Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
САМО В ПИК! Борислав Цеков с унищожителен коментар за Корнелия Нинова: В този вид БСП не може да спечели избори поне за 10 г. напред и ще се закотви като вечната опозиция
САМО В ПИК! Борислав Цеков с унищожителен коментар за Корнелия Нинова: В този вид БСП не може да спечели избори поне за 10 г. напред и ще се закотви като вечната опозиция
Дата
Дата
88580
Коментари
34
САМО В ПИК! Борислав Цеков с унищожителен коментар за Корнелия Нинова: В този вид БСП не може да спечели избори поне за 10 г. напред и ще се закотви като вечната опозиция

Корнелия Нинова подаде оставка днес. "Предлагам свикване на Конгрес в съкратени срокове - от 15 дни, който да констатира по силата на Устава тази оставка. Дотогава да стартира кампания за номинации, приемане на правила и процедури за избор на председател по новия Устав, чрез пряк избор. Ако приемете това решение, ще ви предложим хронограма, по която да се състои, и това да бъде съчетано с анализа на резултатите на изборите, отчетите на изборите, подготовка за местните избори, номинации за председател и до края на юли да изберем новия председател такъв, какъвто партията реши", написа тя на страницата си във "Фейсбук".

Само ден по-рано Корнелия Нинова обяви, че няма да подаде оставка. А ще стартира кампания за избор на нов лидер. Вътрешнопартийната опозиция обаче явно не е приела този неин ход.

Потърсихме за коментар директора на Института за модерна политика д-р Борислав Цеков.

Интервю на Албена БОРИСОВА

- Очаквахте ли Нинова да подаде оставка, г-н Цеков?

- Оставката е логичен ход на изборния провал. Друг е въпросът дали тя е искрена, или е ход за оставане на поста. 

- Допускате ли, че вторият вариант е възможен? Нинова подава оставка, за да й кажат: "Не, бащице, в случая майчице, не ни оставяй"...

- Да, напълно възможно е. Като имаме предвид политиката, водена досега. С тази политика и с кадрите си БСП е обречена да губи избори. Защото е затворена в твърдия си електорат. Тя няма кадри, които да убедят електората, че имат възможност да провеждат истинска политика. Насрочили конгрес, който да "потвърди" оставката. Но дали ще има пряк избор след него не е ясно - още спорят юридически. Има вероятност конгресът просто да избере временен председател, или пък да се приеме след няколко месеца да правят пряк избор. 

- Като ви слушам, не оставяте шанс за БСП като голяма политическа сила?

- Изборният резултат на европейския вот делегитимира БСП като алтернатива на управлението. Единственият успешен ход за партията е тя да се отвори към гражданското общество. Твърдият електорат не е достатъчен за спечелване на избори. Трябва широка коалиция и привличане на хора, които дори не са от БСП. Но да имат различни професии и политически убеждения. Хора, които имат капацитет.  Който смята, че с червеното знаме и с портрета на Ленин  може да върви напред, жестоко се лъже. Обречен е. 

- Гневен сте на БСП, май?

- Не, просто ги анализирам. В този си вид БСП не може да спечели избори поне за 10 г. напред. Ако не се променят, ще затънат в братоубийствени войни или ще се закотвят като вечната опозиция. Високомерната и скандалджийската политика не е печеливша. Не може да се върви от скандалче до скандалче, от фейсбук пост до фейсбук пост... 

- Ако наистина се случи тази ваша мрачна прогноза за БСП, за България няма да е добре. ГЕРБ имат нужда от силна опозиция, която да е коректив на властта им?!

- Политиката вакуум не търпи. Коалиция за България има бъдеще, сега потъна заради ниската избирателна активност. Ще се появят и други формации, напълно възможно е. 

Още по темата
ПЪРВО В ПИК TV: Корнелия Нинова подаде оставка! Орезилената лидерка предлага Кирил Добрев за заместник (ОБНОВЕНА)
Часовник
14:21
Корнелия Нинова подаде оставка ще в началото на пленума на БСП, научи ПИК. Лидерката е обявила, че ще бъде свикан конгрес, на който да се определят правилата за избор на нов лидер.  ПИК...
Напиши коментар »
(34)
1
Равносметката от отминалите избори е че големия и категоричен победител е БСП(Българска Социалистическа Партия)! На предишните избори за ЕП ГЕРБ имаше 7 представители в ЕвроПарламента а БСП 4! На сегашните избори коалицията ГЕРБ+СДС спечели 6 представителя като 5 са от ГЕРБ и 1 от СДС. БСП самостоятелно спечели 5 представителя. Безспорните факти е че двете Политически формации ГЕРБ и БСП имат по 5 Евродепутата. Анализа спрямо предишните избори за ЕП от 2014 година е че ГЕРБ намалява представителите си с 2-ма а БСП ги увеличава с 1. Та пак да попитам- КЪДЕ Е ГЕРБЕРската победа! Пак питам...КЪДЕ СЕ НАМИРА ПОБЕДАТА?
2
Комунистите ще видят власт в България на 36-ти в шестък!!!!
3
ОТЛИЧЕН ЗА КОМЕНТАРА НА ЦЕКОВ!!!!!!!!!БРАВО
4
тая престъпна партия е забранена във почти цял свят само в БГ с матрял от тип баба Дора продължават с кухите си кратуни да гласуват за болшевишката напаст!
5
Прав си колега! Спрямо миналите избори през 2014 ГЕРБ от 680 хиляди гласа ги намалява на 570 хиляди,тоест с 110 хиляди по малко а БСП качва от 424 хиляди на 453 хиляди тоест с близо 30 хиляди повече. ГЕРБ се свиха единствено до корпоративния вот на армията държавни служители и търтеите на герберскатаа ясла и купените роми. Кончината им е близо защото скоро Борисов няма да може да хрантути занапред тази армия спират еврофондовете..Да увеличи данъците и глобите особенно от КАТ за да ги хрантути ,но и на това му се вижда края...БСП-ПОБЕДА-ВИНАГИ
6
трябва да се поучим от гърците как се протестира срещу системата. Караш кола за 100 хил. изкарва се шофьора и се хвърля един бой, колата се обръща. И така до последния бизнесмен, е сигур ще изгорят и някои честни люде но така е. Само тогава можем да се надяваме на промяна.
7
Ей ама много нагли и прости същества сте вие с чугунените кратуни , затова България беше в блатото толкова години да подържаш тези които им го слагат а--нално!
8
Каква наглост,каква простотия,какви цигански изказвания,на една 100% циганка!Така отговорност за провала не се взема!В европейските страни го доказаха.Лидерите на партии загубили изборите си подават оставката и отиват в 9-та глуха!А на нашата ГОЛЯМА ЛЪЖА,която няма никакъв морал,нагло заявява,че ще се кандидатира заедно с другите отново за лидерския пост.Ако нейните съпартийци и пристанат на глупостите то оня дебил Иво Христов ще излезе прав,че 80% от БЪЛГАРИТЕ са дебили от което следва ,че всичките от БСП влизат в тия 80%!Тази шизофренично болна жена преди 15 години ограби акциите на акционерите в ТЕХНОИМПЕКС,придоби по нечестен път 37%,а в последствие с машинации 51% от акциите на акционерите,които после,чрез продажба си ги осребри изгодно.Сега прави същото!Със заби и нокти ще се бори да си остане на поста докато не ограби субсидиите на БСП натрупани като спестовен влог, те са десетки милиони лева!Да това тя ще направи при тия послушни съпартийци!Вземете само така наречения КИРЧО ДАЛАВЕРАТА!Голямата кражба предстои!
9
Прави сте колеги! Ние активистите на БСП може да се чувстваме щастливи и удовлетворени че със страшни усилия успяхме да намалим представителите на ГЕРБ с двама в ЕП а да увеличим нашите с един. Успяхме с една великолепна кампания да намалим и техните гласове с над 100 хиляди а да увеличим нашите с близо 30 хиляди. Герб тръгна по пързалката надолу и няма връщане назад. Ликувайте честни хора. Победата ни е заслужена.
10
Корупцията е веруюто на такива хора, купените гласове са обяснение. няма значение - важното е че пошлостта вилнее из българско.
11
-прости,неграмотни,глупави и алчни!Не разбрахте ли,че авантата свърши и ще се задушите в безсилната си злоба?!?
12
Победата на тези избори явно е в полза на червените които успяха да намалят с двама депутатите на Герб а увеличиха техните с един. Това е така защото за Герб гласуваха само твърдото им ядро от около 500 хил.човека- администрация и чиновници в министерства,областни и общински управи,директори и личен състав в РМД-та и т.н. И от разбивките по етноси 11% роми за рях и 17 % мюсюлмани,тоест от 500 хил.гласа 28% от тях са ромски и мюсюлмански,тоест 130-140 хил от 500 хиляди...Тоеа е страшен отлив за една управляваща партия която загуби своята периферия.
13
Тази вечер Дол, опипвача на Фандъкова ще му тегли ушите на Бойко за това, че загуби един евродепутат, вместо да качи с двама,та и трима, както обещавал кауня. Казал "мен не ме интересува срещу кого какви проценти си направил, а каво носиш тук като бройка". Бойко се направил, че не разбира английски.
14
Нинова трябваше да разфайтони БСП като СДСто, но юли като се върне, ще довърши победната стратегия. и започвайте да гримирате Слави за есента, че останалите китаристи, певачици и дансьори изпаднаха от влаковата композиция
15
отговор на коментар
Остава вие да обясните на 80 % те КАК така ГЕРБ губи избиратели ,БСП печели избиратели ,нооооооооо ГЕРБ печели изборите ?! Или гербаджиите са били толкова много ,че с по малко 110 хиляди и 30 повече за БСП ,пак ГЕРБ спечели !Ние 80% чакаме обяснение !То вече и на ,, Галъп'' и Кънчовците не вярваме ,Ленчето се скри ,Корни и баджанака подадоха оставки ,Крето-длавераджията и той обеща ако загубят изборите да си ходи !Та във вас е надеждата да обясните и ние 80% те да повярваме как и защо спечелихме тези избори !!!
16
KONYA DADE FIRA ....KAKA NA PARTIYATA - MAMATA . . A
17
МНОГО СТЕ ЧЕЛИ И ЗАТЪПЕЛИ "ДРУГАРИ" ОТ СТИХОТВОРЕНИЕТО НА ХРИСТО РАДЕВСКИ-"КЪМ ПАРТИЯТА"!ЗАБРАВЯТЕ,ЧЕ ТО СЕ Е ОТНАСЯЛО ЗА ОНОВА ВРМЕ ПРЕДИ 1989 ГОДИНА!
18
отговор на коментар
Другарю, разбира се че ГРЕБ намалава и това не е победа. Жалко че се поддадохте на емоцията и Нинова подаде оставка. Смятам че това отчасти беше организирано от Гергов. Надявам се Нинова скоро да бъде възстановена начело на БСП.
19
Импексовата курабия ще ми липсва, и тайничко ще се надявам пак да у изберат, защото не е приключила с тая крадлива и гнусна партия!! по интересно е, дали сега троловете на Антон Путеф, ще обърнат палачинката и ще вземат да я плюят, както плюят Жан, Първан, Миков, и СС Момата!! ........................................................................................................................................ Ха ха ха, гнусния баджанак на Клепоухия каза, че са излезли от парламента като АСЛАНИ, но сега като ядоха пореден бой от Бойко и им изтъняха джобовете, ще се върнат като НАСРАНИ. Какво стана сега, СС Момата, и бившата му крадлива кучка Йо, както и най гнусния ДС доносник Везира Енчев, доносничел на кого е близала сладоледа жена му, са най префиренциално харесваните в Импексовата дебилска БСПдирастия, както Рада Дълбоката е най харесвана курабия, от ДСБрастите на Мавъра. Гей парада ще е пълен, и ще блести във цялото си ослепително великолепие, със четирите червено-кафяви болшевишки курабии, които дебилният им електорат изпрати, да ни излагат в Европа. ...................................................................................................................................... Но ще продължавам да питам Импексовата Курабия, Румен Пъпката, Омбоцмана Мая Латерната и СС Момата, “ЗАЩОТО са ЦОЦААГЛИСТИ“, как така крадливата кучка Йо има три къщи за гости, а аз нито една. Как така Импексовата курабия открадна два Импекса а аз нито един. Как така Румен Пъпката, си назначи любовницата на две държавни заплати, а аз не получавам нито една!! .......................................................................................................................................... На червените миризливи Импексови тролове, водени от спинозния Антон Путефф им казвам - да го лапат на лъжливите червени говеда, Райчевци, Кънчовци, Аслановци, Насрановци, и непознал Червен Колювци, и нека още да вярват на тия платени БСПдирунгели, до пълният им разгром!!
20
отговор на коментар
САМО ОЛИГОФРЕН МОЖЕ ДА МИСЛИ КАТО ТОЯ, който е написал това!
21
Ка плюскахте кифтета не ривехте, а сега не само ривете, но и квичете!!
22
Корни,браво рожбо!!Мамицата и е,ба на тая столетна бабичка!Дай боже пак да ги извъртиш на конгреса и пак да ги яхнеш и все така гръмовно да "побеждаваш" докато закопаеш и последния изкуфял старец,дето пуска с трепереща ръка дяволската бюлетина!А на ГЕРБ пожелавам все така да "губят"за в бъдеще и Бойко все повече магистрали и заводи да открива!Амин!
23
Цеков е новият говорител на Радев! След тези избори се разбра,че БСП - Нинова е кауза пердута и Радев силно губи от рейтинга си,защото се изявява като говорител на Нинова! Реално Радев вкара с помощта на Нинова 2 евродепутата,Бойко 6 ! Това означава 3 пъти по-нисък рейтинг! Разбра се какво му трябва, две чинии боб с джолан и след 2-рата ракия е готов! Защо си мъчи пъпчивата главица с политика,когато цял живот само е пълзял и заповеди изпълнявал?
24
отговор на коментар
Уж БСП печели, а кака Курни подава оставка, а пък ЕЙ се скри в миша дупка...Нещо май не се връзва в твоя "анализ"....Иди и се прегледай, брато! Види ми се, че не хич си читав....Май си пил червени хапове?!
25
да надупят КУРни и Йончева (ако им стане на другарите!) и която издържи на секс от цялото БСП, нея да изберат за Пред(сед)ател!
26
Когато умре Ким Чен Ин , тогава може да се разчита на нещо друго в КНДР, и когато умре Бойко Борисов, тогава БСП ще има шанс да спечели избори.
27
Така че, тази партия е обречена за още поне 20 години.
28
ДО 1,5,9 И ДРУГИ ТЪПАНАРИ. ЗА ТАКИВА КАТО ВАС НАРОДА Е КАЗАЛ ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СЪНУВА.
29
В днешните времена все пак тази партия има напредък. Братоубийствените войни се изразяват в плюнки и обиди. Да не забравяме, че в близкото минало тези хора направо са се избивали един друг.Примери бол- Тр.Костов и т.н. А тези от тях, които след т.н. въстание през 1923 г успяха да се спасят и избягаха в СССР , ги очакваше голяма изненада- заточение в лагери, изтезания и убийства. Все пак трябва да отбележим, че това е единствената партия, в която се избиват помежду си.
30
Тоя пък кобургски лакей и политически хомосексуалист откъде го извадихте?
31
Тоя пък кобургски лакей и политически хомосексуалист откъде го извадихте?
32
какви десет години, тази партия е вече минало, да сте видели някоя бабичка да стане по-млада???
33
Досега: ГEPБ - 7; БСП - 4; ДПС - 4; ВМРО - 1; РБ - 1 Сега: ГEPБ - 6; БСП - 5; ДПС - 3; ВМРО - 2; ДБ - 1 Та, реално, ГЕРБ и ДПС губят по един мандат, БСП и ВМРО печелят по един мандат повече. Психодесните - без промяна. И така: Какво точно спечелиха гербеpyгите, при положение че губят един мандат, а бeceпедерите увеличават присъствието си? Очакваме Ивa Николова да ни обясни подробно - тя е завършила математическа гимназия и ги разбира нещата... Благодаря!
34
Този не си го спомням кой е, ама съм го плющял на Арбанаси.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?