Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Румен Христов проговори за бъдещите коалиции в парламента и остава ли СДС партньор на ГЕРБ: Войната с компромати измества важните теми
Румен Христов проговори за бъдещите коалиции в парламента и остава ли СДС партньор на ГЕРБ: Войната с компромати измества важните теми
Автор: ПИК
Дата
Дата
4315
Коментари
0
Румен Христов проговори за бъдещите коалиции в парламента и остава ли СДС партньор на ГЕРБ: Войната с компромати измества важните теми

За парламентарните избори ще търсим разбирателство и съвместно явяване на изборите с десните партии, членове на ЕНП. Това каза лидерът на СДС Румен Христов за предаването "Плюс минус" по Нова телевизия.

"Работим много активно за изборите, защото неведнъж съм казвал, че най-важните избори за една политическа формация са парламентарните. Там се прави сериозната политика. Там е мястото за отстояване на идеологиите, които имат партиите, включително и СДС. В този смисъл ние работим активно върху програмата на СДС", изтъкна още Христов. Според него е важно да се каже на избирателите за какво ще работи СДС в 45-тия парламент.

Председателят на СДС коментира и евентуални коалиции за изборите. "Що се отнася до формата на явяване. От една страна има много малко време до изборите - 9 месеца. От друга страна това време не е малко. Ще търсим разбирателство и съвместно явяване с партии в дясно. Партии в дясно като казвам имам предвид партии членки на ЕНП. Засега това са ПП ГЕРБ, с които бяхме на два избора и от останалите колеги това е Демокрация за силна България (ДСБ)", обясни Христов.

Според него обаче присъствието на двата други коалиционни партньори на ДСБ отдалечават СДС от тази формация.

Трябва да се върнем на полето на идеите, защото компроматите не са отговора, който чака обществото, каза още лидерът на СДС.

Така председателят на СДС коментира ролята на идеите и дали те са загубили своята сила в обществото в контекста на компроматите, есемесите и снимките. "Това измества значително дебата преди едни парламентарни избори. Според мен трябва да се върнем на полето на идеите, на платформите, политиките, на програмите, защото компроматите не са отговорът, който чака обществото", изтъкна още Румен Христов.

Той отчете, че епидемията с коронавируса, ги кара да преосмислят много от своите дългогодишни мантри. "СДС винаги е пледирал за балансиран или широкобалансиран бюджет. Обаче като имаш такава ситуация и дори като представител на десницата и когато има слоеве, които са в много тежко икономическо състоияние, казваш, че ще излезем на дефицит тази година, защото нямаме друг избор.

"От една страна компроматите те отдалечават от класическия сблъсък, класическата битка на полето на програмите и платформите и от друга страна тази ситуация малко размива нещата от чисто политическия сблъсък и диалог", обобщи лидерът на СДС.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?