект, продължавам да му говоря и да го прегръщам, ми вика не говорел римски. Е какъв си италианец, като не говориш римски диалект. Най накрая ми вика порка порка и се разбрахме да поркаме. Ще ударя Джамби в земята дето се прави на много ербап и голям политик. Кариеристче. Не ми говори, сърдит ми е, захвърли перуката на пода а не знае колко струва едно такова нещо, че цела вечер си маза xaлκаτа с некво обезболяващо мазило мълчи и се цупи, гримът му се размазал, май е плакала. Затова казвам, че тука има жени дето им никнат бради и мустаци.
32
Този ГЕШ е най -големия идиот от червените помияри тука
33
А вярно ли е че като млада чевръста активистка на сдс заради приватизацията на импекса курни крадливата крушарска циганка била изяла де що седесарски чеп видяла като се започне от мавърския салам на Костов?
34
Повече е дошъл тараторът в тези горещини за сметка на водката, та затова "професорът по нова и най-нова история" и син на комунистически номенклатурчик от ЦК на БКП и самият той дългогодишен член на БКП, малко е прекалил. Ако беше пил повече водка за сметка на таратора- жена му го била правила !, важно е да се отбележи!-нямаше да му идват на акъла такива дивотии. Изгониха го от СУ, изгониха го и от БСП, сега остана май без стотинки, та е готов всичко да пише, само и само да има за водка, краставици, кисело мляко и копър- т..е. водка с таратор .Така му идва музата на др. Драганов.
35
Се наричам и да лапам рязани депесарски чепове обичам. Платен съм бесепарски трол но поради липса на средства в любимата бсп скоро ще ми се наложи да отпътува за сибир, където другарите чукчета ме очакват с нетърпение за да ми разпорят хастара на пръдните жили
36
KAKO , MA , KOGA NA SPA ?
37
E кой и истинския Геш ?
38
Не разбрах ПРОФЕСОРА ДРЪВО ЛИ Е, ИЛИ МАТО. Доказаният алкохолик професор не знам по какво, известен, че е постоянно пиян коментира хора, който изобщо не познава. Пише в един пропаднал жълт сайт, понеже никой друг не го кани. Професоре, смени шльокавицата, с нещо по добро, и тогава ще вдигне нивото. Вече ще те канят на за по наложащи теми. Остави го ДЕБЕЛОГЪЗИЯ, той лапа от ШАЙКАТА, А ТИ СЕ ИЗЛАГАШ. ИЗСТРЕЗНЕЙ, ЗАЩОТО ВЕЧЕ СИ НА ДЪНОТО. ТОВА Е СЪВЕТ, ПОСЛУШАЙ МЕ.
39
Това творение на алкохолика Драганов ли е?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?