Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Румен Петков: 3000 са регистрираните общински съветници на АБВ в цялата страна
Румен Петков: 3000 са регистрираните общински съветници на АБВ в цялата страна
Автор: ПИК
Дата
Дата
5695
Коментари
1
Румен Петков: 3000 са регистрираните общински съветници на АБВ в цялата страна

В 176 общини в страната ПП АБВ участва със самостоятелни листи за общински съветници. Това обяви в Бургас зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков, предаде агенция "Фокус".

Петков обяви, че в 75 общини в страната АБВ участва в предизборната надпревара в различни коалиционни формации, а общо в 251 общини в страната АБВ участва в предизборната надпревара за общински съветници. Той изтъкна, че 3000 са регистрираните общински съветници на партията в цялата страна, а над 3800 са регистрираните членове на партията , които ще участват секционните избирателни комисии. По думите на Петков 1253 от са оценени като хора с качества. Петков обяви, че три са партиите, които са обявили участието си в секционните избирателни комисии – ГЕРБ, ДПС и АБВ.

„Това ни кара да мислим, че партията има сериозна мобилизационна отговорност за предстоящите избори и ще влезем в заключителната фаза с организационна готовност и с нагласа за работа, независимо от трудностите, с които се сблъскваме”, каза Петков.

По думите му, водещото в кампанията ще бъде човешкият фактор. „По-голямата част от кандидатите ни са хора в активна трудоспособна възраст, с авторитет и влияние”, заяви той.

Областният лидер на АБВ Антон Коджабашев обяви, че 14 са кандидат-кметовете за област Бургас, петима са кандидат-кметовете за малките населени места в областта, а общо 92 са регистрираните общински съветници за област Бургас. Той посочи, че в 119 секции в областта ще има представители на АБВ. 

Тази сутрин Румен Петков е присъствал на откриването на новата учебна година на Бургаския свободен университет, заедно с кандидат-кмета на АБВ за община Бургас Камен Семенлийски, който зам.-декан в учебното заведение.

Още по темата
Румен Петков: Волята на АБВ е да върне Стрелча, Велинград и Пазарджик на спортната карта на България
Часовник
12:33
Председателят на предизборния щаб и зам.-председател на ПП АБВ Румен Петков присъства в град Стрелча на дарение, направено от кандидата за кмет Стойно Чачов на местния футболен отбор - пълна...
Напиши коментар »
(1)
1
Пикаещият във фонтана -вижте му "интелигентната"муцуна....
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?