Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
САМО В ПИК И "РЕТРО"! Иван Гарелов с ексклузивен коментар за Юксел Кадриев и Виктория Петрова: Актьори или журналисти?!
САМО В ПИК И "РЕТРО"! Иван Гарелов с ексклузивен коментар за Юксел Кадриев и Виктория Петрова: Актьори или журналисти?!
Дата
Дата
404715
Коментари
35
САМО В ПИК И "РЕТРО"! Иван Гарелов с ексклузивен коментар за Юксел Кадриев и Виктория Петрова: Актьори или журналисти?!

Има една негласна договореност между медиите, особено електронните, да не се критикуват помежду си. Добре. Но кой да поправи грешащите? Кой да ориентира зрителите? Не е достатъчно да се пишат само безобидни бележки относно забавните предавания. Тъй като не представлявам някаква медия, приемам предизвикателството да изказвам мнението си веднъж седмично за телевизионната продукция. Безкомпромисно! Нека никой не се сърди. Правя го за добро. Председател съм и на сдружение, което раздава годишни награди за телевизионна журналистика. 

Така се случи в живота ми, че съм лично привързан и отговорен за професионалното развитие на Юксел Кадриев. Преди години положих много усилия да убедя гръцките собственици на Нова телевизия да го вземат за водещ на новините. По-късно го окуражих да премине в Би Ти Ви. Той има блестящи качества -плътен глас, мъжествена външност, професионална култура. Какво като допуска лапсуси, това доказва, че всичко се случва на живо. Само не му достигат изявите като репортер.

При Виктория Петрова такъв недостиг нямаше. Тя стана водещ след скандален репортаж (“седянката“). Красива, смела, известна. Бързо коригираха някои недостатъци в стайлинга ѝ. С Юксел направиха чудесна двойка, като взаимно се допълваха, както е при успешните двойки водещи.

В последно време обаче с тях нещо се случва. Те започнаха да се изживяват като артисти, които непременно трябва да изразяват с мимики и изражения своето отношение към новините, които съобщават. Нищо лошо, но преиграват. То не са едни фалшиви усмивки, то не са едни трагични физиономии, бързо сменящи се, според характера на новините, които четат. Добре че поне успяват да ги сменят.

Виктория обаче изпада в глупава крайност, когато се изправя и започне да анализира някой проблем. Тогава тя се възбужда до крайна степен, гласът ѝ става игрив, като че ли разказва приказка на недоразвити деца. В такива моменти се разминава напълно със съдържанието на темата. Не върви такъв игрив тон, когато говориш за трагични събития.

Естествено, че изразът на водещия трябва да е съобразен със съдържанието на новините. Но това трябва да става с леко загатване, иначе прилича на лошо актьорско изпълнение. Световен образец беше Уолтър Кронкайт. Добре го правеха и Венелин Петков и Гена Трайкова.

Юксел и Виктория би трябвало да усетят, че вече не са най-добрите за сметка на другата двойка водещи - Лиляна Боянова и Иван Георгиев. Красивата Лиляна стои много по-стабилно, излъчва аристократизъм, не се натрапва на зрителите. Печели доверие. Иван направи блестящи репортажи и документални филми за събитията в Македония и Кюрдистан, след което сяда скромно и води новините. Няма пози, няма фукарлъци. Хората вярват на тези водещи, които са били на мястото на събитията. Най-великите американски водещи са започнали като репортери. И продължават да бъдат.

Напиши коментар »
(35)
1
Изгониха ме от форум http://www.skyscrapercity.com. А аз писах там как Стара Загора руЛИРАААА Жалко, това бяха точно 11 години и над 20 000 мнения, което прави по повече от 5 мнения на ден за тези 11 години!! Тук не смятам и другите си профили там ;-)) Цялата разстърсваща история можете да прочетете тук: http://forum.networx.bg/viewtopic.php?f=28&t=38928
2
Evlogi Dinchev - ЕАЖНО Е!!.......................БЕГИ ВЕ КОМПЛЕКСИРАН ИДЬОТ !....
3
Кой да се погрижи за младите освен най-великият журналист Гарелов служител на Държавна сигурност (с псевдоним ТАЛЕВ) и комунистическите служби с направление Гърция.Създавал интриги между колегите си на принципа разделяй и владей .
4
в БНР има водеща на 12+3 ,на която гласът и вибрира при задаване на някои въпроси. имам подозрението , че това са от т н неудобни въпроси за нея ,зададени на някой властимащ. но е там и никой не я контролира!? защо ?
5
ако ти е омръзнало да ти викат шамандура,буца,тлъстата,цоцолана,дебелата,пълничката ,вземи си това гарантирам ще спреш да плюскаш като луда ще отслабнеш без диети и упражнения http://bit.ly/2p1tJi2
6
Съгласна съм с Иван Гарелов.Аз не съм професионалист а само зрител, но от доста време ме дразни по съшия начин и водещия на сутрешните новини по Нова-Богомил Грозев.Направо е дразнещо-то са мимики,жестове с ръце,.....
7
Юксел и той-искам цар. Не може бе, смърдиш.
8
Значи чисто по български г-н Гарелов като не успя да стане шеф на БНТ стана председател на комисия. Намери си местенце и започна да правораздава. Статията е достатъчно основание СЕМ да се самосезира и да привика на обяснение Гарелов, който тенденциозно "подсказва" на зрителя, кого да харесва и кого не. Очевидно е, че писаниците на "експерта по телевизионна журналистика" определено са поръчкови и целят да внесат раздор и интрига в БТВ. Относно преценката колко и докога някой ще бъде на върха, това го решава зрителя. Моля, не го подценявайте и не правете опити да го манипулирате.
9
Ще си позволя да НЕ се съглася с г-н Гарелов. Да, напоследък Виктория и Юксел внесоха нотка на емоционалност, станаха по-живи, по-естествени и по-малко вдървени. На мен ми харесват. Те са това, което са. Не можеш да критикуваш някого, защото се е отпуснал и по-уверено изразява лична позиция по темата, дори и с мимика, най-малко пък да го сравняваш с някой друг "по-аристократичен". Това даже е пошлост. Ако не си себе си и не приличаш на еди-кого си, значи си дефектен!? Откъде-накъде? Ами тогава Гарелов да оплюе първо Емо Синоптика. Той е толкова емоционален, направо "накъсан от преиграване". Ама на мен страхотно ми харесва. Той си е той. Всички не можем да сме Гареловци, за да ни признаят за "ВЕЛИКИ" и точни, ама най-точните и елитни журналисти, достойни за недосегаем еталон. Няма да стане тая.
10
... че Гарелов не критикува съдържанието на новините, където би проявил пристрастност, а качеството на поднасяне! Не би било лошо да се вслулат в съветите му!
11
единия , удари другия ! Въпросния Юксел не само , че не може да чете и срича ,аа дори и не разбира съдържанието ! А Гарелов не знам на к'во го е учил !
12
https://www.youtube.com/watch?v=QAVlJDLH0eE
13
Не знаех,че Гарелов НОСИ ВИНАТА всяка вечер да се дразня от заекващия,напомпен Юксел...Странна работа- супер телевизионер като Гарелов да се излъже така! Сега по кривата пътека на Юксел галопира бившата изгора на Гена Трайкова хубавецът Иван Георгиев - почти няма емисия,в която да не сбърка дума,фраза или цяло изречение...Само Лили Боянова си е на мястото - ясна дикция,перфектна визия,логична интонация.
14
Мурви и ПЕЕЕЕРАСИ.Това са водещите продажници.
15
Смятам, че оптималното съчетание между глас, поведение и визия има Филипа Иванова от БНТ2. Чудя се защо още не са я взели за новинарските емисии в по-гледаните национални тв.
16
Гарелка, я дай оценка на недоразумението Емил Кошлуков. Дрезгав глас, жестикулирания, прекъсвания на събеседниците, за да се докаже, а на моменти и неразбираем говор от зрителите. Едно разхвърлено предаване, нямащо нищо общо с това на Поли Златарева, Цветанка Ризова. Кой ни го натресе, май Коко Каменаров, поне да беше сложил жена си, красива и умерена, със студена усмивка владее аудиторията.
17
Прочетох внимателно публикацията няколко пъти. Не знам защо ми се струва, че темата изобщо не е да се прави градивна колегиална критика на някой "дребни" недостатъци с цел подобряване на продукта. Всички "артисти" са описани, преценени и осъдени от експерта, ама за Виктория Петрова, съвсем между другото са казани доста злонамерени и уязвяващи думи, които за останалите са в много по- смекчен вид. Пак ми завуня на висша партийна школа, измъкнала мухлясалите си кадри-бетон професионалисти, които съвсем, ама съвсем невинно да клъвнат гаджето на министър в кабинета на Бойко Борисов. Разбира се, че ще кажат, че аз не съм добре с главата. Тоя цирк да се правиш на улав, когато те разкрият, го знаем от много десетилетия. Трябват 40 години да измрат комунистите, ама още толкова години трябват и да измрат тия, които много добре познават мръсничките им подли подмолни номера. Иначе на кого му пука каква е дикцията на един телевизионен говорител? Това ли е новина, това ли е важен проблем в държавата, та Гарелов / много добре знаем кой е/ отсега нататък да прави анализи и коментари по темата всеки месец? Що не си избра друга телевизия с други говорители. В останалите всичко ли е перфектно?
18
Напълно съм съгласна с Гарелов. Виктория Петрова прави гримаси, които дразнят. И това вървене из студиото...Даже усещам радостни неподходящи нотки. Дразни. Красотата и не може да промени впечатлението, което описах.
19
Какъв,си-доносник ,или продажник,а?!
20
Правилно, това са говорители, а не артисти. Може спокойно да се заменят с роботи. Един говорител не е журналист, той е само един добър четец, с добра разбераема дикция, с приятна външност. Дори и водещите на предавания вече не са журналисти, а само кукли на които им подават репликите, т.е. говорящи куккли.
21
Другаря Гарелов отиде по нужда във Външният нужник на Гоце когато му беше на гости във Сирищник и май е паднал Ѝ чак сега дава "интервю'' но както винаги платено макар ,че няма слушалка във ухото.Той горкия ще ми говори кой какъв е ами да беше мислил когато трябва.Тоне беха ли ''разходки' до Гърция на Узо и сиртаки ама къде ли не Е бил по нареждане на КОЙ а НА КОЙ ,но ПРОФАНА го боли,че никой не го бръсне за слива и бълва злъч. Само със Учиндолския може да говори но Ѝ оня го реже като кисела краствица,а и забрави за какво и какъв беше когато е направо изгонен от СССР,Много може да се пише но Кьол файда.............
22
Прав си Гарелов.Нищо лично но все пак Викрория е в домовете на хората всяка вечер.Държанието и е циркаджийско.Все едно ще представя някакви клоуни а не сериозни новини.Когато стане права се случва тази промяна в нея.Дразни ме и веднага превключвам новинитв на Нова.С друга интонация,дори фалцет.Преди време не беше така.А да не говорим за циркаджийските мимики на Деси,която се включва ,като репортер от чужбина.Тя е една голяма смешка,за цирка.А Юки печели - мъжкото му излъчване заличава лпсусите му.Но стои достолепно,не е шут,като колежката му.
23
А какво ще каже за Ани Салич? Пълен цирк е тази жена, особено като след всяка дума се обръща към Дойнов, или, когато съобщава някоя по-жалостива новина. Направо те хваща яд, че я търпят тая артисала от арситтите говорителка.
24
А, бе хорица невежи. Вземете излезте от черупките си, че превключете на някой друг канал, освен българските, че вижте малко американски новини. В тях водещите, не само жестикулират ами направо играят като артисти - и прави и седнали и с мимики и с жестове и с интонация. Те да не са по - прости от Гарелов, че по този начин си представят новините. Ама нашите промити мозъци не могат да възприемат различното и Гарелов също, не може да излезе от представата си и клишето на БНТ.
25
Как е възможно този мухъл Гарелов,дето няма ясна дикция,все още да се мисли за голямата работа? Още от преди не го понасях,сега–съвсем!!!
26
стана с др.Импексова,начи верно е''КУЧЕТАТА,ЛАЯТ,КЕРВАНА си ВЪРВИ''.
27
Да го духаш 25,ти на Гарелов можеш да му дишаш само праха ,нищо ,че е стар и мухлясъл според тъпанарските ти оценки.
28
Споделям напълно мнението му, Вики е много дразнеща и когато стане права, изпада в екстаз - първо, защото ще видим тоалета й, но не си дава сметка, че виждаме и грозните й, х-крака, нищо, че е и със супер класни обувки. Гласът й отива 2 тоналности нагоре, кой знае какво ще ни съобщава, върти се безсмислено наляво и надясно, просто се държи глупаво.Толкоз. А оная Деси от Брюксел и Париж е не само смешна, тя е жалка. Не разбирам как такива недораслеци още са на екран?!? Ама да- това е България!!!
29
ВИКТОРИЯ-ЧЕЕЕРНА КОСА,КРИВИ СИ ДЖУКИТЕ,КОШМАР.СМЕНЯМ ВЕДНАГА КАНАЛА.ЮКСЕЛ СТОИ ДОБРЕ НА ЕКРАН.НАПОСЛЕДЪК НИКОЛАЕВ ОТ НОВА ИЗДИША.А ДЖОБНИЯ ОТ ВНТ1 СУТРЕШЕН БЛОК Е СУПЕР ПРОФЕСИОНАЛИСТ.ГЛЕДАМ ГО С КЕФ.
30
Гаргарелов, щом си такъв специалист, защо не дадеш малко съвети на Червеното фърчило, нали си му от екипа !Може и истерията на г-жа Импексова да коментираш защо и от къде произлиза!
31
В СТАТИЯТА НЯМА НИЩО КОНСТРУКТИВНО. НЕ СЕ КОМЕНТИРАТ ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ КАЧЕСТВА. ДРЕБНОТЕМИЕ И ЖЪЛТИНИ. КАКВО ДА СЕ ОЧАКВА ОТ ЕДИН ЧОВЕК, КОЙТО ОЧЕВИДНО ВЕЧЕ Е "ИЗВЪН БОРДА", ОСВЕН ДА ПИШЕ ЗЛОБНИ ЗАБЕЛЕЖКИ И ДА СИ ПРАВИ ИМИДЖ ПОКРАЙ АКТУАЛНИТЕ НА ДЕНЯ, ИНАЧЕ КАК ЩЕ ГО ЗАБЕЛЕЖАТ. ПРАВ Е №28, КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА, СМЕНЯ КАНАЛА. АЗ ПЪК ХАРЕСВАМ ВИКТОРИЯ И Я ГЛЕДАМ.
32
Гарелов е прав в оценките си и трябва да си пълен невежа за да не видиш смешните мимики и заигравания на т.н. водещи на новини. Всъщност те са четци на чужди текстове. И като стана дума за неадекватно поведение в кадър - освен неуравновесеното Деси от Париж, има още една "звезда", която не може да си намери мястото, вероятно от нерви. Тя е също от БТВ, в прогнозата за времето. Става дума за Наталия Трифонова, която по време на прогнозата за времето препуска бясно от ляво на дясно на екрана и обратно. Броил съм до 10 подобни премятания, които са крайно неуместни на малкия екран и не позволяват на зрителя да види на картата температурите в отделните градове. Затова пък всички виждат изпънатата й фигура. Само че ако искам да гледам хубави фигури - ще си пусна видео в нета с по-големи красавици. Сега вече за прогнозата за времето се информирам от сайтовете.
33
Виктория се мушка като за последно... Има влажна и тясна тепсия....
34
Истината е, че никакви диети не са в състояние да ми помогнат, защото когато гладувам или се ограничавам, това ме изнервя и не мога да издържа дълго време на напрежението. Откакто ползвам това, отслабвам без да забележа. Вече съм свалила 8кг, а ям всичко, което поискам и когато поискам. Наистина невероятно!http://bit.ly/2EJ30d5
35
Кога Иво Никодимов ще си оправи зъбите,не се ли вижда
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?