Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Реформаторите твърди за антикорупционния закон
Реформаторите твърди за антикорупционния закон
Автор: ПИК
Дата
Дата
5313
Коментари
1
Реформаторите твърди за антикорупционния закон

Антикорупционният закон е точка номер едно в нашата програма. В момента имаме феодализирани общини с кметове, които са корумпирали всичко по пътя си и народни представители, които само обикалят по институциите. 

Това каза Димитър Делчев от Реформаторския блок пред "България он еър".

Той посочи, че досега не малко се е направило в посока на подобряването на работата на Висшия съдебен съвет и съда, но по отношение на борбара с корупцията не се е постигнало нищо. 

Представителят на Обединени патриоти Павлин Цветков пък е на мнение, че щом има съдебна власт, няма смисъл да бъде създаван административен орган, който да разследва корупция. 

"На практика отново се разширява държавната администрация", заяви Цветков в студиото на Лора Инджова. "Важни са хората, които ще прилагат тези мерки за борбата с корупцията", допълни той. 

По думите на Цветков основният проблем, който е много важен за решаване преди да подходим към реформа за съдебната систем, е висшето образование в сферата на правото.

Делчев обаче поясни, че от РБ не предлагат нов орган, а всички тези, които са били неефективни да се заличат и да се създаде единен орган, който да има правомощията да хване корумпираните кметове, министри, депутати.

Още по темата
ПИК TV: Димитър Делчев: За България влизането в еврозоната е добър път напред
Часовник
12:09
„За България влизането в еврозоната е добър път напред- това ще осигури застраховане на публичните финанси. Така че, ако един ден едно правителство разходва повече, отколкото получава и...
Напиши коментар »
(1)
1
Тия са като стария виц за краставицата! Всички им казват "вън, не щем да ви гледаме", те ни обясняват как умело ще ни ръководят /ЯХАТ/ ПАК! Къш, бе помияри! Лъжци и мошеници! Видяхме ви. Нали ни лъгахте преди предишните избори, че за нищо не света няма да допуснете Борисов да стане премиер?!?! После ни се подиграхте, като ни споделихте, че това било ТРИК?! Само да ми падне оня гнусен пернишки пе-дал Лукарски, голям трик ще му завра!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?