Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Фирма "Артекс" замесена в скандала с Рилските езера - синът на собственика нагазил в "Близнака" да снима клип
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Фирма "Артекс" замесена в скандала с Рилските езера - синът на собственика нагазил в "Близнака" да снима клип
Автор: ПИК
Дата
Дата
132538
Коментари
26
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Фирма "Артекс" замесена в скандала с Рилските езера - синът на собственика нагазил в "Близнака" да снима клип

Архитектурно-строителната компания "Артекс Инженеринг", в сгради на която собственици на луксозни апартаменти на занижени цени са станали председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и правосъдната министърка Цецка Цачева, не за пръв път изпъква в публичното пространство със скандал. ПИК припомни за протестите около строежа на небостъргачите им в столицата, но има и друг интересен казус (ВИЖТЕ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

Синът на основателя на компанията арх. Пламен Мирянов, Пламен Мирянов-младши, който е и архитект на въпросната жилищна кооперация "Летера" на ул. "Латинка" в столичния кв. "Изток", в която Цветанов се е сдобил с апартамент, вбеси природозащитниците като поруга една от националните реликви - парк "Рила". 

Миналата година младият арх. Мирянов влезе в новините, след като поведе хорото от повече от 400 танцьори. Макар идеята на скандалния строителен предприемач да бе заснемането на рекорд за Гинес, някои от танцьорите нагазиха в езерото "Близнака", въпреки че влизането във водите им е абсолютно забранено.

Изявата в националния парк "Рила" предизвика огромен обществен отзвук, а Министерството на екологията незабавно наложи санкции на виновниците, размътили водите на едно от Седемте рилски езера. Глобените, сред което бе и архитектът на ВИП-блокчето с апартамента на Цветанов, "олекнаха" с по 10 хил. лева. Тогава той си призна за грешката в медиите и си плати, обяснявайки, че единствено е искал да популяризира природата на България и затова е снимал клипа.

Освен Пламен Мирянов-младши, цялата фамилия е ангажирана със семейния бизнес в прочулата се покрай сделките с Цветан Цветанов и Цецка Цачева "Артекс Инженеринг", става ясно от официалноя сайт на строителната компания. Неин изпълнителен директор е съпругата на собственика арх. Весела Мирянова, а служител е й дъщеря й Лили Мирянова. По професия тя е литератор и е ангажирана с писането на текстовете, представящи компанията в интернет и публичното пространство. 

От няколко години, след като фирмата се разраства, строителната фамилия се установява в кв. "Изток", но апартаментите им са разпръснати из всичките сгради - "Летера", "Веселина" и "Виделина".

Напиши коментар »
(26)
1
Е и, защо са снимани Цецо и Цецка а не татарката Милиончева и Импексовата барсала. Пик да не обърнахте пак резбата.
2
ПИК-а има ли някой който да не се омаскарили и оцапали. Включвате се пак в атаката срещу Цветанов точно както едно време. Сега който смее да каже нещо в полза на Цветанов ще бъде омаскарен тук!
3
Това ли намерихте само? Синът на собсвениците на Артекс замесен в клипа на Рилските езера. Смешни сте :(
4
Идвай в ГЕРБ
5
Абе хора, дайте по един апартамент и на г-н Съботянков, на Злостомила Гъргаркова и на Баба Яга та да мирясат....
6
...............ПАРДЕЛКООООООООООО АПАРТАМЕНТЕФФФФФ !.........
7
ПИК правят добър опит за обективност ,но-пак сте недоволни.Има си статия и за Йончева-не се притеснявайте.Въпросът е,че хората,които трябва да помислят за ужасяващата бедност на народа,си купуват луксозни имоти,а подхвърлят по 40 лева на повече от милион българи за Великден.Има ли някой,който да не разбира за какви престъпления става дума?Фаталното е,че вече сме в диктатура,която не може да се премахне с пленум.И Гуайдо-български не може да помогне,защото и той ще е актьор в пиеска.Бъдете доволни,че все още подобна информация за цинични далавери може да се прочете някъде.
8
...................АКУ НЕ ВИ Е ЯСНОЧКА ЦЕЦКО Е УИ ФГЗО НА БАЦО......А БАЦО Е ТИКВА КОТУ СЛОНЗКА ПУДКА !......А ВЬИ СТЕ МИЛИМЕТАР !.....
9
Прокуратурата да се задейства и да провери фирма „АРТЕКС“ !!!! Кой и как дава така безвъзмездно на ниска цена, ако не е облагодетелстван, явно Цъфтан Пипоня и крокодила травестит Цура рабфака са подпомогнали фирма „Артекс“.
10
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
11
това са вътрешно партийни интриги и работи между този сайт и бойко и цветанов....... оправяйте се...защо ни занимавате с вашите проблеми.......
12
То за това и бързо се покри случая, защото фирмата е от шуробаджанашките на управляващите. Достатъчно фъндък са и пускали и преди, но откакто на Иванчева и скроиха шапката фирмата строи с невиждани темпове. Не случайно и първите на властта имат жилища в нейна сграда, ти на мене аз на теб....Корупция, кражби и безскрупулни престъпления, водещи до мизерията на бълг.народ и неговото сигурно изчезване
13
Да ви споделя - вървя си един ден из София и гледам един изкоп. Бре, викам си, това ще да е строеж на някаква красива сграда и в този момент така ми се прииска да си взема едно апартаментче в нея. Питах строителите кои са чорбаджиите и те ме изпратиха в офиса на фирмата. Отивам аз там и започвам преговори - имам едно наследствено апартаментче в Плевен, ще ме почакате ли да го продам и веднага ще ви дам парите, ама сега да подпишем един предварителен договор - за всеки случай, да не стане така, че да продадете всичките апартаментчета на зелено. Така ме наритаха, че още ме болят бутовете. Как ги прави Цецка тези работи, не знам, ама аферим, машшала, сербез жена, не е като мене никаквица.
14
Голямо жилище притежава и зам.министърката на младежта и спорта Ваня Колева Тя е назначена за зам. министър в третия кабинет „Борисов“ по лично настояване на Цветан Цветанов, който е и кум на църковния й брак с бившия национал по колоездене Николай Колев.
15
Да не се окаже, че заради Артекс са разкарали Иванчева, а нещастника Ваклин е бил употребен?! Толкова престъпни и нагли управленци, при това неграмотни и със съмнителни дипломи, няма и в страните с хунта. Изтребиха с всички методи собствените си сънародници само и само да се облагодетелстват и да трупат крадени милиони под различни форми
16
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
17
Епа фалит и конфискации му е майката. Тия се оляха. МХМ.
18
Ето те е бан помако----Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
19
Ето те е бан помако-----Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
20
ПИК----МОЛЯ ВИ ПОПИТАЙТЕ ДО КЪДЕ СТИГНА ДЕЛОТО ЙОНЧЕВА...ТАЗИ ЖЕНА С ЦЯЛАТА СИ НАГЛОСТ ПОПИТА ПРЕД ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЗА АПАРТАМЕНТИТЕ НА ЦВЕТАНОВ.
21
Ето те е бан помако------Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
22
Как ручахме жабета и газхме у гьоло у парк Рила. А не видяхме джиповете, катерещи туристи до новата хижа? По-католици от папата станахме. И по-зелени от тревата. Ама целта на статията е Цветанов, а не Мирянов.
23
Цветанов,полуграмотнико,ти си срам за България.
24
Тия висши нагли и безскрупулни идиоти сдобивайки се с тези супер луксозни жилища на цената на жилище в Дружба направо се гаврят подиграват и плюят в лицето на всички включително и на тия овце които ги избират !!! Отврат !!!
25
БСП ли ви плати за това "разследване"?! Драйфа ми се от платени и корумпирани журналисти като вас
26
Наследници на партийния секретар - Младенчо Мирянов!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?