Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Разкриха приложение в "Гугъл плей", което източва кредитни карти
Разкриха приложение в "Гугъл плей", което източва кредитни карти
Автор: ПИК
Дата
Дата
14928
Коментари
0
Разкриха приложение в "Гугъл плей", което източва кредитни карти

Специалисти от компанията за кибер безопасност CSIS разкриха фалшиво приложение за смартфони на системата "Андроид", пише порталът "Медиум". Според информацията, на потребителите се предлагало да изтеглят в платформата "Гугъл плей" приложението "Ъпдейтс фор Самсунг", където са събрани най-различни подобрения за смартфона от уж официални разработки.

След установяване на приложението се оказва, че ползвателите попадат в сайта update.com, където са качени статии и новини за "Андроид", притъпяващи бдителността на потребителите.

Освен това, в някои раздели на приложението са качени многобройни реклами, които пречат на потреблението, но се предлага да бъдат премахнати от мониторите за $9. Приложението предлага също годишен абонамент за обновяване на смартфона за $34,9.

Разплащането обаче става не чрез "Гугъл плей", а след като приложението получи цялата информация за кредитната карта на ползвателя.

Въпреки това в приложението има опция за безплатен достъп към обновяванията, но в този случай скоростта е твърде ниска и те стават много бавно. Затова ползвателите предпочитат да платят за по-бързо получаване на „обновлението”, но всъщност прехвърлят към приложението данните за своите кредитни карти.

Експертите призовават потребителите да бъдат внимателни, защото това приложение има над 10 млн. прехвърляния в "Гугъл плей" и не е ясно колко от тях са превели пари.

Обновяванията на смартфона трябва да става само чрез вътрешните настройки, а не чрез странични приложения, предупреждават специалисти.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?