Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Реформаторите отговориха на „Зелените”, преговорите продължават, очаква се Меморандум
Реформаторите отговориха на „Зелените”, преговорите продължават, очаква се Меморандум
Автор: ПИК
Дата
Дата
Коментари
2
Реформаторите отговориха на „Зелените”, преговорите продължават, очаква се Меморандум

От вчера продължават усилено преговорите между РБ и Зелените, където след изпратеното от РБ писмо - отговор на първоначалните демаркационни позиции от страна на Зелените, бе изготвен проект за Меморандум между двете страни, върху текста на който текат разговорите продължаващи и днес.Това съобщава пресофисът на реформаторите.

Ето какво написаха от РБ в отговор на писмото на „Зелените”:

 

Уважаеми приятели и съмишленици,

 

във връзка с проведените помежду ни разговори и предложената от Вас "демаркационна линия" от пет точки, позицията на ръководството на Реформаторския блок е следната:

 

Днешната демаркационна линия в българската политика е друга. Дълбоката политическа и икономическа криза се дължи на разрухата на българското правосъдие, превземането на администрацията и институциите от партийно-икономически интереси, политическата намеса в дейността на регулаторите и медиите. Всичко това ние с Вас заедно, още преди година, нарекохме власт на политическата мафия. Със създаването на Реформаторския блок си поставихме за задача да върнем властта в ръцете на гражданите.

За РБ опазването на българската природа и здравето на  гражданите винаги са били основна цел - наред с образованието и сигурността. Убедени сме обаче, че разрушаването на природата ни се дължи на беззаконие и корупция. Решени сме да се борим с причината, а не с последиците.

 

За РБ първостепенна задача на следващото управление е да възстанови законността, да започне промяната в българското правосъдие, да спре партийната намеса в регулаторите и администрацията. Нашата платформа поставя като основен приоритет налагане на ясни и честни правила във всички сфери на управлението. Разбира се, това включва на първо място особено чувствителните сфери на икономиката и околната среда.

 

По конкретните, предложени от Вас точки, съгласие между десницата и "Зелените" е лесно постижимо по т.т. 1 и 5. По т.т. 2, 3 и 4, между партиите от десния център и зелените има принципни различия във всички държави от ЕС. Независимо от това, ние сме склонни да приемем позицията Ви, че има нужда от сериозна преценка на рисковете и икономическите ползи от нетрадиционните методи за добив на газ и нефт, както и от нуждата от нови ядрени мощности.

Ние настояваме за кратък мандат на 43 НС и избори за ВНС заедно с президентските избори през есента на 2016 година. Съгласни сме с Вас, че в този период България не трябва да предприема резки законодателни промени в областта на енергодобива, нито да прибързва с големи енергийни проекти а да извърши задълбочена и стратегическа преценка на нуждите, рисковете и икономическите ползи.

По отношение на възможностите за застрояване в защитени територии, РБ отстоява позицията си, че трябва да бъде наложен мораториум върху устройствените планове и строителните разрешения до влизане в сила на плановете за управление на парковете и заповедите за зоните, попадащи в "Натура 2000". Плановете и заповедите трябва да отразяват трудния баланс между икономическия интерес на местните общности, правата на собствениците на земи и общия интерес от опазване на българската природа.

 

Надяваме се, че на тази основа можем да постигнем съгласие за приоритетите, които ще защитаваме - в опозиция или в управление - в краткия мандат на следващия парламент.

 

Напиши коментар »
(2)
1
РБ са зелено откъснати -- така че ще си паснат с другите зелено откъснати !!! И децата знаят , че в тези организации като Екогласност , Зелените ,Зелени Балкани и др подобни са се намърдали комунистически отрочета и смучат от бюджета и от Евро фондове !!! Така че нищо ново -- едни комуняги се сляха с други комуняги !!
2
СПоред популярни сайтове за залагания ПОБЕДИТЕЛ- http://offnews.bg/news/%D0%9E%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE_4/%D0%91%D1%83%D0%BA%D0%BC%D0%B5%D0%B9%D0%BA%D1%8A%D1%80%D0%B8-%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD-%D0%9A%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2-%D1%81-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BC-%D1%88%D0%B0%D0%BD%D1%81-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B5%D1%80-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4-%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2_382399.html
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?