Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
САМО В ПИК: Валери Симеонов с горещ коментар за мелето в Куклен: Оръжие, при агресия срещу полицията! Само така ще има ред и законност
САМО В ПИК: Валери Симеонов с горещ коментар за мелето в Куклен: Оръжие, при агресия срещу полицията! Само така ще има ред и законност
Автор: ПИК
Дата
Дата
100604
Коментари
28
САМО В ПИК: Валери Симеонов с горещ коментар за мелето в Куклен: Оръжие, при агресия срещу полицията! Само така ще има ред и законност

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира специално за ПИК напрежението в Куклен, дошло след като цигани атакуваха полицейски автомобил. Доскорошният вицепремиер говори и за старта на кампанията за евроизборите на партията му и очакванията си около нея.

- Г-н Симеонов, поредно напрежение, предизвикано от представители на циганския етнос стресна страна навръх Великден. Този път в Куклен. Докога ще издържи обществото на подобни неща?

- Закъснението за приемането на Закона за шума вече дава своите негативни и дори, бих казал, пагубни резултати, за голямо съжаление.

Само че, за това закъснение трябва да търсите вината в мнозинството и най-вече в ГЕРБ, които бавят разглеждането на този законопроект на второ четене. Защото той вече мина на първо четене.

- Как ще помогне той?

- В този законопроект съм заложил превантивни мерки и система, която работи безотказно, тъй като изцяло нещата са в ръцете на Министерството на вътрешните работи.

И конкретно за случая - ако законът бе в сила, полицията щеше още при първия сигнал за силна музика да конфискува уредбите, да наложи акт и така бързо да се приключи с въпроса. Когато обаче нещата се изтърват и се остави да се стигне до саморазправа между граждани и цигани, ето резултатът какъв е.

Съжалявам, че пак връщам към моите законодателни инициативи нещата, но всичко това е продиктувано от двугодишния ми опит, който е натрупан с проблемите по Черноморието, по циганските махали в България. Така че, просто България има нужда спешно от такъв закон.

И случилото се в Куклен го показва.

Не на последно място, в случай на каквато и да е агресия срещу служебни лица от Министерството на вътрешните работи, е крайно време министрите и управлението на държавата да дадат право на полицията да използва оръжие.

Аз съм сигурен, че няма да има такава ескалация на агресия от страна на циганския етнос, ако при един такъв случай на нападение на патрулка, на полицай, имаме няколко простреляни нападатели. Не казвам убити. Посегателството срещу органите на реда или имущество на органите на реда трябва да се наказва с най-голяма строгост и свирепост. Стреляне на месо.

Ако това стане на едно място, бъдете сигурни, че ще приключат всички тези инциденти.

- Няма ли да доведе до още по-сериозни проблеми?

- Ако не се използва оръжие, аз не мога да разбера, защо тогава се дава оръжие на полицаите.

Използването на оръжие, всъщност, е използването на прилагането на сила за прилагането на закона. Тази мярка е навсякъде. Най-вече в САЩ.

Да не би те да не са демократична държава? Всяко посегателство срещу полицай е санкцонирано с изстрел в крайник или някъде другаде.

Така че, за да има ред и законност в България, трябва да има употреба на оръжие. Всичко останало - глупостите за цигански стратегии и не знам какво още, са политически измишльотини. От тях нищо няма да излезе.

Трябва да има практически действия. Това съм го показвал със случаите в Асеновград и Шекер Махала. Трябва да се предприемат веднага и още няколко други мерки.

Няма нужда от много декларации и заклеймяване на циганския етнос. И не става дума само за циганския етнос. Не трябва да се избързва с изводите, докато нямаме всички факти. Защото не е целият цигански етнос проблем.

Става дума само за част от него, които живеят в някакъв техен свят извън законите, даже извън България. Има достатъчно достойни представители на този етнос, които си работят, хранят си децата, образоват ги. Но специално към тези, трябва да се прилага силата на закона с цялата му свирепост.

- Стартира кампанията за евроизборите. Вашите очаквания какви са?

- Влизаме в предизборната кампания за евроизборите с това, което сме свършили. С това сме по-различни от всички останали. Аз съм водач на листата. Аз вървя с името си и с резултатността от година и половина участие в изпълнителната власт. Така че избирателят ще има възможност да избира между хора, които обещават, и други, които са свършили не малко. Така че, в крайна сметка, каквото реши народът.

- Каква кампания като цяло се очертава според вас?

- Самата кампания се очертава вече като поставена върху компроматна база. В нея явно това ще бъде основата на тъканта. Мисля, обаче, че българският избирател е свикнал вече на такива нечистоплътни кампании, така че всичко ще мине и ще замине. В крайна сметка, оценката на хората ще разпредели гласовете.

- Какви са реалистичните ви очаквания за представянето на НФСБ?

- Не ме измъчвайте за това какви са очакванията ми. Няма да отговоря.

Ние се борим за присъствие в европейския парламент. Казах го още при регистрацията на листата. Пък, ако българският народ прецени, че може да ни гласува по-голямо доверие, нямаме нищо против.

Ние имаме подготвени хора и за по-голямо представителство в европарламента. Защото ние сме хора на действието и знаем как да действаме за да защитаваме българските интереси на дела, а не на приказки.

- Казвате „компроматна кампания”. Вътрешните проблеми не изместват ли фокуса от Европа? Все пак говорим за избори за европейски парламент?

- Европейското, както винаги се губи, заради това и не е случайно, че европейските избори са с най-малка активност. Просто защото не успяват да ангажират вниманието на хората. По принцип европейските избори са по-специфични избори. Може би и това определя по-малката активност на избирателите. Не виждам драма обаче в това. Поредни избори и те трябва да се използват. Да се проведат при максимална активизация на участниците.

- Кампанията вече е в ход. Представили сме си листата от достойни хора. Започваме среща с избирателите. Утре (б.р на 30 април) имам четири срещи. В Монтана, Видин, Берковица, Белоградчик.

Напиши коментар »
(28)
1
Предизборно ! Както спектакъла с блъскането му на старите хора , дошли да гласуват , на границата и директното му излъчване , да хукнат хората да гласуват за такъв патриотИН !
2
BИHKEЛА не само КАТО Е ПИЯH KATO CBИНЯ ГОВОРИ ГЛУПОСТИ. И трезвен да е(което е съмнително) ПАК СИ Е ТЪП КАТО ГЪ3.....БОКЛУК.
3
ВИНКЕЛА Балевски не е Човек а Потомствен КОМУНИСТ ! УНИКАЛНО ВИДЕО ! www.youtube.com/watch?v=6MxUI4xxHn0 "Търся Комунистическия Престъпник и ТЕРОРИСТ Симеон Балевски, Баща на Валери Симеонов-ВИНКЕЛА ! Георги Жеков Разговаря по Телефона със Симеон Балевски-Комунистически ПРЕСТЪПНИК, Баща на Валери Симеонов, Най-Стария Член на БКП от Село Бутан (Врачанско). КОЙ Е КОМУНИСТ,ТОЙ НЕ Е ЧОВЕК ! КОЙ Е МИЛИЦИОНЕР,ТОЙ Е ПОДЧОВЕК ! КОМУНИСТ И МИЛИЦИОНЕР СЕ УБИВА САМО СЕМЕЙНО,НЕ ПО ЕДИНИЧНО ! www.bulgarya.ga
4
ПОКЛОН Пред Мангалите ! Те са Надеждата да Запалят Задунайския Болшевишки КЕНЕФ ! Задунайска РАЯ: Циганите ли ви Фалираха Банките, Обраха Спестяванията, Приватизираха Предприятията, Изгониха в Чужбина за Бели РОБИ ? 75 Години ви ШИБАТ КОМУНИСТИ И МИЛИЦИОНЕРИ, Продължават да ви ШИБАТ Техните Генетично Увредени ПОТОМСТВА, Вие Гласувате,Работите и Плащате Данъци Вместо да им ПРЪСНЕТЕ ЧЕРЕПИТЕ ! БЪЛГАРИ ПОМНЕТЕ: КОЙ Е КОМУНИСТ, ТОЙ НЕ Е ЧОВЕК ! КОЙ Е МИЛИЦИОНЕР, ТОЙ Е ПОДЧОВЕК ! КОМУНИСТ и МИЛИЦИОНЕР е Категория ПОДЧОВЕК, ДЕГЕНЕРАТ, ЖИВОТНО, ИЗБИВА се Само СЕМЕЙНО, НЕ ПО ЕДИНИЧНО ! Руските Окупатори докараха 1944 година Комунистите и Милиционерите от селата с КАРУЦИ, ние Българите ще ги прибираме обратно с КАТАФАЛКИ. Комуниста няма Майка и Баща, Род и Родина. Комуниста е Интернационалист тоест Копеле и ражда Копелета. Комунисти, Деца на Комунисти, Внуци на Комунисти-САМО ДО СТЕНАТА ! Милиционери, Деца на Милиционери, Внуци на Милиционери-САМО ПОД ЗЕМЯТА ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/communism.html
5
Не е изтpезнял:( Чудя се, как можете да искате интервю от фиpкaн до кoзиpката "пaтриот" :Не е изтpезнял:( Чудя се, как можете да искате интервю от фиpкaн до кoзиpката "пaтриот" :(
6
Кермит коментира кукленото шоу. А другите кукли кога ще се включат!
7
.................ТОИЯ ПЕЕРАЗ Е РАКЛАМ ЗА СИГАНИТЕ !.........НА МАНХАЛА МУ АРЕСФА А ЛЕТИ ПРЕЗ КУМИН !.........ДАИБА ПАТРЕОТА ФГЗО ВЕНААА !..............ДАИ ГАЗО ШИМОНКЬО !........ИБАН ГЕЯК ГЕРБЕЛЗКИ !...........БАНКЯ КУГА ША Е СИГАН БУТАН ?......ЖАМБАЗКА ВАДИ ПУДКА СРЕШТУ МАНХАЛА !............ДОЛЕ ТЕЯ К.УРВИ !........НУЛЯ НА ИЗБУРИТЕ !.......БАЦО ФАНА ЗА САИУЗ ТЕЯ ПАТРЕОТИ ШО СА ПУДКИ !......
8
............ШИМОНИ Е ЕВРЕИЗКИ ЗПЕРМАТУЗУИД !......УРА УРА ФАНИ МЕ ЗА К.УРА......ПЕЕ БАЦО ОТЗАДЕ !........АИДИ ФОЛКОНА БУМБАРИ СИГАН !.......АИДИ АИДИ ЛЕТАИ.......КАЦА ДОЛЕ ГУМА НЕМА !.......
9
чудя ся защо нашите полицаи изобщо носят пищови след като така или иначе редовно ги млатят и унижават. срамота
10
Изваждай чифте пищови и тръгвай. Нали си във властта, какво само дрънкаш! На приказки силни, на дела никакви ви няма!
11
God created men and Sam Colt made them equal...
12
Татарина Симеонов! Стига празни предизборни приказки и лакърдии от селски вечеринки! Нали си в управлението на ръководен пост бе, кво се правиш на ощипана мома и на опозиция? Вземи необходимите мерки срещу наглите мангали, ама май не ти стиска щото ще ти изстине топлото местенце! ПАТРИОТ - срам и позор! На такива като тебе оградии хотелчета им дай - далаверка да има, далаверко! Истинските български патриоти от миналото, се обръщат в гроба от такива недоразумения като тебе.
13
е No1
14
А койтое малоумен ПОМИЯР, нека гласува за ТИКВИ, ПЪПЕШИ, ПИПОНИ, РЕПОНИ, ВИНКЕЛИ, ТЕСКЕРЕ ВОЙВОДИ, БолниПидери, и др. евроГЕЙски и ГЕЙберастки ПEДEPACИ.
15
В КАУША ГИ ИСКАМЕ ..ИНАЧЕ НЕ ЗНАМ ..НАГЛИ БЕЗ СЪВЕСТ ..Асоциални типажи демонстрирайки престъпната си натура ...100% съм сигурен че са поне с 5 -6 престъпления и са на улицата като избиратели на БСП - ту...аре на бас..
16
няма да се спрът ...такива от приказки не разбират ...разбират от голям прът ТОЯГА ОТ ДРЯН ..
17
Този нечистоплътен индивид с подчертани черкезки черти иска да отваря сапунджийница по гермнски пример, но не знае, че на втория месец ще се окаже в нея под формата на черкезки сапен от дърт комуняга и доносник на ДС.
18
Другарю патриотар Балев, нали вече три години си в управляващото мнозинство, защо изстъпленията на циганите продължават ?
19
За всяка пасегателство върху носещите пагони наказание с принудителен труд, паричният еквивалет, на който да не е по-малък от дневната издръжка на извършителя. Сега какво? Задържат ги, хранят ги с парите на данъкоплатеца, ония щракат с пръсти.
20
Уж ГЕРБ виновни за закона за шума,пък седиш с тях в коалиция?!Как да ти вярваме бе Симеонов!То и ти не си вярваш на глупостите!
21
Само идиоти могат да гласуват за червените отпадъци!
22
НА 26 МАЙ ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА БАТКО БОЙКО И ДИПУТАТИТЕ МУ.
23
Далавери Симеонов да обясни,защо неговият съпартиец Славчо Атанасов,работи за промяна на закони в интерес на прокарването на сатaнинckuят закон за детето.Уж патриоти,а следват джeндъp идеологии.То на НФСБ,не им е за първи път.Бяха готови да приемат Истанбулската конвенция,ако се бил променил превода.
24
Манипулираш неинформираните.
25
Кой е по голям простак от тия тримата: Питека, Валчо Циганина или Вазелен Магарешки ?
26
Винкел ти си пътник баце, сега си пускам батальона се строява на макс няма ли да дойдеш да мериш децибелите дебил хахах. Последен сезон и довиждане извини се бе, извини се бе....
27
Представчш ли си на нащте милиционери да им разрещищ да стрелят на месо-ами,че те не могат да броят до 3, теста за интелигентност го издържат с минус 7. Ужас ти казвам, Валка.
28
ТРОЛОВЕ ДОЛНИ -- ВАШТА МАЙКА Е ЛЪЖАТА. САТАНИСКИЯТ ЗАКОН ЗА ДЕТЕТО Е СЪЗДАДЕН ИЗЦЯЛО ОТ ШЯЙКАТА ГЕРБЕРАСТИ. СЛАВЧО АТАНАСОВ ПУБЛИЧНО СЕ ОБЯВИ СРЕЩУ НЕГО И РАБОТИ ДА НЕ БЪДЕ ДОПУСНАТ ИЗОБЩО В ПАРЛАМЕНТА. ЛЪЖЕТЕ КАТО ШЕФА СИ , МАМИНИЯ- НАЙ- КРАДЛИВИЯ И ТЪП КМЕТ В ИСТОРИЯТА НА ПЛОВДИВ
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?