Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
САМО В ПИК: Атанас Мерджанов с ексклузивен коментар след инфарктния пленум на БСП - бламирана ли е Нинова и има ли място Иво Христов в евролистата
САМО В ПИК: Атанас Мерджанов с ексклузивен коментар след инфарктния пленум на БСП - бламирана ли е Нинова и има ли място Иво Христов в евролистата
Дата
Дата
113305
Коментари
29
САМО В ПИК: Атанас Мерджанов с ексклузивен коментар след инфарктния пленум на БСП - бламирана ли е Нинова и има ли място Иво Христов в евролистата

Няма смисъл да се говори за бламиране на Корнелия Нинова, тъй като пленумът на БСП, както е известно, винаги е бил достатъчно демократичен и жив. В него винаги е имало горещи дискусии и в крайна сметка демокрацията побеждава.

Това заяви ексклузивно пред ПИК бившият депутат от БСП Атанас Мерджанов по повод вчерашното инфарктно заседание на пленума на столетницата, на което бяха отхвърлени предложените от Нинова кандидати за евродепутати, а Сергей Станишев влезе в листата на партията на избираемото 5-о място, както ексклузивно ПИК TV показа на живо.

"Вече сме в предизборна кампания и хубавото и позитивното е, че БСП влиза в тази кампания с една изключително перспективна и млада листа, която съчетава в себе си както опита, така и младостта. Това ще бъде не просто сериозна алтернатива на ГЕРБ, но и печелившата листа на европейските избори", добави пред медията ни социалистът.

На въпрос за думите на Нинова, че вече не носи отговорност при загуба на евроизборите, Мерджанов коментира: "Това по-скоро е една емоционална реакция, според мен не дотам добре осмислена за един политически лидер. В крайна сметка всеки един член на Националния съвет, всеки един член на БСП трябва да бъде отговорен за предстоящите резултати. От активността на всеки един, от високо до най-ниско равнище, ще зависи успехът и победата."

Бившият депутат говори и за включването в листата на президентския съветник Иво Христов.

"Това е виждане на ръководството. Всеки един от представителите в листата има своите силни страни. Смятам това да бъде консолидиращият момент в един букет от характери, тъй като Иво Христов е ярко ляво перо, безспорен ляв интелектуалец, който ще допринесе със своята активна работа и по време на кампанията, и като евродепутат", обясни той.

"Не само че е важно, но е и показателно включването в листата на Сергей Станишев на избираемо място, тъй като по този начин БСП за пореден път потвърждава своята абсолютна, легитимна, европейска идентичност и привързаност към европейските леви партии - нещо, за което тя беше упреквана, макар и до голяма степен спекулативно от нашите политически опоненти. Сега се изчерпа целият арсенал от критики по този въпрос. Смятам, че с опита на Станишев, с младостта и дръзновението на по-младите представители, защото и Петър Витанов, и Цветелина Пенкова са млади, ерудирани, обаятелни хора, които не просто могат да привличат, а сериозно респектират нашите политически опоненти, ще постигнем един сериозен успех", категоричен е социалистът.

Атанас Мерджанов разкри и коя от двете партии, ГЕРБ или БСП, е по-близо до победата, след като вече са ясни пълните им листи за евроизборите:

"Целта е ние да сме победители на тези избори. Едно мога да кажа - всеки един от членовете на Националния съвет е достатъчно мотивиран и се надявам тази мотивация да достигне връхната си точка към 26 май."

Напиши коментар »
(29)
1
защо никога не пишете за ГРОБ ?
2
Махнете я Импексовата Барсала, тя е пътник за затвора със кучката на СС Момата Милиончева заедно, но какво да правим с Клепоухото червено говедо, че и то лъже и краде като нея.!?? Май не само Цветанов е разбирал от апартаменти, Клепоухия Каун също е разбирал от апартаменти, но само не от самолети и дърти червени корвети!!
3
Руската демократия винаги е побеждавала в 'българската' соц/ком партия след Благоев!
4
Heдодялко остават 41 дни до ареста ти !
5
Пийте си хапчетата редовно! Вашата агенция допринася най-много за победата на Бсп на следващите и по-следващи избори. И децата разбраха, че плюете по честни хора, а възхвалявате крадците и глупците.
6
Има ли смел журналист да направи анкета сред изпълнителното бюро за да се разбере колко хора са знаели за кой Иво правят номинация.До колкото се разбра вчера на обяд при пристигането си на Позитано Гечев разбрал за кой Иво Христов ставало въпрос.А други членове кога разбраха?Или изобчо не разбраха .Нинова им го на....ка
7
Нинова да е спокойна и да продължи да върши ежедневната си работа със същия хъс, да мачка още по-яко суджуците, а пък ние ще се погрижим да види осъществена на практика предложената си листа, затова са преференцийте!
8
Мерджанов, прочети какво е написал преди теб Петър Волгин за кандидатура. №3 и тогава възхвалявай листата. БСП и вечната стипендиантка на Сорос, натикана в листата с паричките на татко. Това ли е БСП
9
А значи според теб Иво Христов е “виждане на ръководството”, а присъдата, която произнесохте вчера е отговорност на всички ( и на Нинова).Я кажи колко от колко делегати бяха останали в следобедните часове за гласуване? Откъде извадихте 2 и 3 в тая листа? Колко хора са ги чували изобщо?Само вашите ли структури ще гласуват на 26?И кой набута СС , за да ви е сигурна на 100% загубата. Нинова ли , а?Много, много трябва да ви “чисти “ тая жена.
10
smurt na komunistite ot bsp ---svoboda na bulgarskia narod
11
най честните и морални разследващи журналисти от час Пик. Очакваме разследване на имотите във Владая и Малашевци на един обикновен полицай Стоимен Гешев. Откъде взе парите, какви са замените и има ли съмнения за търговия с влияние. Разчитаме, че няма да заметете истината
12
Смърт на фашизма, свобода на народа. Цялата власт е в ръцете на суверена = народа. Герп се свлече по асансьорната шахта.
13
Вижте сега, чурчета. Хората се успокоиха,бламиране няма и пак ще гласуват. Самият Серж каза тази сутрин "Не съм на първо, не съм на второ, на пето място съм. Хората ще решат дали да вляза в Европарламента." Който знае как се гласува преференциално, ще гласува така. Който не знае, ще пита. А и анблок да гласува с един Серго в листата нищо не губи опозицията. Въпросът е, че никой не забравя апартаментгейт, корупцията и още много , много неща, свързани с това управление. Така, че нищо не се е случило, че да се радвате предварително. Изборите наближават, помнете го.Самите вие знаете, че герб си отива и затова сте толкова нахъсени в оплюването.
14
отговор на коментар
Чурчета ще викаш на ония от вчера в НС и не лъжи! Станишев е 5, коя преференция след него ще го смъкне, за да не влезе? Изобщо няма място там. А лондонската банкерка-3?А втория? Най- противната листа на бсп, която може да се нареди, Станишев до някакъв незнаен и възпитаничка на Сорос. Поне 10% изгубиха бсп само с името на Станишев вътре. Аз не знам вие членовете не комуникирате ли с хора, не четете ли. Нинова ви беше дала победата, но явно при вас играят други неща.
15
ПАРТИЯ-ХАХАХА ЕЙ ПРОЧЕТЕН ВЕСТНИК СТЕ БЕ КОМУНЯГИ ПРОСТИ-КАЖЕТЕ ВЪТРЕ КАК ЗА МАЛКО НЕ СЕ ИЗБИХТЕ-И НЕ ДРУГАРИ НЕ ЗА ПОЛИТИКИ И ИДЕЙ ДРУГАРИ-А ЗА ТЛЪСТИТЕ ХОНОРАРИ В ЕП ДРУГАРИ-ИМАЧЕ ВЕЧЕ ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА ВИ ДАДЕ
16
Другари, то не бяха безплатни КЮФТЕТА в парламента , сега евтини апартаменти ,а защо ДРУГАРИ никой не казва и думичка за откраднатите 35 милярда лева по време на Вашия "преход"!
17
Лявото перо Иво Христов " левия" вече наречен и " интелектуалец" ще създава платформата с " перото" , ще ръси мръсните си съчиненив и лъжи.Оше един мръсник в мръсната партия,агент,,такива ги обича Нинова, плюс двама джендъри,соросоидната кифла която се появи от нищото,но вероятно няма да е от нищото,не са дават току така евродепутатски места.Соросоидите в ЕП ще се надушат,а това се плаща и нищо не е случайно.
18
Днес открихме на дедо ви Моше "седалището" Виси на едно дърво сред буреняци в парка ;-)
19
КВА БРАДА ПУСНАЛ,ЯВНО И ТОЙ Е СТАНАЛ ФЕН НА ЕЛЕНА(ама не хубавата),ИСКА НА ТАЛИБАН ДА ЗАПРИЛИЧА И ЛЬОНАЧКА ДА КАТУРВА И ТОЙ,БЕ ИВЧО МЛАДО ТАЛИБАНЧЕ ТАЗИ МОЖЕ МАЙКА ДА ТИ Е ДА НЕ СТАНЕ КАТО СЕРЬОЖА
20
И............КЪСАТА КЛЕЧКА Е ПРИ ДЕНИЦА ЗЛАТЕВА-ЧЕСТИТО!
21
Червените боклуци винаги работят против държавата, затова не гласувайте за тези бандити, които станаха милиардери!
22
Партиите на червените боклуци: бкп/бсп, ДСб, даЙ българия,атака, вмро!!!
23
И на мен ми прилича, че ги наредиха: "шпионин - ДС, шпионин - ДС.....
24
Олеле, след като се прибера в Европа, възрастния ми съпруг с когото се разведох чрез съдбен медиатор след като показах белезите си от камшик, продължава да ме държи под контрол, независимо, че съм еврокомисар чрез замаскирана като часовник гривна с джипиес, която не мога да сваля. Вързана съм с вериги, а вечер по залез слънце, т.е. след малко, ще бъда отведена и вързана в стария хамбар на замъка му. Когато валя и покрива протече, в калта с шепи изрових кости и стара рокля от изкуствена коприна.... Когато стигнах до темето спрях. Закани се, че ще държи договете си гладни, а той ги храни със сурово месо, и ако "му изневерявам" в София, ще връзва вечер кучетата в хамбара и ако прегризат каиша.... Господи, смили се над мен!
25
За пореден път се убедих че тия червените са ненормални....пътници са ,,отиват си. Курни им еб...а мамата те си мислят че има демокрация в БСП. Кой лъжете бе тъпанари .Вие нещо добро да сте свършили за тази държава. Тук има много червени драскачи. Предизвиквам ги да напишат 5 добри неща които са направили за тази държава. Чакам червени боклуци. Напишете ако има какво.
26
1) Направихме народния съд 2) Колективизирахме 3) Вкарахме хулиганите като Сащо Сладура в лагери и отидоха за храна на сфинете 4) Индустриализирахме, планирахме, реекспортирахме 5) Построихме Надежда, Младост, Люлин и т.н. удобни уредени квартали да имате къде да живеете а не в колиби като един Хондурас със сняг, и имахте член 1, а не черни полковници и военни преврати. Повече от пет хубави неща..... МХМ
27
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
28
отговор на коментар
До 1 - Как да пишат, като сте го приватизирали ?
29
отговор на коментар
До 1 - Как да пишат, като сте го приватизирали ?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?